EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja EP?

Anketa je završila: 27 jan 2016, 01:38.

Francuska
44
41%
Danska
18
17%
Španija
3
3%
Poljska
10
9%
Hrvatska
14
13%
Njemačka (da ljevak ima za koga glasati)
12
11%
Neko drugi
6
6%

Ukupno glasova: 107

FaraonTM
Kontakt:

Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la FaraonTM » 28 jan 2016, 01:11

Slobodanpad1945 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ne gledam uopšte jačinu reprezentacija samo na osnovu igračkog kadra, to je obični papir. Teren je jedino mjerilo. Ni Marić ni Stevanović nisu TOP igrači al' su večeras izgledali kao TOP igrači jer ih je kolektiv izbacio kao takve. Kolektiv te čini boljim a i Hrvatski igrači su sigurno kvalitetni, nije to baš Duvnjak i 5 bandera na terenu.

Da je to tako lako danas bi na mjestu Hrvatske bili Makedonci, Islanđani ili Bjelorusiji koji imaju po jednog TOP igrača Kiru, Palmarsona i Rutenku. Srbija je godinama imala Ilića i Vujina TOP igrače pa je nikad niko nije smatrao TOP selekcijom niti su imali rezultate za razliku od Hrvatske.

A i općenito 12 medalja u zadnjih 20-ak godina su još jedno dobro mjerilo. Što znači da si 12 puta bio među tri najbolje što u Europi što na svijetu u zadnjih 20 godina i to se zaista mora u najmanju ruku poštovati.
Upravo zbog toga je smiješno izostavljati Hrvatsku, kao jednu od najboljih reprezentacija svijeta.
Konstanto su u borbi za medalje, zaboravlja se da oni imaju pregršt osvojenih srebrenih i brončanih medalja, na
OI uvijek su odlični bili. Glupost je navesti je kao reprezentaciju od 7-8 mjesta, kada pripadaju legitimno top 4.
Ma dobro Virtu to gleda trenutno, mislim po imenima izuzev Duvnjaka i nemaš TOP igrača. Al' zna Virtual dobro šta znači jak kolektiv u rukometu a i zna da će Hrvatska kroz koju godinu biti samo još jača i igrački a i kolektivno samo malo spinuje :D

@Virtual

Ok, to se slažemo, i ja kažem da nemaju TOP igrača izuzev Duleta. Al' to svejedno ne znači da ih tako lako istjeraš iz TOP selekcija, mislim večeras ti dokazaše suprotno. I opet ću zanemariti kolektiv.
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 28 jan 2016, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 28 jan 2016, 01:13

Virtu4l je napisao/la:
Slobodanpad1945 je napisao/la:@Virtu
Štrlek - top 5 igrača na desnom krilu, možda i top 3
Jesi li siguran?
Lapsus, lijevo :damn:

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 28 jan 2016, 01:17

Ma Virtu se bezveze blamira,mislim navikao sam od njeg to na temi o Andy Muraayu. Al ovo je bas preseravanje. Covjek ne gleda sport ocima ostatka svijeta i to je to :crazy: A ovoj veceras rukometnoj rapsodiji ce se pokloniti cijeli svijet iz milion razloga,jedna od najvecih sportski senzacija u poslednje vrijeme. Pokazatelj velikog sportskog duha i poruka svim sportasima da se treba boriti dokle god imate i promil sanse za uspjeh.
Virtu4l je napisao/la:
Kelner69 je napisao/la:Rang Ovcine osim sto sedmerce puca dobro kuknjava
Rang Ovčine? Ok.

http://www.handball-planet.com/world-ha ... left-wing/
2014 godine sam i ja bio ozenjen pa vise nisam...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2016, 01:20

FaraonTM je napisao/la:Ma dobro Virtu to gleda trenutno, mislim po imenima izuzev Duvnjaka i nemaš TOP igrača. Al' zna Virtual dobro šta znači jak kolektiv u rukometu a i zna da će Hrvatska kroz koju godinu biti samo još jača i igrački a i kolektivno samo malo spinuje :D
@Virtual
Ok, to se slažemo, i ja kažem da nemaju TOP igrača izuzev Duleta. Al' to svejedno ne znači da ih tako lako istjeraš iz TOP selekcija, mislim večeras ti dokazaše suprotno. I opet ću zanemariti kolektiv.
Savršeno se kontamo. Ne znam ja šta će biti kroz koju godinu, ali trenutno je situacija upravo onakva kakvom je opisujem. Njemačka i Norveška su u polufinalu i sigurno ih neću smjestiti u rukometni vrh, iako su za razliku od Hrvatske uspjeli da savladaju mnogo jače od sebe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2016, 01:22

Kelner69 je napisao/la:2014 godine sam i ja bio ozenjen pa vise nisam...
Pa da budem iskren, nisam iznenađen :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 28 jan 2016, 01:23

Hrvatska je imala ideju prvenstveno podmlađivanja na prvenstvu, vjerovatno zbog priprema za OI.
Da je Igor Vori kojim slučajem u Poljskoj, posmatrao bi se kao top igrač,
za razliku od Marića, koji pruža daleko bolje igre nego Vori, unazad 2-3 prvenstva.
Također, Jakova Gojuna smatram top igračem

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 28 jan 2016, 01:25

Virtu4l je napisao/la:
Kelner69 je napisao/la:2014 godine sam i ja bio ozenjen pa vise nisam...
Pa da budem iskren, nisam iznenađen :kafa:
http://www.handball-planet.com/world-ha ... ne-player/

Evo,imaju hrvati WC ako cemo uzeti po tebi relevantne parametre iz 2014 godine :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2016, 01:29

Kelner69 je napisao/la:http://www.handball-planet.com/world-ha ... ne-player/
Evo,imaju hrvati WC ako cemo uzeti po tebi relevantne parametre iz 2014 godine :crazy:
Taj podatak je relevantan u poređenju sa Ovčinom i samo iz tog razloga sam ga postavio, kao što sam i naglasio.
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 jan 2016, 01:30

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma dobro Virtu to gleda trenutno, mislim po imenima izuzev Duvnjaka i nemaš TOP igrača. Al' zna Virtual dobro šta znači jak kolektiv u rukometu a i zna da će Hrvatska kroz koju godinu biti samo još jača i igrački a i kolektivno samo malo spinuje :D
@Virtual
Savršeno se kontamo. Ne znam ja šta će biti kroz koju godinu, ali trenutno je situacija upravo onakva kakvom je opisujem. Njemačka i Norveška su u polufinalu i sigurno ih neću smjestiti u rukometni vrh, iako su za razliku od Hrvatske uspjeli da savladaju mnogo jače od sebe.
Sve je to uredu al' ne možeš na osnovu jedne godine zanemariti drugih 20, pogotovo u sportu tipa rukomet gdje iste reprezentacije dominiraju godinama. A uostalom Hrvati igraju polufinale Europskog prvenstva što je svakako dokaz da su ipak u vrhu rukometa.

I ako ćemo mak na konac, trenutno je situacija da je Hrvatska u polufinalu EP-a a Francuska i Danska nisu al' ti ćeš svejedno da ih smatraš jačim reprezentacijama od Hrvata, kao što objektivno i jesu. Ali kao i što je Hrvatska u samom vrhu rukometa.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2016, 01:32

Faraone sutra nastavljamo.

Laku noć 'ercegovci.
Voli te tvoje Sarajevo.

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 28 jan 2016, 01:32

Virtu4l je napisao/la:
Kelner69 je napisao/la:http://www.handball-planet.com/world-ha ... ne-player/
Taj podatak je relevantan u poređenju sa Ovčinom i samo iz tog razloga sam ga postavio, kao što sam i naglasio.
Poredjenje sa Ovcinom je bilo vise ironicno,ako nisi shvatio a ocigledno da nisi. Samo kazem da Eggert po trenutnoj formi nije WC player.
I da,glupa diskusija...
Cujemo se kad komsije osvoje zlato,mozda postanu i top selekcija :D

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jan 2016, 01:34

Virto je gigant ovog foruma, bez ikakvog pretjerivanja :thumbup: jedini u stanju da jednim postom izazove po 10 replika :tokralju: to se mora cijeniti

navuce na sebe i navrti laike ko Xavi odbrani Reala :crazy: :mrgreen:
slika
taj rad :mrgreen:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 jan 2016, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 jan 2016, 01:35

Virtu4l je napisao/la:Faraone sutra nastavljamo.

Laku noć 'ercegovci.
Sutra teško, prekosutra nakon ispita bi mogli :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2016, 04:06

Znači najslabija Hrvatska ikad će na kraju uzeti to toliko sanjano zlato sa Eura
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 jan 2016, 05:09

legenda reala je napisao/la:Znači najslabija Hrvatska ikad će na kraju uzeti to toliko sanjano zlato sa Eura
Daleko smo jos od zlata, polako :D

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 28 jan 2016, 06:52

Od 2003. godine:

Olimpijske igre: zlato,bronca,četvrto mjesto , u TOP4 3/3
EP: 2 srebra,1 bronca,3 četvrta mjesta, u TOP4 6/6
SP: 1 zlato,2 srebra,1 brončana medalja u TOP4 4/7

Hrvatska je na zadnjih 16 natjecanja čak 13 puta bila u polufinalu i od toga osvojila medalju 9 puta.
Uspoređivati takvu jednu reprezentaciju sa Srbijom koja igra sporednu ulogu na prvenstvima može samo hater ili nepoznavatelj rukometne igre.
Pa više puta se dogodilo da se Srbija uopće nije kvalificirala na Olimpijske igre nego da Hrvatska nije uzela medalju :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Znači,od 2003:
Francuska: 11 medalja (8 zlata,3 bronce)
Hrvatska: 9 medalja (2 zlata,4 srebra,3 bronce)
Danska: 8 medalja (2 zlata,3 srebra, 3 bronce)
Španjolska: 6 medalja (2 zlata, 1 srebro,3 bronce)

Srbija: 1 medalja (srebro)
Poljska: 3 medalje (srebro i 2 bronce)
Norveška: 0 medalja

Mislim da statistika govori sama za sebe. Hrvatska je u zadnjih 13 godina druga najuspješnija rukometna reprezentacija na svijetu. Rezultati su mjerilo,a ne individualni kvalitet (koji je subjektivna stvar) koji i ne dolazi uvijek do izražaja. Dovoljan primjer je nogomet,i Srbija i Hrvatska imaju top igrače,realno za prolazak grupe na skoro svakom natjecanju. Realnost ? Srbija se često ne kvalificira a Hrvatska se kvalificira ali rijetko kada prolazi grupu.

Stvari su jednostavne:
Francuzi

Hrvatska,Danska i Španjolska

svi ostali

Uspoređivati Srbiju sa Hrvatskom u rukometu je kao uspoređivati Marina Čilića i Novaka Đokovića u tenisu.

Mislim da je sa ovim postom završena svaka rasprava na temu da li je Hrvatska rukometna velesila,a pogotovo bilo kakva usporedba sa Srbijom.
Uživajte u nikad boljem i neizvjesnijem prvenstvu. Svaka od ekipa u polufinalu može osvojiti zlato,ali isto tako može ostati i bez medalje.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2016, 09:26

legenda reala je napisao/la:Znači najslabija Hrvatska ikad će na kraju uzeti to toliko sanjano zlato sa Eura
jedino ih šterbik može zaustaviti.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la Lillard » 28 jan 2016, 09:27

Koliko ce covjeku bit krivo ako osvojimo zlatoo ehh. Iz svakog posta se vidi koliko nas mrzi, ali stas.
Pozdrwvlja te Ercegovac ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Re: Odg: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2016, 09:46

Lillard je napisao/la:Koliko ce covjeku bit krivo ako osvojimo zlatoo ehh. Iz svakog posta se vidi koliko nas mrzi, ali stas.
Pozdrwvlja te Ercegovac ;)
pa iskreno ovo je najgora hrvatska od 2003, ali šta ti je život upravo oni imaju priliku za istoriju.
njemačka mušterija, norveška ne može opet dati 34 komada, jedino šterbik i španija vas dijele od zlata, a i oni nemaju baš neki međuaobni skor sa vama
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 28 jan 2016, 10:14

Hrvati su znatno podmladili ekipu i to izgleda odlicno. Svaka cast na prikazanom, francuzi jesu bili bolji onaj mec al to je izgleda zapisano da tako bude, da lijeka protiv francuza nema, barem trenutno u ovakvom omjeru snaga.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.