Dje ce to pitat, kad i Marijan ima jednu asistenciju ove sezoneMuhamedTM je napisao/la:Aldin ko amidza mu tan , jos ce pitati sto Antolovic ne zabija golove
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Vodeći se ovom logikom došao sam do zaključka da Zidan zapravo pojma nema i da trebamo pisati peticiju da sve dodijeljene pehare za najboljeg igrača vrati ili proslijedi onom drugoplasiranom..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
To sto se desi da ima slabe predaje je vise sklop momenata na terenu i slabog kretanja ostalih igraca, gdje je cesto osudjen na to da pecati loptu i da se snalazi sam, pa u nekoj predaji mu ode. Cesto i kada pogrijesi, ide na to da loptu vrati u svoj posjed, da ispravi gresku. Na kraju krajeva, Blagojevic sam pretrci gotovo kao svi igraci u timu zajedno. Njegova motorika je fascinantna za nase uslove. Eldar Hasanovic nije imao skoro nista od ovoga, osim tog skoka u duel igri, i bio je malo zustriji. Za mene neuporedivo bolji Blagojevic i jedini igrac cija je pozicija bolje pokrivena u timu ove godine. Meni je Hasanovic bio drag igrac, ali cinjenice su nesto sto je vidljivo na terenu u usporedbi ova dva igraca.
To sto se desi da ima slabe predaje je vise sklop momenata na terenu i slabog kretanja ostalih igraca, gdje je cesto osudjen na to da pecati loptu i da se snalazi sam, pa u nekoj predaji mu ode. Cesto i kada pogrijesi, ide na to da loptu vrati u svoj posjed, da ispravi gresku. Na kraju krajeva, Blagojevic sam pretrci gotovo kao svi igraci u timu zajedno. Njegova motorika je fascinantna za nase uslove. Eldar Hasanovic nije imao skoro nista od ovoga, osim tog skoka u duel igri, i bio je malo zustriji. Za mene neuporedivo bolji Blagojevic i jedini igrac cija je pozicija bolje pokrivena u timu ove godine. Meni je Hasanovic bio drag igrac, ali cinjenice su nesto sto je vidljivo na terenu u usporedbi ova dva igraca.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Onako realno gledajući što se tiče pojačanja bit će ih, samo se meni jedna misao mota po glavi, jel za jednu utakmicu ne može biti prijavljeno više od 6 stranaca ili ne može na terenu biti 6 stranaca, tako što se tiče toga moramo znati da ne možemo natrpati bezbroj brazilaca.
Što se tiče ovog beka Mailsona o kome se dosta govori u zadnje vrijeme, on bi trebao potpisati, ko je bio na treningu mogao je vidjeti o kakvom se igraču radi, a može igrati i krilo, tako da nam on može biti od koristi.
Zna li neko jel i danas trening u 12?
Što se tiče ovog beka Mailsona o kome se dosta govori u zadnje vrijeme, on bi trebao potpisati, ko je bio na treningu mogao je vidjeti o kakvom se igraču radi, a može igrati i krilo, tako da nam on može biti od koristi.
Zna li neko jel i danas trening u 12?
Sve si u pravu, osim pozicije na kojima su igrali/igraju Eldar i blagojević. Kod nas je Eldar igrao klasičnog zadnjeg veznog-destruktivca i to je radio više nego korektno. Blagojević igra ono što je Tomić igrao - centralnog veznog, a zadnjeg veznog - kreativca nam igra Amir.boccaccio je napisao/la:Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
Mislim, da se kod Amira napravila najveća greška sa tom pozicijom (igra je silom prilika), jer nemamo boljeg na toj poziciji. Amir bi po meni trebao da igra ono što je nekada igrao Štilić - klasična desetka. Na toj poziciji bi pokazao mnogo više, jer ima taj pravolinijski proboj ka golu, koji nema ni jedan naš igrač.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Rekao sam sve u onom mom dugom postu od neki dan a vezano je za to ko bi bio pojačanje a ko ne. Evo volio bi da čujem dijeli li recimo @boccacio moje mišljenje u vezi toga što sam tad napisao.
Prijatelj mi je bio na tekmi/treningu neki dan. Kaže mi da je taj Mailson ljevak daleko najbolji bio u ovoj poraženoj ekipi. Pravi višak, djeluje brzo i neugodno. Uzelac je kaže bio neozbiljan malo, ali je i on se ističe kvalitetom. Ostali ništa slabo. Taj stoper brazilac razvali sve u duelu, ali nije nešto posebno u ostalim segmentima. Kaže mi da su Hiroš, Enis i DIno bili odlični u vezi. Glupo je bilo što je Hidić igrao pa su ovi bili kao sa igračem manje, mada ni na djelovima terena bez njega nisu mogli puno. Puno im je Edis rotirao pozicije. Ko raja kad se skupi. Bolje bi bilo da je neke malo izmješao sa prvo timcima jer većina ovih plavih ustvari nije u prvih 11 pa ih nije imao šta ugiravati. Hadžović mali loš baš, a Šehić i alihodžić su uz ovog Mailsona bili bolji od ostalih mada su obojica igrali u vrhu napada većinom. Latvijac kaže ima dobru, brzu loptu, ali u sredini nije mogao doći do izražaja jer su ovi dominirali, nije ni mogao sam prekinuti ništa. Diata odličan kaže ali je fulio par dobrih šansi.
Prijatelj mi je bio na tekmi/treningu neki dan. Kaže mi da je taj Mailson ljevak daleko najbolji bio u ovoj poraženoj ekipi. Pravi višak, djeluje brzo i neugodno. Uzelac je kaže bio neozbiljan malo, ali je i on se ističe kvalitetom. Ostali ništa slabo. Taj stoper brazilac razvali sve u duelu, ali nije nešto posebno u ostalim segmentima. Kaže mi da su Hiroš, Enis i DIno bili odlični u vezi. Glupo je bilo što je Hidić igrao pa su ovi bili kao sa igračem manje, mada ni na djelovima terena bez njega nisu mogli puno. Puno im je Edis rotirao pozicije. Ko raja kad se skupi. Bolje bi bilo da je neke malo izmješao sa prvo timcima jer većina ovih plavih ustvari nije u prvih 11 pa ih nije imao šta ugiravati. Hadžović mali loš baš, a Šehić i alihodžić su uz ovog Mailsona bili bolji od ostalih mada su obojica igrali u vrhu napada većinom. Latvijac kaže ima dobru, brzu loptu, ali u sredini nije mogao doći do izražaja jer su ovi dominirali, nije ni mogao sam prekinuti ništa. Diata odličan kaže ali je fulio par dobrih šansi.
Ja se u ovom postu s tobom nikako ne bi slozio, prvo defanziva je bila mnogo bolja kod Eldara, skok igra naravno, a cak je bio i vise opasan za gol jer je bio poprilicno dobar u ubacivanjima iz drugog plana.. Ja nisam ni jednom vidio da se Jovan ubaci u sesnesterac, uvijek je na 20-25 m od gola..boccaccio je napisao/la:Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
Upravo si ti da je u pitanju pozicija centralnog veznog ili prednjeg veznog, al za poziciju zadnjeg veznog najvaznija ti je defanziva i prekinuti napadi, a zatim tacna dodavanja i bez poteza viska (Jovan uvijek ima potez viska a nerijetko i pogresne pasove) sto se Eldaru rjedje desavalo jer je oduvijek igrao tu poziciju i naucio je da ne treba komplikovati, te je veoma jednostavno igrao, a raja to nije znala cijeniti... a jos i znamo kakvi smo mikad uzmemo nekog na zub onda...
Jovan nikad nije igrao zadnjeg veznog do dolaska u Zelju, samo mi moramo biti svjesni sa nije tako lako igracima izmisljati pozicije...npr skolovani desni bek osrednji je bolji na toj poziciji od dobrog stopera ili veznjaka, isto tako je i pozicija zadnjeg veznog, moze u jednoj utakmici u taktickim zamislima da se dobro ispostavi rotiranje, ali cijelu sezonu da igras bez zadnjeg veznog i pri tom kazes da je bolji veznjak na poziciji zadnjeg veznog od klasicnog destruktivca, po meni je to veoma tesko...
Pa ne daju ogromne novce za Martineza u Bajernu, Citi za fernandinje itd dzabe, a barca ne bi dala Busketa za ne znam koje pare, a moze i barca uvesti veznjake ima ih koliko hoces, al je Alcantara sjedio na klupi i ako je bolji veznjak od Busketa, al je zadnji vezni ipak druga pozicija.. jednostavno u ekipi moras imati klasicnog zadnjeg veznog, nama je to jedino Dino Hasanovic..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Ne znam, moguce da si u pravu, ja mozda malo drugacije to vidim. Svakako je da jesi u pravu da je Eldar igrao iskljucivo poziciju destruktivca veznjaka. No ne vidim gdje je u ovoj varijanti Amir povuceniji od Blagojevica. Mi danas igramo sa dva centralna vezna, nijedan od njih nije destruktivac, niti igra bitnu ulogu kreativca. Jer kreativac sam po sebi mora biti ofanzivnije postavljen, on kreira igru prema napadu ili u sirinu. Meni je sam Blagojevic postavljen defanzivnije od Amira, jer je on taj koji preuzima loptu od odbrane, to Amir ne radi. Od Blagojevica pocinje da se gradi, a Amir tu igru nastavlja, i ide se ili prema sirini, ili prema Dadi Sadikovicu koji nekako tu treba da ordinira kreirajuci dalje prema napadu. Mi smo kao tim to promijenili podebljavsi centralne vezne pozicije, kako nema pravog destruktivca, tako se pokusava sasjeci protivnik, zgusnuto oko centra.carsijaba je napisao/la:Sve si u pravu, osim pozicije na kojima su igrali/igraju Eldar i blagojević. Kod nas je Eldar igrao klasičnog zadnjeg veznog-destruktivca i to je radio više nego korektno. Blagojević igra ono što je Tomić igrao - centralnog veznog, a zadnjeg veznog - kreativca nam igra Amir.boccaccio je napisao/la:Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
Mislim, da se kod Amira napravila najveća greška sa tom pozicijom (igra je silom prilika), jer nemamo boljeg na toj poziciji. Amir bi po meni trebao da igra ono što je nekada igrao Štilić - klasična desetka. Na toj poziciji bi pokazao mnogo više, jer ima taj pravolinijski proboj ka golu, koji nema ni jedan naš igrač.
Eldar sam po sebi je imao takvu ulogu, jer generalno nije bio ni u stanju da odradi neke komplikovanije zadatke u igri osim destruktivnih. Meni je bolje kada imaju dva centralna, samo je kod nas problem sto ovo nisu prava dvojica za tu ulogu. Da je recimo sa Blagojevicem i Tomic centralno, ili neko slican Tomicevim karakteristikama to bi bilo ekstra. Obojica puno trce, obojica znaju da igraju centralno i po meni bi se super slagali, a Amir da igra pravu desetku, kreativca, koji je ofanzivniji i koji bi dijelio lopte,a posebno bio opasan i iz drugog plana. To bi po meni bilo idealno. Tako bi ispao Dado iz tima, ali bi dobio u trci centralno, vise bi se terena pokrivalo i bilo bi vise rjesenja za predaju lopte, Amir bi bio ispostovan sa ofanzivne strane od ove dvojice, a odbrana isto tako sa defanzivne strane od ove dvojice, jer im je motorika odlicna. Ali eto, mora Amir, jer nemamo drugo pravo rjesenje. Znaci, slazem se s tobom u potpunosti, da Amir mora biti kreativac, ali danas u sastavu on to nije.
@zaboljisport, moracu jos jednom procitati tvoj post, cim budem imao vremena, svakako cu ti napisati, poz.
Danas nema treninga bit ce slobodan dan,Edisu je umro otac,denaza u Trnovu!
Vidi druze, hvala Bogu pa se ne moramo bas uvijek ni slagati. To i jeste smisao u razmjeni misljenja, da naucimo kako ljudi vide neke situacije i da kroz to razmjenjujemo misljenja koja su razlicita. Tu jeste cijela draz,IvanOsim je napisao/la:Ja se u ovom postu s tobom nikako ne bi slozio, prvo defanziva je bila mnogo bolja kod Eldara, skok igra naravno, a cak je bio i vise opasan za gol jer je bio poprilicno dobar u ubacivanjima iz drugog plana.. Ja nisam ni jednom vidio da se Jovan ubaci u sesnesterac, uvijek je na 20-25 m od gola..boccaccio je napisao/la:Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
Upravo si ti da je u pitanju pozicija centralnog veznog ili prednjeg veznog, al za poziciju zadnjeg veznog najvaznija ti je defanziva i prekinuti napadi, a zatim tacna dodavanja i bez poteza viska (Jovan uvijek ima potez viska a nerijetko i pogresne pasove) sto se Eldaru rjedje desavalo jer je oduvijek igrao tu poziciju i naucio je da ne treba komplikovati, te je veoma jednostavno igrao, a raja to nije znala cijeniti... a jos i znamo kakvi smo mikad uzmemo nekog na zub onda...
Jovan nikad nije igrao zadnjeg veznog do dolaska u Zelju, samo mi moramo biti svjesni sa nije tako lako igracima izmisljati pozicije...npr skolovani desni bek osrednji je bolji na toj poziciji od dobrog stopera ili veznjaka, isto tako je i pozicija zadnjeg veznog, moze u jednoj utakmici u taktickim zamislima da se dobro ispostavi rotiranje, ali cijelu sezonu da igras bez zadnjeg veznog i pri tom kazes da je bolji veznjak na poziciji zadnjeg veznog od klasicnog destruktivca, po meni je to veoma tesko...
Pa ne daju ogromne novce za Martineza u Bajernu, Citi za fernandinje itd dzabe, a barca ne bi dala Busketa za ne znam koje pare, a moze i barca uvesti veznjake ima ih koliko hoces, al je Alcantara sjedio na klupi i ako je bolji veznjak od Busketa, al je zadnji vezni ipak druga pozicija.. jednostavno u ekipi moras imati klasicnog zadnjeg veznog, nama je to jedino Dino Hasanovic..
Moje je misljenje da je Blagojevic doveden u Zelju kako bi popunio Eldarovu poziciju. To niposto ne znaci da se ta pozicija mora igrati bas na nacin kako smo mi naucili u Amarovom sistemu igre. Pozicija defanzivnog veznog ne mora biti iskljucivo destruktivna pozicija. Ovde je bila ideja da taj defanzivni vezni preuzima loptu od odbrane i da kroz svoje znanje sa loptom spaja linije na terenu, od odbrane do ofanzivnog veznog, a drugi centralni veznjak mu u tome pomaze. To znaci da je zamisljeno igranje fudbala kroz puno dodira. Nije nuzno ono sto smo navikli da gledamo kroz neke nase defanzivne veznjake u proslosti, da moraju igrati samo ulogu destruktivca, da remeti igru protivnika, pa kroz uzimanje lopte da je preda prvom do sebe i da ne filozofira. To zaista jeste neka primarna uloga, ali ovde kod nas u ovom trenutku to nije slucaj. Uloga Blagojevica je da razigrava loptom i na nasem dijelu terena, da lopta ide od noge do noge i njegovo drzanje lopte u posjedu u takvim situacijama uopste nije problematicno. Problem je kretanje ostalih igraca koji u datom trenutku onemogucava Blagojevicu da nekad pravovremeno ucini predaju lopte, pa se mora snalaziti.
Blagojevic u svojoj poziciji koja se samo zove defanzivno vezna pozicija, a po zadatku je vise definisana kao centralno vezna pozicija sa ulogom preuzimanja lopte od defanzivne linije, kako bi zaigrao saigrace u okolini i da lopta tece od noge do noge sitnim vezom. On ima duplo vise odgovornosti nego sto je imao Eldar. Zato je Eldar obracao paznju na destrukciju igre, a vrlo rijetko je vala imao bilo kakvu dobru predaju lopte. Sjetices se tih utakmica kada smo se za glavu hvatali kako ne mozemo da povezemo ni dva pasa, pa nam npr. Odovic sa svojim Celikom napravi posjed lopte od 70%, igrajuci se sa nasim Eldarom i ostatkom veznog reda koji nije mogao nista napraviti u polju igre. A to je bila ideja i u Zelji po Odovicevom dolasku. Njemu nije trebo takav Eldar, jer on nije imao mogucnosti koje ima Blagojevic.
I kada bar ja tako posmatram situaciju, meni je to neuporedivo, iako su nominalno iste pozicije u pitanju, jer je Blagojevic doveden da igra tu poziciju defanzivnog veznog, mada sa razlicitim zadacima. Tako da je realno i malo promijenjen sistem igre u nasoj vezi, gdje sada prakticno imamo dva centralna vezna, bez pravog destruktivca.U toj ulozi, nominalno Blagojevic igra ulogu povucenijeg centralnog u odnosu na Amira, ali je samo nominalno tu, ako me shvatas. Kao takav, meni je on od mnogo veceg znacaja u igri nego sto je to bio Eldar. Uspije zabiti i poneku asistenciju, dok je Eldar uspio u par navrata da poentira glavom, a destruktivnije je normalno jaci kao igrac. No, od predaje pa od motorike, od samog kretanja i iznosenja lopte, cak i najjednostavnijeg dodavanja, Eldar tu nije imao nista posebno. Raja jesu pljuvala na njega, i to si u pravu, ja se ne obazirem na te stvari, cinjenica je bila da je u mnogim utakmicama Eldar bio nas najlosiji igrac, jer nije znao da poveze defanzivnu liniju sa ostalim igracima, bilo je mnogo rupa i ekipa koja je imalo znala da stane na loptu i da igra protiv nas, bila je i rezultatski bolja. Nije slucajno da smo prosle sezone uglavnom gubili od konkurenata, a sa jos nekim ekipama poput Celika smo imali mnogo problema u tom dijelu terena.
Znaci pozdravljam te i zelim generalno da se kroz nasu diskusiju ovde sto vise razilazimo u misljenjima, jer onda dodje do lijepe price , pa naucimo jedni od drugih neke stvari i razmisljanja koja mozda ne vidimo u datom trenutku.
nama je u tronošcu dado-amir-blagojević jedan višakcarsijaba je napisao/la:Sve si u pravu, osim pozicije na kojima su igrali/igraju Eldar i blagojević. Kod nas je Eldar igrao klasičnog zadnjeg veznog-destruktivca i to je radio više nego korektno. Blagojević igra ono što je Tomić igrao - centralnog veznog, a zadnjeg veznog - kreativca nam igra Amir.boccaccio je napisao/la:Neuporedivo je uopste i razmisljati o ucinku na terenu Eldara Hasanovica i Blagojevica, iako je ovaj prvi sam po sebi nase dijete i kao takav uvijek bi trebao biti drag svima nama. Ali ako se moze pisati o poziciji koja je poboljsana u nasem timu, to je onda ova pozicija. Naravno, kada se uporede ova dva igraca, u korist Blagojevica ide skoro sve, osim mozda skoka u duel igri, gdje je Eldar po meni bio jak, a Blagojevicu idu sve ostale prednosti, od motorike, preuzimanja lopte, od ideje na terenu, preglednosti igre, do mogucnosti da ide prema naprijed i organizuje igru, asistira, a kao tehnicar je isto puno bolji.
niko od njih nije destruktivac, prvi se ne oznoji, drugi nema kuveta za duele, treći jednostavno nije taj tip igrača i to je to
ako želimo da sva trojica igraju onda smo "osuđeni" na samo jednog napadača jer pored njih mora biti i đelmić na jednom krilu te kokot/tiago na drugom.
451 varijanta a opet što je najgore na taj način niti imamo napadače da zabijaju a niti destruktivce da zaustavljaju protivničke napade
tu mislim da se treba nešto mijenjati ... pa ili dado na klupu ili amir skroz naprijed da bude "polušpic"
------- DESTRUKTIVAC -------
Djelmić - Blagojević - Kokot
-------------- Amir ------------
uglavnom, nešto slično ovome, pa kako kojeg rasporediti ili ostaviti na klupi ...
idealno bi bilo kad bi se doveo ubica u napadu, Tiago na krilo, Kokot klupa kako i Dado pa nek izbaci Amira/Blagojevića ako misli da može/zna
time bi se i konkurencija pojačala a i vjerujem da bi bili čvršći kako naprijed tako i nazad
EDIT: sad malo i preseravam se ali možda i ovako nešto:
????? - Kosorić - Bogdanović/Hodžurda - ?????
---------------------- ????? -----------------------
Djelmić --------- Blagojević ---------- Memija
---------------------- Amir -----------------------
--------------------- Tiago -----------------------
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Otišli smo mi svi kolektivno u kur.. kada nam Blagojević "ne valja"! Pojedini bi trebali malo spustiti kriterije i manje gledati lige "petice", ipak je ovo BH liga. Neda mi se ulaziti u diskusiju ... @boccaccio, svaka čast kada ti se da, odlično si objasnio to za Blagojevića, dijelimo isto mišljenje.

- RobertoBaggio
- Kontakt:
Ovo mi se mota po glavi evo već sedam dana.boccaccio je napisao/la:Raja vise nema snage ni da zvizdi. Svi su prenerazeno u tisini posmatrali utakmicu. Niko nista ne prica, poneka psovka iz nemoci, dva puta se cuo stidljiv aplauz, jednom se culo Zeljooooo, i sudija svira kraj. A na kraju ljudi ustaju sa svojih mjesta i mirno idu kuci, kao da smo dosli da gledamo neki film u kinu ili pozorisnu predstavu. Ravnodusnost.
Ne znam više šta da mislim o ove tri utakmice što su pred nama. U 15 kola mi nismo uspjeli uvezati tri pobjede zaredom (samo jednom smo uvezali dvije). Zašto bismo to sad uspjeli, u trenutku kada smo svjesni da je naša velika sreća što se četvrt-finale kupa igra na proljeće?
Kontam, ovo je realan scenarij: dobijemo na guzove Borca kod kuće, razvalimo Radnika na strani, poklopi nam se par rezultata i ponadamo se opet malo, i onda zijanimo kod kuće od Viteza i zaostatak za vrhom bude još veći nego što je sad... To je dosadašnja slika ove naše sezone. Loš, pa zablistaš, i onda sve usereš. I tako ukrug.
Protiv Čelika sam sjedio na zapadu. Kad smo krenuli da ih trpamo u drugom poluvremenu, u jednom trenutku okreće se Mulalić prema klupi i govori: ''Zašto nisu ovako igrali u prvom poluvremenu?'' Fakat ne znamo više ni šta nas sputava ni šta nas pokreće, ni zašto odjednom igraš odlično ni zašto onda opet potoneš. Nekakva kolektivna manična depresija.
Prošli prijelazni rok je bio vrlo loš, jasno je svima, ali ni to nije dovoljno objašnjenje za ovakav haos. Kratka klupa? Jeste, ali i sa ovim igračkim kadrom se moralo osvojiti minimalno 6-7 bodova više. Mladi igrači skloni oscilacijama, ni to više ne pije vode. Što se tiče godina, ekipa je dobro posložena. Nije, vala, ni ono da igramo protiv dobrih dobro a protiv loših loše. Po toj logici smo trebali onda dobiti Radnik i Slobodu na Grbavici, a uzesmo samo bod. Nekad nam treba nešto naopako da krene da bismo počeli igrati; sad protiv Slavije smo najbolje igrali tek nakon crvenog kartona. Ali eto prije toga u Prijedoru smo odmah u prvoj minuti dobili šamar, pa nam ni to nije bilo dovoljno da do kraja utakmice napravimo ijednu smislenu akciju. Previše izmjena trenera? Pogrešni potezi uprave? Stanje na tribinama?
Znate onu od ''Pušenja'': ''U rovu, u mraku, kraj terena Koševa, izgorile su table, pala je konstrukcija. Ali samo jednu stvar bih još da upitam, bi li priča ta bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa...'' Tako i ja ovih dana poslije Slavije kontam o onoj Sadikovićevoj stativi protiv Standarda. Pa to nekako svarim, a onda se sjetim Tiagovog gola protiv Širokog. Pa eto i to svarim, pa se sjetim zicera protiv Zrinjskog... **** ga, onda ispade logično da ne možeš pogoditi dva puta s pola metra protiv Slavije, a da raja u tišini izlazi sa stadiona.
boccaccio je napisao/la:Mozda sam totalno poludio, ja jedva cekam sljedecu utakmicu.
FK Željezničar 1921
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Pisao sam pa evo i da ponovim. Nama tu u vezi treba još jedan destruktivac tipa Eldara, ali bolji u prenosu lopte i brži. Onda zavisno od taktike miksaš a imaš i svejžu krv na klupi. Ovako sada imamo trio AMir, Blagoja i Dado i nikoga da ih zamijeni. Ponekad to Dženis radi (kod Ode ni on nije tu puno igrao) pa smo njih trojicu iscijedili ko spužvu.
@salle86 nije tačno da se Dado ne oznoji. Možda nije jak u duelu, ali momak pretrči itekako puno. Zbog tih duela (Amir i Blagoja niski, a Dadu otpušu tj nije još stasao) nama i treba jedan igrač kojeg iznad spomenuh a koji bi počinjao tekme gdje se treba malo više tući tj na oranicama protiv malih ekipa.
@salle86 nije tačno da se Dado ne oznoji. Možda nije jak u duelu, ali momak pretrči itekako puno. Zbog tih duela (Amir i Blagoja niski, a Dadu otpušu tj nije još stasao) nama i treba jedan igrač kojeg iznad spomenuh a koji bi počinjao tekme gdje se treba malo više tući tj na oranicama protiv malih ekipa.
Doci ce ovaj pa vidjecemo hoce li to biti to.zaboljisportuBiH je napisao/la:Pisao sam pa evo i da ponovim. Nama tu u vezi treba još jedan destruktivac tipa Eldara, ali bolji u prenosu lopte i brži. Onda zavisno od taktike miksaš a imaš i svejžu krv na klupi. Ovako sada imamo trio AMir, Blagoja i Dado i nikoga da ih zamijeni. Ponekad to Dženis radi (kod Ode ni on nije tu puno igrao) pa smo njih trojicu iscijedili ko spužvu.
[youtube][/youtube]
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- milanribar
- Kontakt:
Gledaj strucnjaka masala. 
Na probu ili potpis?pile87 je napisao/la:Doci ce ovaj pa vidjecemo hoce li to biti to.zaboljisportuBiH je napisao/la:Pisao sam pa evo i da ponovim. Nama tu u vezi treba još jedan destruktivac tipa Eldara, ali bolji u prenosu lopte i brži. Onda zavisno od taktike miksaš a imaš i svejžu krv na klupi. Ovako sada imamo trio AMir, Blagoja i Dado i nikoga da ih zamijeni. Ponekad to Dženis radi (kod Ode ni on nije tu puno igrao) pa smo njih trojicu iscijedili ko spužvu.
[youtube][/youtube]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- milanribar
- Kontakt:
Dobro, po cemu cemo znati da li je najkorisniji na terenu kao sto tvrde drugi? Objasni nam fudbalski magu molim te? Jedva cekam da procitam.ceze je napisao/la:Vrhunac nepoznavanja osnova fudbala je pitanje kao ovo.milanribar je napisao/la:Najkorisniji igrac ? Koliko ima asistencija i golova ?
Blagojević je beskoristan i loš centralni vezni jer nema mnogo asistencija i golova.
tako vlada opšte mišljenje većinezaboljisportuBiH je napisao/la:nije tačno da se Dado ne oznoji. Možda nije jak u duelu, ali momak pretrči itekako puno. Zbog tih duela (Amir i Blagoja niski, a Dadu otpušu tj nije još stasao) nama i treba jedan igrač kojeg iznad spomenuh a koji bi počinjao tekme gdje se treba malo više tući tj na oranicama protiv malih ekipa.
doduše, dosta se i griješi ali kažem da je on od trija Amir-Blagoje-Dado najslabija karika
niti jedan od njih nije destruktivac, neko mora letiti vani
malo se dohavizao (Dado) jedno vrijeme a onda opet sivilo...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
kad bi on redovno igrao kao protiv čelika drugo poluvrijeme ne bi uopšte bio problem što nije destruktivac. doduše to se za gotovo sve može reći...
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, boki86, ELDIABLO20, lakilone, Lekqqq1921, Paromlinac, perodeformero, umrobihzbogtebe1946 i 88 gostiju.