Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Virgile Pinson novi igrač Hoffenheima. Nastavlja se praksa dovođenja mladih talenata i njihovog slanja na posudbe.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ode Bundesliga ponovo u qurac...Ako ovako nastave dalje uskoro ce nas zabari ponovo prestici. Talenti odlaze u Italiju sto je do jucer bilo nezamislivo, top igraci idu ka Engleskoj radi znatno vecih primanja itd itd.
Mislim da celnici DFL-a podhitno moraju sjesti za stol i traziti rijesenje za ovu situaciju, jer imam osjecaj da se ponavlja situacija iz 1990. kada su se nakon titule na SP-u doslovno odmarali i tek pocetkom novog stoljeca shvatili da je 5 do 12 i krenuli u rekonstrukciju cijelog sistema u njemackom fudbalu.
Mislim da celnici DFL-a podhitno moraju sjesti za stol i traziti rijesenje za ovu situaciju, jer imam osjecaj da se ponavlja situacija iz 1990. kada su se nakon titule na SP-u doslovno odmarali i tek pocetkom novog stoljeca shvatili da je 5 do 12 i krenuli u rekonstrukciju cijelog sistema u njemackom fudbalu.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 20 avg 2015, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
KayserSose
- Kontakt:
Kad sam prije nekih mjesec dana upozoravao na takav trend (i bio izložen napadima našeg dragog Frenkija) ni slutio nisam da će se za mjesec dana stvari ovako odvijati. Nažalost po nas pratitelje BL.
Ovo je katastrofa.
Ostaje ipak nada da rezultati u Eurokupovima vrate osmjeh na lice, pogotovo jer je BVB prvi favorit za EL, a Bayo jedan od top favorita za LP. Mislim da su Premovci prije par ljeta tako počistili Primeru, a onda Španjolci razvalili po Europi.
Ostaje ipak nada da rezultati u Eurokupovima vrate osmjeh na lice, pogotovo jer je BVB prvi favorit za EL, a Bayo jedan od top favorita za LP. Mislim da su Premovci prije par ljeta tako počistili Primeru, a onda Španjolci razvalili po Europi.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
KayserSose
- Kontakt:
Najgore od svega je pak da se BL-igaši i kad prodaju skupo uopće ne trude dovesti adekvatnu zamjenu. Evo Hoffa zgrnio paru na Firminu i zamjeni ga sa penzićem i anonimusom, Mainz Okazakija nadomješta sa igračem iz Japana i Cvajte, Augsburg Babu sa nobodyjem iz Cvajte i nekim 73. bekom Porta...
BVB ostaje jedini svjetionik. Od ljeta 2012. godine nisu pojačali nijednu stranu ligu svojim kapitalcem. :kurtchevita
:
BVB ostaje jedini svjetionik. Od ljeta 2012. godine nisu pojačali nijednu stranu ligu svojim kapitalcem. :kurtchevita
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Tvoje riječu u Božije "uši". Ljudi moj, Manchester nije mogao zadržati Ronalda, a jedan je od najveći klubova svijeta, Mian Ibrahimovića, Liverpool Serlinga, BVB Gotzea, Arsenal Persia,Inter Kovačića, Chelsi Luiza, Real Di Mariju... Šta očekivati od kluba koji tek gradi svoje ime u Evropi. PAre koje im se nude se ne odbijaju, 80 mil eura se ne odbija osima ako se ne zoveš Bayern, Real ili Barsa.KayserSose je napisao/la:Kad sam prije nekih mjesec dana upozoravao na takav trend (i bio izložen napadima našeg dragog Frenkija) ni slutio nisam da će se za mjesec dana stvari ovako odvijati. Nažalost po nas pratitelje BL.Ovo je katastrofa.
Postavlja se jedno logično pitanje, kako jedan Shity koji je kažnjen nedavno od Uefe zbog velikih minusa koji su išli do 150 mil godišnje odjednom može sa Kevinovih 80 mil potrošiti preko 200 mil eura na pojačanja? Šta na to ima da kaže licemjerni Platini čiji je projekat Finansijskog fair playa propao u startu, a da nije ni zaživio. Ovo je ruganje fudbalu, ismijavanje sporta.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 20 avg 2015, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nije problem prodat, to bi svak uradio kad su te pare u pitanju nego problem je pitanje zamjene. Doci ce neka klupa ili ispuhan igrac iz ovih vecih ekipa i jos par anonimusa i to je to. Ako ce dovest pojacanje od 50-60 m onda nema problema.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Muamere ti misliš baciš 50-60 miliona i rješio si sve probleme, da je tako Englezi su do sada trebali osvajati evropska takmičenja 5-6 godina zaredom jer troše enormne pare. Sistem je sve. U Engleskoj rijetko koji tim ima definisan sistem igre. Arsenal to ima ali je taj sistem za evropske okvire preslab i davno pročitan, o Cityu da ne govorim obični plaćenici. Jedini tim koji bi mogao da izraste u ozboljnog konkurenta za evropski tron je United jer on ima Gaalov sistem koji se pokazao kao dobar s Bayernom a United ima dobru grupu igrača.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Dobro onda, nek ganjaju sistem. Ja sam zadovoljan (nece viditi Salatare zadugo).
-
Bundesliga
- Kontakt:
Pa Bayernu, čak ovakvom Bayernu koji je slabiji nego što može biti jer je trener Guardiola bi konkurenti za salataru mogli biti jedino Real i Barcelona nijedan drugi tim u Europi.muamerc je napisao/la:Dobro onda, nek ganjaju sistem. Ja sam zadovoljan (nece viditi Salatare zadugo).
-
KayserSose
- Kontakt:
Mislim da će te vi u ovoj sezoni doživjeti bolno otriježnjenje o vlastitoj snazi.Bundesliga je napisao/la:Pa Bayernu, čak ovakvom Bayernu koji je slabiji nego što može biti jer je trener Guardiola bi konkurenti za salataru mogli biti jedino Real i Barcelona nijedan drugi tim u Europi.muamerc je napisao/la:Dobro onda, nek ganjaju sistem. Ja sam zadovoljan (nece viditi Salatare zadugo).
Govorim u kontekstu kakva se ovdje prica protura evo vec mjesecima i godinama da ce ostali BL, osim Bayerna, doseci visine, biti konkurentni Bayernu, i da je to sve planski, para se ima, talenti... ovo-ono.Bundesliga je napisao/la:Pa Bayernu, čak ovakvom Bayernu koji je slabiji nego što može biti jer je trener Guardiola bi konkurenti za salataru mogli biti jedino Real i Barcelona nijedan drugi tim u Europi.muamerc je napisao/la:Dobro onda, nek ganjaju sistem. Ja sam zadovoljan (nece viditi Salatare zadugo).
-
Bundesliga
- Kontakt:
Znam ja da je vaša najveća uzdanica u krah Bayerna Guardiola ali ...KayserSose je napisao/la:Mislim da će te vi u ovoj sezoni doživjeti bolno otriježnjenje o vlastitoj snazi.
Koji bi samar za Bundesligu bio da jos Real dovede Reusa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
A koji bi šamar za tebe bio da ti roditelji znaju da nisi zadaću uradio, ti si naš Mesija, otvaraš nam oči, širiš vidike. Šta bi mi da tebe nema, da nam sletiš sa padobranom i ukažeš na istinu?Greivis je napisao/la:Koji bi samar za Bundesligu bio da jos Real dovede Reusa.
@FRANKRIBERY ma ignoriraj trola dečko očigledno nema pametnijeg posla 
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
-
KayserSose
- Kontakt:
Ali pogledaj malo. Okosnica vaše šampionske momčadi su bili Rib, Robben, Svinja. Lahm, Noja i Mulla. Danas je Rib faktički poluinvalid, Svinja je otišao, za Robbena se ne zna dal će opet doseći svoj vrhunac i do kad će biti zdrav, a Lahm je u padu i igra još k tome krivu poziciju. Dodaj tome da više nemate ni najboljeg njemačkog veznjaka Kroosa, Dantea koji je krahirao, Javija koji je više bolestan nego zdrav i Mandžu koji je otišao. Od novih igrača Goetze je krahirao, Lewa zasad ne donosi nešto drastično više od Mandže, Xabi je već dedica, a Alcantara i Benatia se prečesto pate sa ozljedama. Sad ste doveli Vidala koji lani u Juveu uopće nije briljirao i Costu koji se tek treba dokazati na najvišoj sceni (nije isto igrati sa HSV-om i sa europskom kremom). Ja se na vašem mjestu ne bih bahatio s takvim izjavama da vam osim Barce i Reala nitko ne može ništa. Ta lani niste briljirali ni protiv najjačih BL-igaša. Recimo, MUFC je od 2008-11 osvojio LP i igrao još 2 finala, a nakon toga flopnuo. A imali su možda i jače igrače od vas.Bundesliga je napisao/la:Znam ja da je vaša najveća uzdanica u krah Bayerna Guardiola ali ...KayserSose je napisao/la:Mislim da će te vi u ovoj sezoni doživjeti bolno otriježnjenje o vlastitoj snazi.
Opet kukanje, iz kojih to timova igrači odlaze u inostrane klubove?
Ponoviću još jednom, jer nekim je i 3 puta malo!!!
Koji su to **** igrači napustili Bundesligu ovog ljeta?
Iz kojih klubova?
Da li ti klubovi igraju ozbiljnu ulogu unazad 5 godina?
Gdje to piše da će deBrujne otići, ima li klauzula u njegovom ugovoru?
Ima, 80 mil., ko voli nek izvoli..., Wolfsburg je svakako na golemom dobitku.
Na dobitku su jer imaju plan, imaju razrađen sistem, imaju viziju, imaju sve što nemaju Talijani i Englezi.
----------------------------------------------------------------------------
Vodeća šestorka je jača nego lani, svi redom, doduše Gladbach možda ne trenutno, ali dok se uhodaju sigurno da je tu više izbora.
HSV, Stuttgart, Werder, Hannover, Hoffenhaim i Mainz su odradili očajno ovaj transfer rok, oni su sigurno slabiji no lani, a i tad su bili slabi, a Hertha, Augsburg i Frankfurt su ostali na istom. Dodajmo tu Ingolstadt i Darmstadt od kojih se nije ni očekivalo nešto previše, Darmstadtu pohvale za trud.
Pored šestorke jedini koji je zadovoljio, zamijenio igrače koje je morao izgubiti, kvalitetno ih zamijenio jeste Koln.
Da su igrači napuštali ove glavne timove, a oni ih neadekvatno mijenjali onda bih se i ja složio sa vama, ali ovako vaše teorije su smiješne i žalosne.
Ponoviću još jednom, jer nekim je i 3 puta malo!!!
Koji su to **** igrači napustili Bundesligu ovog ljeta?
Iz kojih klubova?
Da li ti klubovi igraju ozbiljnu ulogu unazad 5 godina?
Gdje to piše da će deBrujne otići, ima li klauzula u njegovom ugovoru?
Ima, 80 mil., ko voli nek izvoli..., Wolfsburg je svakako na golemom dobitku.
Na dobitku su jer imaju plan, imaju razrađen sistem, imaju viziju, imaju sve što nemaju Talijani i Englezi.
----------------------------------------------------------------------------
Vodeća šestorka je jača nego lani, svi redom, doduše Gladbach možda ne trenutno, ali dok se uhodaju sigurno da je tu više izbora.
HSV, Stuttgart, Werder, Hannover, Hoffenhaim i Mainz su odradili očajno ovaj transfer rok, oni su sigurno slabiji no lani, a i tad su bili slabi, a Hertha, Augsburg i Frankfurt su ostali na istom. Dodajmo tu Ingolstadt i Darmstadt od kojih se nije ni očekivalo nešto previše, Darmstadtu pohvale za trud.
Pored šestorke jedini koji je zadovoljio, zamijenio igrače koje je morao izgubiti, kvalitetno ih zamijenio jeste Koln.
Da su igrači napuštali ove glavne timove, a oni ih neadekvatno mijenjali onda bih se i ja složio sa vama, ali ovako vaše teorije su smiješne i žalosne.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Stafylidis u Aufsburgu za 1,8 miliona.
Ipak su morali reagovati i dovesti jos jednog lijevog beka a nadam se da ce do kraja transfer roka dovesti jos neko pojacanje s obzirom da imaju pozamasnu sumu novca nakon prodaje Babe.
Ipak su morali reagovati i dovesti jos jednog lijevog beka a nadam se da ce do kraja transfer roka dovesti jos neko pojacanje s obzirom da imaju pozamasnu sumu novca nakon prodaje Babe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Zato bundesligasi sad moraju biti pametni I potpisati iliti produzit ugovore najboljim igracima kako bi sljedece godine u slucaju odlazaka Dobro poderali englezemajestic24 je napisao/la:Ako se gleda dugorocno,ovo nije preplacivanje. Eto ,neka bude 80 mill u pitanju. Iduce sezone dolaze novi sponzorski ugovori u premiershipu,tako da bi ove pare za De Bruynea mogao ponudiit i neki prosjecni tim iz premiershipa kao npr tottenham,Everton i slicni a da negovorimo o ovim top timovima.
Zadnja izmjena: gruezi, dana/u 20 avg 2015, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
gruezi je napisao/la:majestic24 je napisao/la:.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.