BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: BiH - Wales / Kipar - BiH
Kako to da su se onda i Belgija i Wales namucili sa njima u gostima? Oboje po 1-0 pobjedili, golovima u zadnjim minutama. Pa nisu oni naivni protivnik ljudi, ono u Zenici jeste bila sramota, i nije se smjelo desiti, ali prateci tok kvalifikacija, onaj poraz nije bio tolika slucajnost, jer je Kipar pruzio dosta dobrih tekmi dosad te ih maksimalnim zalaganjem mozes i dobiti, podcjenimo li ih opet kao u Zenici crno nam se pise. A to mogu krunisati sutra, jer kao i mi imaju sve u svojim rukama, te kod kuce igraju.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Prije utakmicebagrcavi je napisao/la:Ne interesuje me Kipar, nisam gledao njihovu utakmicu... Rece jednom jedan strucnjak.Goalgetter je napisao/la:Kako mozete ovako podcjenjivati Kipar? Zar vam nije dosta od proslog puta?
Objasnio je kako će sa saradnicima pogledati snimak utakmice između Hrvatske i Kipra. Igrači neće gledati, zbog lošeg iskustva, jer kada se, veli, tako gleda zajednički, imaju “nekakav drugačiji utisak”.
“Nema razloga da ih posebno gledamo. Da je neka jača ekipa vjerovatno bi obratili puno više pažnju na njih. Ovaj put moramo da mislimo na sebe. Nadam se da ćemo imati loptu u posjedu puno više nego oni.'
Poslije utakmice
'Ja nemam opravdanje za ovaj poraz večeras, a ne znam ni koji je razlog. Jedini je razlog što su naši igrači podbacili. Upozoravao sam ih i bio sam ljut poslije utakmice u Tuzli i nije se nikako moglo desiti da Kipar podcjenimo i upravo se desilo ono što se dogodilo"
Ponekad zaboravimo o kakvoj se gnjidi radi.
Ja bih prije rekao 25% - 50% - 25%Ajax je napisao/la:Po meni su sanse 25%-30%-45% otprilike. Da igraju Dzeko i Besic bile bi otprilike 20%-20%-60%.Unofficialpage je napisao/la:Što se tiče meča BiH - Wales više to neću komentarisat, rek'o sam ono što sam mislio jučer.
Ali stvarno ne vidim kako nas oni to mogu dobit dva puta zaredom? Mislim da je to jedino za rukom pošlom Španiji i Francuskoj, govoreći o periodu 2002. i dalje, prije ono je bio sami početak i dok se sve stabilizovalo.
Najgora stvar koja nam se može desit je da ih podcjenimo, mi navijači smo tu manje bitni. Jači smo, iskusniji i ako odigramo maksimalno ozbiljno bez onog našeg "lako ćemo", dobivamo 100%.
Znaci Kipar ima svoje sanse samo mi smo svakako favoriti.
"We need to suffer. And we need to fight."
Ako mesa izvuce sta je onaj usro treba mu dici spomenik
Mi se ne trebamo plasiti Kipra,ne trebamo i ne smijemo.Atmosfera hoce biti uzarena ali ne igraju navijaci,uz to svi nasi igraci su navikli na igraju u takvoj atmosferi.Mi smo valjda renomirana repka u svijetu fudbala,zelimo na Euro i Kipar nam ne smije biti prepreka ozbiljna,bez obzira sto ce oni biti motivisani i imati veliku podrsku.
Eh sto se tice sastava,cisto sumnjam da ce se sta mjenjati osim ako nema nekih povreda.Ne znam sta je sa Spahom,ne spominje se kao upitan.Vezna linija ce ostati ista 99%,krila takodjer,u napadu ce biti sigurno Vedo,ne vjerujem da ce ga Mesa izostaviti nakon gola protiv Velsa.
Ne znam kakvi su stoperi Kipra,Vedo se dosta mucio sa Velskim,nije uspjevao dobiti kljucnu bitku u tim zracnim duelima i spustanjima lopte.Nadam se da ce uspjeti protiv Kiparskih,jer je u formaciji 4-5-1 to vrlo vazno.
Postoji jos mozda jedna opcija ako je Edin spreman 100% da on pocne na spicu a Vedo na krilu umjesto Visce,kao sto se desilo nakon ulaska Djurica.Ili da igramo 4-4-2 sa Miralemom na krilu ali male su sanse za tu formaciju po meni.
Eh sto se tice sastava,cisto sumnjam da ce se sta mjenjati osim ako nema nekih povreda.Ne znam sta je sa Spahom,ne spominje se kao upitan.Vezna linija ce ostati ista 99%,krila takodjer,u napadu ce biti sigurno Vedo,ne vjerujem da ce ga Mesa izostaviti nakon gola protiv Velsa.
Ne znam kakvi su stoperi Kipra,Vedo se dosta mucio sa Velskim,nije uspjevao dobiti kljucnu bitku u tim zracnim duelima i spustanjima lopte.Nadam se da ce uspjeti protiv Kiparskih,jer je u formaciji 4-5-1 to vrlo vazno.
Postoji jos mozda jedna opcija ako je Edin spreman 100% da on pocne na spicu a Vedo na krilu umjesto Visce,kao sto se desilo nakon ulaska Djurica.Ili da igramo 4-4-2 sa Miralemom na krilu ali male su sanse za tu formaciju po meni.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
ne znam da li je neko ovo napisao, ali ima još nešto što nam ide u korist, ako belgija pobjedi kipar oni preuzimaju poziciju 1. na FIFA Coca-Cola ranglisti, elem za očekivati je da se potrude!
- zlatniljiljan
- Kontakt:
Sto se ti Safeta Susica,stoji da je ukenjo pocetak kvalifikacija,al dajte malo pokazite postovanja prema nasem najboljem igracu svih vremena i covjeku koji nas je prvi odveo na jedno veliko takmicenje...
Ovo će biti teška utakmica, vrlo moguće čak i da jedan gol odluči sve.
Mi ako u prvih 15tak minmuta ih načnemo, njima ne ginu 2-3 komada do kraja, jer onda oni idu na sve ili ništa i stim bi sebi i presudili.
Nadam se da je stručni štab upozorio igrače koji imaju 2 kartona da obrate pažnju na to, da ne bi u slučaju baraža ostali bez još kojeg igrača i onda smo yebali ježa.
Taktika će zavisiti od toga da li će Edin početi, i ako se iskreno nadam da će zaigrati od 1. minute.
Mi ako u prvih 15tak minmuta ih načnemo, njima ne ginu 2-3 komada do kraja, jer onda oni idu na sve ili ništa i stim bi sebi i presudili.
Nadam se da je stručni štab upozorio igrače koji imaju 2 kartona da obrate pažnju na to, da ne bi u slučaju baraža ostali bez još kojeg igrača i onda smo yebali ježa.
Taktika će zavisiti od toga da li će Edin početi, i ako se iskreno nadam da će zaigrati od 1. minute.
- Donnie Darko
- Kontakt:
[safet] Nego raja, šta mislite, da li je bolje osvojiti 1 bod protiv Kipra, ili 3 boda??
[/safet]
- ElCartel11
- Kontakt:
Potpis! Ukenjao jest, ali malo ljudskog postovanja nije na odmet.zlatniljiljan je napisao/la:Sto se ti Safeta Susica,stoji da je ukenjo pocetak kvalifikacija,al dajte malo pokazite postovanja prema nasem najboljem igracu svih vremena i covjeku koji nas je prvi odveo na jedno veliko takmicenje...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
CYP 1 - 4 BiH.....to je to momci, no SIKIRIKI
-
džakailibu
- Kontakt:
problem je sto je on stvarno ispao veliko đubre i ne samo na početku kvalifikacija vec od prijateljske sa sad-om, veoma nadmen, glupav i đubre. ja sam potpuno svjestan sta su njegove zasluge i kao igraca i kao selektora ali onih posljednjih godinu i po sa njim je veoma frustrirajuce bilo za sve.ElCartel11 je napisao/la:Potpis! Ukenjao jest, ali malo ljudskog postovanja nije na odmet.zlatniljiljan je napisao/la:Sto se ti Safeta Susica,stoji da je ukenjo pocetak kvalifikacija,al dajte malo pokazite postovanja prema nasem najboljem igracu svih vremena i covjeku koji nas je prvi odveo na jedno veliko takmicenje...
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Poceo sam gledati snimak. 10. minut, Hadzic za sada najbolji.... bez zayebancije 
Jos kad su izvucene grupe ja sam rekao da Kipar nije slabiji od Izraela,pa cak nije puno slabiji ni od Velsa.Nemaju neke zvijezde ali su vrlo organizovan i kompaktan tim,i prilicno fanatican kao i svi juznjaci.
To naravno ne znaci da ih se trebamo plasiti nego samo da utakmicu shvatimo najozbiljnije i u nju udjemo sa sto posto angazmana.
Tesko oni nama mogu nastetiti sada,mnogi zaboravljaju da mi nismo vise reprezentacija sa kraja Susicevog mandata,mi smo opet ona stara,jaka,samouvjerena reprezentacija koja se ne boji ni puno jacih protivnika nego je to Kipar.
Treba igrati pametno,oni moraju napasti jer druga opcija im ne igra a nama bas savrseno odgovara da se oni otvore jer svi znamo da tesko igramo protiv bunkera.U takvoj igri oni nemaju sanse protiv nas.
Ono sto ni u ludilo ne smijemo dozvoliti je da se branimo totalno sabijajuci se golmanu u krilo,treba ih pustiti da izadju i vrebati brze kontre i polukontre nakon oduzetih lopti.Kad obezjedimo sigurno vodstvo onda trebamo uzeti i loptu u posjed i umiriti utakmicu.
I jos jednom da ponovim Hadzic nam je igrac manje,neka vrati Seju na DM a doda nekog Pjanicu.
To naravno ne znaci da ih se trebamo plasiti nego samo da utakmicu shvatimo najozbiljnije i u nju udjemo sa sto posto angazmana.
Tesko oni nama mogu nastetiti sada,mnogi zaboravljaju da mi nismo vise reprezentacija sa kraja Susicevog mandata,mi smo opet ona stara,jaka,samouvjerena reprezentacija koja se ne boji ni puno jacih protivnika nego je to Kipar.
Treba igrati pametno,oni moraju napasti jer druga opcija im ne igra a nama bas savrseno odgovara da se oni otvore jer svi znamo da tesko igramo protiv bunkera.U takvoj igri oni nemaju sanse protiv nas.
Ono sto ni u ludilo ne smijemo dozvoliti je da se branimo totalno sabijajuci se golmanu u krilo,treba ih pustiti da izadju i vrebati brze kontre i polukontre nakon oduzetih lopti.Kad obezjedimo sigurno vodstvo onda trebamo uzeti i loptu u posjed i umiriti utakmicu.
I jos jednom da ponovim Hadzic nam je igrac manje,neka vrati Seju na DM a doda nekog Pjanicu.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 12 okt 2015, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
jestamaji je napisao/la:ne znam da li je neko ovo napisao, ali ima još nešto što nam ide u korist, ako belgija pobjedi kipar oni preuzimaju poziciju 1. na FIFA Coca-Cola ranglisti, elem za očekivati je da se potrude!
Izrael brate
da, typo, ali to ne mijenja smisao rečenice. ta činjenica nam daje realnu nadu da će i nerješeno biti dosta. mi smo objektivno bolji od kipra, ali igramo u posljednje vrijeme toliko loše da stvarno ne znam šta da mislim o našim šansama sutra!NYKnicks Fan je napisao/la:jestamaji je napisao/la:ne znam da li je neko ovo napisao, ali ima još nešto što nam ide u korist, ako belgija pobjedi kipar oni preuzimaju poziciju 1. na FIFA Coca-Cola ranglisti, elem za očekivati je da se potrude!
Izrael brate
Re: AW: BiH - Wales / Kipar - BiH
Promašili smo mi sve i svašta u toj utakmici. Da je Kipar jak, to jeste, ali ne smiju biti reprezentacija koje se mi bojimo ili probojavamo. Vjerovatno se prvi put nalaze u ovakvoj situaciji i to se mora iskoristiti, rani gol bi ih uništio.Goalgetter je napisao/la:Kako to da su se onda i Belgija i Wales namucili sa njima u gostima? Oboje po 1-0 pobjedili, golovima u zadnjim minutama. Pa nisu oni naivni protivnik ljudi, ono u Zenici jeste bila sramota, i nije se smjelo desiti, ali prateci tok kvalifikacija, onaj poraz nije bio tolika slucajnost, jer je Kipar pruzio dosta dobrih tekmi dosad te ih maksimalnim zalaganjem mozes i dobiti, podcjenimo li ih opet kao u Zenici crno nam se pise. A to mogu krunisati sutra, jer kao i mi imaju sve u svojim rukama, te kod kuce igraju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja bi iskreno volio da nas Kipar napadne...
Mislim da je to nasa sansa. 
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
evo i dodatni motiv za belgijance:jestamaji je napisao/la:da, typo, ali to ne mijenja smisao rečenice. ta činjenica nam daje realnu nadu da će i nerješeno biti dosta. mi smo objektivno bolji od kipra, ali igramo u posljednje vrijeme toliko loše da stvarno ne znam šta da mislim o našim šansama sutra!NYKnicks Fan je napisao/la:jestamaji je napisao/la:ne znam da li je neko ovo napisao, ali ima još nešto što nam ide u korist, ako belgija pobjedi kipar oni preuzimaju poziciju 1. na FIFA Coca-Cola ranglisti, elem za očekivati je da se potrude!
Izrael brate
![]()
Belgija ima ogroman motiv da pobijedi Izrael
elem na nama je da ne useremo!
Ne znaju oni napasti, to je Grčka škola, igraće kao Vels i čekati ono što ja mislim da nema šanse da dočekaju. Zna Meša vrlo dobro šta će oni pokušati, prekid, kontra i to je to, mi samo moramo iskorištavati prilike koje ćemo imati.sajo10 je napisao/la:Ja bi iskreno volio da nas Kipar napadne...Mislim da je to nasa sansa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Rimes87, RobijasiZenica1988, totasef1 i 38 gostiju.