FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Okolele
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Okolele » 14 okt 2015, 23:50

Ćutahija i onaj mali žuti 25 broj najbolji..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 14 okt 2015, 23:53

zuti, TT25 :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Sema1988
Kontakt:

Post Postao/la Sema1988 » 15 okt 2015, 00:14

Fizicki su puno dominantniji . I tehnicki , I trkacki :D
Samo nam je bolji golman , ne znam da li ce biti neki izvjestaj , ali bilo je barem 6-7 sto postotnih za goste ..cak I onaj gol koji smo primili, cini mi se da ono nije bilo za indirekta , al hajd red je bio da I oni postignu gol s obzirom na broj prilika :D
11ka jel taj Mujagic ? Cini mi se da poslije 30te min nije mogao da dise , pogotovo u drugom poluvremenu
Osim golmana I po meni dobar Tomic :D 25ica
Odlican I gol zabio , ima slifa definitivno
U prvom poluvrmenu 2ica dobra (Alihodzic?) Cistio sve , bez puno panike
I kapiten nije los bio takodje , borben , moglo bi bit od njega nesto .

Stennk
Kontakt:

Post Postao/la Stennk » 15 okt 2015, 00:34

Iskreno mislim da Mujagic moze dat doprinos i u prvom timu, krece se dobro i izgleda ko pravi spic za neke 'sporije' lige. Nasa mu je idealna

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 15 okt 2015, 01:02

[youtube][/youtube]

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 okt 2015, 08:59

Nisam gledao večeras. Nisam stigao. baš mi je krivo bilo. Gledao sam ranije ove naše juniore i po meni Ćutahija, Osmanković, Ćubara, Mujagić su za prvog tima. Ne računam ovjde Hiroša i Alihodžića koji su već tamo. Mogao bi proći i Duraković. Meni se 25 (Hajdarević ako sam dobro) nije svidio, ali ko zna šta možže biti. OStalo teško. KOji su brojevi ovi što sam nabrojao ne znam ali mislim da su skoro svi isti koje je nabrojao @pile. Realno moramo biti zadovoljni jer oni dovode igrače iz svih krajeva svijeta. Mi smo ograničeni na BiH a i tu nemamo sve najbolje. Pored toga nisu nam igrali Žera i Amir, plus još jedan od 96- ih ko god to bio a mogao je biti. ISto tako još dva 96 bolja od ovih mogla su igrati, a nisu po meni opravdano. Po meni 96 generacija nam je bila jača od ove i šteta što nismo sa njima igrali prošle godine ligu prvaka. Nema veze. Šta hoću reći? oni bez nekoliko glavnih igrača nebi bili to što su bili u ove dvije tekme. Oni sebi mogu dopustiti luksuz (ako je zo uopšte luksuz kod njih) da im igraju i igrači iz prvog tima.
Sa druge strane kao što sam i ranije govorio fali nam da ova djeca igraju lige jače. SIgurno će i omladinska liga biti jača sljedeće godine, ali moramo imati klub u koji ćemo neke i posuditi kao ovog Midžića. Nama sad sjede I Alihodžić i Šehić pa i Hiroš i ne igraju. I Žera mora igrati bar za juniore. Nije igrao ni prije povrede i to je greška.
Uostalom šta je sa Šehićima. Meni se recimo i mali Šehić svidio na derbiju, a sinoć ga niej bilo. A nema ni starijeg koji je u prvom timu. Zna li neko što?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 okt 2015, 09:07

po meni osmanković najbolji naš igrač sinoć, jedini koji je kontinuirano dobijao duele protiv njih. i mujagić jako podsjeća na džeku, ako bude pravilno radio (nažalost čitaj - ako ode na vrijeme negdje dobro vani) on će biti veliki.

usprkos nizu briljantnih odbrana, ćutahija mi naprosto ne uljeva povjerenje da će to moći raditi i na seniorskom nivou. ono od sinoć jednostavno ne prolazi protiv "pravih". pravi mentalne greške, poigrava se sa onim loptama kad izleće...a bilo bi dobro i da šta još naraste.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 okt 2015, 09:24

fedeltafrotta je napisao/la:zuti, TT25 :D
Hajdarevic, ista pozicija i neodoljivo igrom podsjeca na Tomica.. Po meni on i Osmankovic jedini materijal za prvi tim..

Sto se tekme tice mi realno nismo kako treba centar presli osim kada smo golove dali.. Austrijanci previse jaki sto se fizike tice a kada je tolika razlika u tom segmentu igru i ne treba komentarisati.. Nisam neki pljuvac ali mali Hiros je bio najgori.. Osmankovic bio dobar i igrao zadnjeg veznog sto je zanimjlivo jer je u proslim sezonama igrao stopera..
BUDI ŽELJO !!!

macheta
Kontakt:

Post Postao/la macheta » 15 okt 2015, 09:26

Šta je Mujagić pokazao osim gola? Nije dobio ni jedan zračni duel, upropastio veliki broj akcija, u dvomeču napravio preko 10 zaleđa, itd. Dobar je za domaću ligu ali protiv Salzburga je po meni bio najlošiji na terenu. I ko što kolega iznad kaže, i Hiroš je bio loš. Nije opravdao očekivanja

Osmanković je zvijer, odigrao je kapitenski. Svaka čast momcima i Adžemu na historijskoj pobjedi
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 okt 2015, 09:27

hiroš petlja do besvijesti, a kad su s druge strane ljudi koji jednako umiju a fizički su mnogo jači - dobiješ ono od sinoć.

samo ne znam kako mislite da mujagić nije materijal bar, bar za eldina adilovića :mrgreen: naročito imajući u vidu da je '98.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 okt 2015, 09:38

Mujagic sigurno moze napredovati i ima fizicke predispozicije da bude fin napadac.. On ja mislim i sledecu sezonu moze igrati za juniore sto znaci da ima dosta vremena da jos sazri i da ispravi nedostatke.. Hiros je mene sinoc jedini razocarao.. Bukvalno nista nije uradio kako treba.. Lopta mu je cesto dolazila a on ju je u roku sekunde gubio.. S obzirom da je prvotimac i da vazi za nekog talenta od njega sam bar nesto kvalitetno ocekivao.. Ostali su odigrali koliko su mogli s obzirom na onakav omjer snaga..
BUDI ŽELJO !!!

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 okt 2015, 10:51

Imamo 3 dobra mlada štopera nek 2 budu prvotimci valjat će nam :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 15 okt 2015, 10:56

Mujagu sam gledao i prije 4 godine kada je doveden kod nas. Mislim da smo tada gostovali negdje u Gradačcu ili negdje drugo i tada nam je uvalio par komada, naši su kod njega vidjeli da bi moglo biti nešto od njega i sa njegovim starim su dogovorili da pređe u Želju. Već tada je imao visinu i konstituciju i uveliko je odskakao od ostalih igrača u svojo kategoriji. Gledao sam ga i sinoć i moram priznati da nisam uvidio neki veliki napredak kod njega čak bi rekao da je došlo do određenog zasićenja i razočarenja samim time što je par igrača iz njegove generacije već debitovalo za prvi tim ili su bili na pripremama sa njima.
Ako mislimo od njega nešto napraviti a već smo nešto i uložili moramo ga pod hitno priključiti prvom timu jer on definitivno više ne može napredovati u juniorima. Bojim se samo da ne bude kasno iduće sezone.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 okt 2015, 11:37

Ne slažem se sa većim dijelom napisanog za Mujagu.
Doveden je prije 2.5 godine iz Borca iz Jelaha. Tada je bio na prelazu iz pionira u kadete.
Rođen je 98.godine i sinoć je bio medju najmlađim igračima na terenu. Imao je jednu šansu i zabio gol. Sve ostalo je bilo borba za ničiju loptu,borba protiv dva ili više protivničkih igrača, pokušaji pokrivanja velikog prostora...
Odigrao je na nivou igre cijele ekipe.
Problem je što od njega očekujemo više. U ovakvom odnosu snaga, teško. U našoj ligi jeste dominantan,ali protiv ovako organizovane i kvalitetne ekipe ne može.
Ne vidim razloga za davanje nekih definitivnih ocjena za igrača koji ima 17 godina.Tim prije što se to pokušava nakon jedne utakmice i nekih poluinformacija .

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 okt 2015, 11:43

FKZ1921 je napisao/la:Ne slažem se sa većim dijelom napisanog za Mujagu.
Doveden je prije 2.5 godine iz Borca iz Jelaha. Tada je bio na prelazu iz pionira u kadete.
Rođen je 98.godine i sinoć je bio medju najmlađim igračima na terenu. Imao je jednu šansu i zabio gol. Sve ostalo je bilo borba za ničiju loptu,borba protiv dva ili više protivničkih igrača, pokušaji pokrivanja velikog prostora...
Odigrao je na nivou igre cijele ekipe.
Problem je što od njega očekujemo više. U ovakvom odnosu snaga, teško. U našoj ligi jeste dominantan,ali protiv ovako organizovane i kvalitetne ekipe ne može.
Ne vidim razloga za davanje nekih definitivnih ocjena za igrača koji ima 17 godina.Tim prije što se to pokušava nakon jedne utakmice i nekih poluinformacija .
Upravo. Nisam gledao tekmu ali napadač ne može ništa pokazati kad protivnik ima inicijativu, a vidim da su je oni imali. Pored toga on je dao gol i našao se u još par šansi barem po izvještaju. Po onom što sam gledao ranije, uz ovu trojicu što sam ranije nabrojao uz Osmankovića najbolji naš igrač izuzimajući ove što već trenirau sa prvim timom. Meni je veći problem koji sam vidio taj što je malo luckast, ali treba imati i takvih, Nadam se da mu ta luda glava neće uticati na razvoj.
Da ponovim pitanje. Zna li neko što Šehića (mn.) nije bilo?

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 15 okt 2015, 11:55

Da hoce celo bit sretan pa da Sarajevo u kupu dobijemo :P
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 okt 2015, 12:10

jaludovolimte je napisao/la:Da hoce celo bit sretan pa da Sarajevo u kupu dobijemo :P
Ma jok.. Daj nama Gosk a oni i Siroki neka odvagaju ko je bolji :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 okt 2015, 12:16

Mladici od 16-17 godina, pa i mladji su u evropi i svijetu vec na vrlo pazljivom skautiranju vecih klubova, posebno kroz ovakva takmicenja na klupskom nivou, ili kroz prvenstva na reprezentativnom nivou. Vec u ovim godinama se moze primijetiti kada neki igrac posjeduje veliki potencijal.
Mi smo kroz ovu utakmicu vidjeli kakav je odnos snaga nase djece sa djecom iz neke osrednje lige, bez obzira na uslove treniranja. Uslovi ne podrzavaju talenat, vec poboljsan rad na svim ostalim nivoima igrackog odrastanja. Talentovan se rodis i to nadogradjujes. Mi u nasoj drzavi talenta imamo na izvoz, koliko hoces. Ali fali nam ta nadogradnja.
Nazalost, kada vec u ovim godinama zaostajes u toj nadogradnji u odnosu na ostale iole " normalne " drzave , tesko se moze desiti da taj talenat eksplodira na tom nivou ( mi eto imamo jedan slucaj u vidu Edina Dzeke ) . Talenata poput Are Hodzica ili Amira Hadziahmetovica, danas u ovoj omladinskoj ekipi mi nemamo. A talenata poput Are ili Amira u evropi ima mali milion u ekipama u Holandiji, Belgiji, Austriji, Ceskoj, Madjarskoj itd itd.
Jedino mi u nasoj drzavi pored odlicne skole Sirokog izbacujemo takvu vrstu talenata. Ove dvije ekipe to pokazuju iz godine u godini, sada se malo budi i Zrinjski, a moguce da ce i Sarajevo ako promijeni politiku u sportskom segmentu da konacno poslije niza godina izbaci nekog igrackog bisera osim Radovca.
Igrac od 17 godina koji je kvalitetan igrac, je bez obzira na jos uvijek psihicku nestabilnost i igracku nezrelost, taj koji talentom i napretkom u mladjim kategorijama uskoro potpisuje seniorski ugovor. I on je onda vec tada kompletan igrac.
Mi smo u svojoj istoriji izbacivali takve igrace koji su u tim godinama vec bili ozbiljni prvotimci u onoj bivsoj i mnogo kvalitetnijoj ligi.
Ta su djeca tada imala iste ili jos gore uslove, jer je tada bila sljaka, cak su i lopte bile ako se neko sjeca od starijih polufudbalke, sto su jako odskakale, i sto bi danas bilo nepodnosljivo u odgajanju i skolovanju igraca u tehnickom smislu.

Pa smo i takvi, samo neposredno prije rata izbacili mladice sa talentom gdje su se svi hvatali za glave . A oni su igrali u prvom timu sa 17-18 godina. Velika imena kasnije. Mario Stanic, Veldin Karic, Sead Kapetanovic, Admir Adzem, Mario Dodik, Mijo Katic i mnogi mnogi drugi, mogao bih dugo da nabrajam. Takvi su talenti svake godine nicali iz nase skole, a pod losijim uslovima.

Nazalost, ja danas ne vidim takve igracke potencijale u juniorskom pogonu. To ne znaci da nisam ponosan na njihov rad i na sve sto pokusavaju. Nikada ne znas da li ce neki igrac za godinu ili dvije eksplodirati ako dobije sansu u seniorima. Tako je i sa Mujagicem i sa jos par njih. Trebamo ih podrzati u njihovom nastojanju da postanu dobri igraci i treba im davati sansu.
Isto tako treba reci da nijedan igrac u trenutnom kadru juniora jos ni ne lici na igraca. Jako jako jaaaaako puno oni trebaju jos da rade i da usavrsavaju svoju tehniku, svoju snagu, postavku igre, brzinu, tecnost u igri, duel igru. Sve im fali. Za sada.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 15 okt 2015, 12:21

boccaccio je napisao/la:Mladici od 16-17 godina, pa i mladji su u evropi i svijetu vec na vrlo pazljivom skautiranju vecih klubova, posebno kroz ovakva takmicenja na klupskom nivou, ili kroz prvenstva na reprezentativnom nivou. Vec u ovim godinama se moze primijetiti kada neki igrac posjeduje veliki potencijal.
Mi smo kroz ovu utakmicu vidjeli kakav je odnos snaga nase djece sa djecom iz neke osrednje lige, bez obzira na uslove treniranja. Uslovi ne podrzavaju talenat, vec poboljsan rad na svim ostalim nivoima igrackog odrastanja. Talentovan se rodis i to nadogradjujes. Mi u nasoj drzavi talenta imamo na izvoz, koliko hoces. Ali fali nam ta nadogradnja.
Nazalost, kada vec u ovim godinama zaostajes u toj nadogradnji u odnosu na ostale iole " normalne " drzave , tesko se moze desiti da taj talenat eksplodira na tom nivou ( mi eto imamo jedan slucaj u vidu Edina Dzeke ) . Talenata poput Are Hodzica ili Amira Hadziahmetovica, danas u ovoj omladinskoj ekipi mi nemamo. A talenata poput Are ili Amira u evropi ima mali milion u ekipama u Holandiji, Belgiji, Austriji, Ceskoj, Madjarskoj itd itd.
Jedino mi u nasoj drzavi pored odlicne skole Sirokog izbacujemo takvu vrstu talenata. Ove dvije ekipe to pokazuju iz godine u godini, sada se malo budi i Zrinjski, a moguce da ce i Sarajevo ako promijeni politiku u sportskom segmentu da konacno poslije niza godina izbaci nekog igrackog bisera osim Radovca.
Igrac od 17 godina koji je kvalitetan igrac, je bez obzira na jos uvijek psihicku nestabilnost i igracku nezrelost, taj koji talentom i napretkom u mladjim kategorijama uskoro potpisuje seniorski ugovor. I on je onda vec tada kompletan igrac.
Mi smo u svojoj istoriji izbacivali takve igrace koji su u tim godinama vec bili ozbiljni prvotimci u onoj bivsoj i mnogo kvalitetnijoj ligi.
Ta su djeca tada imala iste ili jos gore uslove, jer je tada bila sljaka, cak su i lopte bile ako se neko sjeca od starijih polufudbalke, sto su jako odskakale, i sto bi danas bilo nepodnosljivo u odgajanju i skolovanju igraca u tehnickom smislu.

Pa smo i takvi, samo neposredno prije rata izbacili mladice sa talentom gdje su se svi hvatali za glave . A oni su igrali u prvom timu sa 17-18 godina. Velika imena kasnije. Mario Stanic, Veldin Karic, Sead Kapetanovic, Admir Adzem, Mario Dodik, Mijo Katic i mnogi mnogi drugi, mogao bih dugo da nabrajam. Takvi su talenti svake godine nicali iz nase skole, a pod losijim uslovima.

Nazalost, ja danas ne vidim takve igracke potencijale u juniorskom pogonu. To ne znaci da nisam ponosan na njihov rad i na sve sto pokusavaju. Nikada ne znas da li ce neki igrac za godinu ili dvije eksplodirati ako dobije sansu u seniorima. Tako je i sa Mujagicem i sa jos par njih. Trebamo ih podrzati u njihovom nastojanju da postanu dobri igraci i treba im davati sansu.
Isto tako treba reci da nijedan igrac u trenutnom kadru juniora jos ni ne lici na igraca. Jako jako jaaaaako puno oni trebaju jos da rade i da usavrsavaju svoju tehniku, svoju snagu, postavku igre, brzinu, tecnost u igri, duel igru. Sve im fali. Za sada.
Moram priznati da si me razocarao ali nazalost sve si u pravu

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 okt 2015, 12:22

Sta je sa Djelmom
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.