FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Rule burazeru pa jesi ziv ti?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Mozes raditi koliko hoces, isti ce broj doci. Ako bude lijepo vrijeme 5000 maksimalno. Jednostavno, nema euforije medju rajom i to je to.THEC je napisao/la:nego mogli bi mi malo poraditi na posjeti protiv Celika, treba krenuti u neku jacu 'ofanzivu' preko drustvenih mreza tacnije fb-a, klipovima,slikama,parolama, cisto raju furati da u sto vecem broju dodju protiv Celika, mislim da je to bolje nego da se danima ovdje pise o utakmici sa Zrinjskim, bilo proslo, okrenimo se narednim utakmicama a svaka ce biti vazna kao i ona juce sto je bila bez obzira na protivnika
Da nas ode preko 2000 prosle godine u Gradacac, nije bila potreba nikakva posebna najava. Jednostavnno, ljudi su vjerovali u projekat i zeljeli su vidjeti nove igrace i novo Sarajevo. Rezultat je bio da smo napunili tribinu u gradu udaljenom preko tri sat voznje.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
- VanCipelic
- Kontakt:
Odbrana placa danak manjini u veznom redu, nemaju dovoljnu podrsku a to je problem formacije. Veci pritisak imaju i samim tim vise gresaka se pravi.aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam se javio, znam da vam nedostajem. Debeli Brazilac dosta dobar juce, mnogo bolji nego sam ocekivao. Golman isto solidan ali odbrana vam skripi. Tu se morate konsolidovati i to pod hitno.
Po misljenju mnogih pa cak i navijaca Zrinjskog, najbolji igrac na terenu je bio Emerson..
Emerson najbolji ubjedljivo
Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Nastave li sa onim cijenama normala da nece biti dobra posjeta.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Ti i ja svakako idemo na istok.Bolanos je napisao/la:Nastave li sa onim cijenama normala da nece biti dobra posjeta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Hvala brate mojsekac je napisao/la:Dobro nam došaozlo87 je napisao/la:Selam, dobar dan, kako kome odgovara, odavno pratim temu, pa evo da se i priključim
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
-
BordoArmy88
- Kontakt:
http://freemeteo.com.hr/vrijeme/sarajev ... erzegovina
http://www.accuweather.com/hr/ba/saraje ... 3028?day=6#
Ne znam, ovi su meni pouzdaniji sa prognozom! Zato trebamo početi ložiti raju i poznanike već od danas!
SVANIIII
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
odbrana skripi zato sto trpi 2 napadaca u formaciji kojoj igramo a to je 4:4:2, za razliku od danasnjih sistema 3:5:2 ili 4:2:3:1, nemas bas prostora za prevelike takticke zamisli a dacu 2 primjera s obzirom da ovu formaciju danas rijetko ko igra Atletiko Madrid i Leicester koji zasnivaju igru na nekim kontranapadima jakoj sredini i probojnosti po krilima i dugim loptama i to je prvi primjer !!! drugi Manchester United pod Fergusonom kada se igra zasnivala na presingu i visokom tempu napadaca i kvalitetnog veznog reda pri cemu odbrana nije puno trpila jer su brzo posjed preuzimali mada se cesto znalo desiti da kiksaju zbog lose odbrane koju su uvijek imali izuzev ovog zadnjeg tandema !!!aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam se javio, znam da vam nedostajem. Debeli Brazilac dosta dobar juce, mnogo bolji nego sam ocekivao. Golman isto solidan ali odbrana vam skripi. Tu se morate konsolidovati i to pod hitno.
ugl da skratim nesto slicno kao prvi spomenuti primjer smo mi pokusali da se malo povucemo i ganjamo te kontre i brzu tranziciju samo sto mi u ovom timu imamo dosta ofanzivno orijentisanih igraca pa logicno da smo bili izuzetno ranjivi sto se i vidjelo i mislim da je to svima jasno i da bi mi zbog toga protiv jacih ekipa mogli imati dosta problema, ali s druge strane protiv manjih ova formacija donosi sigurno zeljeni rezultat i igru na gol vise posebno kada se vidi nas potencijal naprijed, e sada je samo pitanje na koju cemo stranu vise povuci !!!
zna se da odbrane donose titule, a napad prodaje karte u teoriji, al ne treba zaboraviti da se na manjim tekmam uzimaju titule a ne na derbijima !!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bolanos je napisao/la:Nastave li sa onim cijenama normala da nece biti dobra posjeta.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Cista logika.High je napisao/la:Ti i ja svakako idemo na istok.Bolanos je napisao/la:Nastave li sa onim cijenama normala da nece biti dobra posjeta.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Cijene su dobre ,za kakve se sve gluposti pare daju mogu i za kartu.MortemHz je napisao/la:[img]http://forum.klix.ba/images/smilies/jedekolac.gif[/img]Bolanos je napisao/la:Nastave li sa onim cijenama normala da nece biti dobra posjeta.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Zato u toj formaciji čitava ekipa mora igrati odbranu, a kada već spomenu atletiko koji također igra tu "riskantnu" 4-4-2 formaciju do sada u LP primio svega 4 gola, dok u primeri trenutno 11 (barca je npr već 21 primila)! Znači sve je do spremnosti naših igrača da se vraćaju i igraju odbranu koliko i napad!collector je napisao/la:odbrana skripi zato sto trpi 2 napadaca u formaciji kojoj igramo a to je 4:4:2, za razliku od danasnjih sistema 3:5:2 ili 4:2:3:1, nemas bas prostora za prevelike takticke zamisli a dacu 2 primjera s obzirom da ovu formaciju danas rijetko ko igra Atletiko Madrid i Leicester koji zasnivaju igru na nekim kontranapadima jakoj sredini i probojnosti po krilima i dugim loptama i to je prvi primjer !!! drugi Manchester United pod Fergusonom kada se igra zasnivala na presingu i visokom tempu napadaca i kvalitetnog veznog reda pri cemu odbrana nije puno trpila jer su brzo posjed preuzimali mada se cesto znalo desiti da kiksaju zbog lose odbrane koju su uvijek imali izuzev ovog zadnjeg tandema !!!aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam se javio, znam da vam nedostajem. Debeli Brazilac dosta dobar juce, mnogo bolji nego sam ocekivao. Golman isto solidan ali odbrana vam skripi. Tu se morate konsolidovati i to pod hitno.
ugl da skratim nesto slicno kao prvi spomenuti primjer smo mi pokusali da se malo povucemo i ganjamo te kontre i brzu tranziciju samo sto mi u ovom timu imamo dosta ofanzivno orijentisanih igraca pa logicno da smo bili izuzetno ranjivi sto se i vidjelo i mislim da je to svima jasno i da bi mi zbog toga protiv jacih ekipa mogli imati dosta problema, ali s druge strane protiv manjih ova formacija donosi sigurno zeljeni rezultat i igru na gol vise posebno kada se vidi nas potencijal naprijed, e sada je samo pitanje na koju cemo stranu vise povuci !!!
zna se da odbrane donose titule, a napad prodaje karte u teoriji, al ne treba zaboraviti da se na manjim tekmam uzimaju titule a ne na derbijima !!
- muhamedhulk
- Kontakt:
ne moze okano nazad biti dobar kao harba, deni ili dulja...jer on nije krilo nego napadac. cak i ova krila ne mogu odigrati kvalitetno nazad. kod atl madrida po krilu igraju igraci koji su vise cm nego krila, kod nas su to cista krila.BordoArmy88 je napisao/la:Zato u toj formaciji čitava ekipa mora igrati odbranu, a kada već spomenu atletiko koji također igra tu "riskantnu" 4-4-2 formaciju do sada u LP primio svega 4 gola, dok u primeri trenutno 11 (barca je npr već 21 primila)! Znači sve je do spremnosti naših igrača da se vraćaju i igraju odbranu koliko i napad!collector je napisao/la:odbrana skripi zato sto trpi 2 napadaca u formaciji kojoj igramo a to je 4:4:2, za razliku od danasnjih sistema 3:5:2 ili 4:2:3:1, nemas bas prostora za prevelike takticke zamisli a dacu 2 primjera s obzirom da ovu formaciju danas rijetko ko igra Atletiko Madrid i Leicester koji zasnivaju igru na nekim kontranapadima jakoj sredini i probojnosti po krilima i dugim loptama i to je prvi primjer !!! drugi Manchester United pod Fergusonom kada se igra zasnivala na presingu i visokom tempu napadaca i kvalitetnog veznog reda pri cemu odbrana nije puno trpila jer su brzo posjed preuzimali mada se cesto znalo desiti da kiksaju zbog lose odbrane koju su uvijek imali izuzev ovog zadnjeg tandema !!!aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam se javio, znam da vam nedostajem. Debeli Brazilac dosta dobar juce, mnogo bolji nego sam ocekivao. Golman isto solidan ali odbrana vam skripi. Tu se morate konsolidovati i to pod hitno.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- VanCipelic
- Kontakt:
Ja ne znam odakle vama to da Atletico igra 442 kao mi, pa gledate li vi Atletico.BordoArmy88 je napisao/la:Zato u toj formaciji čitava ekipa mora igrati odbranu, a kada već spomenu atletiko koji također igra tu "riskantnu" 4-4-2 formaciju do sada u LP primio svega 4 gola, dok u primeri trenutno 11 (barca je npr već 21 primila)! Znači sve je do spremnosti naših igrača da se vraćaju i igraju odbranu koliko i napad!collector je napisao/la:odbrana skripi zato sto trpi 2 napadaca u formaciji kojoj igramo a to je 4:4:2, za razliku od danasnjih sistema 3:5:2 ili 4:2:3:1, nemas bas prostora za prevelike takticke zamisli a dacu 2 primjera s obzirom da ovu formaciju danas rijetko ko igra Atletiko Madrid i Leicester koji zasnivaju igru na nekim kontranapadima jakoj sredini i probojnosti po krilima i dugim loptama i to je prvi primjer !!! drugi Manchester United pod Fergusonom kada se igra zasnivala na presingu i visokom tempu napadaca i kvalitetnog veznog reda pri cemu odbrana nije puno trpila jer su brzo posjed preuzimali mada se cesto znalo desiti da kiksaju zbog lose odbrane koju su uvijek imali izuzev ovog zadnjeg tandema !!!aleksandar_veliki je napisao/la:Nisam se javio, znam da vam nedostajem. Debeli Brazilac dosta dobar juce, mnogo bolji nego sam ocekivao. Golman isto solidan ali odbrana vam skripi. Tu se morate konsolidovati i to pod hitno.
Griezman je "desetka" koji najvise vremena provede na sredini terena i pomaze kreaciji igre, vraca se u defanzivu i ulazi u 16 kao ispomoc jedinom napadacu. On radi sve ono sto Benko,Amer i Cezar ne mogu raditi i ne znaju a to je Velkoski radi, barem priblizno. To sto graficki prikaz pokazuje 442 to nista ne znaci...
@BordoArmy88
procitaj ponovo sta sam napisao i kako to Atletiko igra cvrsto u veznom redu i odbrani i kako se krece u ovoj formaciji a kako je to npr radio United koji je ipak primao dosta vise golova ali su isto tako dosta dali zbog takvog pristupa igri !!!
nisam ja nigdje kudio njih vec napisao nacine koristenja ove formacije i nasu postavku na terenu i mogucnosti u ovoj formaciji i na kraju kako smo mi pokusali igrati, al to nije nesto sto ce se nauciti preko 3 mjeseca nego je potebno vise vremena da se posloze kockice, nije ni Ateltiko pod Simeonemo odmah postao granitna ekipa, samo kazem da je dug proces i treba ga izgurati a mi smo godinama unazad igrali 4:2:3:1 sa "ofanzivnim" krilima
procitaj ponovo sta sam napisao i kako to Atletiko igra cvrsto u veznom redu i odbrani i kako se krece u ovoj formaciji a kako je to npr radio United koji je ipak primao dosta vise golova ali su isto tako dosta dali zbog takvog pristupa igri !!!
nisam ja nigdje kudio njih vec napisao nacine koristenja ove formacije i nasu postavku na terenu i mogucnosti u ovoj formaciji i na kraju kako smo mi pokusali igrati, al to nije nesto sto ce se nauciti preko 3 mjeseca nego je potebno vise vremena da se posloze kockice, nije ni Ateltiko pod Simeonemo odmah postao granitna ekipa, samo kazem da je dug proces i treba ga izgurati a mi smo godinama unazad igrali 4:2:3:1 sa "ofanzivnim" krilima
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
@VanCipelic
napisi nam ti kako igraju, jer ocigledno bolje znas !!!
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Naša igra i 4-4-2 je jucer dobro izgledala.Jesmo primili dva gola ali ono je jucer dobro bilo
ŠTA SE OVO DEŠAVA
- VanCipelic
- Kontakt:
Pa evo napisao sam, uporedi kretanje nasih napadaca i Griezmana(znam da je glupo al eto) pa ces vidjeti sta hocu da kazem. Amer,Cezar i Benko su klasicni napadaci kao Torres i imaju kretanje kao on, dok je Griezman i njemu slicni su drugi svijet. Isto tako oni ili imaju jedno klasicno krilo ili ni jedno, jedno krilo je Koke koji je vise centralni veznjak nego ofanzivno krilo.collector je napisao/la:@VanCipelic
Istu stvar radi i Juventus naprimjer Morata/Torres, Dybala/Griezman, Pogba/Koke...
Rijetko ili nikako igraju dva sidrasa u slucaju Atletica Torres i Jackson(dok je bio) i u slucaju Juventusa Mandjukic i Morata pogotovo prootiv jacih protivnika. Znaci kljucni igraci su Griezman i Dybala, ranije je to u Juventusu bio Tevez..
Nadam se da razumijes..
Zadnja izmjena: VanCipelic, dana/u 29 feb 2016, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer i 7 gostiju.