Dženo tu malo luta, vjerovatno tražeći najbolju varijantu za sredinu, nije lako kad u istom trenutku iszgubiš dva igrača koja su držala sredinu. Hajde recimo da nije bilo ovih svih trzavica, meni je ta sredina sa Ikandeom, Radovcem i Kovačevićem djelovala OK. Treba vremena da to sve profunkcioniše. I to da bude u trokutu okrenutom dole, jedan klasični defanzivac, jedan koji može i naprijed i nazad i jedan koji ide samo naprijed.obiteljskicovjek je napisao/la:Ne samo to, radi se i o raspodjeli def. zadataka u sredini terena. Ocigledno da je Ikande zaduzio desnu stranu skupa sa sredinom u of. i def.(zatvara Hebibovica) Dok je Radovac sa dosta manje def. zadataka ali isto tako nista ni u of. Cini mi se da i Dzeno luta s nima dvojicom nikako da ih ukonponuje. Zove Ikandea na lijevu stranu, a Samir nanovo kruzi po sredini - nemamo 10-ke.hilmo je napisao/la:@1946
Odlično ti je ovo. (pretpostavljam da je za posljednju utakmicu)
A sama grafika pokazuje koliko je Samir pao u formi i koliki mu je teret i pritisak bila kapitenska traka.
----Radovac--------Ikande-----
---------Kovačević-------------
U trentnoj situaciji Alispahić umjesto Samira. I eto te famozne klupske 4-3-3 formacije.
P.S. Siguran sam da u Zenici ne bi primili gol da je Barbarić imao svoj dan, ali očito nije, al dobro dešava se.