FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

muamer10
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la muamer10 » 05 maj 2010, 23:01

Srdjan_BL je napisao/la:Evo registrujem se na ovaj forum samo radi par rjeci oko ove utakmice...
Moram reci da je sudija Jakupovic Edin bio na strani Zeljeznicara i da je sudio mnogo nepostojecih faulova,te je "presutao" nekoliko zutih ili crvenih kartona.
Borac je napadao imao par vrlo ljepih prilika te je vrlo lako mogao da dodje do vodstva od 2-0(ili 2-1)... Necu reci da je zeljeznicar slabo igrao , jer nije ... Ali kao sto ste vidjeli zeljeznicar je u drugom polovremenu krenuo veoma ofanzivno te su u nekoliko naleta imali zanimljive akcije. Ne kazem da je rezultat bio los ali da nije bilo onakvih odluka sudije rezultat bi vrlo vjerovatno bio 2-1 ili vise.
Zanimljive su mi bile i zamjene Zeljeznicara ... Srdjan i Goran ! :)

I za kraj nesto zanimljivo za vas :)
http://img2.pict.com/32/e1/ad/3465607/0 ... 101385.jpg
slika

Imate reprizu utakmice na RTRSu pogledajte.
Da si malo bolje pogledao sastav zelje ne bi ti to interesantno bilo, jer bi vidio slijedeca imena: Delimir, Mirko, Milan, Lazar, Bozidar, Goran, Srdjan, pa nize Zlatko itd... ;)

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 maj 2010, 23:03

& ? je napisao/la:aj ljudi nemoj te puno sr.ti sudija nije svirao ni na ciju stranu negocovjek jednostavno nezna suditi,dovoljno je samo da padnes i on svira faul
Ja sam poludio zbog tog kretena od sudije. Ne znam da li nase sudije namjerno sjeckaju igru do besvijesti ili ih je neko tako naucio pa ne znaju drugacije.
Rezultat takvog sudjenja cemo vidjeti kada klubovi izadju u Evropu! Tamo se, recimo, pusta prednost. Zaista ti kreteni nemaju osjecaj za igru.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 05 maj 2010, 23:05

& ? je napisao/la:aj ljudi nemoj te puno sr.ti sudija nije svirao ni na ciju stranu negocovjek jednostavno nezna suditi,dovoljno je samo da padnes i on svira faul
da..slazem se..sudija nije toliko bio pristrasan nekom koliko je bio nekvalitetan..al ipak mislim da svojim greskama nije toliko uticao na rezultat..
-PAJA Fan Club!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2010, 23:07

Simpatizer je napisao/la:
Ja sam poludio zbog tog kretena od sudije. Ne znam da li nase sudije namjerno sjeckaju igru do besvijesti ili ih je neko tako naucio pa ne znaju drugacije.
Rezultat takvog sudjenja cemo vidjeti kada klubovi izadju u Evropu! Tamo se, recimo, pusta prednost. Zaista ti kreteni nemaju osjecaj za igru.
Vama je pustio prednost kod one prilike mislim Kajkuta, kad je Šeha maestralno odbranio, pa je poslije i Stančeski pokušao. Tad je bio krenuo svirat faul i pusti prednost :evil: :evil: ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 05 maj 2010, 23:12

Cestitke Borcu na fer igri, mislim da je to pored Zelje jedina ekipa koja igra normalno. Navijaci su korektni iako je pola zvizdalo himnu i to tek oni najvatreniji ali nema veze nije bitno. Sudija nije bio drastican nego je bio solidan, a Željo je ipak malo jači ali je i Borac blizu. Vidimo se u SA..

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 05 maj 2010, 23:15

Srdjan_BL je napisao/la:Evo registrujem se na ovaj forum samo radi par rjeci oko ove utakmice...
Moram reci da je sudija Jakupovic Edin bio na strani Zeljeznicara i da je sudio mnogo nepostojecih faulova,te je "presutao" nekoliko zutih ili crvenih kartona.
Borac je napadao imao par vrlo ljepih prilika te je vrlo lako mogao da dodje do vodstva od 2-0(ili 2-1)... Necu reci da je zeljeznicar slabo igrao , jer nije ... Ali kao sto ste vidjeli zeljeznicar je u drugom polovremenu krenuo veoma ofanzivno te su u nekoliko naleta imali zanimljive akcije. Ne kazem da je rezultat bio los ali da nije bilo onakvih odluka sudije rezultat bi vrlo vjerovatno bio 2-1 ili vise.
Zanimljive su mi bile i zamjene Zeljeznicara ... Srdjan i Goran ! :)

I za kraj nesto zanimljivo za vas :)
http://img2.pict.com/32/e1/ad/3465607/0 ... 101385.jpg
slika

Imate reprizu utakmice na RTRSu pogledajte.
jest bio je na nasoj strani on je ubacio i visca je zabio gol svaka mu cast moze ga osim zvati da nam igra po desnoj strani sta mislis ?? :roll: :roll: :roll:
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 05 maj 2010, 23:17

Po svemu što sam čuo, čestitke upravi Borca i svim dobronamjernim građanima B. Luke na gospodskom ponašanju i dočeku naših fudbalera i stručnog štaba prije utakmice. Biće ce uzvraćeno na isti način, sasvim sigurno.

Mogao je Borac i dobiti ovu utakmicu, ali ništa se značajno nebi desilo u revanšu, zbog čudne taktike trenera Borca. Znam da vam se to više popelo na vrh glave, ali bih zaista želio da nakon revanša :D dobijete boljeg trenera. Volio bih također, da Željo može "ukrasti" Kajkuta, Vukelju i Stančevskog. Mislim da bi Amar napravio fantastičnu ekipu sa njima i još par pojačanja (pregovori u toku), čak i u evropskim okvirima.

Realno, Željo je fizikči jača i taktički organizovanija ekipa. Kraj priče.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 05 maj 2010, 23:23

E ovaj vas Maric fkt ne odustaje...
Pa on jos uvijek misli da ima sanse za trofej... pa covjek je fenomen... nema sta...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 05 maj 2010, 23:25

Suđenje šabačko, ali bez utjecaja na rezultat. Oštetio je Želju koliko i Borca, mada je onaj bek Borca bio blizu hlađenja. Borac bolji, i samo gol koji smo dali daje nam razloga za zadovoljstvo, mada se nemogu oteti dojmu da je golu doprinjelo **** zatvaranje igre domaćina. Bilo bi teško da je ostalo 1:0. Nekako smo izgledali pročitano u prvih 60 minuta, bokovi zatvoreni, na sredini bez ideje, a Kerla u odbrani panican, i samo zahvaljujući trci i snazi možemo zahvaliti na povoljnom rezultatu.

Što se tiče zviždanja himni, niti me tangira niti me vrijeđa, za godinu dvije dosadit će i to. Da li me vrijeđa Bože Pravde, pa mislim da je to oficijelna himna RS-a. To je BiH, kome nije jasno nek razmotri opciju hvatanja noge jer sve ostalo proizvodi frustracije, s kojim živimo zadnjih 18 godina. Za informaciju nekima, himni jedna si jedina, zviždalo se u Vrpačićima nakon što su je manijaci otpjevali.

Sve u svemu lijepa fudbalska predstava, otprilike nešto kao i prvenstvena na Grbavici prije 15 ak dana, mada Lešinari još moraju učiti :), mada u BiH okvirima odskaču debelo od prosjeka.
Mislim da ovaj Borac nema kapacitet da napravi nešto ozbiljnije na Grbavici.

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 05 maj 2010, 23:27

Generalno, to je stvar koja mene nervira kad god sam gledao utakmice nase lige zadnjih par godina. Sudije stalno nesto sviraju, pa onda vracaju izvodjenje prekida za metar-dva nazad (a u evropi ljudi izvode i po 5-6 metara od mjesta faula)... Al eto... to se zove nekvalitet nasih sudaca.

Sto se vecerasnje utakmice tice, nemam nekih bitnih zamjerki na suca, osim sto je onoj borčevoj 22-ici mogao pokazat drugi zuti, al hajde - rekli biste onda da je navijao za Želju :lol:

Što se tiče atmosfere, ovdje se zale na zvizdanje drzavnoj himni, to nisam cuo (poceo sam gledati od samog pocetka utakmicce, tek), to vam nije na čast, al osim toga bili ste odlicni... I sam Osim vas je pohvalio...

Bio je lijep osjecaj veceras navijati za svoj tim, utakmica je bila poprilicno dobra... Pozdrav i do vidjenja na Grbavici ;)

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 maj 2010, 23:29

BlueIsTheColor je napisao/la:E ovaj vas Maric fkt ne odustaje...
Pa on jos uvijek misli da ima sanse za trofej... pa covjek je fenomen... nema sta...
Covjek je lud. Zapad mu je veceras porucio da se tornja u tri materine! Cak su ga castili uvredama i dok smo vodili.

Play.Blue.Minded
Kontakt:

Post Postao/la Play.Blue.Minded » 05 maj 2010, 23:34

rezultat je odličan, igra onako. ćulum je odigrao možda najlošiju tekmu (bar od onih što sam ja gledao). kod borca je onaj stančeski pravo opasan, sreća pa nije ima s kim odigrat više od 2 pasa :)
ono što mi je pravo drago je činjenica da smo zabili go iz odlične akcije. u revanšu očekujem dobru tekmu, nešto poput one prvenstvene na grbavici.

edit* otvorena mi dva prozora, mislio sam da ovo pišem na temi o fkž, jbg :D
Zadnja izmjena: Play.Blue.Minded, dana/u 05 maj 2010, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 05 maj 2010, 23:35

Simpatizer je napisao/la: Zeljo je fizicki daleko jaca ekipa i to se vidjelo odmah.

NEMAMO KVALITET U VEZNOM REDU!
Mislim da je ovo ono najvaznije i ono sto je donijelo ili ce donijeti prevagu.
Kad vam se vrate Maksimovic i Grahovac, kojem treba davati sto vise sansi, dobit cete na kvaliteti, ali morate dovesti bar jednog pravog veznog igraca, po mogucnosti "desetku", odnosno covjeka koji ce biti mozak ekipe i istovremeno moci trcati 90 minuta, jer Jandric to ocigledno ne moze.

Cestitke na odlicnom prijemu, siguran sam da ce vam Zeljo i grad Sarajevo uzvratiti.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 maj 2010, 23:38

Citam veceras Zeljo bio bolji.

???????????????'''
Zaista ne znam po cemu, iz jedne jedine sanse koju je imao u utakmici dao go.

Borac je bio dosta bolja i opasnija i neupredivo konkretnija ekipa na terenu tokom cijele utakmice i rezultat ne oslikava stanje na terenu.

To je realno, a sta ce biti na grbavici vidjecemo, mada iskreno sanse su nam vise nego minimalne.

Prema onom sta sam vidio, , realno svaki rezultat na grbavici je moguc, i mi defintivno mozemo pobjediti zeljeznicar, a da li cemo vidjecemo, zbog puno stvari mislim da necemo.

P.S

onaj ko je veceras napisao da je zeljo bio bolji, ili ko to napise, slobodan sam reci o fudbalu nema pojma
TREĆI PUT ČASTIMO !

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 05 maj 2010, 23:41

borcev_navijac je napisao/la:Citam veceras Zeljo bio bolji.

???????????????'''

Borac je bio dosta bolja i opasnija i neupredivo konkretnija ekipa na terenu tokom cijele utakmice i rezultat ne oslikava stanje na terenu.

To je realno, a sta ce biti na grbavici vidjecemo, mada iskreno sanse su nam vise nego minimalne.

Prema onom sta sam vidio, , realno svaki rezultat na grbavici je moguc, i mi defintivno mozemo pobjediti zeljeznicar, a da li cemo vidjecemo, zbog puno stvari mislim da necemo.

P.S

onaj ko je veceras napisao da je zeljo bio bolji, ili ko to napise, slobodan sam reci o fudbalu nema pojma
Zeljo je veceras bio bolji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 maj 2010, 23:45

borac nesto vise i konkretnijih prilika, zelji posjed lopte, kao sto je i sam amar rekao nismo pruzili neku partiju, ali se vidilo zalaganje na terenu i jednostavno sam znao da mozemo izvuci nerjeseno ako ne primo 2 go do 70 min i to se i desilo...sudjenje po meni ok jedino mislim da je vas 22 trebala dobiti crveni karton i sigurno bi ga dobio da je borac igrao bilo gdje na strani...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 maj 2010, 23:46

???????????????'''

P.S

Imali smo tih nekoliko dobrih sansi, ali nam niko nije kriv sto petljamo umjesto da poderemo mrezu.
Vec sam napisao da su imali taj jedan sut, ali sam se najvise osvrnuo na igru polju. Bolje pokrivaju teren a to je posljedica fizicke pripremljenosti. Zalosno je vidjeti, recimo Olju, onako nepokretnog.

Brate, pa mi mrljavimo i kada imamo prliku za kontru. Stanceski zna sa loptom ali mu je "tajming" predaje lopte vrlo los.
Dalje, Stevanovic danas slab i nije mi jasno zasto ga Maric nije prebacio na lijevu stranu.

Pa tu imamo i naseg golmana. Momak je najmanje 5 puta ispucao loptu prema Stevanovicu! Pa gdje ce na njega onako niskog i slabasnog?! Na takvim detaljima se mora ozbiljnije poraditi.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 05 maj 2010, 23:47

???????????????'''

P.S

Ovo su vec ocajnicki postovi, ali razumijem te...previše se investirao emocija a Bogami i obraza u svojim jucerašnjim izjavama pa sad nastavljaš sa lupanjem.
Samo se ti nadaj nekakvom pozitivnim rezultatu u revanšu...nadao si se i sinoc i davao pompezne izjave tipa "MORAMO ih pobjediti sa 2 razlike" pa su se svi ostali sipmatizeri Borca umirili nakon vecerašnje utakmice...valja ljudi vidjeli svu svoju nemoc, ali jedino najavljuješ neke iznenađenja u revanšu.
Imaš pravo ,naravno ali zapitaj se koliko je to realno kad vec niste pobli pobjediti na svom terenu veceras, a morate pobjediti u gostima ili igrati 2-2 npr....mprate dati gol a ne primiti ga jer 0-0 Želji donosi Kup.
Da isti onaj Kup (ili cup kako ga ismijavate) koji bi vi svakako bacili u Vrbas i ako bi ga osvojili kojim slucajem...ne znam što se takmicite i trošite oko trofeja koje ne priznajete.
Nastavi ti samo sa ocajnickim postovima...necu te ja ometati ,sigurno 8-)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 maj 2010, 23:52

???????????????'''

P.S

Imali smo tih nekoliko dobrih sansi, ali nam niko nije kriv sto petljamo umjesto da poderemo mrezu.
Vec sam napisao da su imali taj jedan sut, ali sam se najvise osvrnuo na igru polju. Bolje pokrivaju teren a to je posljedica fizicke pripremljenosti. Zalosno je vidjeti, recimo Olju, onako nepokretnog.

Brate, pa mi mrljavimo i kada imamo prliku za kontru. Stanceski zna sa loptom ali mu je "tajming" predaje lopte vrlo los.
Dalje, Stevanovic danas slab i nije mi jasno zasto ga Maric nije prebacio na lijevu stranu.

Pa tu imamo i naseg golmana. Momak je najmanje 5 puta ispucao loptu prema Stevanovicu! Pa gdje ce na njega onako niskog i slabasnog?! Na takvim detaljima se mora ozbiljnije poraditi.
ima tu more stvari za popraviti, slazem se da je stevanovic trebao biti prebacen na lijevu stranu narocito dok je bucan tamo biol jer je bucan supalj kao bek .

Ja tvrdim da smo vecveras bili i pored toga sto nismo odgigrali sjajno, dosta bolja ekipa od zeljeznicara na zelenom terenu i kad bi se to mjerilo veceras smo zasluzili da pobjedimo.

Jandric defintivno zavsio karijeru , stanceski apsolutno al apsolutno se slazem s tobom u svemu.

Kad je u pitanju pokurvanj terena, pa sad, cini mi se da nije to bas toliko lose pokirvanje terena bilo. mada je bilo trenutkaka kad je bilo lose.

Ta tranzicija je nekako i funkcionisala , ali prbolem je sto se pritisak nije iskoristio, kasnije se igra umrtvila i igralo se poziciono, a mi nsimo probijali po bokovima, da je toga bilo bio bi bolji rezulat. JAndric je razlog ovog poraza i njegovo ukoppavanje s loptom, upropastio je svaku opasnu loptu koja je isla na njega i situacinju koja je imala dinamiku je svojim "gradjenjem " i tromoscu unistio
TREĆI PUT ČASTIMO !

king_george
Kontakt:

Post Postao/la king_george » 05 maj 2010, 23:53

samo da izrazim zadovoljstvo jednim fer navijanjem...ostao kao i obično nogomet prosječan, sudija kao i Savez koji ga plaća katastrofalan...ali za naše uslove nije loše...i za kraj neka bude bolja atmofera na Grbavici i opet fer i sportsko navijanje...FORZZA ŽELJO!!!

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.