AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 13 feb 2016, 09:37

tesko je igrati neku lijepu igru protiv ekipa koje se dobri dijelom utakmice brane sa 10 igraca iza lopte, a upravo su takve bile ove zadnje. takodje, svakse sedmice desi se neka nova povreda, odredjeni igraci se odmaraju dok oni koji su kvalitetom debelo ispod svoje konkurencije igraju. tako da analizu treba dati sa neke takticke i statisticke strane, a ona kaze da smo ponovo nalazili prilaz golu i kreirali sanse, dok smo protivnika ogranicili na samo jednu ili dvije prilike i primili gol (ponovo) individualnom greskom.

o rudigeru ne bih previse jer svi ovdje znaju moje misljenje o njemu jos odavno. drago mi je samo da imamo trenera koji ce komentarisati svaku gresku pa se nadam da ce kritike i savjeti uroditi plodom. mislim, strasno je to da je spalletti prije utakmice najavio kako carpi igra i rekao cega se treba paziti i sta smo uradili? dopustili smo da se desi upravo to sto nije smjelo.
They come at you in your own half and if they wait for you on the edge of their own box they always leave two players halfway up the pitch: [Matteo] Mancosu and [Kevin] Lasagna set off at a thousand miles an hour and the first thing they try to do when they win possession is play it in behind the defence for those two to run onto. We know that's how they play but we have to be ready to defend well against it.
nazalost, boljih stopera nemamo, kao ni srece s povredama (DDR pa sinoc manolas) tako da ce der Fußballgott vjerovatno i u LP zaigrati od prve. ja ga licno vidim kao beka jer onu jednu utakmicu je odigrao stvarno dobro na toj poziciji dok je ove ostale . . . pa vidjeli smo. manolas s druge strane perfektan :bow:

kada sam vec kod bekova, mislim da je to jos jedna stvar koju nekako moramo popraviti jer ni digne, a pogotovo florenzi koji je u katastrofalnoj formi nisu napravili mnogo toga sinoc. svaka cast digneu na golu :salut: ali niti jednom nisam vidio koristan centarsut, prodor, dupli pas ili utrcavanje. isto vazi i za florenzija koji je odjednom zaboravio igrati fudbal jer u sezonu je usao i vise nego solidno.

sto se tice ostatka ekipe prezadovoljan sam, osim sa dzekom koji mora bolje no o njemu cu na kraju posta. salah, faraon i perotti odlicni. pokusavaju, trude se, ne peglaju loptu i uvijek gledaju da napadnu svog covjeka umjesto da daju pas nazad, a i evidentno je da svakom utakmicom sve bolje i bolje funkcionisu. salah je u zadnje tri utakmice onaj stari salah tj ponajbolji igrac ekipe i iskreno se nadam da ce ovako nastaviti. ne znam sta mu je spalletti rekao, ali sta god to bilo - cini se da funkcionise. pojacanja se zasad pokazuju uspjesnima, pogotovo perotti koji me prijatno iznenadio i demantovao jer nisam vjerovao da ce biti ovako vazan kotacic spallettijeve masinerije.

vezni red pomalo indolentan, ali bez pjanica mi ne mozemo nista tako da smo proigrali tek kada je on usao unutra i poceo kontrolisati igru. pobjednik ponovo odradio dobru utakmicu - bez greske! dovoljno je pogledati sta keita radi, a sta ovaj i sve ce biti jasno. mislim, nema tu asistencija i nekih pasova naprijed a la pirlo, ali momak odradjuje prljavi posao za ekipu i ponovo je opravdao povjerenje trenera za razliku od tekme u sassuolu.

eh, edin dzeko. ne znam sta se desava sa ovim covjekom, ali za dobrobit i njegove karijere i rominog uspjeha iskreno se nadam da ce ga ovaj gol pokrenuti. trudio se kao i svaki put, ali skoro svaki dodir sa loptom mu je tezak, a kretanje daleko od toga da je sinhronizovano sa ostatkom ekipe. da ne bude da sam preostar sa kritikom, ovo je jedna od boljih utakmica koje je odigrao za romu, ali jednostavno - mora bolje. na trenutke je tek pokazao kako moze biti koristan u igri glavom i u kombinaciji sa drugim igracima (salahom pogotovo), ali vecinu vremena je bio igrac koji 'prodaje' lopte protivnicima. takodje, u 16ercu bi uvijek bio ili iza stopera ili izmedju dvojice i cim se pokrenuo zabio je gol. treba i mora vise, ali svakako cestitke na golu :bih:

slika

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 feb 2016, 14:11

ako je suditi po sve cescim glasinama i jutrosnjoj pallottinoj izjavi, izgleda da je sabatini bivsi :hmmmmm:
“Why should I be worried?” he told Il Tempo. “If Walter wants to leave, we have a structure capable of dealing with the situation. We always work by planning around possible developments.
slika

:beba:

fin momak ovaj faraon. kad je dolazio ocekivao sam neku umisljenu primadonu koja rekreativno vikendima uziva u kokainu :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 feb 2016, 22:45

messilla je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Valja sad na Real.Igrati 5-4-1 i sve cuvati za kontru.
To vam je i jedina nada. Nije Real nešto posebno u gostima, prošlog vikenda su ostvarili prvu pobjedu još od novembra, a ponajviše zahvaljujući Modriću. Uz pravilan pristup su i slabije ekipe od Rome igrale dobru utakmicu protiv Reala.
Ma kuci izvuci 0:0 i u gostima na kontre probati napraviti cudo :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 14 feb 2016, 13:46

denno ne lolaj :hmmmm:
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 14 feb 2016, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 14 feb 2016, 14:49

lol
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 14 feb 2016, 15:50

Što obrisa post :rol:
embrace the chaos

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 14 feb 2016, 16:11

Denno je napisao/la:Što obrisa post :rol:
Skontah sta sam rekao. :rol: :twisted:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 feb 2016, 00:15

:lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MATCHDAY(KONAČNO)!

Danas igraju Roma – Real Madrid!

Đalorosi protiv madridista.
Prestonica Italije protiv prestonice Španije.
Najk protiv Adidasa.
Forza Roma protiv Hala Madrid.
Sponzora bez protiv Fly Emirates-a.
Ćelavac protiv ćelavca.
Spaleti protiv Zizua.
Povetarac protiv Ronalda.
Povređeni Strotman protiv povređenog Bejla.
Legenda Rome Toti protiv leg… A da, Real sve to otera iz kluba oko tridesete.

Da li će Spaleti nastaviti da teroriše Real?
Da li će se Rađi žena ljutiti zato što želi da ponizi kralja?
Da li će Dijamant zasijati?
Da li će Manolas imati lepšu frizuru od Serhija Ramosa?
Da li će, iako su svi u odbrani grešni, preživeti Šćešni?
Da li će Majkon mamuran juriti Ronalda i kompaniju?
Da li će Serhio Ramos prebaciti stadion?
Da li će Ronaldo posle svakog pada širiti ruke i žaliti se sudiji?
Da li će se upoznati sa tetovažom De Rosija zbog prepotentne izjave?
Da li Flo ima neki specijalitet i za drugu ekipu iz “El Klasika”?
Da li će Ridiger zablistati kao protiv Barse u Rimu?

Eros Ramacoti ili Enrike Iglesijas, Sopranovi ili Seranovi, Pjanić ili Modrić, pica ili tortilja, Sicilija ili Majorka, Galinari ili Gasol, Denver ili Čikago, Jokić ili Mirotić, Jokara ili Mirota, Valentino Rosi ili Mark Markez, Ivan Tomić ili Perica Ognjanović, Kolina ili Maljenko, Ilari Blazi ili Irina Šajk, Kalčo ili Primera, Italija ili Španija, Roma ili Real, saznaćemo uskoro!

Jedno je sigurno, ako pobedimo čuće se Grazie Roma!
Još nešto je sigurno, ako ne pobedimo, neće se čuti. Nešto je još sigurnije! Ronaldo je izjavio da ne želi da razmenjuje dresove sa igračima Rome, ali je lagao. Da se ne lažemo, sa Totijem svako želi da razmeni dres.

Dobro došli na Olimpiko, stadion Rome, mesto na kome će se prvi put ove godine zatresti čuvena mušema uz himnu Lige šampione i gde će ceo stadion uzviknuti d čempjooons, a na kraju, nadamo se svi skupa pevati numeru Antonela Venditija. Forza Roma!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 feb 2016, 09:43

slika

i zdrao

slika

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 feb 2016, 12:17

Sretno veceras i da se ponovi 2008. :D

Inace mi je Vucica jedna od najdrazih ekipa, ali eto nikako vam se neda taj skudeto. Pogotovo 2010.-te, kad vas je poraz od Sampe kuci kostao :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 feb 2016, 15:20

đe ste romi, kakva su očekivanja za večeras

ako mi vjerujete, volio bih da vas baš naguze :njanjanja:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 feb 2016, 16:06

Ne vjerujem ti

Ti si u dubini duse Romanista :cool:

Veceras sam zadovoljan i sa remijem.Samo da imamo sansu u Madridu makar i minimalnu.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 17 feb 2016, 16:35

Bice kar.anja veceras. :rol: :rol: :rol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 feb 2016, 16:41

Na olimpicu, tesko.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 feb 2016, 16:43

Samo nas je Bajern kar.ao na Olimpicu.Ostali nisu.Nije ni Barsa pa nece ni drugi.

Gostujuce tekme necemo spominjati :mrgreen:

Fakat imam dobar osjecaj da cemo odigrati fenomenalnu tekmu.Samo da Rudiger nesto ne usere :rol:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 feb 2016, 16:50

Barijere na Curvi Sud biće uklonjene ali je na svima da se pridržavaju pravila o bezbjednosti rekao je rimski prefekt Gabrielli.

Hvalim te Gospodaru

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 feb 2016, 16:59

Manuel je napisao/la:Barijere na Curvi Sud biće uklonjene ali je na svima da se pridržavaju pravila o bezbjednosti rekao je rimski prefekt Gabrielli.

Hvalim te Gospodaru
sve je to smišljeno moj Manuele, da se Lazio i romi odmah na početku sezone izbace iz borbe za Scudetto

#juvemerda

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 feb 2016, 17:00

Chinaglia je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Barijere na Curvi Sud biće uklonjene ali je na svima da se pridržavaju pravila o bezbjednosti rekao je rimski prefekt Gabrielli.

Hvalim te Gospodaru
sve je to smišljeno moj Manuele, da se Lazio i romi odmah na početku sezone izbace iz borbe za Scudetto

#juvemerda
Upravo tako mamu im trpam :mrgreen:
I to su namjestili :rol:
Zadnja izmjena: Manuel, dana/u 17 feb 2016, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.

Partenopei
Kontakt:

Post Postao/la Partenopei » 17 feb 2016, 17:00

:rol: :rol: :rol: :rol:

btw. Sretno veceras, nadam se da cete im peticu uvaliti.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 feb 2016, 17:02

Bice sedmica 100% :mrgreen:

Nije da ne znamo ahahaha :rol:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.