Momci pardon što tek sad odgovaram. Svaka čast vama što ste tako odgovorili, za razliku od nekih drugih. Ne vidim razlog zašto ne bi vodili jednu raspravu koja ima itekako ( po meni ) temelje za dobru diskusiju bez obzira kakvo mišljenje ja ili vi imali o Pepu.
Omerbavarac je napisao/la:Zato sto smo napokon imali na raspolaganju ekipu kakvu zelimo imati, zdravu ekipu, sa brzim krilima koji su nam veci dio Pepovog mandata u Bayernu nedostajali.
Treba spomenuti da smo odigrali jos jedno sjajno poluvrijeme i to u onom mecu protiv Vukova kada je Lewa postigao 5 golova.
To poluvrijeme definitivno mogu svrstati u rang vecerasnjih prvih 45 minuta.
Takodjer ne treba zaboraviti ni Dortmund.
bavaracmujo je napisao/la:Jos samo dodati da smo sa krilima razvukli odbranu vukova a arsenalovu nismo iz prostog razloga jer je samo kosta sam vukao po lijevoj a tomica je haman pa beskoristan bio na desnoj, i sinot smo rano dali go pa je taktika i moral vukova pao u vodu, a sjetimo se arsenala i prilika tiaga i leve dok jos arsenal nije bio centra preso.
Sve u svemu ovaj Bayern igra atomski fudbal i daje velike nade za velike trofeje. Posebna stvar koja fascinira je atmosfera zelja trka presing, meni licno je zadovoljstvo vidjet to na terenu i oko terena.
Meni osobno je ovo bilo najbolje Bayernovo poluvrijeme ove sezone što se tiče svega. Ona Lewina majstorija će ući u Guinnessovu knjigu rekorda i to je stvarno velemajstorska partija Lewe kao što je i tekma protiv Dortmunda bila fenomenalna ali ipak ovo je meni najbolje poluvrijeme ove sezone a možda čak i jedno od najboljih odkad je Pep trener.
Ovi iz Wolfsburga, budimo iskreni, nisu znali šta ih je snašlo. Kakvo poluvrijeme, moram priznati da sam još uvijek impresioniran kako smo igrali. E sad, kada treba pohvaliti onda ću pohvaliti, uvijek, ali kada Pep postavi taktiku bez glave i repa onda ga treba kritikovati.
No, iako stoji sve što ste rekli, dodat ću ovdje još i post u kojem ima jedan boldirani dio koji je po meni krucijalan za ovakvu partiju:
proFCB je napisao/la:@stefan_effenberg
odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan. Bayern je odigrao najbolje poluvrijeme iz razloga sto je sve islo preko krila. Sto je Bayern odigrao utakmicu kao da je vodi Jupp, a ne Pep. Dominacija Coman-Alaba s jedne strane, te Costa-Lahm s druge, kao i individualna kvaliteta Coste su rezultat sinocnje utakmice!
Ma slažemo potpuno, ovo je ono što me impresioniralo protiv Wolfsburga i u tome ( po meni ) leži ključ vrhunske predstave u prvom poluvremenu kao i jednom od najboljih poluvremena što sam ja odgledao odkad je Pep Guardiola trener.
Znači krenimo od taktike, 4-2-3-1 laganih:
------------Lewa--------------
Coman-----Costa-----Muller
-----Thiago-----Alonso------
Alaba--Boa--Martinez--Lahm
Znači to je taktika koju je igrao Jupp i igra koja je po meni bila totalni nogomet. Napad brutalan ali isto tako i obrana fenomenalna jer su svi radili presing odmah a kad je protivnik u drugom poluvremenu nekako i došao do daha i prešao centar ( za što je svakako zaslužan Bayern jer nema potrebe da se troši maksimalno ) onda su se svi branili i trčali jedan za drugog. Znači, igra kakvu ja najviše volim: BALANS kojeg mora biti za najveće uspjehe.
Isto tako, sada ja mislim da je i Pep sam shvatio da Alaba mora igrati samo lijevog beka jer se meni Alaba činio kao bijesan pas kojega su pustili sa lanca, toliko je bio željan igre i trke. Taj dar-mar koji ovaj momak radi po toj lijevoj strani je nešto najbolje što Bayernova igra ima i što taj momak može dati svaku tekmu. Znači ono što je ogromna razlika između njega i Bernata je to znanje koje Alaba ima u završnici napada, znači taj centaršut ili pass koji će u dosta slučajeva pronaći nekog igrača a što mi kod Bernata izuzetno nedostaje, znači ta konkretnost u napadu. A i obrana mislim da se ne može usporediti, Alaba je defanzivno također vrhunski i rijetko ko ima prolaza pokraj njega.
Nadalje, što se tiče same igre, fascinirao me presing koji je bio brutalan, odmah se išlo vratiti loptu što je svakako dobro ali opet to nije bilo bezglavo lijetanje naprijed već je imalo smisla i igrači su bili bliže jedan drugom kad se to radilo.
E sad, ono što je još krasilo Jupp Heynckesa i tu igru je bio presing kad se momčad povukla do centra i onda se tek radio presing i brza kontra, ovisno o protivniku -> npr. utakmice protiv Barcelone. A to je ona taktika koja bi trebala biti dok igramo protiv najjačih ekipa. To je ono što radimo još uvijek kriminalno loše, odnosno uopće ne radimo.
Ova tekma je bila točno onakva kakvu bih ja želio da gledam češće jer je to po meni skoro savršeni nogomet, to je ono što je svakako najljepši nogomet za gledanje a uz to i itekako kvalitetan.
Znači u utorak nam je igra bila nevjerojatno OKOMITA i BRZA što je naravno melem za nas navijače a nepogoda za protivnika. Ovdje nije bilo previše petljanja, nije bilo sporosti, tromosti, bezpotrebnog vraćanja lopte nazad, kruženja u širinu i bezidejnosti. Upravo suprotno, igra je imala glavu i rep, igralo se prva-druga, udaralo se sa svih strana a ponajviše preko lijevog krila gdje su Alaba i Coman toliko uneredili tu stranu da je Hecking morao promijeniti dva desna beka ( hajde Trascha zbog ozljede ali opet kasnije i Vierinhu ), to konstantno stvaranje viška na lijevoj strani je bilo prekrasno za gledati, Thiago nakon dugo, dugo vremena odličan jer nije filozofirao već je bio radilica i brzo se rješavao lopte a na to sve je dodao onu savršenu asistenciju Lewi sa vanjskom preko igrača točno u trepavicu za Lewu itd....
Sada smo i smanjili taj posjed na 60%, protiv Leverkusena ( 3-0 ) na 62%, protiv Borussije ( 5-1 ) na 56%, protiv Wolfsburga ( 5-1 ) na 61%, a protiv Arsenala smo imali 68% posjeda. Mislim da i ovo ipak nešto govori, nije sve u posjedu.
Da skratim više, to je to, to je nogomet kakav ja osobno želim gledati većinu vremena a ovisno o trenutnom stanju igrača, formi ili ozlijeđenim igračima onda treba prilagoditi igru onome s čime trenutno raspolažemo a ne da nam Arsenal stavi 2 komada lagano. Bolje i 0-0 nego takav poraz.
Prilagoditi igru ovisno o protivniku, slažem se da je zdravlje igrača najbitnije ali zato očekujem da Pep sutra odmori pola ekipe i da odigramo jednu kontroliranu utakmicu sa nekom pobjedom od jednim golom razlike i ja sretan, sutra to nikako ne mora biti nogomet kao u utorak, igrače treba štediti i odmarati da ne bi došlo do preforsiranosti organizma a onda i do ozljeda. I nadalje odmarati igrače i šparati ih, ima itekako dovoljno kvalitetnih igrača da se rotira i to treba raditi još više nego do sada.
Dakle, od sad pa nadalje želim puno manje filozofiranja i izmišljanja tople vode što bi bilo fenomenalno a vidjeli smo kako to izgleda kad nema filozofiranja u utorak.