Belgiju i Cesku necemo skoro nikada stici kada je rijec o klupskom fudbalu. Jedna je deveta liga Evrope, druga je 14. Mi se trebamo nadati da dodjemo na nivo tipa Svedske, a dostici nivo Poljske (osim huligana) nam treba da bude premijaEvolve je napisao/la:Da te ne citiram posto je velik post, Signore, nebi ni ja bolje napisao.
Ja se nadam da cemo nekad stici prosjek zemlje kao belgija, češka.. te manje zemlje sa dobrom kvalitetom nogometa, u prosjeku manji al dobro popunjeni stadioni i sa ekipama koji prave iskoraku europi
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ma razumijem ja sve to, ali samo kazem da postoji odredjeni rizik, mada tesko da ce do toga doci. Nadam se da cete postati barem za nase okvire europski klub i da cete ubirat pokoji bod u EL, a onda jednog dana tko zna, mozda i prodjete grupu. Sve polako. Kao sto sam rekao, tko brzo poleti ima priliku da jos brze padne.
Ne mora nikad vise odvojiti marke i to mu je i plan. Uložio je u kamp, pokrio dugove i ako se stadion dobije pod koncesiju, renovirat ce ga i to je otprilike to. Plan je da klub postane samoodrziv u cemu i uspjeva. Sarajevo ce ove godine prvi put poslovati pozitivno.
Da Tanu nestane para Sarajevo bi nastavilo istim putem jer ima stabilne temelje. U sustini je Tan svoj posao u Sarajevu obavio, a sad je na upravnom odboru da nastavi dalje i iskoristi ulozeno.
Naravno da postoji rizik, moguce je da se povrijede tri glavna igraca na treningu i eto problema. Ja sam samo htio da dam opasku na to da Sarajevo vise ne zavisi od Tana i sa ne postoji mogucnost da se on pokupi i ode kako su neki ovdje najavljivali. Doduse isti su za covjeka mislili da ne postoji.
Da Tanu nestane para Sarajevo bi nastavilo istim putem jer ima stabilne temelje. U sustini je Tan svoj posao u Sarajevu obavio, a sad je na upravnom odboru da nastavi dalje i iskoristi ulozeno.
Naravno da postoji rizik, moguce je da se povrijede tri glavna igraca na treningu i eto problema. Ja sam samo htio da dam opasku na to da Sarajevo vise ne zavisi od Tana i sa ne postoji mogucnost da se on pokupi i ode kako su neki ovdje najavljivali. Doduse isti su za covjeka mislili da ne postoji.
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Signore brate lik ima na banci 1,5 biliona dolara kojih moze sad odma podic, a gdje je ostala imovina
Moras bit bas teski specijalac da tolike pare potrosis a nista ne zaradis. Tan ove pare nije dobio od starog, vec ih sam svojim mozgom zaradio, tako da nije glup i zaposlio je ljude koji znaju sta rade.
Moras bit bas teski specijalac da tolike pare potrosis a nista ne zaradis. Tan ove pare nije dobio od starog, vec ih sam svojim mozgom zaradio, tako da nije glup i zaposlio je ljude koji znaju sta rade.
-
Pitaristok
- Kontakt:
Dobar ti je post, međutimSignore je napisao/la:Jel postoji neki ugovor po kojem on mora odvajati odredjenu svotu novaca dokle god je u klubu? On je vlasnik, a ako nema sponzorski ugovor onda moze zatvorit pipu kad god pozeli. Taman i da ima na cetiri godine on nakon te cetiri godine moze i dalje biti vlasnik, ali ne brinuti nista o klubu.RN87 je napisao/la:Signore, ne postoji opcija u kojoj Tan odlazi i sjebaje klub. Pametni ljudi koji su ga i doveli su to zastitili statutom.
Takav problem imala je Istra iz Pule. Njihov vlasnik ih nije zelio srozati, covjeku je jednostavno nestalo para i nije ih mogao vise financirati. On je bio vlasnik, ali nije ulagao gotovo nista. Klub se uvalio u dugove, nije bilo plata igracima i slicno. Sad je prodao klub amerikancima i opet se stanje stabilizira.
Sarajevo npr ima Turkish Airlanes, sponzora kakvog Istra nije imala. To je ono sto sam ja navodio kao primjer, mada bi bilo dobro imati vise jakih sponzora, iako ne sumnjam da Sarajevo ima poduzi spisak sponzora, sto vecih, sto manjih, ali opet je Tan glavni izvor prihoda. Da Tanu nestane para i da nitko drugi ne zeli kupiti klub, sta bi tad bilo? Tesko je ocekivati da ce takvom biznismenu nestat para, ali postoje mogucnosti u kojim on moze zatvoriti pipu.
I sam Volpi iz Rijeke vise puta izjavljuje da ocekuje da se Rijeka u skoro vrijeme sama financira i da se uz to njemu vraca sve ulozeno. On ce otici ako ne bude isplativo, a nece ni Tan davat pare u bunar. Htjet ce da se vrate, a ako se ne budu vracale smislit ce si nacin da ode iz kluba, tj. da ne daje jos vise para. Onda ce Sarajevo doci u situaciju Istre koja je 2-3 godine cekala na novog vlasnika.
Daj Boze da ne bude sve tako, ali kazem da je Sarajevo trenutno taoc Tana, ali ima potencijal da vrlo brzo to prestane biti. Isto tako je Rijeka taoc Volpija, ali kad srede sve projekte i krenu funkcionirat prestat ce to biti.
Ubleha je da Tan daje extra pare Sarajevu,
Tan je dao za dug oko 4milke i za gradnju akademije 4milke,
godišnje Sarajevu kroz sponzorstvo Visit M. daje oko 300€ tako da bih vas molio da prestanete sa tim dezinformacijama...
Imamo jos jednu ratu duga.
Imamo zavrseno pa barem 1/3kampa...u roku od 20 dana ekipa pocinje sa treninzima tamo. Zatvoren je budzet za skoro cijeli kamp, tako i da ode sutra Tan, mi kamp imamo.
Budzet za ovu sezonu je prekucan i Evropom i TA i transferima, vec prko 1/3 imamo i za slijedecu sezonu.
Tako da i da sustra Tan kaze zdrabo, mi sasvim solidno nastavljamo dalje.
A logika kapitala nije takva. Tan nece reci zdravo tek tako, jer prosto to nije rezon razmisljanja takvih ljudi. On ide, sigurno, na dugorocniju varijantu i kao sto jwe i sam vise puta rekao, etapu po etapu dizanje kluba.
SB. O njima ne zelim, a mogao bih svasta. Ne zelim jer ih prezirem iz vise razloga, i zbog politike kluba oko katolika u ekipi samo, do rezona kako se pravi budzet, klasicnim reketarenjem njihovih privrednika i firmi. Da ne piminjem ubistvo Vedrana, sramno pozicioniranje uprave tog kluba u tom slucaju...i sve ostalo. Itd.itd.
Slicno kako je bilo kod nas kada je u upravi bio "alfa i omega" Ismet Bajramovic Celo, gdje se tacno znalo koja firma, koliko, na kraju mjeseca, ili svakih pola godine, mora uplatiti novca. Cirkus je bio, reketarenje pod krinkom sponzorastva i 'saradnje'.
Imamo zavrseno pa barem 1/3kampa...u roku od 20 dana ekipa pocinje sa treninzima tamo. Zatvoren je budzet za skoro cijeli kamp, tako i da ode sutra Tan, mi kamp imamo.
Budzet za ovu sezonu je prekucan i Evropom i TA i transferima, vec prko 1/3 imamo i za slijedecu sezonu.
Tako da i da sustra Tan kaze zdrabo, mi sasvim solidno nastavljamo dalje.
A logika kapitala nije takva. Tan nece reci zdravo tek tako, jer prosto to nije rezon razmisljanja takvih ljudi. On ide, sigurno, na dugorocniju varijantu i kao sto jwe i sam vise puta rekao, etapu po etapu dizanje kluba.
SB. O njima ne zelim, a mogao bih svasta. Ne zelim jer ih prezirem iz vise razloga, i zbog politike kluba oko katolika u ekipi samo, do rezona kako se pravi budzet, klasicnim reketarenjem njihovih privrednika i firmi. Da ne piminjem ubistvo Vedrana, sramno pozicioniranje uprave tog kluba u tom slucaju...i sve ostalo. Itd.itd.
Slicno kako je bilo kod nas kada je u upravi bio "alfa i omega" Ismet Bajramovic Celo, gdje se tacno znalo koja firma, koliko, na kraju mjeseca, ili svakih pola godine, mora uplatiti novca. Cirkus je bio, reketarenje pod krinkom sponzorastva i 'saradnje'.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Pa da je pismen ne bi napravio onaj eksces u Tuzli i kaznjen od saveza.Beduin je napisao/la:Nemoguce toliko da je nepismen. Vjerujem da je to necija sprdnja.Evolution87 je napisao/la:
kuknjava
Klasični paćenik. Moram se ovako izraziti. Znam da ti je žao što se Sarajevo upoređuju sa NK ŠB, mogu misliti kako ti je žao što su i komentari na strani NK ŠB kao kluba koji je ispred Sarajeva. Jedna jbena "Lištica" još uvijek piša... Tako da razumijem tvoje frustracije, ne sumnjam da će se u upravi truditi da vam dignemo letvicu malo na više da imate za čime juriti.AdiFKS je napisao/la:
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
Decko. Sve sto sam napisao je istina. Ostavi se tih uvreda na licnoj osnovi.
Lako je iza ekrana, preko tastature.
Tako i znate. Dace Bog, pa ce nam se ceste ukrsiti. (Na kvazi ultras grupu ustaskog naziva mislim)
Tako i znate. Dace Bog, pa ce nam se ceste ukrsiti. (Na kvazi ultras grupu ustaskog naziva mislim)
- Evolve
- Kontakt:
Odakle ti znas kako ili da li se reketari.. jabosobmo radim u firmi koja sponzorira klub. Predstavnici kluba zovnu i najave za sastanak. Predstave planove kluba, mogucnosti promidzbe firme itd. I firma u skladu mogucnosti placa. Te price sto ti navodis su u tvojoj glavo nigdje drugo.AdiFKS je napisao/la:Decko. Sve sto sam napisao je istina. Ostavi se tih uvreda na licnoj osnovi.
Druga stvar, da u klub igraju katolici samo nije do kraja iszina jer recemo wagner je protestant mislim ako se dobro sjecam. Politika kluba je politika kluba. Svakom svoje. Neslazem se ja sam u nekim stvarima sa upravom al dobro. Zasad im ide i nema razloga da im nevjerujem.
Stvar oko vedrana necu ni spominjat jer se toliko provlacilo, i ovo nije ni mjesto da se to radi...
NK Široki Brijeg
- Evolve
- Kontakt:
I sta bi ovo trebalo znacit? Prijetnja?AdiFKS je napisao/la:
Sva sreca takvi ko ti su teskoj manjini. SVA SRECA!
NK Široki Brijeg
Ajde svega vam necemo se lagat.. Zna se kako stvari funkcioniraju u BiH.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Je li ja lažem?! Naravno da je lako, sam dokazuješ širenjem jaja po forumu. Dečko sam davno prestao biti, ali valjda je to izraz koji se koristi u adolescentskoj okolini u kojoj obitavš, pa ću ti priznati. Ja ti nisam ona skupina koju ti pozivaš i ako se moja i tvoja cesta ukrste, a budeš nepristojan, pišati ćeš i trčati sigurno. Ajd pozdrav, ne volim nadobudne adolescente.AdiFKS je napisao/la:Decko. Sve sto sam napisao je istina. Ostavi se tih uvreda na licnoj osnovi.
Široki . Brate samo Široki!
Lištica
Lištica
Ako vec govoris ovo onda pretpostavljam da znas da se kapitalni projekti kao sto je izgradnja kampa placa kroz podizanje kredita. Da li je taj novac posudjen od Tana ili neke komercijalne banke (ovo drugo mi je mnogo vise vjerovatnije), to nije bitno ali na Sarajevu je da kroz naredne godine vrati taj novac. Upravo iz tog razloga bi povlacenje Tana bilo katastrofalno za Sarajevo jer bi klub ostao sam na sebi da otplati iznos dok ovako postoji jos Tan tu koji daje odredjenu garanciju da ako nesto se zakuha da moze otplatiti neki dio pa bi se njemu vracao taj novac. Ja se iskreno nadam da se Tan nece povuci u narednih najmanje pet godina jer bi zaista moglo imati lose efekte na klub, a to nikome nije u cilju.AdiFKS je napisao/la:A logika kapitala nije takva.
- jurisicduska
- Kontakt:
Nije kredit se digao za kamp nikakav, kredit se digao za tekuće troškove dok ne legnu pare od Uefe kao što rade svi klubovi u svijetu. (koji mogu, vi recimo ne možete) Po minimalnoj kamati. Nemojte se samo vi sekirati za tana ljubim vas. Samo lažete konstantno.
- Beduin
- Kontakt:
Necu ulaziti u vasu kompletnu raspravu, to je izmedju vas, ali ovo po pitanju vjerske ideologije kluba je sve osim sportski. Nacionalizam (eto zanemaricu Wagnera, mada i kao protestant? spada u grana krscanstva koja ne priznaje Papu kao autoritet, ali vuce na vasu stranuEvolve je napisao/la:Druga stvar, da u klub igraju katolici samo nije do kraja iszina jer recemo wagner je protestant mislim ako se dobro sjecam. Politika kluba je politika kluba. Svakom svoje. Neslazem se ja sam u nekim stvarima sa upravom al dobro. Zasad im ide i nema razloga da im nevjerujem.AdiFKS je napisao/la:Decko. Sve sto sam napisao je istina. Ostavi se tih uvreda na licnoj osnovi.
Kakvu poruku tvoj klub salje svima nama, kakvu sportsku poruku i nadu tvoj klub salje djeci drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti koja treniraju u okolnim mjestima i zele igrati za jedan jak i stabilan klub kao sto je Siroki? Ne osudjujem tebe ili Maxmore-a, ali na osnovu ovih cinjenica meni je taj klub daleko od sportskog.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kako se placaju radovi za kamp? Takvi radovi se ne placaju na konvecionalni nacin kao kada se kupuje nesto u trgovini. Ovo je bez imalo sarkazma da pitam kako se placa 
Upravo tako. Ljude dijelite prema religiji, pogotovo u sportu mogu samo oni bez srca.Beduin je napisao/la:Kakvu poruku tvoj klub salje svima nama, kakvu sportsku poruku i nadu tvoj klub salje djeci drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti koja treniraju u okolnim mjestima i zele igrati za jedan jak i stabilan klub kao sto je Siroki? Ne osudjujem tebe ili Maxmore-a, ali na osnovu ovih cinjenica meni je taj klub daleko od sportskog.
Zato Širokom i nije suđen neki veći iskorak sem epiteta stabilnog kluba u kukuruz ligi, te filijale Dinama.
Kad se riješe doze nacional-šovinizma koji posjeduju i kao klub i kao mjesto, tek onda mogu i u okvirima Evrope respektabilan klub biti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
@Evolve, a sta ako ja imam poslovne kontakte sa par zastupnistva iz lis...Sirokog? I znam sta pricam. Neki su mozda i svojevoljno, ali ima, ITEKAKO, firmi, i zastupnistva, koji prosto ne smiju reci 'generalu' NE.
A ti spinuj, i pricaj sta hoces. Svi znaju kako funkcionisu stvari u manjim sredinama. Bez uvrede.
@UgrovacaBoy, kako se zove organozivana navijacka skupina vaseg smijesnog kluba? Znas li sta to znaci? Ne pravi se naivan, i sami se tako definisu. Cak je i na ovom forumu par likova iz SB.potvrdilo to. I ne ustrucavaju se od toga.
@Evolve2, da igraju iskljucivo katolici, i Wagner je katolig...nije protestant. Provjeri.
Za mene je to u 21 vijeku totalno devijantno, zatucano, i retogradno. Sto vama, vjerovatno, nije jasno. Drugacije su vizure, pogled na ljudske vrijednosti, zivotni prioritet. I ja nemam problem da neko fura taj film, ali isto tako jos manje imam problema to furanje nazvati pravim imenom. Primitivno, sovinisticki i zatucano. I to je moj stav.
@maxmora,preko 30 mi je. Toliko o tvojoj teoriji o mojoj 'adolesceniciji'. A to drugo, o pisanju i sl...uvijek mozemo dogovoriti. Vrlo rado.
Ja zavrsio o toj vjestackoj tvorevini, tajkunsko-profiterskim klubom, i cirkusantskim sovinistickim kvazi- naci 'navijacima'.
Ne zelim dalje. Sve dodatno moze na PP.
A ti spinuj, i pricaj sta hoces. Svi znaju kako funkcionisu stvari u manjim sredinama. Bez uvrede.
@UgrovacaBoy, kako se zove organozivana navijacka skupina vaseg smijesnog kluba? Znas li sta to znaci? Ne pravi se naivan, i sami se tako definisu. Cak je i na ovom forumu par likova iz SB.potvrdilo to. I ne ustrucavaju se od toga.
@Evolve2, da igraju iskljucivo katolici, i Wagner je katolig...nije protestant. Provjeri.
Za mene je to u 21 vijeku totalno devijantno, zatucano, i retogradno. Sto vama, vjerovatno, nije jasno. Drugacije su vizure, pogled na ljudske vrijednosti, zivotni prioritet. I ja nemam problem da neko fura taj film, ali isto tako jos manje imam problema to furanje nazvati pravim imenom. Primitivno, sovinisticki i zatucano. I to je moj stav.
@maxmora,preko 30 mi je. Toliko o tvojoj teoriji o mojoj 'adolesceniciji'. A to drugo, o pisanju i sl...uvijek mozemo dogovoriti. Vrlo rado.
Ja zavrsio o toj vjestackoj tvorevini, tajkunsko-profiterskim klubom, i cirkusantskim sovinistickim kvazi- naci 'navijacima'.
Ne zelim dalje. Sve dodatno moze na PP.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.