FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Nerminovic
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 31 okt 2015, 15:20

Pusti gluposti, ovo je postalo smiješno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 31 okt 2015, 15:22

Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 okt 2015, 15:26

shaqiri11 je napisao/la:Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
Jel trolas il nmislis ozbiljno?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 31 okt 2015, 15:26

Utakmica je bila pravo zanimljiva, lako je vama kad zabijemo po 3-4 gola protiv Kolna a kad jednom ne možemo dobiti Frankfura laprdate kako je losa igra, taktika pa ti Pep kriv...priznaj te jednom da su igrači Frankfurta odigrali za 10ku defanzivno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2015, 17:35

Nerminovic je napisao/la:priznaj te jednom da su igrači Frankfurta odigrali za 10ku defanzivno
Davno smo to ustanovili, ali stoji činjenica da je Bayo odigrao ofanzivu za 0. Nije prvi put da protivnik odigra defanzivno za 10 protiv nas a mi ofanzivno za 0. Slučajnost? Ne bih rekao.

Treba nam mnogo više utakmica poput one protiv Dortmunda ili prvog poluvremena protiv Wolfsburga.

Inače Arsenal protiv nas ne može računati na Walcotta i Chamberlaina i to im uveliko smanjuje ofanzivna dejstva, a pod tim mislim na razvoj kontranapada. Sve osim pobjede protiv njih je velika sramota.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 okt 2015, 17:51

Bundesliga je napisao/la: Inače Arsenal protiv nas ne može računati na Walcotta i Chamberlaina i to im uveliko smanjuje ofanzivna dejstva, a pod tim mislim na razvoj kontranapada. Sve osim pobjede protiv njih je velika sramota.
Ali su defenzivno odlični ove sezone, u zadnjih 5 utakmica (liga i liga prvaka) su primili samo jedan gol.
Inače se slažem sa tvojim očekivanjima, pogotovo će Pep na raspolaganju imati skoro pa igrače koji igraju prema naprijed.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 okt 2015, 18:14

Sinoć sam skoro tokom utakmice i navijao da ne pobijedimo i super nam dolazi ovaj remi. Sada je "samo" +5 i neka je, jer malo opet dolazi uzbuđenje. Ja volim kada demonstrujemo silu i dominiramo ligu i ta mi je dominacija pogotovo legla u sezoni 2012/13, jer sam htio da sve nadoknadimo što smo u sezoni prije izgubili i da razbijemo Dortmund zbog dvije njihove godine vladavine Bundesligom. Sada nas ta dominacija može uljuljati pa neka bar malo uzbuđenja.

Iako ponovo ponavljam, rano riješeno prvenstvo nikad ne bi trebao biti faktor koji bi te sputavao u završnici LP. Dokaz je upravo gore spomenuta sezona. Kako nas tada ništa nije sputavalo?
Što se sinoćnje utakmice tiče, opet smo imali taj luđački presing, to stiskanje protivnika u prvom poluvremenu, kada igrači Eintrachta se skoro nisu mogli sastaviti s loptom je bilo impresivno. Promašene šanse su bile naša mana, a problem je i taj što smo opet u ključnim momentima petljali i nismo do velikog broja šansi došli.
Eintracht je defanzivno odigrao kompaktno i sjajno, da bi mi skoro na kraju bilo žao da ljudi bar bod nisu osvojili. U fudbalu nije ljepota bitna, nego je bitno doći do bodova. Ljepota je popratna stvar da navijača učini još sretnijim. Ali bodovi , uspjesi navijače čine još sretnijim.

Dosta se spominjala u mnogo zadnjih postova ta utakmica protiv Arsenala u Londonu, koja je za mene bila katastrofa i jedno veliko razočarenje. Ona je bila 3 koraka unazad. Toliko je to bilo jalovo, bijedno, beskrvno i bez pravo kilerskog instinkta, da o onim lijepim stvarima koje smo napravili u toj utakmici (a bilo ih je ruku na srce malo) ne trebamo ni pričati.
Arsenal jeste top tim, dobar tim, s rejtingom, ali smo od njih mnogo jači, u takvim utakmicama protiv njih moramo bolje izgledati, da ne govorimo da trebamo pobjeđivati. I očekujem i želim protiv njih uvjerljivu igru i sigurnu pobjedu.
Meni najviše smeta kod Pepa i njegov veliki minus je, mali broj uvjerljivih utakmica u LP. Uvjerljive su ona jedna protiv Cityja u Manchesteru, ona protiv Rome u Rimu i ona protiv Porta u Munchenu (napominjem da sam naveo škakljive utakmice, protiv nezgodnih protivnika i utakmice u nezgodnim situacijama kao što je ona protiv Porta gdje se trebao ganjati rezultat). Mnoge taktičke majstorije smo znali vidjeti od Pepa na domaćoj sceni, utakmice protiv Bvb-a (između ostalog ona njegova prva u BuLi, finale kupa i ova zadnja) protiv Leverkusena u kupu prošle sezone (to su samo neke, bilo ih je još).

U LP protiv jačih smo bili neuvjerljivi (primjeri Arsenal i ManU u K.O. fazi, iako je to u konačnici bilo rutinski), a protiv Barce i Reala smo bili kljakavi i traljavi. Od najboljeg trenera na svijetu (Pep takav rejting ima vrlo često) se očekuju taktičke majstorije protiv najjačih i ne smije takav kalibar trenera vaditi se na povrede.

Šta bi onda trebali pričati o Hitzfeldu, koji je protiv tada nadmoćnog Reala pa i nadmoćnog Uniteda (oba tima su bila za nijansu individualno iznad Bayerna), slavio pobjede i prolaze i osvojio je LP. A koliko znam svi su momci tada u timu imali kvalitet, bili dobri i borbeni, ali prava svjetska klasa su bili Effe, Kahn i Scholl. A Effe-a u revanšu 2001. godine mijenjao golobradi Hargreaves pa je Bayern opet slavio protiv Reala. Zato kada se traže izgovori za Pepa, treba biti oprezan šta se tvrdi. A ono sve što dobro uradi, prvi ću reći da je dobro.

Isto tako, svima nam treba biti jasno, da će presudan biti drugi dio sezone, jer u obje ove sezone prethodne pod Pepom ekipa je sve razvaljivala u prvoj polusezoni, a padala je u drugom dijelu. Tako da ćemo u drugom dijelu sezone znati, da li se šta pomaklo prema naprijed. Za sada je pohvalna ova velika rotacija igrača. A za sinoć ne krivim nešto puno trenera, nemoguće je skoro odigrati zaredom dvije perfektne utakmice, a ona u Wolfsburgu je bila perfektna. Isto tako protivnik je sinoć pronašao pencilin, bilo je tu malo i sreće i desio se taj gubitak bodova za našu ekipu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2015, 18:39

ceze je napisao/la:Ali su defenzivno odlični ove sezone, u zadnjih 5 utakmica (liga i liga prvaka) su primili samo jedan gol.
Sve to stoji i svaka im čast na tome i trenutno su na diobi prvog mjesta sa Manchester Cytijem.
Međutim Bayern ima najbolji tim na svijetu, čak i pored ozljeđenih igrača. Gotze i Ribery su itekako bitne karike ali imamo zamjene za njih.
Posljednje dvije utakmice u Londonu Bayern je slavio a posljednje dvije u Minhenu nije mogao dobiti.
Eh sada Arsenal je prekinuo tu seriju i pobijedio u Londonu i sada je red da mi njih pošteno dobijemo u Minhenu.
Baš mi je ogavan onaj remi gdje je Podolski gurnuo Lahma s obe ruke a sudija ništa i poslije toga primamo gol.
Treba dodati i da Bayern ima dan više odmora jer su sinoć odigrali utakmicu a Arsenal danas i to pobijedili su 3:0 a mi se mučili i odigrali 0:0.
Nedostatak svježine se nikako ne bi mogao oprostiti, pogotovu ako se uzme u obzir da su sinoć igrali sporo, ali ta svježina nam je velika boljka, jer i pored silnih rotacija i širokog kadra ekipa nam gotovo uvijek padne nekada u drugom poluvrmenu.
Dodatna otežavajuća okolnost za Arsenal je skroz tanka klupa zbog ozljeđenih igrača. Danas su im na klupi bili: Chambers, Debuchy, Flamini, Gibbs, Iwobi, Macey, Gabriel. Kod nas juče na klupi: Alaba, Alcantara, Benatia, Muller, Kimmich, Kirchoff, Ulreich.
Dakle vrlo je vjerovatno da će im igrati identična ili gotovo identična postava kao danas što znači da bi mi jednostavno morali izgledati svježije.
Na kraju ako ne možemo pobijediti Arsenal, uz dužno poštovanje koji izgubi od Dinama ili Sheffield Wednesdaya šta onda da očekujemo protiv same kreme evropskog fudbala.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 31 okt 2015, 20:26

nemojte se sikirati muamerc je shvatio Pepovu filozofiju. Koliko sam ja njega uspio shvatiti, za onako losu igru Bayerna sinoc, kriv je Frankfurt jer se tako postavio...
Stern des Südens

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 31 okt 2015, 21:06

muamerc je napisao/la:
shaqiri11 je napisao/la:Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
Jel trolas il nmislis ozbiljno?
Sto bih trollao? Ne mislim nego se stvarno dogodilo.
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 31 okt 2015, 22:45

geronimo je napisao/la:
bavaracmujo je napisao/la: Samo kazem sva sreca pa su svi ostali citavi poslije ove utakmice.
Jel bogati mujo? :think: Gledao sam tekmu na prekide i de mi molim te učini uslugu i navedi de pogibljene startove našeg protivnika. :?
Bundesliga je napisao/la: Na kraju sve pohvale za Frankfurt i Veha za odlično postavljenu taktiku a Bayo im je olakšao bezidejnošću tokom čitavog susreta.
:!:
Ako sam ja jedini koji je konstatovo cinjenicu da je sreca sto su svi zdravi zavrsili tekmu onda je uredu, do mene je. Al pored par realnih postova od realnih forumasa ti kao nesto se cudis na moj .. Jel to treba da se noga slomi nekome pa da cjenjeni ovdasnji strucnjaci nesto kao priznaju jer toboze oni imaju svoje misljenje koje je priznatije od Osimovog.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 okt 2015, 23:25

proFCB je napisao/la:nemojte se sikirati muamerc je shvatio Pepovu filozofiju. Koliko sam ja njega uspio shvatiti, za onako losu igru Bayerna sinoc, kriv je Frankfurt jer se tako postavio...
Vidim vec si udario na mene. Nema veze. Moze ovako, ti uzmi bilo kojeg igraca i sastavi tim i mozes i autobus trenera ako hoces, ja cu ovaj Frankfurt (ove taktike, ovako pozrtvovan i disciplinovan) i neces mi dugo dati gol. Ni Barsa, niti Real, iko mi gola ne bi dao.

... Pa ne vjerujem, sta je trebalo sa Frankfurt kaze hajmo igrati otvoreno pa ko pobjedi, wtf???? Il da se mi vratimo nazad i da njima damo loptu pa sa igramo tenisa preko centra dobacujuci se s jedne na drugu stranu. Oni nece da igraju na posjed i napad jer su individualno linitirani u odnus na nas, sta traba sa kostom i robenom ostaviti po jednog igraca? Wtf?

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 31 okt 2015, 23:48

Bayern je u bundesligi favorit protiv svake ekipe u svim utakmicama. Dakle ocekuje se da pobijedi 34 utakmice u sezeoni. Da li je se to ikada desilo igdje? NIJE? sta nekima nije jasno ovdje? Svake sezone MORA se imati nekoliko remija i poraza. Evo prvi remi nakon 11 kola. U cemu je problem? Sto se ekipa zove Eintracht a ne Real Madrid? Je li mozda ocekujete 34 pobjede u sezoni? jer realno niko Bayernu ne moze prismrdit sto se tice ekipe ili imena u ovog bundesligi? Pa nece se to dogoditi nikad. Bice jos remija do kraja, a bice i poraza. Naviknite se na to. sto prije to ce te manje valjat gluposti na forumu.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 nov 2015, 02:27

Sta znaju Rumenigge, Sammer, Hoennes o Guardioli.
Strucnjaci sa SS foruma cekaju, prvi nebitan poraz i remi, da sve najgore pisu o Pepu, a kada taj isti Bayern dominira, melje, postavlja rekorde, tih istih ni na mapi.
Jos jednom dokazano, mrznja prema Pepu je jaca od ljubavi prema klubu, barem sto se tice ovih.
Zbog ovih drugih ce Guardiola produziti ugovor.
Namjerno njima u inat.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 nov 2015, 11:20

Evo linka u kojem se otprilike govori šta i kako se odigralo protiv Franakfurta: http://www.bayerncentral.com/2015/10/ju ... -analysis/

Dvije glasine:
- Sun navodi da se Bayern uključio za dovođenje Harija Kejna iz Totenhema
- Ukoliko se Pep kasno odluči da ne produži ugovor mogući nasljednik na mjestu trenera se spominje i Sammer

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 nov 2015, 11:31

I ključna rečenica: Why did Bayern fail to score, though? A lack of runs.

Ja bi još dodao spor protok lopte što se u tom tekstu nije navelo...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 nov 2015, 11:47

thulkazal je napisao/la:I ključna rečenica: Why did Bayern fail to score, though? A lack of runs.

Ja bi još dodao spor protok lopte što se u tom tekstu nije navelo...
Upravo, baš ono što smo mi mogli vidjeti u toku utakmice. Svi su bili statični i čekali su da neko drugi odradi posao i da istog dovede u dobru poziciju. Uzmimo Costa-u na primjer, u prošlim utakmicama je on kroz dupli pas negdje 10-20 metara od 16erca radio prodore i igrao jedan na jedan dok je u ovoj utakmici negdje stajao 30m od 16erca i solirao sa 2 do 3 igrača na sebi. Tako i Robben. Nisu imali podršku od bekova. Mora se proznati da je Lahm imao katastrofalnu utakmicu.

Dalje, izmjene - Pep je odradio odlične izmjene, onako kako se i očekivalo. Ušao Muller i kad smo mislili da će raširiti odbranu i pomoći Lewi on se izgubio u sredini sa 2 igrača na sebi i to odradio 40min bez trčanja. Slijedeći, Alkantara, on nije potrčao, samo je stajao ondje na poziciji kao protiv Wolfsburga što je igrao i davao neke pasove igračima koji su bili okruženi protivnicim ili igračima okrenutim leđima ka golu. Znači ni on ništa. E kad je Pep vidio da i to ne ide, daj da probam sa Alabom i Costom da nešto urade preko krila - na kraju Alaba ispade da je najgori od ove zamjene, ne znam ni šta je radio niti šta je igrao.

Najviše smo šansi imali preko sredine terena, kako se navodi u tekstu, od strane Robbena i ona greška koja je bila 100% šansa. Ono se mora dati. Sa one dvije fule se ispada iz LP, u KO fazi LP se ne dobija više prilika.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 nov 2015, 13:21

effe_sa je napisao/la:a ona u Wolfsburgu je bila perfektna
Evo i par razloga zašto (uzeto sa jednog bloga):

Poluvrijeme skoro SAVRŠENO

Veoma je moguće da je prvih 45 minuta protiv Vukova najkompletnije I najbolje poluvrijeme koje je ova ekipa igral pod Pepom. Svakako, zadnjih mjeseci je ekipa oborila dosta rekorda i izmamila dosta superlativa – 6:1 pobjeda protiv Porta, 8:0 protiv Hamburga, Lewinih pet golova par sedmica prije – ali u utorak naveče, tim je dosegao novi vrh, približujući se još jedan korak savršenstvu(u prvih 45 min). Zapanjujuća agresija(vnost) i odlučnost automatski je natjerala protivnike da prati Bayernov plan i igru. Nije bilo prostora niti vremena za složene i komplikovane pasove, umjesto toga igrači su bili fokusirani da pronađu i zadrže balans između igre brzog tempa i sigurne (ali ne spore) igre. To je bila ljepota.

Neki su se pitali da li je klupiranje Vidala protiv (teoretski) jakog kontra-napadačkog tima bio velik rizik. U stvarnosti, u oba slučaja Wolfsburg nije imao šanse. Iz razloga što su Coman, Costa i Lewa radili nevjerovatan protiv-presing. Iz razloga što Alaba uvijek, i uvijek pomaže i podržava centralni dio terena i što je Boatengova pozicija i obrana bila uvijek u prednosti u odnosu na Vukove. Wolfsburg izgleda da je bio izenađen silom Bayerovog protiv-presinga, koji ih je uvlačio u nesigurnost.

U napadu Bayern je bio prilagodljiv i kreativan. Boategove duge lopte ka Mulleru, konstantno na liniji ofsajda su bile prijetnja. Thiago je bio posebno inspirisan nego kao u prethodim sedmicama, dok su Coman i Costa držali tempo visoko po krilima. Bayernova napadačka kvaliteta je često demonstrirana sa različitim načinima kreiranja šansi. U prvom poluvremenu, praktično svaki mogući način kreiranja napada je pokušan. Udarci iz daljine, prodori, zadnji pasovi, driblanja, zamjene krila – sve je to bilo dominantno i efikasno. Od 15 minute, Wolfsburg se predao i privatio sudbinu, fokusirajući se na to da prođu sa što manje štete.

Najveća mana ove igre? Tek je drugi krug kupa.

A ono što je posebno zanimljivo :) :
Alaba zasjao u govoro zaboravljenoj ulozi

Skoro je nevjerovatno da je David Alaba još potcjenjen gledajući Evropske okvire. Za 23 godine, Alaba je stekao status WC na tri pozicije. U zadnjim sedmicama, on je uveo ili revolutizirao ulogu “attacking defender”-a. Protiv Wolfsburga, vraćen je nazad na svoju tradicionalnu poziciju lijevog beka. Tako je izgledalo, ali nakon sedmica odbrambenih zadataka Alaba je “pušten sa lanca”. Neumorno trćeći gore-dole, hranio je Coman-a, branio visoko na terenu i kreirao dosta opasnih napada oko kaznenog prostora. Veoma je interesantno vidjeti kako radi i igra na poziciji klasičnog beka zato što to upravo opkazuje koliko je napredovao. Alaba nije više energičan krilni trkač koji samo probija pomoću tempa ili sile. On se pretvorio u kompletnog igrača koji drži svoju glavu gore i igra više ispravne nego očigledne pasove. Alaba je asistirao dva od tri gola i bio je ključni igrač. Coman je djelimično imao koristi od njegove podrške, što Alaba (za razliku od Bernata/Lahma I Rafinje) aktivno kreće uz gol liniju i tako razbija Wolsfburgovu odbranu na krilima. Trasch i, kasnije, Vierinha su se patili da ga drže u mjestu, tako da nije slučaj što je većina napada išla preko ove strane. David Alaba je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi i da je jedan od Bayernovih ključnih igrača. Morao bi se više puta spominjati u listama za najbolje Evropske igrače. Ne samo iz razloga njegovih igara protv Vukova. (Većina igrača koji dođu u Bayern i kad ih pitaš kojim igračem su najviše impresionirani – odgovarali su David Alaba - Alonso i Coman konkretno -).

Nadam se da nam je otprilike jasno zašto Pep forsira Alabu gore više ka sredini a ne na poziciji klasičnog beka. Isto se može reći i za Lahma samo što je Lahm prešao svoj peak i ide nizbrdo pa se to toliko i ne primjeti koliko u ovom slučaju Alabinih igara.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 nov 2015, 14:17

muamerc je napisao/la:Nadam se da nam je otprilike jasno zašto Pep forsira Alabu gore više ka sredini a ne na poziciji klasičnog beka. Isto se može reći i za Lahma samo što je Lahm prešao svoj peak i ide nizbrdo pa se to toliko i ne primjeti koliko u ovom slučaju Alabinih igara.
Ti si ovdje kontradiktoran samome sebi. Prvo izvlačiš odjeljak sa drugog bloga koji govori da je Alaba ponovo zaigrao na poziciji lijevog beka i bio fantastičan a sada govoriš da nam treba biti jasno zašto Pep forsira Alabu više ka sredini. Alaba je vrhunski atleta i najbolji lijevi bek na svijetu koji jednako dobro obavlja napadačke i odbrambene zadatke.
Alaba se izgradio u vrhunskog lijevog beka uz pomoć Riberya koji mu je dosta pomogao, a zajedno su njih dvojica djelovali zastrašujuće jer su se dopunjavali. Ta saradnja Alabe i Riberya s jedne strane, te Robbena i Lahma s druge strane je bila nezaustavljiva. Niti jedan protivnik nije našao lijek za to. Jednostavno nisu mogli pratiti ta ubacivanja bekova iza krila, a to je upravo ono što je Alaba radio protiv Wolfsburga i odlično se dopunjavao sa Comanom.
Lahm je nakon one povrede prošle sezone fizički dosta pao i pitanje je da li bi mogao ponovo pomagati Robbenu na taj način, ali Alaba s druge strane itekako može i treba da igra lijevog beka te da pomaže krilnom igraču.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 nov 2015, 14:22

Uredu je. Necu vise nikad nista komentarisati (a to sam i prije govorio) u vezi Pepa a sad i u vezi igraca i taktike. Kad ste utuvili u glavu svoja neka vidjenja kojih nema u bajernu boli me qurac ko ce gdje igrati i sta ce raditi, ko ce shvatiti i ko ce biti trener. Grob te yebo, kaze frajer zasto je Alaba napredovao i zasto igra tamo gdje igra on opet spominje Juppa i neke igre i formacije. A yebo te ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.