Na osnovu mog visegodisnjeg trenerskog iskustva, doduse na footbal manageru..mogu reci taktika na derbiju je bila pun promasaj, al olaksavajuca okolnost za Jesica, nije on sastavljao igracki kadar, vec vodi ono sta ima..al bez obzira igrati taktiku bez igraca na klupi koji moze donijeti prevagu kad udje je cisto samoubistvo u fudbalskom smislu.
Idemo po redu:
golman Delac, nije mogao bolje..i ja bi ostavio tu Delaca,
lijevi bek:Puzigaca, jel greska..mislim da nije..jer on je dosta sirov, al i iskusan..a kako Memija sparta po toj strani, neka ga na lijevom beku
desni bek:Hebibovic, nikako da skontam sto ga tu stavljaju kad on igra ofanzivno puno bolje..ovdje bi stavio Kalasa..samo ga vjezbao ranije centarsuteve
stoperi:Barbaric i Tatko..losa kombinacija, Barbaric i Stepanov..puno bi izgledao sigurnije, a i fizicki nadmocnije, Tatko je OK, al za klupe i po potrebi da udje kad se cuva rezultata ili neka povreda
veza:Radovac,Rustemovic,Okic, Duljevic, Velkoski..ne znam jel igrao u vezi ili napadu al ga nije nigdje bilo..ja bi ovdje stavio raspored: zadnji vezni Radovac,Ikande(ako je zbilja ozljedjen onda Rustemovic,iako za mene nije bas igrac za Sarajevo, al sta je tu je) ispred njih na ofanzivnog veznog Okic, lijevo Duljevic, desno Hebibovic
napad:Benko..ima kvalitet sigurno, ostavio bi ga samog napred uz ofanzivne Duljevica i Habibovica..a Velkoski na klupu i zadnjih pola sata svjez da pokusa kao djoker da zabije gol-dva i preokrene rezultat, od prve minute je beskoristan u ovakvom sastavu.
znaci moja taktika:
--------------Delac-----------
Kalassi--Stepanov--Barbaric--Puzigaca
Radovac--Ikande(Rustemovic)
-----------------Okic-----------
Hebibivic--------------------------- Duljevic
-------------Benko-------------
Ova dijamant taktik bi bar 3-4 puta razbila Zeljinu odbranu..garantujem!!!
LP Bordo braco..halalite ako sam dosadan sa dugim postom