Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
23%
Zadovoljan
77
38%
Nemam stav
35
17%
Nezadovoljan
15
7%
Katastrofa
29
14%

Ukupno glasova: 203

bordobijeli
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la bordobijeli » 03 feb 2016, 00:25

nas problem nije cista kontra ,nego tranzicija polukontra odnosna taj prvi val napada dok se protivnicka odbrana nije postavila .tu ove top ekipe daju jako puno golova dok mi smirujemo napad a na postavljenu odbranu je puno teze dati gol ,narocito mi koji nemamo bas vrhunski sutera osim Maline . npr Hrvati vec godinama imaju fantasticnu polukontru Duvnjak povuce uz pravilno -brzo trcanje ostali igraca on uvijek pronalazi dobro rijesenje i postizu lake golove . misljenja sam da i mi mozemo iz svoje dobre odbrane puno vise dati laki golova . puno je ovo lakse napisati nego sprovesti na terenu pozz

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 03 feb 2016, 00:54

Marković kakav god da je trener pored već nabrojanih Arslanagića,Kamenice,Demirovića postigao je najveći rezultat na klupi naše reprezentacije.

Vjerujem, da nismo uspjeli iznenaditi Island i otići u Katar daleko bi se manje pisalo i interesovalo za reprezentaciju. Nedostajalo nam je malo i za odlazak na europsko prvenstvo, vjerujem da ćemo imati i svoje šanse za odlazak u Francusku, ma koliko sada Šveđani djelovali kao izraziti favoriti.

Sjećam se perioda kada smo dobili grupu za odlazak na europsko prije par godina, nikada lakšu, gdje su prve dvije reprezentacije izborile odlazak. U grupi sa: Mađarskom, Makedonijom, Estonijom, suvereno smo zauzeli posljednje mjesto sa jednim osvojenim bodom.
Neka se malo prođu snimci utakmica protiv velikana Estonije, kako su se tada trčala kontre, kako se igrala odbrana protiv Estonije, kako smo imali strašan roster a tako slabu ili nikakvu koheziju u ekipi.

Nakon toga dolazi Marković. Morali smo igrati i jedan period pretkvalifikacija. Nevjerovatan napredak jeste urađen. Činjenica jeste da smo imali i jače rostere u reprezentaciji, ali je činjenica da sa slabijim rosterom, ali i itekako dobrom odbranom itekako možemo parirati reprezentacijama koje redovno učestvuju na svijetskim i europskim smotrama izuzev 5-6
ekipa.Za nešto više i neki iskorak u cilju konstantnog učešća na velikim takmičenjima potreban je rad sa mladima i adekvatna pomoć saveza, barem polovinu od toga kako rade skoro sve reprezentacije ex-yu.

Jedan Ivano Balić glavni je koordinator i spona za razvijanje mladih igrača koji će činiti u budućnosti okosnicu hrvatske reprezentacije. O našem tročlanom savezu, suvišno je bilo šta napisati. Sam napad iz kontre ili polukontre se ne uči kada rukometaš napuni 20 godina, nego mnogo prije. Nema se tu Draganu šta zamjeriti.

Prepoznatljivi smo po tome da imamo dobru odbranu, fanatičnost igranja za dres kakav prije po meni nije bio i vrlo bitna stvar koju Marković pokušava uvesti jeste pobjednički mentalitet, gdje umjesto priče sa sudijama, energija se utroši za borbu na svaku loptu. Naravno i on ima svojih grešaka, ali neki drastični pomak u igri reprezentacije leži mnogo dublje, po mom mišljenju u (ne)radu saveza BiH.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 feb 2016, 01:23

Slobodanpad1945 je napisao/la:Sjećam se perioda kada smo dobili grupu za odlazak na europsko prije par godina, nikada lakšu, gdje su prve dvije reprezentacije izborile odlazak. U grupi sa: Mađarskom, Makedonijom, Estonijom, suvereno smo zauzeli posljednje mjesto sa jednim osvojenim bodom.
Neka se malo prođu snimci utakmica protiv velikana Estonije, kako su se tada trčala kontre, kako se igrala odbrana protiv Estonije, kako smo imali strašan roster a tako slabu ili nikakvu koheziju u ekipi.
Joj Estonija :lol: Šarić odbranio preko 20 lopti i opet izgubimo :rol: Rađa :bow:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 03 feb 2016, 02:49

Virtu4l je napisao/la:
Slobodanpad1945 je napisao/la:Sjećam se perioda kada smo dobili grupu za odlazak na europsko prije par godina, nikada lakšu, gdje su prve dvije reprezentacije izborile odlazak. U grupi sa: Mađarskom, Makedonijom, Estonijom, suvereno smo zauzeli posljednje mjesto sa jednim osvojenim bodom.
Joj Estonija :lol: Šarić odbranio preko 20 lopti i opet izgubimo :rol: Rađa :bow:
I kuci i u gostima ako se sjecam protiv madjara smo se drzali dugo u gostim mislim da smo bod uzeli makedoniji.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 feb 2016, 21:26

Gledam danas Nexe-Vardar, Herceg i Vegar igraju jako dobro, reko pošto ne igraju za Hrvatsku i pitanje hoće li, da im ponudimo mi da pređu kod nas
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2016, 22:07

Herceg bi nam baš legao, a i mlad je.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 feb 2016, 22:15

Virtu4l je napisao/la:Herceg bi nam baš legao, a i mlad je.
Obojica, šuteri koji nama baš nedostaju, mislim da mi trenutno nemamo bolje šutere u ekipi od njih, nikog ko će se dići sa 9-10 metara i opaliti

Herceg 92, Vegar 90 u najboljim godinam, oba rođena u BIH
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 feb 2016, 22:56

legenda reala je napisao/la:Gledam danas Nexe-Vardar, Herceg i Vegar igraju jako dobro, reko pošto ne igraju za Hrvatsku i pitanje hoće li, da im ponudimo mi da pređu kod nas
Opa, legenda ponovo poceo gledati rukomet. :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 feb 2016, 23:35

samo_lijevo je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Gledam danas Nexe-Vardar, Herceg i Vegar igraju jako dobro, reko pošto ne igraju za Hrvatsku i pitanje hoće li, da im ponudimo mi da pređu kod nas
Ne glupiraj se, nego iskoristi svoj utjecaj u savezu i spomeni ova dva momka, nek se pokuša nemamo šta izgubiti

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 feb 2016, 23:46

legenda reala je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
Ne glupiraj se, nego iskoristi svoj utjecaj u savezu i spomeni ova dva momka, nek se pokuša nemamo šta izgubiti
:urnebes:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 07 feb 2016, 00:24

Obojica su igrali za mlađe selekcije Hrvatske i penziju će dočekati čekajući da ponovo obuku kockasti dres... , kao i Marko Matić svojevremeno najbolji igrač Izviđača odbijao je poziv BiH kako bi mogao zaigrati za Hrvatsku , ali ni on ga vjerovatno neće nikada dočekati , trenutno igra u Metalurgu ...

u svakom slučaju moglo bi se porazgovarati sa njima , kao prvo Reprezentacija bi im popravila rejting i lakše bi mogli pronaći bolje angažmane , vidjeli smo Taraboochia je nakon par nastupa u Reprezentaciji prešao u ekstra jaku Wislu Plock .... , a kao drugo deficitarni smo trenutno na LB , tako da moramo imati za Nikolu zamjenu i stručni štab bi morao poraditi na tome da pronađe 1-2 beka , pa makar bili i naturalizovani ...

kada već moramo od susjeda uzimati "naše" igrače ja bi najrađe preoteo im Davida Mandića iz Izviđača , obećati mu najmanje 1 poluvrijeme , jer teško da će u narednih 4-5 godina upasti neko na lijevom krilu u Hrvatskoj Reprezentaciji , pored Štrleka i ovih lijevih krila iz Zagreba (nemogu se sjetiti imena)...

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 27 feb 2016, 11:17

S obzirom na to da je rukometna reprezentacija posljednjih nekoliko kvalifikacionih utakmica igrala u tuzlanskom "Mejdanu“, očekivalo se da će ova dvorana biti domaćin i ogleda baraža. Međutim, RS BiH je prije dvadesetak dana poslao Tuzli dopis sa uslovima koji se trebaju ispuniti za organizaciju utakmice baraža. Ispostavilo se da ovaj grad i "Mejdan“ nisu u mogućnosti ispuniti te uslove, pa je odlučeno da se ogled sa Švedskom 15. juna igra u Sarajevu.

"Tuzla nije mogla garantovati da će ispuniti sve uslove koji su neophodni za organizaciju utakmice baraža. Stoga ćemo Švedsku ugostiti u Sarajevu. Još uvijek nismo postigli definitivan dogovor sa ZOI '84 o tome da utakmicu igramo u 'Zetri', ali to je naša želja. Vjerujem da ćemo pronaći zajednički jezik i ugostiti Šveđane u sarajevskoj olimpijskoj ljepotici. Želja nam je da u glavnom bh. gradu priredimo sportski spektakl, poput onog iz 2001. godine, kada smo u 'Zetri' ugostili Dansku pred 11.000 gledalaca. Nadamo se da će 'Zetra' biti puna i da će publika biti veliki vjetar u leđa našim momcima, koji silno žele da se po drugi put zaredom plasiraju na smotru najboljih svjetskih selekcija“, kaže Karačić.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 feb 2016, 11:22

Znači baraž igramo bez publike.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

High

Post Postao/la High » 27 feb 2016, 11:57

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2016, 12:35

Joj da hoce :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 27 feb 2016, 14:08

Razlika u uslovima za baraz utakmice i obicne kvalifikacijske utakmice je nebo i zemlja... uslovi moraju biti identicni onim za EP i SP... i zato ce se uvijek igrati u Sarajevu dok ostali ne urade dvorane kako treba... doduse moze se i u Areni igrati...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 feb 2016, 15:00

Fuj
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 feb 2016, 11:44

Iskreno se nadam da ce Sarajevo i okolica ovaj put odgovoriti reprezentaciji i popuniti dvoranu.. Ovako jaku reprezentaciju sigurno necemo pobjediti ako ne bude uzarena atmosfera!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 feb 2016, 14:28

Na stranu uslovi koji se trebaju ispuniti, ali zar ste vi tek skontali kako stvari funkcionisu. Moji Tuzlaci nek ste vidjeli da ste dobri kad niko drugi nece, a kad je nesto bitno onda ste zadnja rupa kao i ostala mjesta.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []