FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 okt 2015, 11:42

rikimo je napisao/la:Ljudi koji tjeraju Guardiolu uz dužno poštovanje treba da pročitaju bukvar i čitanku, pa onda možda i shvate koliko je sati na satu.

Nemojte se ljutiti. Knjigu u ruku... Nije sve u ličnoj preferenciji, nešto je i u znanju.
Šta sinko da ti kažem osim da ti dadnem dobronamjeran savjet... uzmi knjigu o bontonu u ruke pa je pročitaj više puta jer jednom neće biti dovoljno...

Isto savjetujem i @ anelbavarcu...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 okt 2015, 12:06

Znači Rafinha dobija nogu.
Ovaj Reschke radi svoj posao genijalno.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 29 okt 2015, 12:07

zaista je ružno čitati prepucavanja na temi Bayern Minhen zato što mi svi volimo Bayern ili barem većina a različita mišljenja
su normalna, jedno znam da smo ove godine nevjerojatno jaki i da mi više nije bitno s kime i kad igramo mislim da ćemo ove godine
ponoviti Jupovu godinu kad ćemo sve osvojiti jer gledati bayern je postalo pravo uživanje mi možemo ispustiti neki bod ili
utakmicu ali to više ne utiče na krajnji cilj zato što smo jednostavno predominantni za sve ostale, ima još vrhunskih ekipa ali
su ove godine svi u Evropi za koplje ispod nas...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 12:19

bajern100 je napisao/la:su ove godine svi u Evropi za koplje ispod nas...
To što je neko ispod nas (ako jest) ne garantuje trofej u LP. Mnogo je još drugih faktora. Pošto se većina utakmica osim finala igra na više od jedne utakmice u jednoj tekmi je bitno da ne krahiramo jer bi tako izgubili šanse za finale a ako budemo ovako igrali teško je da će se to desiti. Finale je druga priča, da igramo protiv Tasmanije Berlin u finalu šanse su 50-50% i tamo odlučuje detalj ili dva.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 okt 2015, 12:36

Nikad nisam volio kad neko subjektivno misljenje predstavlja kao objektivno..
Ja ne volim Lewu, ali nikad nisam tjerao njega zbog toga. I drago mi je kad daje golove..logicno. Ali mi ne sjeda nikako. Ali dok god daje golove, neka ga. Dok god Upravi i treneru pase, pase i meni.
Sa druge strane Pepa gotivim, jer smatram da je unaprijedio Bayern, razmisljanje igraca na terenu itd. I ne vidim razlog da ga se tjera, nesto ga se pojedini uhvatili i tjeraju trenera koji je trenirao Barcu a sad Bayern!? Ocigledno je Uprava zadovoljna radom. Ali ako ne bude odgovarao Upravi kasnije, ja se necu buniti sto ide.
Cilj je jak Bayern, a pojedinci su tu danas, sutra ih vec nema..

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 12:49

Ja sam za bilo kojeg trenera s kojim cemo imati konstantu i prepoznatljivu filozofiju (osim filozofije parkiranog autobusa) i trenera koji se ne bi ucio na nama. Nebitno hoce li to biti Pep, ovaj ili onaj. Sta Bayern ima od trenera koji uzme titulu LP i ostavi rasulo ne gledajuci buducnost vec samo da se uzme LP po svaku cijenu? I sta onda? Taj trener ode i onda cekaj 3-4 godine da se stabilizujemo pa opet nanovo. LP ne uzimaju ekipe u formi vec spremna i zdrava generacija. Mi smo je docekali 2013 i osvojili smo. Sad idemo dalje, pravimo novu generaciju, mjenjamo igrace, dovodimo mladje, usvajamo i gradimo novi stil. Za to nesto je potreban trener tipa Pep, Klopp, neko mladji ili neki trener koji bi ostao i 10 godina ako treba. Nama ne trebaju spasioci vec ucitelji.

Klare

Post Postao/la Klare » 29 okt 2015, 13:01

proFCB je napisao/la:Bayern je odigrao najbolje poluvrijeme iz razloga sto je sve islo preko krila. Sto je Bayern odigrao utakmicu kao da je vodi Jupp, a ne Pep. Dominacija Coman-Alaba s jedne strane, te Costa-Lahm s druge, kao i individualna kvaliteta Coste su rezultat sinocnje utakmice!
Jednostavnije biti ne može.
Alaba i Lahm moraju biti bekovi, a ostale rupe nek popunjava kako hoće.
On mnogo nešto komplikuje, gledamo u zadnjim utakmicama i Vidala u napad gura, naravno rezultat je jako slaba igra protiv Werdera i Arsenala.
Imamo milion opcija, ali on bira one najgore.
Evo sad se i Benatia oporavio, a on ako pored stopera odluči još samo jednom Alabu izvan svoje pozicije gurnuti zaslužuje odmah kaznu na vješanje.
Također on ima nekakav fetiš da u 50 utakmica sezone izvede 47 različitih postavki, čak i ako ne ide.
Recimo ako mu se desi da u 6 i 17 kolu izvede istih 11, onda će on nešto zamiksati, pa stopera u napad gurnuti.

Osvajanje LP i dalje je za nas samo san, u zraku se osjeti da je prepuno nekih šablona i izdrkavanja što pod pritiskom lako puca.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 13:23

Klare je napisao/la: On mnogo nešto komplikuje, gledamo u zadnjim utakmicama i Vidala u napad gura, naravno rezultat je jako slaba igra protiv Werdera i Arsenala.
Evo sad se i Benatia oporavio, a on ako pored stopera odluči još samo jednom Alabu izvan svoje pozicije gurnuti zaslužuje odmah kaznu na vješanje.
Također on ima nekakav fetiš da u 50 utakmica sezone izvede 47 različitih postavki, čak i ako ne ide.
Recimo ako mu se desi da u 6 i 17 kolu izvede istih 11, onda će on nešto zamiksati, pa stopera u napad gurnuti.
Da li shvataš ustvari kakvu mi igru igramo, kakvog stila i filozofije i kakvi su odgovori protivnika na tu igru? Te pozicije su Pepove kontra mjere na tu postavku protivnika. To nije fetiš jer je to Pepu drago već finte da uvijek na terenu dobijemo igrača više i da imamo kontrolu lopte. Nekad te taktike, stretegije upale, nekad ne. Protiv Arsenala sad i Reala prije 2 godine nisu. Ja ne vjerujem..., mi kao da pratimo različite Bayerne, kao da ne vidimo iste stvari na terenu. Ovdje se non stop protura priča (koja kritizira) o tim pozicijama, o tome kako je Jupp igrao, formacije.... Pa jbt, ovo je drugi trener, drugog stila i filozofije, drugih zamisli, drugog viđenja igre. I Jupp bi ovako igrao da mu je ovakakav bio taktički odgovor protivnika kao danas. O čemu mi inače pričamo, kakva 4 nazad, kakvi bekovi...ovo nisu klasične postavke na terenu 4-4-2 ili 4-3-2-1, ovo je novo, novo...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 okt 2015, 13:26

Momci pardon što tek sad odgovaram. Svaka čast vama što ste tako odgovorili, za razliku od nekih drugih. Ne vidim razlog zašto ne bi vodili jednu raspravu koja ima itekako ( po meni ) temelje za dobru diskusiju bez obzira kakvo mišljenje ja ili vi imali o Pepu.
Omerbavarac je napisao/la:Zato sto smo napokon imali na raspolaganju ekipu kakvu zelimo imati, zdravu ekipu, sa brzim krilima koji su nam veci dio Pepovog mandata u Bayernu nedostajali.

Treba spomenuti da smo odigrali jos jedno sjajno poluvrijeme i to u onom mecu protiv Vukova kada je Lewa postigao 5 golova.
To poluvrijeme definitivno mogu svrstati u rang vecerasnjih prvih 45 minuta.

Takodjer ne treba zaboraviti ni Dortmund.
bavaracmujo je napisao/la:Jos samo dodati da smo sa krilima razvukli odbranu vukova a arsenalovu nismo iz prostog razloga jer je samo kosta sam vukao po lijevoj a tomica je haman pa beskoristan bio na desnoj, i sinot smo rano dali go pa je taktika i moral vukova pao u vodu, a sjetimo se arsenala i prilika tiaga i leve dok jos arsenal nije bio centra preso.
Sve u svemu ovaj Bayern igra atomski fudbal i daje velike nade za velike trofeje. Posebna stvar koja fascinira je atmosfera zelja trka presing, meni licno je zadovoljstvo vidjet to na terenu i oko terena.
Meni osobno je ovo bilo najbolje Bayernovo poluvrijeme ove sezone što se tiče svega. Ona Lewina majstorija će ući u Guinnessovu knjigu rekorda i to je stvarno velemajstorska partija Lewe kao što je i tekma protiv Dortmunda bila fenomenalna ali ipak ovo je meni najbolje poluvrijeme ove sezone a možda čak i jedno od najboljih odkad je Pep trener.

Ovi iz Wolfsburga, budimo iskreni, nisu znali šta ih je snašlo. Kakvo poluvrijeme, moram priznati da sam još uvijek impresioniran kako smo igrali. E sad, kada treba pohvaliti onda ću pohvaliti, uvijek, ali kada Pep postavi taktiku bez glave i repa onda ga treba kritikovati.

No, iako stoji sve što ste rekli, dodat ću ovdje još i post u kojem ima jedan boldirani dio koji je po meni krucijalan za ovakvu partiju:
proFCB je napisao/la:@stefan_effenberg

odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan. Bayern je odigrao najbolje poluvrijeme iz razloga sto je sve islo preko krila. Sto je Bayern odigrao utakmicu kao da je vodi Jupp, a ne Pep. Dominacija Coman-Alaba s jedne strane, te Costa-Lahm s druge, kao i individualna kvaliteta Coste su rezultat sinocnje utakmice!
Ma slažemo potpuno, ovo je ono što me impresioniralo protiv Wolfsburga i u tome ( po meni ) leži ključ vrhunske predstave u prvom poluvremenu kao i jednom od najboljih poluvremena što sam ja odgledao odkad je Pep Guardiola trener.

Znači krenimo od taktike, 4-2-3-1 laganih:

------------Lewa--------------
Coman-----Costa-----Muller
-----Thiago-----Alonso------
Alaba--Boa--Martinez--Lahm

Znači to je taktika koju je igrao Jupp i igra koja je po meni bila totalni nogomet. Napad brutalan ali isto tako i obrana fenomenalna jer su svi radili presing odmah a kad je protivnik u drugom poluvremenu nekako i došao do daha i prešao centar ( za što je svakako zaslužan Bayern jer nema potrebe da se troši maksimalno ) onda su se svi branili i trčali jedan za drugog. Znači, igra kakvu ja najviše volim: BALANS kojeg mora biti za najveće uspjehe.

Isto tako, sada ja mislim da je i Pep sam shvatio da Alaba mora igrati samo lijevog beka jer se meni Alaba činio kao bijesan pas kojega su pustili sa lanca, toliko je bio željan igre i trke. Taj dar-mar koji ovaj momak radi po toj lijevoj strani je nešto najbolje što Bayernova igra ima i što taj momak može dati svaku tekmu. Znači ono što je ogromna razlika između njega i Bernata je to znanje koje Alaba ima u završnici napada, znači taj centaršut ili pass koji će u dosta slučajeva pronaći nekog igrača a što mi kod Bernata izuzetno nedostaje, znači ta konkretnost u napadu. A i obrana mislim da se ne može usporediti, Alaba je defanzivno također vrhunski i rijetko ko ima prolaza pokraj njega.

Nadalje, što se tiče same igre, fascinirao me presing koji je bio brutalan, odmah se išlo vratiti loptu što je svakako dobro ali opet to nije bilo bezglavo lijetanje naprijed već je imalo smisla i igrači su bili bliže jedan drugom kad se to radilo.

E sad, ono što je još krasilo Jupp Heynckesa i tu igru je bio presing kad se momčad povukla do centra i onda se tek radio presing i brza kontra, ovisno o protivniku -> npr. utakmice protiv Barcelone. A to je ona taktika koja bi trebala biti dok igramo protiv najjačih ekipa. To je ono što radimo još uvijek kriminalno loše, odnosno uopće ne radimo.

Ova tekma je bila točno onakva kakvu bih ja želio da gledam češće jer je to po meni skoro savršeni nogomet, to je ono što je svakako najljepši nogomet za gledanje a uz to i itekako kvalitetan.

Znači u utorak nam je igra bila nevjerojatno OKOMITA i BRZA što je naravno melem za nas navijače a nepogoda za protivnika. Ovdje nije bilo previše petljanja, nije bilo sporosti, tromosti, bezpotrebnog vraćanja lopte nazad, kruženja u širinu i bezidejnosti. Upravo suprotno, igra je imala glavu i rep, igralo se prva-druga, udaralo se sa svih strana a ponajviše preko lijevog krila gdje su Alaba i Coman toliko uneredili tu stranu da je Hecking morao promijeniti dva desna beka ( hajde Trascha zbog ozljede ali opet kasnije i Vierinhu ), to konstantno stvaranje viška na lijevoj strani je bilo prekrasno za gledati, Thiago nakon dugo, dugo vremena odličan jer nije filozofirao već je bio radilica i brzo se rješavao lopte a na to sve je dodao onu savršenu asistenciju Lewi sa vanjskom preko igrača točno u trepavicu za Lewu itd....

Sada smo i smanjili taj posjed na 60%, protiv Leverkusena ( 3-0 ) na 62%, protiv Borussije ( 5-1 ) na 56%, protiv Wolfsburga ( 5-1 ) na 61%, a protiv Arsenala smo imali 68% posjeda. Mislim da i ovo ipak nešto govori, nije sve u posjedu.

Da skratim više, to je to, to je nogomet kakav ja osobno želim gledati većinu vremena a ovisno o trenutnom stanju igrača, formi ili ozlijeđenim igračima onda treba prilagoditi igru onome s čime trenutno raspolažemo a ne da nam Arsenal stavi 2 komada lagano. Bolje i 0-0 nego takav poraz.

Prilagoditi igru ovisno o protivniku, slažem se da je zdravlje igrača najbitnije ali zato očekujem da Pep sutra odmori pola ekipe i da odigramo jednu kontroliranu utakmicu sa nekom pobjedom od jednim golom razlike i ja sretan, sutra to nikako ne mora biti nogomet kao u utorak, igrače treba štediti i odmarati da ne bi došlo do preforsiranosti organizma a onda i do ozljeda. I nadalje odmarati igrače i šparati ih, ima itekako dovoljno kvalitetnih igrača da se rotira i to treba raditi još više nego do sada.

Dakle, od sad pa nadalje želim puno manje filozofiranja i izmišljanja tople vode što bi bilo fenomenalno a vidjeli smo kako to izgleda kad nema filozofiranja u utorak.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 okt 2015, 13:49

@Stefan Effenberg
Cestitke na postu, slazem se u potpunosti. Mada nezz koliko si u pravu po pitanju da ce Pep koristiti Alabu iskljucivo na lijevom beku, nezz sta ce onda biti sa Bernat-a.

Da je Pep imao na raspolaganju iste igrace protiv Arsenala, mislim da bi i Arsenal primio 2-3 komada, jer onakavom brzom fudbalu nema odbrane na svijetu koja moze parirati.

Sta Bayernu nedostaje jeste veca opasnost iz prekida. Korneri su prije bili ko penali. 5kornera je znacilo penal :D

Medjutim, gledajuci stanje i igru, vjerujem da moze samo biti bolje, nikako gore.
Iz istog sam razloga ZA da Pep produzi ugovor. A vjerujem da svi znate kako sam ja stava da su Pep i Jose jedini treneri koji mogu dovesti bilo kojeg igraca u bilo koji klub na svijetu.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 13:52

Stefan Effenberg je napisao/la: Meni osobno je ovo bilo najbolje Bayernovo poluvrijeme ove sezone što se tiče svega.
Najbolje ubjedljivo. Svi su igrali i stajali na terenu kako su i trebali.
Stefan Effenberg je napisao/la: E sad, kada treba pohvaliti onda ću pohvaliti, uvijek, ali kada Pep postavi taktiku bez glave i repa onda ga treba kritikovati.

Ma slažemo potpuno, ovo je ono što me impresioniralo protiv Wolfsburga i u tome ( po meni ) leži ključ vrhunske predstave u prvom poluvremenu kao i jednom od najboljih poluvremena što sam ja odgledao odkad je Pep Guardiola trener.
Mi moramo shvatiti da mi vodimo glavnu riječ u utakmici tj. napadamo i imamo loptu. A kad tako nešto imamo MI, ponavljam MI tražimo dobitnu kombinaciju i taktiku, NE protivnik. Mi za svakog protivnika moramo naći drugačiju taktiku a ne reći hajmo sad napadati i mi napadamo. NE. Da igramo na kontre i tranziciju za svakom bi protivnika imali istu taktiku i isti plan. Povučemo se i onda lagano. Ovo što Pep radi i želi je teže (mnogo puta) za ostvariti.

Moramo se takođe pomiriti sa tim da je to stil i filozofija našeg trenera. Nekom se sviđa, nekom ne. Ali, ako neko ne voli ovu igru ne znači da ona ne valja. Ovdje se tjerao Pep zbog razloga što se nama, običnom pojedincu, igra ne sviđa. Ko smo mi da nam se sviđa ili ne još da i tjeramo nekog što nam se nešto ne sviđa. Igra je jednako učinkovita i možda za nijansu i bolja od Juppove i opet se nalaze mane. Kad bi imali 50 šuteva na gol ovdje se nebi nekom sviđala igra jer nije "totalni" fudbal.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 okt 2015, 13:54

muamerc je napisao/la:
Klare je napisao/la: On mnogo nešto komplikuje, gledamo u zadnjim utakmicama i Vidala u napad gura, naravno rezultat je jako slaba igra protiv Werdera i Arsenala.
Da li shvataš ustvari kakvu mi igru igramo, kakvog stila i filozofije i kakvi su odgovori protivnika na tu igru? Te pozicije su Pepove kontra mjere na tu postavku protivnika. To nije fetiš jer je to Pepu drago već finte da uvijek na terenu dobijemo igrača više i da imamo kontrolu lopte. Nekad te taktike, stretegije upale, nekad ne. Protiv Arsenala sad i Reala prije 2 godine nisu. Ja ne vjerujem..., mi kao da pratimo različite Bayerne, kao da ne vidimo iste stvari na terenu. Ovdje se non stop protura priča (koja kritizira) o tim pozicijama, o tome kako je Jupp igrao, formacije.... Pa jbt, ovo je drugi trener, drugog stila i filozofije, drugih zamisli, drugog viđenja igre. I Jupp bi ovako igrao da mu je ovakakav bio taktički odgovor protivnika kao danas. O čemu mi inače pričamo, kakva 4 nazad, kakvi bekovi...ovo nisu klasične postavke na terenu 4-4-2 ili 4-3-2-1, ovo je novo, novo...
Ne slažem se muamerc.

Pepu je drago kad može filozofirati jer je očito takav. Smatram da ne treba pretjerivati u izmišljavanju tople vode svaku utakmicu. Uvijek doživimo nešto novo svaku utakmicu ali često to bude po meni loše za samu igru, npr. Alaba na stoperu?Čemu to kad je frajer "doma" na lijevom beku? Pa onda je morao kupiti još jednog stopera ako mu isti nedostaju. Ili Lahm u sredini za kojeg su mnogi govorili u početku da je odličan i da on to može a mi neki smo odmah govorili da nije to dobro za našu igru. Ne govorim da smo mi sada pametniji od Pepa ali da smo baš i tako glupi... smatram da ipak nismo.

Novo je bilo nešto odigrano protiv Kolna i to je ono što je novo i hajde ja osobno mogu prožvakati jednu takvu utakmicu ali da ih ima baš tako puno?

Problem je u Pepovom egu koji želi biti jedinstven, jedan jedini i neponovljivi, u tome je problem.

On želi izmisliti hladni krop. I to je meni osobno, i svima onima koji tako razmišljaju, nenormalno. Ali očito Pep želi izmisliti nešto revolucionarno.

Situacija je kao 1+1. Ako će Pep odigrati defanzivnije protiv najjačih protivnika u Ligi Prvaka onda itekako imamo šanse da osvojimo Ligu Prvaka. Pa nisu Real ili Barca smiješne ekipe koje ćemo sa Pepovom filozofijom pregaziti kao plitak potok. E neće ići, tu se slažemo valjda? Odnosno, dokazali su to ti klubovi u prošle dvije sezone pa je to jasno.

Pa evo ti primjera u utorak. Svi su govorili kako su oduševljeni igrom Bayerna, pogotovo u prvom poluvremenu. Svi su bili impresionirani. Pa zar je Pep izmislio nešto novo? Ne, upravo suprotno. Stavio je igrače na svoje prirodne pozicije i stavio taktiku don Juppa što je rezultiralo skoro pa savršenim nogometom.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 14:04

Stefan Effenberg je napisao/la:
Pepu je drago kad može filozofirati jer je očito takav. Smatram da ne treba pretjerivati u izmišljavanju tople vode svaku utakmicu. Uvijek doživimo nešto novo svaku utakmicu ali često to bude po meni loše za samu igru, npr. Alaba na stoperu?Čemu to kad je frajer "doma" na lijevom beku? Pa onda je morao kupiti još jednog stopera ako mu isti nedostaju. Ili Lahm u sredini za kojeg su mnogi govorili u početku da je odličan i da on to može a mi neki smo odmah govorili da nije to dobro za našu igru. Ne govorim da smo mi sada pametniji od Pepa ali da smo baš i tako glupi... smatram da ipak nismo.

Novo je bilo nešto odigrano protiv Kolna i to je ono što je novo i hajde ja osobno mogu prožvakati jednu takvu utakmicu ali da ih ima baš tako puno?

Problem je u Pepovom egu koji želi biti jedinstven, jedan jedini i neponovljivi, u tome je problem.

On želi izmisliti hladni krop. I to je meni osobno, i svima onima koji tako razmišljaju, nenormalno. Ali očito Pep želi izmisliti nešto revolucionarno.

Situacija je kao 1+1. Ako će Pep odigrati defanzivnije protiv najjačih protivnika u Ligi Prvaka onda itekako imamo šanse da osvojimo Ligu Prvaka. Pa nisu Real ili Barca smiješne ekipe koje ćemo sa Pepovom filozofijom pregaziti kao plitak potok. E neće ići, tu se slažemo valjda? Odnosno, dokazali su to ti klubovi u prošle dvije sezone pa je to jasno.

Pa evo ti primjera u utorak. Svi su govorili kako su oduševljeni igrom Bayerna, pogotovo u prvom poluvremenu. Svi su bili impresionirani. Pa zar je Pep izmislio nešto novo? Ne, upravo suprotno. Stavio je igrače na svoje prirodne pozicije i stavio taktiku don Juppa što je rezultiralo skoro pa savršenim nogometom.
Da odmah raskrstimo, Pep nije Jupp, nije nastavio njegov stil, ima svoj, njega je uprava dovela za trenera a ne Juppa. Kao takav imo svoju viziju, filozofiju, kome se ne sviđa nek mu da otkaz i gotovo.

Pepu ne trebaju štoperi, nije to Murinjo. Jedan, dva, dovoljno. I onako mu taj drugi uzima igrača u polju što je za njeg katastrofa.

Zašto Alaba igra na štoper?, Zato što može igrati još tri pozivije u toku utakmice. Zato što je brz da sprečava kontre. Protiv nas rijetko ko ima prekide, posjed pa sad da Alaba čuva Dijega Kostu i da ga onda ovaj dominira.

Jedino revolucionarno kod Pepa je filozofija kontrole lopte i traženje pukotina u bunkeru ili parkiranom autobusu i od toga sve drugo proizilazi.

Ne možeš trenirati posjed lopte dvije godine i onda u jednoj utakmici ili dvije reći hajmo bunker, nazad, posjed lopte 40%.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 okt 2015, 14:27

rikimo je napisao/la:Ljudi koji tjeraju Guardiolu uz dužno poštovanje treba da pročitaju bukvar i čitanku, pa onda možda i shvate koliko je sati na satu.

Nemojte se ljutiti. Knjigu u ruku... Nije sve u ličnoj preferenciji, nešto je i u znanju.
Šta sinko da ti kažem osim da ti dadnem dobronamjeran savjet... uzmi knjigu o bontonu u ruke pa je pročitaj više puta jer jednom neće biti dovoljno...

Kako da je tabe naučim da razmišljaš? Nema šanse.

Ako ti kao neko ko prati Bayerna svaku utakmicu dovodiš Guardiolu u pitanje, meni je to kraj priče.

Il ovaj koji kaže da je Guardiola protiv VW pogodio jer je igrao na krila, kao Jupp neka. Pa Guardiola tri sezona šta radi nego ide na to da dovede krilu u poziciju 1na1. Pa potpuno je ogolio sav svoj pristup na to...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 okt 2015, 14:34

@rikimo

uz duzno postovanje prema tebi, ali mislim da bih mogao uz malo vise postovanja se obracati ostalim clanovima foruma. Shvatam da postoje razlicita misljenja i da svako brani svoje, ali ti si mi previse nekako u tome.

JA sam taj koji kaze da je poluvrijeme protiv VW-a bilo najbolje dosad iz razloga sto je sve islo preko krila!!! PEP ne radi tri sezone to sto ti govoris, nego PEP 3sezone gomila igrace u sredini terena, igra na posjed lopte, jer je misljenja ko nema lopte ne moze ni zabit go.

A ovo sto je odigrano protiv VW-a je klasicni primjer utakmice gdje dolazi do suradnje bekova sa krilima, bas kao sto je bio slucaj pod Juppom!
Stern des Südens

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 okt 2015, 14:40

Ja kažem da je čovjek totalno promjenio svoj pristup, te da cijelo vrijeme želi svog krilnog igrača dovesti u 1na1. Protiv Barce je Bayern i bio kilav na Campu baš jer nije bilo igrača na kog bi se igralo ovo.

Oko Guardiole i Bayerna sa prijek samo jer vidim da ovdje ima likova koji apriori pišu da sve nevalja. Pogledaj najave prije utakmica sa Kolnom i Vukovima. Pa to je klasičan hejt i to od ljudi koji kao navijaju za Bayern.

Izvinjavam se ako sam nekog nečim uvrijedio...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 14:43

Protiv Barse smo ispali čim smo izgubili krila a kad se i Lewa zamaskiro to je bio kraj definitivno. Svak onaj ko se nadao nekom prolazu ili rapsodiji samo se zavaravao. Oni koji govore da slab rezultat protiv Barse nema veze sa tim povredama i da je do Pepa ti ne razumiju kako i nemaju pojma šta igramo.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 okt 2015, 14:46

rikimo je napisao/la:

Kako da je tabe naučim da razmišljaš? Nema šanse.

Ako ti kao neko ko prati Bayerna svaku utakmicu dovodiš Guardiolu u pitanje, meni je to kraj priče.

Il ovaj koji kaže da je Guardiola protiv VW pogodio jer je igrao na krila, kao Jupp neka. Pa Guardiola tri sezona šta radi nego ide na to da dovede krilu u poziciju 1na1. Pa potpuno je ogolio sav svoj pristup na to...
Ne nego upravo suprotno, da konstruktivno odgovoriš na post i da diskutiramo kao ljudi a ne što se svi tvoji postovi kad bi trebalo voditi neku diskusiju svode na jednu ili dvije rečenice kojim zapravo omalovažavaš sve one koji kažu nešto protiv Guardiole. Nije ovo prvi put.

Ti se uvijek "razgovaraš" na način da svi oni koji kažu nešto protiv dotičnog pojma nemaju i glupi su. A ti i Guardiola ste kao najpametniji jel' tako?

Znači nikad čovjek ne bi smio reći ništa protiv Guardiole a samim time i tebe jer je to odmah lična uvreda ne? Pa čekaj malo, ako ne znaš konstruktivno odgovoriti na post onda nas stavi na ignore listu i nemoj nas uopće doživljavati nego da se ovako ponašaš.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 okt 2015, 14:50

Vidi, ako mi neko kaže da je 2+2=6 i insistira na tome stalno ili ako neko namjerno hejta trenera kluba za kojeg tvrdi da je navijač, ja sam tu bespomoćan.

Još jednom, nije mi cilj nikoga uvrijediti, već samo ne vidim da neko ovdje uvažava nečiju argumentacijsku liniju. Ja sam prošle godine znao uz svoje stavoe staviti i neke analize Coxa, Renea Marica i sl, neke citate eminentnih autora i opet je 2+2 bilo 6.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 okt 2015, 14:51

Bezveze nam je priča već dvije stranice.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.