BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Ne prognoziraj vise ziv bio. Nadam se da nije neko bankrotirao slusajuci tvoje savjete u ove dvije utakmice.
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
na mene mislis?Ajax je napisao/la:Ne prognoziraj vise ziv bio. Nadam se da nije neko bankrotirao slusajuci tvoje savjete u ove dvije utakmice.
Nemozes tako jednostavano gledati na stvari. Milion stvari utice a ne samo visina kvota. Visina kvota je jedna procjena ( koja ne mora biti tacna jer sport je nepredvidljiv ). Formira se na osnovu nekih proslih rezultata tima, vrijednosti igraca, proslih susreta tih protivnika, povreda, ...... znaci procjena. Pa onda u zavisnosti kako masa raje uplacuje oni podizu i spustaju kvotu. Oni nisu promjenili svoju odluku ( a zato jer su i oni ipak ljudi i oni pogrijese ponekad ). Znaci ako bude puno uplata ljudi na pobjedu nekog tima kvota pada i obratno raste. Ne kazem da ne moze to biti korisno u procjeni rezultata. Samo ne mozes samo tako gledati.
I bez Dzeke nismo slabiji 70%. Nego 30 do 35% max. kao sto smo i pisali neki. Jer da smo slabiji 70% ili cak 50+% mi ovu utakmicu najvjerovatnije nebi ni dobili. Jer nije Wales toliko losiji od nas. I nista licno nemoj se ljutiti dzabe.
I bez Dzeke nismo slabiji 70%. Nego 30 do 35% max. kao sto smo i pisali neki. Jer da smo slabiji 70% ili cak 50+% mi ovu utakmicu najvjerovatnije nebi ni dobili. Jer nije Wales toliko losiji od nas. I nista licno nemoj se ljutiti dzabe.
- Principatus
- Kontakt:
Sve mirise na to, da bi Dzeko mogao zaigrati od pocetka protiv Kipra. Mesa je super uradio posao sto ga je pozvao unatoc pritisku iz Rome. Sama cinjenica da je sjedio na klupi protiv Walesa je doprinosila moralu, dok je protivnik morao da razmislja o njemu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Je li Miske sa ekipom? Nisam ga vidio na slikama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kad vidim da neko Stilica stavlja u prvi sastav bude mi muka. Jednostavno lik nema kvaliteta da bude medju 11, nema kvalitet da bude i jedna od tri izmjene. Taktika treba da ostane ista.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Donnie Darko
- Kontakt:
"Ne želim otkriti sastav tima s obzirom da Kipar više prati naš sastav nego što nas zanima njihov", kazao je Baždarević.
- MysticAladin
- Kontakt:
Čitam i ne vjerujem! Sad jer Meša Mourinho. Dajte, nemoj da se zahebavamo... Stvorili smo 2 i po šanse i dali dva gola. Igre nigdje.
Pjanić je imao 3-4 uklizavanja i oduzimanja lopte, nešto što od njega nisam vidio u zadnje 2 i po godine fudbala u Italiji. Frajer je pretrčao duplo više od Hadžća i radio pola njegovog posla. Niko da iznese loptu. Ni sekunde ne bih razmišljao, Hadžić napolje, unutra bilo koji od štopera, ne mora ni igrat veznjak ako će igrat ovako mlako i nedefinisano kao Hadžić.
Vedo katastrofa. Nervirao me čitav meč, a kap koja je prelila čašu je njegovo dizanje ruku i traženje faula, lopta metar od njega. Ne svira faul i igrač Velsa stiže prije do lopte i uzima je, a početna pozicija bila 5 metara od lopte. Igraj dok ne svira!!!
Ubacivanje Đurića se slavi kao odličan potez. Jest. Apsolutno se slažem. A neko gore reče da ubacivanje Hajrovića nije bio. Samo zato što je to bio Pape. Dvostruki aršini. Budi konzistentan i dosljedan.
Neko je lijepo rekao gore, Meša je ziheraš i neće mu se desiti Kipar koji se desio Safetu. Isto tako, neće mu se desiti da nadigra Francusku u sred Pariza. Naguzit će nas takva ekipa kao što nas je i Belgija naguzila gore. Sad me stvarno ne interesuje igra, bitno je da uzmemo bodove i na Kipru, provučemo se u baraž i ništa ne bih imao protiv da dobijemo dvomeč u baražu na poklonjen penal u sudijskoj uz stvorenu jednu šansu u tom dvomeču. Samo je bitan plasman.
Ali, interesuje me igra već u narednom ciklusu. Ovo sad je spašavanje žive glave, ali već od narednog ciklusa nam treba igra sa glavom i repom. Nije Meša Mourinho pa da mu stalno prolazi ovakva predstava kao protiv Velsa. Neće bit sreće naredni put, trebat će 10 tih šansi da se da gol. Nadam se da će Meša polako to i posložit i da ćemo ponovo igrat dobar fudbal. Rezultati ne bi smjeli izostat.
P.S. Nisam ja nešto puno impresioniran Hodžićem i ne znam zašto se toliko ovdje kuje u zvijezde. Igra frajer u Dinamu i kvalitet lige nije prepreka. Kad se spomene TSS, kvalitet lige je prepreka iako je on tamo glavni igrač. "To što igra u HNL-u ne može da da pravu sliku o njegovom kvalitetu". Opet dvostruki aršini.
Na kraju, nit je sve tako crno, nit je sve tako bajno. U nekom smo tranzicijskom periodu, vadimo se iz živog blata i samo je važno izvuć živu glavu. Nadam se da će Meša da me razuvjeri i posloži ekipu za naredni ciklus, iako ja nisam neki optimista da se s ovom ekipom to može.
Pjanić je imao 3-4 uklizavanja i oduzimanja lopte, nešto što od njega nisam vidio u zadnje 2 i po godine fudbala u Italiji. Frajer je pretrčao duplo više od Hadžća i radio pola njegovog posla. Niko da iznese loptu. Ni sekunde ne bih razmišljao, Hadžić napolje, unutra bilo koji od štopera, ne mora ni igrat veznjak ako će igrat ovako mlako i nedefinisano kao Hadžić.
Vedo katastrofa. Nervirao me čitav meč, a kap koja je prelila čašu je njegovo dizanje ruku i traženje faula, lopta metar od njega. Ne svira faul i igrač Velsa stiže prije do lopte i uzima je, a početna pozicija bila 5 metara od lopte. Igraj dok ne svira!!!
Ubacivanje Đurića se slavi kao odličan potez. Jest. Apsolutno se slažem. A neko gore reče da ubacivanje Hajrovića nije bio. Samo zato što je to bio Pape. Dvostruki aršini. Budi konzistentan i dosljedan.
Neko je lijepo rekao gore, Meša je ziheraš i neće mu se desiti Kipar koji se desio Safetu. Isto tako, neće mu se desiti da nadigra Francusku u sred Pariza. Naguzit će nas takva ekipa kao što nas je i Belgija naguzila gore. Sad me stvarno ne interesuje igra, bitno je da uzmemo bodove i na Kipru, provučemo se u baraž i ništa ne bih imao protiv da dobijemo dvomeč u baražu na poklonjen penal u sudijskoj uz stvorenu jednu šansu u tom dvomeču. Samo je bitan plasman.
Ali, interesuje me igra već u narednom ciklusu. Ovo sad je spašavanje žive glave, ali već od narednog ciklusa nam treba igra sa glavom i repom. Nije Meša Mourinho pa da mu stalno prolazi ovakva predstava kao protiv Velsa. Neće bit sreće naredni put, trebat će 10 tih šansi da se da gol. Nadam se da će Meša polako to i posložit i da ćemo ponovo igrat dobar fudbal. Rezultati ne bi smjeli izostat.
P.S. Nisam ja nešto puno impresioniran Hodžićem i ne znam zašto se toliko ovdje kuje u zvijezde. Igra frajer u Dinamu i kvalitet lige nije prepreka. Kad se spomene TSS, kvalitet lige je prepreka iako je on tamo glavni igrač. "To što igra u HNL-u ne može da da pravu sliku o njegovom kvalitetu". Opet dvostruki aršini.
Na kraju, nit je sve tako crno, nit je sve tako bajno. U nekom smo tranzicijskom periodu, vadimo se iz živog blata i samo je važno izvuć živu glavu. Nadam se da će Meša da me razuvjeri i posloži ekipu za naredni ciklus, iako ja nisam neki optimista da se s ovom ekipom to može.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!
-
jasko_juve
- Kontakt:
Vi ocekivali neku igru protiv Walesa??? Ko je se to ove godine naigrao protiv njih?? Igrali smo s Hadzicem ( momku svaka cast za trku i borbenost, al igra samo na viđeno, prvom do sebe i 99% njegove lopte su isle nazad, prema naprijed se ne zna okrenuti ) onda smo igrali sa Salihovicem koji je isto bio trkacki raspolozen i borben al nije to to, ko da organizuje napade?? Oni to ne znaju, nazalost al tako je. Cim smo vidili sastav znali smo da ce bit tesko i vi sad oceivali neku tecnu igru, ala Barcelona protiv ekipe koja je primilia da proslog kola 2 gola. O cemu ba pricate? Sreca nas pomazila al smo fantasticno stojali na terenu, pokrivali isto, formaciju drzali. Svaka cast Mesi, nije isao grlom u jagode, sto mu realno igraci na raspolaganju nisu ni dozvolili, a gore ako se sta napravi do 60,70-te minute bice dobro, ako ne, ubacit 3 napadaca i napast. Odlicno pripremljena utakmica od strane selektora i velika pobjeda. Ako ne mozemo igrati nerijeseno protiv Kipra nismo ni zasluzili EP.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Uživo gledajući bilo je bar tri faula koje je onaj španski muflon propustio suditi na Vedi, ona dvojica stopera su hljeb tukli u njemu...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Konačno i ja da sanjam neku tekmu i to baš sutrašnju, Begović jedna fantastična odbrana, pa gol Džeke kad me yebeni golub probudi, zabi se u prozor.. 
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
Ajax je napisao/la:Nemozes tako jednostavano gledati na stvari. Milion stvari utice a ne samo visina kvota. Visina kvota je jedna procjena ( koja ne mora biti tacna jer sport je nepredvidljiv ). Formira se na osnovu nekih proslih rezultata tima, vrijednosti igraca, proslih susreta tih protivnika, povreda, ...... znaci procjena. Pa onda u zavisnosti kako masa raje uplacuje oni podizu i spustaju kvotu. Oni nisu promjenili svoju odluku ( a zato jer su i oni ipak ljudi i oni pogrijese ponekad ). Znaci ako bude puno uplata ljudi na pobjedu nekog tima kvota pada i obratno raste. Ne kazem da ne moze to biti korisno u procjeni rezultata. Samo ne mozes samo tako gledati.
ne ljutim se prijatelju, sto bi hehehe....svako ima pravo izraziti svoje misljenje i svoj stav....znam da u fudbalu mnogo stvari utice, al ja pricam iz drugog ugla, jer sam dosta puta pratio te kladionice, i tacno je to sto si naveo, da obaraju kvotu po ulogama naroda i tkd., al isto tako ima ti nekih kvota koje daju predvidjeti otprilike ishod utakmice.....a evo ja licno cu uplatiti veliki novac sutra na nas, i ako nisam 100% siguran u nase nakon vidjene igre u subotu, jer igre iskreno receno nije ni bilo hehehe.......
Eto neka Hadzic ima kvalitet. Ovo ti je dupli dobitak. Prvo Salihovic je bolji defanzivni vezni a i kompletno igrac od Hadzica. A drugo dobijas motivisanog i maksimalno odmornog igraca u vezi uz Pjanica. I nisam rekao da to mora biti Stilic. Moze i Medunjanin. Da je TSS spreman i njega bi napisao. Ili Vrancic da je tu i da je dobio postenu sansu protiv Andore ( sto jedino zamjerim Mesi do sada ) Po meni je to dobra takticka odluka. Svakako taj novi igrac bi dao 120% svojih mogucnosti i borio bi se na terenu maksimalno. A Kipar ipak nije tolika klasa da ti nasi igraci nebi mogli makar ravnopravno da igraju sa njima. Prednost Kipra je trka i fizicka sprema, disciplina a ne igracki kvalitet. I ti igraci se nebi obrukali protiv njih sigurno. A svijez igrac bi lakse parirao fizickom spremom njihovim igracima.jasmin10 je napisao/la:Kad vidim da neko Stilica stavlja u prvi sastav bude mi muka. Jednostavno lik nema kvaliteta da bude medju 11, nema kvalitet da bude i jedna od tri izmjene. Taktika treba da ostane ista.
I taktika bi ostala ista. Radi se samo o promjeni jednog igraca.
@gringonja
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mesa je trener koji vise cijeni Hadzica koji ce, iako nije neki igrac, pretrcati 12 kilometara ako treba, nego 'kreativce' kojima su defanzivni zadaci nepoznanica tipa Vrancic, Stilic i sl. Mislim da je to do sada jasno. Yebiga, nije atraktivno, ali to je moderan fudbal i to je u trendu. Prosla su vremena kada si mogao ubaciti desetku i jos dva napadaca, sto je Safet radio. To mozes raditi protiv ekipa nad kojima si dominantan kvalitetom, ali u ovim jacim utakmicama to ne moze proci....
- Suljo20002
- Kontakt:
Salihovic je sigurno bolje rijesenje na poziciji defanzivnog veznog od Hadzica. Covjek ima svoje kvalitete i ofanzivne i defanzivne. Nije samo kreativac. Pravo pitanje je dali vise dobijas ili gubis sa tim novim odmornim igracem na poziciji centralnog veznog.

-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
evo maloprije bas pogledao, kvota na nas opet narasla sa 1,8 -> 1,85
......hmmmm......znate vec sta mislim o ovoj kvoti, al cudi me da je narasla, jer kako sam cuo, mnogi uplacuju na nas?!?!?!? kako to!??!?!?!
Nemoj gringonja majke ti prognozirati pobjedu. Zadnje dvije si dobro falio pa da ne bi i ovu.gringonjaOnajDrugi je napisao/la:1. izvinjajem se raji na mojoj prognozi da ce biti X, jer je kvota bila 1,85.....ali u medjuvremenu ta kvota je bila porasla na 2,10 -> a ta kvota cesto dolazi kod domacina! tako da nisam toliko kriv za prognozu, jer je kvota dan-dva kasnije bila sasvim drugacija hehe
2. sto se utakmice tice, katastrofa, i kao sto sam rekao bez dzeke smo 70% slabiji
3. posto je sad kvota 1,8 na nas protiv kipra, tvrdim da cemo dobiti s jednim golom razlike - jer kad je kvota 1,7 ili 1,8, - uvijek dodje, a cesto samo s golom razlike!
4. razmisljam, da li da stavim 500€ na pobjedu, jer sam to donekle duzan raji zbog mojih prognoza u poslednje vrijeme hehehe
5. koliko ce biti nasih navijaca dole - 15.000-20.000 ?- jer ovo je historijska utakmica!!!
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:evo maloprije bas pogledao, kvota na nas opet narasla sa 1,8 -> 1,85......hmmmm......znate vec sta mislim o ovoj kvoti, al cudi me da je narasla, jer kako sam cuo, mnogi uplacuju na nas?!?!?!? kako to!??!?!?!
Vjerovatno je ta kvota jer znaju da ce pjevac igrati
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
ovu necu faliti prijatelju moj hehehe.....ovu dobijamo 100% - zivi bili pa vidjeli!!!!!!! idemo u baraz!!!!dubrovnik je napisao/la:Nemoj gringonja majke ti prognozirati pobjedu. Zadnje dvije si dobro falio pa da ne bi i ovu.gringonjaOnajDrugi je napisao/la:1. izvinjajem se raji na mojoj prognozi da ce biti X, jer je kvota bila 1,85.....ali u medjuvremenu ta kvota je bila porasla na 2,10 -> a ta kvota cesto dolazi kod domacina! tako da nisam toliko kriv za prognozu, jer je kvota dan-dva kasnije bila sasvim drugacija hehe
2. sto se utakmice tice, katastrofa, i kao sto sam rekao bez dzeke smo 70% slabiji
3. posto je sad kvota 1,8 na nas protiv kipra, tvrdim da cemo dobiti s jednim golom razlike - jer kad je kvota 1,7 ili 1,8, - uvijek dodje, a cesto samo s golom razlike!
4. razmisljam, da li da stavim 500€ na pobjedu, jer sam to donekle duzan raji zbog mojih prognoza u poslednje vrijeme hehehe
5. koliko ce biti nasih navijaca dole - 15.000-20.000 ?- jer ovo je historijska utakmica!!!
Trenutno korisnika/ca: AnelMid, Brazzzoo123, Dalix, Fudo, GoldenLilies, Maverick i 81 gost.