ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Klare

Re: ATP Tour

Post Postao/la Klare » 20 feb 2016, 23:40

Ovakav povratak Delpa nisam očekivao, daleko najdraži igrač na touru, njegovi mečevi nikad nisu dosadni, a protiv njegovog forehanda niko šanse nema, sigurno najjači forehand u historiji tenisa, ne mislim najjači nego najbolji, jer niti jedan teniser pa ni Federr onakvu dominaciju sa forehandom ne može uspostaviti. Bukvalno jesi li Delpu samo jednu lopticu na forehand poslao možeš računati da je poen izgubljen, mislim možeš ti igrati još 10 razmjena, ali to je sve mašina u koje te Delpo uhvatio.
Znam, znam sad će se javiti kojekakvi poznavaoci i kontru spucati, nemojte nema potrebe.

Wawrinki se očito ništa osim Grand slama ne igra, čova je nevjerovatno labilan na svim ostalim turnirima, fenomen.
Ovako i prošle godine sve gubio, pa na Rolandu pomete čitavu konkurenciju.

Nemam ništa protiv Srba, nisam ni blizu nacionaliste, ali tenis Đokovića, njegovo ponašanje, njegov stil mene jednostavno umara, iako priznajem igra proteklih godinu i mjeseci na nivou najveće dominacije svih vremena, ali ja ne volim njegov tenis, nije to estetski, ne sviđa mi se taj stil.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 feb 2016, 23:51

@klare ni ja ne volim đokovićev tenis, jer nije lijep, ali je izuzetno efikasan. on taj Delpov forhend lako neutrališe. a o servisima da ne pričam. nole da nije srbin nikad ga ne bih ni gledao.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 feb 2016, 00:31

Pella tuce Thiema sada a oni sa sportkluba ga vec stavili u finale.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 feb 2016, 00:34

Forehand koji najvise nedostaje touru. :kafa:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 feb 2016, 01:00

BosnaSTL je napisao/la:Pella tuce Thiema sada a oni sa sportkluba ga vec stavili u finale.
ma džaba oni Claus ga stavio na GS postolje :lol: morao sam
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 feb 2016, 03:04

Onaj gore filmaš ladno proglasi Delpov FH kao najbolji ikad. :urnebes:

Thiem našamaran od Pelle, Rafa se pati sa Cuevasom, ocekivano rekao bih. :facepalm:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 feb 2016, 10:15

argentinac i urugvajac u finalu rija, to brazilci vole pravo :mrgreen:

uvijek se sjetim marakane i gola gotze-a kada je pedeset hiljada brazilaca skočilo i slavilo ko da su oni pobijedili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 21 feb 2016, 10:33

Pitanje je sada veliko da li će Rafa ikad više neku titulu osvojiti, u svakom slučaju će to prije uraditi na nekoj podlozi mimo šljake, jer na šljaci oružja više-nema

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 feb 2016, 10:42

Džaba objašnjavati nekome ko je ograničen. :facepalm:

Thiem je očito bio preumoran, odigrao je mnogo iscrpljujućih mečeva u teškim uslovima (a fizički još nije ni blizu nivoa jednog šampiona, no radi na tome) i nije čudo kada se desi jedan ovakav poraz. Mnogo pozitivnih stvari je pokazala ova mini-turneja.

Što se tiče Nadala, njemu je davno istekao rok trajanja, zato je najbolje da se povuče dok ne postane još smješniji igrač. U zadnjih godina dana i više, svi su se mogli uvjeriti zašto Nadal nikad neće biti veći igrač od Federera. :kafa:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 21 feb 2016, 11:12

Ne može se više ni porediti realno, nema nikakvog smisla

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 feb 2016, 13:07

@claus izgovori izgovori :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 feb 2016, 15:58

Pojedini rekoše da od Nicka nema ništa(obični australski šarlatan :lol: ). Ubjedljivo najjači od svih nadolazecih nada. Kakvi Zverevi, Kokkinakisi i pm, Nick ladno šamara sve. :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2016, 16:17

bodi123 je napisao/la:Pojedini rekoše da od Nicka nema ništa(obični australski šarlatan :lol: ). Ubjedljivo najjači od svih nadolazecih nada. Kakvi Zverevi, Kokkinakisi i pm, Nick ladno šamara sve. :kafa:
Mlad je jos i igra kad mu se igra, a kad ga neko malo sredi u glavi bice sig top10 igrac;)

Kako mi je drago da se Delpo vratio lik je relativno jos mlad 27 god igrac koji je itekako sposoban pobjediti sve ove u vrhu i nadam se da ce ga povrede zaobici i da ce uskoro igrati velike meceve protiv djokovica i kompanije

I da vidim da se spominje Theim ovdje to je sig buducnost tenisa decko ce ove god po meni sig upasti u top 10 veliki potencijal ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 feb 2016, 16:49

bodi123 je napisao/la:Pojedini rekoše da od Nicka nema ništa(obični australski šarlatan :lol: ). Ubjedljivo najjači od svih nadolazecih nada. Kakvi Zverevi, Kokkinakisi i pm, Nick ladno šamara sve. :kafa:
zverev je mlađi i sve je bolji plus u glavu je jači
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 feb 2016, 16:53

Bravo Nick. Odlična sedmica krunisana titulom. Iako nisam sve mečeve pogledao 'sem ova dva zadnja. Mentalno je malo sazrio. Prva titula na vrijeme došla, ovo mu mora biti podsticaj za bolje rezultate. Od svih mladih igrača najtalentovaniji, sve ima što treba imati imati jedan šampion. A ponašanje će stabilizovat, previše je mlad da bi bio u tenisu 100%, to će godinama doći. Još je on mentalno dijete.

Kyrgios i Zverev ubjedljivo najbolji do sad, i ovu dvojicu vidim kao nove lidere. Ovi ostali nemaju šansi protiv ove dvojice, ako se budu svi pravilno razvijali. Možda im se još Rublev priključi, ovi ostali teško.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2016, 17:19

Moze i 'mali' Coric jako puno on je jos najmaldji ovdje a vec je daleko dogurao on je po meni za godinu dvije top 10 igrac samo da ispravno neko radi sa njim, a sto se zvereva tice dovoljno je reci da je svabo uporan ko mazga :)

Znaci kyrgios, zverev, theim i coric novi mladi narastaj

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 feb 2016, 17:42

ronaldo99 je napisao/la:Moze i 'mali' Coric jako puno on je jos najmaldji ovdje a vec je daleko dogurao on je po meni za godinu dvije top 10 igrac samo da ispravno neko radi sa njim, a sto se zvereva tice dovoljno je reci da je svabo uporan ko mazga :)

Tijem je dosta stariji od njih. i nije ni pola tako talentovan. njegov maksimum je možda top10.

nije ćorić najmlađi, to je zverev. on je 97 godište, a ćorić 96.
za mene nik i zverev su najbolji. borni fali snage i visine.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 feb 2016, 17:58

Bravo Nick, tako to radi predvodnik nove generacije. :salut:

Ako bude dovoljno pametan, postat će novi broj jedan kroz par sezona.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 21 feb 2016, 18:22

baš sam gledao dosta kyrgiosa ove sedmice, haman da nisam samo prvi meč.. i igrao je čitav turnir nevjerovatan tenis..i bolje od toga! jednostavno, svejedno ko je preko puta i svejedno kako taj drugi igra, jednostavno mu niko nije bio ni blizu da parira....samo se nadam da će i na RG uspjeti pokazati bar pola od ovoga što je pružio u marseju
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 feb 2016, 18:22

ronaldo99 je napisao/la:Moze i 'mali' Coric jako puno on je jos najmaldji ovdje a vec je daleko dogurao on je po meni za godinu dvije top 10 igrac samo da ispravno neko radi sa njim, a sto se zvereva tice dovoljno je reci da je svabo uporan ko mazga :)

Nije najmlađi, mislim da je od njih Rublev najmlađi ili su Zverev i Rublev tu negdje. Teško Borna može išta, bez fha nema šta tražit a ovi su sad već bolji od njega, Kyrgios i Zverev, i još će napredovat. Naravno, svi će, ali teško da može fh do te mjere popravit da pogađa sve živo i bilježi winnere.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []