Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 18:39

pinoglavi je napisao/la:
Evander je napisao/la:E pa pogledaj u februaru kako Iniesta jede tog Ozila za dorucak. Pogledaj cij ce vezni red ubiti protivnicki.
Fudbal nisu samo asistencije i golovi!

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Nije fudbal 1 na 1
Ja ti govorim da pogledas vezni red i odnos snaga. Krajnji rezultat me ne zanima.
Ozil je vrhunski igrac, ali moze se cuvati i ustopati, Iniesta ne moze. On ce uzeti loptu i raditi majmune od svih protivnickih igraca. Njegova igra ne zavisi od toga da li je asistirao ili ne, njegov doprinos ekipi je puno veci.

baglama
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la baglama » 29 dec 2015, 18:43

dean33 je napisao/la:
baglama je napisao/la:o luki je sve receno time da ga nema medju najboljim igracima, ni medju 40, iako je njegov klub netom osvojio lp. zahvaln saraf koji mora imat svjetske klase pored sebe da bi dosao do izrazaja. u realu takvih hvala bogu ne manjka....a u hrvatskoj takvih nema, zato i zapinjete u grupi svjetskih prvenstava jos od 98 god.
a Pjanić? šta o njemu tu reći?
pa kako je onda modric klasa iznad?
ali bojim se da mu to ipak neće biti dovoljno da zaigra u najjačim klubovima....da se bolje razumiješ u fudbal shvatio bi čemu govorim
sad si i baba vanga? pusti svoje zelje....zasto projiiciras na mene? tvoje neznanje o fudbalu je vec vise puta dokazano. o cemu god se povela rijec, potucen si do nogu. jedino ti je ostalo mahat imenom kluba. pokusao si youtubeom, ali si i tu napravio gresku u koracima

ma naravno da ime kluba ne mora nužno značiti da je neko bolji igrač, ali u ovom slučaju se nema šta pričati...pitaj nekog Španjolca, Engleza, Njemca koji je bolji igrač i svako će reći da je to Modrić
pitao sam , rekli su mi Pjanic. sta sad?

nakon svoje najboje sezone, sa 30 g., luka modric nije medju 40 najboljih igraca...to sve govori o njemu i vasoj mitomaniji.
pa se opet cudite zasto vas nema u knock-out fazi svjetskog.....

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 dec 2015, 18:45

Evander je napisao/la: Ja ti govorim da pogledas vezni red i odnos snaga. Krajnji rezultat me ne zanima.
Ozil je vrhunski igrac, ali moze se cuvati i ustopati, Iniesta ne moze. On ce uzeti loptu i raditi majmune od svih protivnickih igraca. Njegova igra ne zavisi od toga da li je asistirao ili ne, njegov doprinos ekipi je puno veci.
Da li bi se nešto promjenilo da u tim utakmicama Iniesta zaigra za Arsenal a Ozil za Barsu ?

Iniesta bi izdominirao Barsu ?

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 29 dec 2015, 18:46

Evander je napisao/la:
baglama je napisao/la:najjaci ste po izvozu panjeva , slazem se
evo jos jedan galerija
tomo sakota, josip tadic, igor biscan, simuncic....itd itd

zahvalite mamicu za sve sto ste postigli
Ne ofiraj i sebe i sve nas ziv bio.
Mi imamo pet ipo igraca od rata na ovamo, dok hrvati svake godine prave i prodaju nove. Za reprezentaciju im igraju igraci odrasli u domacoj ligi. Njihov fudbal je 50 godina ispred naseg. Ljudi su redovni ucesnici velikih takmicenja.

evo ga i mazlum koji je pokusao lagat pa bio razotkriven...te je morao bjezat, pravit se mrtav :lol:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 dec 2015, 18:49

chily-rz je napisao/la:
Evander je napisao/la: Ja ti govorim da pogledas vezni red i odnos snaga. Krajnji rezultat me ne zanima.
Da li bi se nešto promjenilo da u tim utakmicama Iniesta zaigra za Arsenal a Ozil za Barsu ?

Ne raspravljaj se vidiš šta piše, poredi vezni red Arsenala i Barce..
Nad tobom sunce najljepše sja

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 29 dec 2015, 18:49

dolazak nekoliko realnih i pametnih forumaša mi je popravilo raspoloženje, pa mogu priznati da je Modrić u zadnje vrijeme pao u formi i trenutno nije posebno dobar igrač...naravno, krive su i ozljede koje su ga napale u zadnje vrijeme

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 dec 2015, 18:53

Hajd' sve al' kad Husika krene praviti paralele ja bih temu zaključao :rol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 19:00

chily-rz je napisao/la:

Iniesta bi izdominirao vezni red Barce.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 29 dec 2015, 19:01

FaraonTM je napisao/la:Hajd' sve al' kad Husika krene praviti paralele ja bih temu zaključao :rol:
Idi pelcuj paprike... :beba:

Uci malo od majstora...Fudbalski se edukuj...

Free Football edition by Gringo-Husika... Enjoy :kafa:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 29 dec 2015, 19:03

:urnebes: Husiki je Pjanke mazno trebu garant,kazu da nem veceg hatura :urnebes:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 dec 2015, 19:04

Husika je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Hajd' sve al' kad Husika krene praviti paralele ja bih temu zaključao :rol:

Idi lezi komšija :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 dec 2015, 19:07

Unofficialpage je napisao/la: Tačno da ovo ne vrijedi za zadnje vezne ali za playmakera vrijedi, kreirane šanse, pasovi, asistenncije, pa i golovi su jedan od bitnih stvari. To Mire ima sve. Meni je Ozil u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača R. Madrida.
Xavi i Iniesta zadnji vezni :?:
Vrijedi to sve za pravog playmakera, odnosno desetku. Ozil je desetka. Modric je centralni veznjak (dakle ni blizu ista pozicija kao playmaker, kojeg spominjes), onaj koji trci ko konj i omogucava da bi igraci kao Ozil uopste mogli doci u poziciju da asistiraju.
Pjanic takodjer nije desetka, on je centralni veznjak ali od njega trener trazi nesto ofanzivniju ulogu od one koju Modric ima. To sto Ozil ima jacu statistiku od Xavija, ne znaci da ima veci utjecaj na igru. Isto primjeni na ovu dvojicu

Ajmo prvo nauciti primarne zadatke svake pozicije i prije svega, koje pozicije uopste postoje (jer kod tebe u veznom redu izgleda postoje samo zadnji vezni i playmaker) te koju ova dvojica poziciju igraju pa se upustiti u raspravu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 dec 2015, 22:42

I Pjanic i Modric su vrhunski igraci. Modric je u zadnje vrijeme losiji nego inace. Dali je do povreda ili nesto drugo ko zna. Pjanic naravno tek sada ulazi u najbolje igracke godine i trebao bi imati isto odlcinu karijeru. A ocekuje ga pakleni posao. Prvo formalna ponuda top kluba pa onda da se izbori za neku bitnu ulogu tamo sto nece biti nimalo lagano.
dean33 je napisao/la:što se tiče Pjanića, dobro je što nitko neće dati 30mil za njega pa nema straha za mene...
Nema teorije da ga Roma i Sabatini prodaju ispod 35 miliona i 40 je pitanje. Navodno su postavili cijenu da klub koji zeli da kupi Pjanica mora da plati 45 miliona. Znaju oni jako dobro da tih par klubova koji kupuju takve igraca ne stede. Sabatini je lisac. A osim toga Real navodno vec mjesec dana pritisce i zele Pjanica vec sada u Januaru a Roma se trudi da ga zadrze bar do kraja sezone. Jer bi bili **** bez njega u prvenstvu. Pitanje je dali bi izborili cak i ligu prvaka bez njega.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 29 dec 2015, 22:51

Pjanic je za dva klasa bolji od Modrica, budimo realni.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 23:00

Kajzer10 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Tačno da ovo ne vrijedi za zadnje vezne ali za playmakera vrijedi, kreirane šanse, pasovi, asistenncije, pa i golovi su jedan od bitnih stvari. To Mire ima sve. Meni je Ozil u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača R. Madrida.
Vrijedi to sve za pravog playmakera, odnosno desetku. Ozil je desetka. Modric je centralni veznjak (dakle ni blizu ista pozicija kao playmaker, kojeg spominjes), onaj koji trci ko konj i omogucava da bi igraci kao Ozil uopste mogli doci u poziciju da asistiraju.
Pjanic takodjer nije desetka, on je centralni veznjak ali od njega trener trazi nesto ofanzivniju ulogu od one koju Modric ima. To sto Ozil ima jacu statistiku od Xavija, ne znaci da ima veci utjecaj na igru. Isto primjeni na ovu dvojicu

Ajmo prvo nauciti primarne zadatke svake pozicije i prije svega, koje pozicije uopste postoje (jer kod tebe u veznom redu izgleda postoje samo zadnji vezni i playmaker) te koju ova dvojica poziciju igraju pa se upustiti u raspravu.
Nigdje ja to nisam spomenuo. Ja sam rekao da zadnji vezni ne treba da im sve te "osobine".
Tačno je što kažeš da nije samo bitno samo golovi i asistencije, ali oni su jedna vrlo, vrlo bitna stavka. I večina igrača se mjeri kroz to. Što se i očekuje od Pjanića, da asistira, kreira šanse, zar to Pjaniću nije primarni zadatak? To i isto radi i Modrić. Pa zato kažem lako je u R. Madridu razigravat jer imaš WC igrače a u Romi nemaš.

Vrlo dobro ja znam šta ko treba radit, ali treba prvo pročitat šta je napisano. :tralala: :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 dec 2015, 23:07

Husika je napisao/la:

Education brate, education. Kakav edition, il' se izdajes u episodama.?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 dec 2015, 23:16

Unofficialpage je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:

Nigdje ja to nisam spomenuo. Ja sam rekao da zadnji vezni ne treba da im sve te "osobine".
Tačno je što kažeš da nije samo bitno samo golovi i asistencije, ali oni su jedna vrlo, vrlo bitna stavka. I večina igrača se mjeri kroz to. Što se i očekuje od Pjanića, da asistira, kreira šanse, zar to Pjaniću nije primarni zadatak? To i isto radi i Modrić. Pa zato kažem lako je u R. Madridu razigravat jer imaš WC igrače a u Romi nemaš.

Vrlo dobro ja znam šta ko treba radit, ali treba prvo pročitat šta je napisano. :tralala: :D
A ja sam ti naveo ponajbolje veznjake ikad koji u svojim najboljim sezonama nisu imali ni priblizan broj asistencija kao neki mnogo slabiji igraci. A opet su bili daleko iznad svih.
A jedan od njih, Xavi, je potpuno ista pozicija kao Modric. Iniesta je nesto ofanzivniji ali ni njegova igra ne ovisi o asistencijama i golovima. 'Osimica' koja ima drugacije zadatke od 'desetke' kojoj su asistencije nuzne.
Jako bitna stavka kad poredima dvije desetke, npr. Ozila i Matu ili dva krila itd. Ali kod centralnih veznjaka ne igraju nikakvu ulogu.
Istina je da je teze igrati sa slabijim igracima, sasvim logicno. Ali Miralem je vec pokazao na pocetku sezone da moze, da moze biti lider i voditi svoj klub.
A onda je pao u formi, to je samo do njega. ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 23:21

Xavi i Iniesta možda nemaju veliki broj asitencija ali imaju koliko hoćeš predasistencija ili predpredasistencija :mrgreen:

Može Pjanić bilo gdje igrat, čovjek zna igrat. Tačno ono čega sam se i bojao, nakon crvenog totalni pad u formi, kako njega tako i Rome. Mora se ponovo vratit u formu sa početka sezone. Takva igra ga 100% vodi u neki TOP klub.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 dec 2015, 23:27

DonCorleone je napisao/la:
Husika je napisao/la:

Education brate, education. Kakav edition, il' se izdajes u episodama.?
Ti veze nemas.
Covjek vamo djaba daje lekcije a ti ga ispravljas.
Ima husika neki 500 free foodtball editons.
Ljevakovic aka Zvijer edition, ja je uramio. Tu ti objasnjava zasto je Ljevakovic bolji od Pjanica.
On topic sad. Modric je bolji od igrac od Pjanica. Realno, Luka je klasa Ljevakovica.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 30 dec 2015, 02:14

baglama je napisao/la: nakon svoje najboje sezone, sa 30 g., luka modric nije medju 40 najboljih igraca...to sve govori o njemu i vasoj mitomaniji.
pa se opet cudite zasto vas nema u knock-out fazi svjetskog.....
ne znam o kojem izboru pricas.
http://www.fifpro.org/en/news/fifa-fifp ... erve-teams
koliko vidim ovdje je medju 22 najbolja svjetska igraca,2014.godina
2015. tek trebaju birati i na listi je 55 najboljih
http://www.fifpro.org/en/news/final-55- ... ld-xi-2015

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, General505, Google Adsense [Bot], Honorar, soxx, StarmoCity, StevieG8 i 66 gostiju.