Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Uvijek ista priča..
Nisam rekao da imamo igrače u tim timovima što si naveo, ali bolje i imati zamjenu, nego da ti igrači moraju igrati od prve do posljednje minute ili da stavljaš druge igrače na pozicija koja im nije primarna..
Nisam rekao da imamo igrače u tim timovima što si naveo, ali bolje i imati zamjenu, nego da ti igrači moraju igrati od prve do posljednje minute ili da stavljaš druge igrače na pozicija koja im nije primarna..
Sto ce nam rezerve, bolje da krila crknu na svih 60 minuta, svakako nit kontre trče nit postoji akcija za njih pa i kad imamo igrača više...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ako cemo realno, on i jeste trecerazredni trener..Omark je napisao/la:Jao Markoviću al ga usra sa ovim prelaskom u treću ligu.
Bolje je ne biti trener nekog kluba, baciti se na posao u vezi reprezentacije, nego voditi ove, po meni.
Ali očito on ima neke svoje razloge..
Volim te Bosno!!!
Da imamo prvorazrednog, on bi sa ovako jakim timom osvajao medalju na svakom takmičenju.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Arslanagic, Hasanefendić pa Demirović su treneri nasuprot ovog trećeligaša.
Pa Papke ode u drugu ligu, ovaj Marka je bas truho.
Pa Papke ode u drugu ligu, ovaj Marka je bas truho.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Dok je vodio Azoty, oni su pravili loše rezultate, dok su ga smijenili Azoty je procvjetao..xavi26 je napisao/la:Ako cemo realno, on i jeste trecerazredni trener..Omark je napisao/la:Jao Markoviću al ga usra sa ovim prelaskom u treću ligu.
Bolje je ne biti trener nekog kluba, baciti se na posao u vezi reprezentacije, nego voditi ove, po meni.
Ali očito on ima neke svoje razloge..
Neću sad u to ulaziti, zahvalan sam mu što nas je odveo u Katar, što je dobar čovjek, što je stvorio kod momaka veliku energiju i borbu za grb svetog dresa, ali da može bolje, što se tiče nekih stvari, krenuvši od igre, kontri i nekih akcija, može.
Opet selektor kriv za kontre 
- legenda reala
- Kontakt:
i Kamenica je, ali ne ide, svi su imali priliku, koju nisu iskoristili, svi su imali i jače ekipe od Markovića, Demirović najjaču, al nije mogo dalje od baražabhsport je napisao/la:Arslanagic, Hasanefendić pa Demirović su treneri nasuprot ovog trećeligaša.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
I to mnogo jace ekipelegenda reala je napisao/la: i Kamenica je, ali ne ide, svi su imali priliku, koju nisu iskoristili, svi su imali i jače ekipe od Markovića, Demirović najjaču, al nije mogo dalje od baraža
Sjeća li se neko ovog igrača ... predviđali su mu veliku karijeru... ,a u Reprezentacijji je bio sve bolji i bolji ...

@Virtu, po tebi i Markoviću ne trebamo trčati kontre jer igrači moraju biti sigurni da smo osvojili loptu i tek onda krenuti u napad, ali na postavljenu odbranu.
Ne po meni, nemoj vaditi iz konteksta. Ja sam samo naveo potencijalni razlog zbog kojeg nam mozda fali kontra napad.Omark je napisao/la:@Virtu, po tebi i Markoviću ne trebamo trčati kontre jer igrači moraju biti sigurni da smo osvojili loptu i tek onda krenuti u napad, ali na postavljenu odbranu.
Ma dobro to sa aspekta atmosfere je druga stvar ali igrački po meni bi Prce bio jedini nenadoknadiv gubitak, govoreći o fazi napada, u odbrani bi to bili Terzić i Vranješ jer su oni naše specijaliste za odbranu i izostanak jednog od njih bi nam sigurno bio hendikep a ne daj Bože da otkažu obojica možemo komotno predati dvomeč.JohnCleese je napisao/la:Mislim na hemiju, pozitivnu drugarsku atmosferu i uigranost, stara dobra klapa sto bi Nikola rekao, dugo su oni tu zajedno to su nasi aduti.FaraonTM je napisao/la:Osim Prcea i Malinovića sve možemo nadoknaditi, ostali igrači koji igraju nisu ništa bolji od nekih drugih koji bi došli umjesto njih (ne računajući igrače koji su nekada nastupali a danas ne igraju iz raznoraznih razloga).JohnCleese je napisao/la:Samo ako budemo svi zdravi i kompletni mozemo pricati o eventualnom iznenadjenju, jedan nas ako otkaze to je za nas nenadoknadivo
A i Savić nas je dosta vukao protiv Islanda na Malinovićevoj poziciji samo što se Dejan poslije baraža baš pokazao pa se isprofilisao kao neko za koga nema zamjene a u suštini je to samo Prce.
Primjer, ne bi valjalo da otpadne Vranjes opet, mnogi su se zalili za broj primljenih golova protiv Kosova, a prvog blokera nase ekipe nije bilo, specijaliste za odbranu, smanjio bi broj golova protivnickog pivota za 50 %, takodjer suteri se ne bi dizali tako olako....
Sto kazes nisu ovi sto igraju klasa iznad, ali ko bi uigrao te zamjene kad cemo se okupit tri dana prije Svedske, jer nema se para za veci broj nocenja u hotelu iako su igraci slobodni recimo i prije, odradit dva treninga, od tog prvi ce se smanjit na 40 min zbog toga sto je dvorana hladna (mada tesko da ce biti hladna u junu) ma izvit ce se parket.., drugi ce tek ici punim intezitetom, treci dan provesti u putu za SveCku...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne vjerujem da je to jedan od razloga, jedna Litva bolje radi od nas kontre i svi trče kontre i zašto mi da se pravimo pametni i to ne radimo? Po meni je glavni razlog je to što ih ne vježbamo na najbolji mogući način.Virtu4l je napisao/la:Ne po meni, nemoj vaditi iz konteksta. Ja sam samo naveo potencijalni razlog zbog kojeg nam mozda fali kontra napad.Omark je napisao/la:@Virtu, po tebi i Markoviću ne trebamo trčati kontre jer igrači moraju biti sigurni da smo osvojili loptu i tek onda krenuti u napad, ali na postavljenu odbranu.
Neće selektor učit igrače kako da trče kontruj ali hoće ekipu, uvježbavat akcije, kod nas je najveći problem konfuznost kad trčimo kontru, nemamo pojma ko gdje šta trči.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Mozes li mi pojasniti kako se vjezbaju kontre?
- legenda reala
- Kontakt:
Pa ne znaju golmani da bace, krila se puno troše u defanzivi, onda nemaju snage da istrče brzo kontru
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kao i svaka druga akcija. Golman baca loptu i krila trče i hvataju loptu, tako vježbaju.Virtu4l je napisao/la:Mozes li mi pojasniti kako se vjezbaju kontre?
Pa opet je to problem Marke što nema zamjenu za krila, kad bi ove odmorili barem 10 min. dovoljno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
to se uči i pionirima i kadetima , a sada je kasno ... , zato su krivi nestručni treneri koji neispravno uče djecu , a sa 20+ godina se to ne uči ili jesi ili nisi , trebao bi ih Selektor za 1-2 dana koliko budu na okupljanju učiti osnove rukometa ... mi zbog toga nemamo igrača u najjačim klubovima (da su ključni igrači) jer koliko god da su dobri fali im ono "nešto" i zato i igraju svi u prosječnim klubovima , dok ovi u jačim klubovima igraju samo sporedne uloge ...
Sve je to jasno kao dan svakome ko je ikada imao i najmanju vezu sa rukometom, ali oni gledaju Eggerta i Gensheimera pa se malo zanesu. Da zbog par kontra napada mijenjamo stil igre u odbrani i rizikujemo jeftino primljene golove? Na tome bi insistirao samo lud čovjek. Jedini način da pariramo Švedskoj je fanatična odbrana, mi nemamo niti jedno drugo oružje. Napad će biti kilav i tu se ne može mnogo toga promijeniti jer nemamo kvalitet, ali u odbrani se nedostatak kvaliteta može nadoknaditi.legenda reala je napisao/la:Pa ne znaju golmani da bace, krila se puno troše u defanzivi, onda nemaju snage da istrče brzo kontru
Generalno i oni igraju slično kao mi, i njima se sve zasniva na granitnoj odbrani. U Poljskoj im niko nije zabio više od 28 golova, a igrali su protiv Danske, Španije, Njemačke, Poljske...
Nama u Švedskoj treba neki poraz do pet razlike, toliko bi možda i mogli nadoknaditi u Mejdanu. Sve manje od toga je bonus. Za takav rezultat nam treba malo sreće, pameti, dugi napadi na ivici pasivnog, što više prekida i sitnih faulova kada oni napadaju, ona prljava igra koja će da umrtvi utakmicu. I naravno, treba nam golman.
To je sastavni dio svakog rukometnog treninga (zagrijavanja), apsolutno svakog, od pionira pa do kraja karijere. Nekad je baca golman, nekad srednji bek, nebitno je, ali to se radi na svakom treningu.Unofficialpage je napisao/la:Kao i svaka druga akcija. Golman baca loptu i krila trče i hvataju loptu, tako vježbaju.Virtu4l je napisao/la:Mozes li mi pojasniti kako se vjezbaju kontre?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.