Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

adnan24
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 02 mar 2016, 22:55

1. FSV Mainz 05 e.V. 12m12 minutes ago

So... jetzt liegt der Ball beim @BVB ;-)

1. FSV Mainz 05 @Mainz05en
Over to you, Thomas Tuchel #FCBM05 :tokralju: :tokralju:

Kakvi su ovo giganti iz Mainza :tokralju: :tokralju: Zna se vec ko ce naslijediti Tuchela u Dortmundu za desetak godina :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 mar 2016, 23:07

Izgleda opao početni hype Stuttgarta sad ih guze ko stigne.Werder i Pizza. :clap:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 mar 2016, 00:16

Upravo pogledan Sportschau

Fantastična noć, puno golova, puno drame i odličnih utakmica, zbog ovog se voli i prati bundesliga :tokralju: :tokralju: :ljepota:

Mainz :tokralju: :tokralju: :tokralju: Nevjerovatno je koliko ovaj klub iz sezone u sezonu raste i kakvim kvalitetom raspolažu, prije svega trenerskim a ni ovaj igrački nije za bacit' ;)

Mrlju na ovu noć je bacilo katastrofalno suđenje u pojedinim mečevima. Eintracht oštećen u Berlinu, Darida je za onaj faul na samom početku meča trebao dobiti čisti crveni, nevjerovatan propust Kirchera. Ko zna kakav bi tu rasplet bio da je Hertha od samog početka igrala sa deset igrača. Dalje, Augsburgu sviran smiješan penal, Suleta lopta pogodila u grudi, čak su se i igrači Augsburga začudili kad je sudija pokazao na bijelu tačku :lol: . I na kraju lakrdija od suđenja u Gelsenkirchenu, sva sreća pa je Schalke na kraju dobio ...

Pizzaro :tokralju: :tokralju:, kakav majstor. Nadam se da je produženje ugovora samo formalnost ! Werder naprašio apotekare dvaput zaredom na njihovom stadionu u rasponu od par sedmica :ljepota: . Izgubit će apotekari i iduću u Augsburgu ;) :D

Schalke do bitne pobjede, ali njima paklen raspored tek slijedi i mislim da se neće dobro provesti. Stvarno im brutalan raspored u ligi slijedi ...

Švabe su me iznenadile lošom igrom večeras, očekivao sam više od njih. Ali dobro, ni kvalitetnije ekipe od njih se nisu naigrale na Borussia Parku ;) :mrgreen:

Kakav je samo paklen vikend pred nama, kakvih će samo tekmi da bude :shock: :cool: . Ima tu svega, od ovog koji može odlučiti prvaka ili dodatno zakomplikovati situaciju, do međusobnih okršaja kod borbe za evropu te na kraju međusobni susreti davljenika u borbi za opstanak. Imam kartu za Davies Cup u Areni za vikend, ali sad se opasno premišljam da ostanem doma i da uživam u spektaklima koji nam slijede :think:
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2016, 00:40

Pale_Companion je napisao/la: Fantastična noć, puno golova, puno drame i odličnih utakmica, zbog ovog se voli i prati bundesliga :tokralju: :tokralju: :ljepota:
Spektakularno veče.... :thumbup:
Pale_Companion je napisao/la: Mainz :tokralju: :tokralju: :tokralju: Nevjerovatno je koliko ovaj klub iz sezone u sezonu raste i kakvim kvalitetom raspolažu, prije svega trenerskim a ni ovaj igrački nije za bacit' ;)
Eh sada, koliko zapravo rastu? Oni daju određeni začin Bundesligi, uvijek su taktički dobri i često igraju moderan fudbal (presing i protupresing su odavno bili zastupljeni kod njih, ranije pod Tuchelom posebno, a kompaktnost i taktička disciplina im nikad nije bila strana), ali mene oni nerviraju što kada dođu do Evrope ni pedalj ne naprave. Onda nekako ispadne da ovaj klub ima ograničene domete, u određenim segmentima ne znaju napredovati. A da i mali mogu napraviti puno u Evropi vidjeli smo na primjeru Augsburga , a ranije i Hannovera. I onda tu Mainzu nekako najmanje vjerujem i ne želim ga iz tih razloga vidjeti visoko na tabeli... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 mar 2016, 02:28

Kloponja u elementu :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 mar 2016, 13:03

Mainz to lagano odrađuje :D

Kako sam skočio kod drugog gola hahaha vrhunski trijumf. Odmah sam zvao tetka da ga zezam :mrgreen: Lijepo izgleda situacija na tabeli. Mislim da se do kraja sezone može ova Hertha prestići, pa da nekako završe u kvalifikacijama za LP.

Inače, ako se neko od vas u toku ove ili naredne sezone zadesi u Mainzu, nek mi se javi ovdje na pm. Ponekad dobijem kartu više, pa možemo zajedno pogledati. U toku sezone odem na barem 3-4 utakmice. Pa eto, bujrum.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2016, 13:06

Znači i ti si amnestija :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 mar 2016, 13:16

Ovi "neočekivani" rezultati za mene nisu neko veliko iznenađenje. Lijepo se vidjelo što zapravo znači raspored:

Bayo sa mislima na derbi i Juve ne ide vollgasom i naiđe na minu.
Kusen dekoncentriran i u lažnom samozadovoljstvu nakon uspješnog euronastupa popije još jedan šamar od neugodnog Werdera.
Schalke s druge strane nakon euro-blamaže traži iskupljenje i protiv nas ide maksimalno agresivno, rezultat očekivan.
Hoffe ima kvalitetu i dobiva na samopouzdanju, protiv Fuggera ništa ne prepušta slučaju, opet očekivano, diže se iz utakmice u utakmicu, ima odličan raspored i mislim da nema sumnje da će izboriti opstanak.

Ko će uz bayu i žutalje u evropu iskreno mi je svejedno, što uostalom znače imena vidjelo se npr. u srazu Kusena i Rome ili Štrumpfova i Shakthara, ne znam po čemu se to "mali" Augsburg lošije predstavio, ili recimo Hannover koji je prije par godina bio došao do četvrtfinala Eurolige.

Bitka za opstanak je puno interesantnija, Hannover je praktički ispao, to je gotovo, a ostali najizgledniji kandidati su Frankfurt, HSV i Darmstadt.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 mar 2016, 21:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:Znači i ti si amnestija :mrgreen:
:mrgreen:

Moralo se Rio prijatelju, moralo. Nije se moglo više u BiH.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 05 mar 2016, 06:11

Ima li ko da simpatise O-fives ovdje :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 mar 2016, 15:49

Joj Vukova. :shock:

Kolo je otvoreno na nevjerovatan nacin.

Na svim utakmicama je pao gol. :tokralju:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2016, 16:26

Dobra prva poluvremena na svim utakmicama. Zadovoljstvo ovo sve pratit kao zagrijavanje pred večerašnji Klasiker. Golovi padaju na sve strane... A izdvaja se fantastičan gol, gol svjetske klase Claudija Pizarro-a. :thumbup:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 mar 2016, 17:22

Kakva golijada, 26 golova na 6 utakmica. :tokralju:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2016, 17:36

Hannover se današnjim porazom protiv direktnog konkurenta za opstanak s velikom vjerovatnoćom oprostio od Bundeslige (iako u ovom ludilu je i dalje sve moguće), Werder opet pobjedom protiv Hannovera blizu opstanka. Stuttgart opet na pravom putu i pitanje da li će nakon današnjeg debakla Hoffenheima opet krenuti da pada? Bili su na dobrom putu, sada ćemo vidjeti koliko ih Nagelsman psihički može održati. Ingolstadt bod po bod ide prema obezbjeđenju opstanka, Eintracht tapka u mjestu.

Augsburg imao veliku priliku da se odlijepi, ali nakon 3:0 , ipak je na kraju Leverkusen izjednačio i završilo je 3:3. I to penal na kraju za Leverkusen, kojeg je sigurno realizovao Calhanoglu. Svega je bilo u ovoj utakmici. Ludilo pravo.

Schalke i Wolfsburg na pravom putu. Pogotovo Schalke koji je sada četvrti. Wolfsburg je i uz malo sreće došao do pobjede, ali ipak bitne pobjede, protivnik je ipak bio Gladbach. Vukovi sada blizu mjestima koja vode u Evropu, ni LP nije daleko.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 05 mar 2016, 18:10

Golovi u Bremenu su fantasticni, nego kakva je ono guzva bila na utakmici Wolfsburg-BMG, ona situacija kad su gosti trazili penal. Nisam sve vidio kad sam morao prebaciti na drugo poluvrijeme Chelsea-ja.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2016, 18:32

JFH9 je napisao/la:ona situacija kad su gosti trazili penal. Nisam sve vidio kad sam morao prebaciti na drugo poluvrijeme Chelsea-ja.
Nigdje veze, ako su za ono penal tražili nek odmah prestanu igrati lopte, čist faul na golmanu, sudija dobro postupio na kraju, ali ipak nisam mogao vjerovati zbog čega gužvu stvoriše, zar se ondje ima nešto mozgati.

Dvoje davljenika dobilo teške šamare i to od slike i prilike :mrgreen: , direktnih konkurenata.
Drago mi zbog Werdera što sad plivaju u dosta sigurnom, ali što se opstanka sigurnog tiče računica je jasna, 34 boda, to su statističari proračunali na osnovu višegodišnjeg iskustva.

Odlično kolo, bilo je to zanimljivo za pratiti, a i spiker na ES je imao dosta posla, njemu nije bilo dosadno, jel' tako geronimo? :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 mar 2016, 19:14

Sjajna tekma :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 05 mar 2016, 19:26

Dobar derbi! Ako imalo volim Bundesligu, volim je zbog BvB. Samo golovi fale.

Bender i Hummels najbolje rade svoj posao.
Zadnja izmjena: cipiripi, dana/u 06 mar 2016, 13:02, ukupno mijenjano 2 puta.
''Neka me mrze samo da me se boje''

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 05 mar 2016, 19:26

Normalno da je dobro postupio, samo sam pitao sta su oni zahtjevali u onoj situaciji i iz kojeg razloga da se trazi penal zbog onog, fakat cudno da su napravili guzvu zbog onog.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 mar 2016, 02:15

ledar je napisao/la: Hoffe ima kvalitetu i dobiva na samopouzdanju, protiv Fuggera ništa ne prepušta slučaju, opet očekivano, diže se iz utakmice u utakmicu, ima odličan raspored i mislim da nema sumnje da će izboriti opstanak.
:nene:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.