Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 22 mar 2016, 18:56

staragarda je napisao/la:Al tačno kako im se vazda o glavu obije ova bahatost... Tačno ih je neko debelo isfurao sa onom himnom i DIVOVIMA :urnebes: :urnebes:... Kad ih čitaš čovjek bi imao osjećaj da se priča o nekoj ekipi poput Dinama koja ima totalnu dominaciju u ligi i to decenijsku te da je redovan učesnik evropskih takmičenja na najvišem nivou...a ono ekipa koja je u zadnjih 20 godina cijela 2 puta bila prvak...i pitanje kad ce opet... A nije da nisu imali ama bas sve preduslove da dominiraju...to samo po hiljaditi put pokazuje koliko su nesposobni
Koliki mazohist moras biti da kao navijac Slobode pricas o titulama?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 22 mar 2016, 18:59

Mi deremo i ne stajemo... Mogli bi mi do nase 100 godisnjice imati vise trofeja nego Divovi... Ko zna, imamo giganta, imamo ekipcinu, imamo buducnost...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 mar 2016, 19:00

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Mi deremo i ne stajemo... Mogli bi mi do nase 100 godisnjice imati vise trofeja nego Divovi... Ko zna, imamo giganta, imamo ekipcinu, imamo buducnost...
:facepalm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2016, 19:01

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Mi deremo i ne stajemo... Mogli bi mi do nase 100 godisnjice imati vise trofeja nego Divovi... Ko zna, imamo giganta, imamo ekipcinu, imamo buducnost...
Ne mogu sebi doci

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2016, 19:02

Bravo. Aplauz :clap:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 mar 2016, 19:02

Sabinho je napisao/la:
kakav bolid :lol: :lol: :lol: strasnoooo :urnebes: :urnebes: :urnebes: :lol: :lol:

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 22 mar 2016, 19:04

arelinho je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
kakav bolid :lol: :lol: :lol: strasnoooo :urnebes: :urnebes: :urnebes: :lol: :lol:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: jel ovo onaj retard sto psuje sve zivo i mrtvo
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 19:08

Dovedite ga ovdje!

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 19:09

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 22 mar 2016, 19:10

:bow:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 mar 2016, 19:13

MortemHz je napisao/la:
Ne mogu sebi doci

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ne uđem ovdje dva mjeseca, ovi povilenili još više. :rol: :rol: :rol:
Samo Saraj'vo.

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tale07 » 22 mar 2016, 19:14

AnelZ je napisao/la:
tale07 je napisao/la:
AnelZ je napisao/la: Evo i ja sam protiv otpisa i jednog pfeninga bilo kome. Zasto? Pa zasto bi sportski kolektivi bili bitniji nego bilo koji pojedinac u ovoj drzavi, nego bilo koje drugo pravno lice? Zasto smatras da je neki fudbalski klub bitniji od tebe ili mene ili mahalske prodavnice u tom naselju? Zasto neko koje u proteklih 20 godina platio milione KM poreza treba sada da bude u podredjenom polozaju u usporedbi sa ovima za koje se ti zalazes da im se otpisu dugovi? Ako meni nece otpisati dugove (sreca pa ih nemam), ne trebaju ni sportskim kolektivima. Ako nisi u mogucnosti da izmirujes obaveze, neka se pokrene stecaj i gotovo. Nikoga ne zanima koje koga zavalio u te dugove, svi su oni u jednom trenutku bili predstavnici kluba.
Ja sam misljenja da drzava definitivno treba stati iza bilo kojeg sportskog kolektiva i na svaki moguci nacin pomoci ako je to u mogucnosti. U svakom slucaju i drzavi je bolje npr. ako uzmemo slucaj poreza, otpisati kamatu i naplatiti glavnicu nego poslati klub u stecaj i nikada vise ni marke ne vidjeti od tog kluba.
Naravno svaki otpis bilo kakvog duga treba biti uslovljen necim od cega ce gradjani i zajednica imati dugorcno koristi, a samim tim i drzava.
Ne smatram da drzava treba da stane iza sportskih kolektiva, drzava treba jedino da stane iza sportskih saveza i sa njima raditi na tome kako poboljsati generalno situaciju u sportu. Otpis kamate mi je i OK i to uopste nisam spominjao, ali jednom otpisati tu kamatu. Ako se opet stvori dug i nagomilaju se kamate, nema potrebe za neku milost. Otpisati kompletan dug sto je drugi forumas predlagao je neprihvatljivo.

Kada se pokrene stecaj, zna se da sva imovina ulazi u stecajnu masu. Uredu, vecina nasih klubova skoro pa nemaju imovine ali zato se preuzima ime kluba i njegova tradicija. Takodjer zabranis svim osobama koji su vodili taj klub kada se stvarao dug i koji nisu vracali dug da ne mogu se vise baviti tom aktivnoscu do kraja zivota. Na potrazivacima je da odluci da li ce ganjati kroz parlament izmjenu zakona pa da mogu prodati sportski kolektiv sa svojom tradicijom i trofejima, da li ce pokusati da kroz ovlastene osobe kluba da naplate svoja potrazivanja ili ce mozda oni voditi klub kroz stecajnog upravnika pa tim putem naplatiti potrazivanja i kada ih naplate vrate klub kome je pripadao ranije. Stecaj ne znaci gasenje pravnog lica.

Licno smatram da je nekada bolje i ugasiti klub odnosno pravno lice (ako nije moguce ga sanirati putem stecaja) nego dopustati iz dana u dan izbjegavanje placanja poreza i krsenje drugih propisa. Samim time ces i pokazati drugima da vise nema popustanja. Mislim, ima i PU svoje prste u ovome jer moras bas biti budala da dopustis uopste da neko stvori toliki dug prema tebi, ja bi vec na 100.000 KM duga stvarao nevjerovatan pritisak.
Slazem se, ali kod nas je problem uglavnom sto su gradske vlasti vodile klubove I nagomilale ove dugove. Ja kao pojedinac da Sam bio u klubu I napravili taj dug ili bi odgovara za to ili ne bi bio u mogucnost uopste da ga napravim jer bi od strane drzave bio blokirana.
Iz tog razlga Mislim da drzava treba izaci u susret jer je sama drzava(nemar drzave) dovela klubove u ovo stanje.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 19:15

E, čuj oni govore o trofejima. :urnebes: Pa Ivo Andrić je trofejniji od kluba koji traje već 100 godina. :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 22 mar 2016, 19:15

Derete, a ni puna 3 dana nisu prosla kako ste popusili.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 22 mar 2016, 19:18

Ovaj gori od Aldina i Rinuke, Azmirami.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 22 mar 2016, 19:27

staragarda je napisao/la:Al tačno kako im se vazda o glavu obije ova bahatost... Tačno ih je neko debelo isfurao sa onom himnom i DIVOVIMA :urnebes: :urnebes:... Kad ih čitaš čovjek bi imao osjećaj da se priča o nekoj ekipi poput Dinama koja ima totalnu dominaciju u ligi i to decenijsku te da je redovan učesnik evropskih takmičenja na najvišem nivou...a ono ekipa koja je u zadnjih 20 godina cijela 2 puta bila prvak...i pitanje kad ce opet... A nije da nisu imali ama bas sve preduslove da dominiraju...to samo po hiljaditi put pokazuje koliko su nesposobni
Ti si sinonim za glupost. Navijac Slobode o trofejima :urnebes: :rol:
Das Ist Walter

maroonwhite46
Kontakt:

Post Postao/la maroonwhite46 » 22 mar 2016, 19:31

Ma šta kažeš HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1 9 4 6

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2016, 19:32

High je napisao/la:: Pa Ivo Andrić je trofejniji od kluba koji traje već 100 godina. :lol:
:urnebes:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 mar 2016, 19:33

miden je napisao/la:
Ti si sinonim za glupost. Navijac Slobode o trofejima :urnebes: :rol:
I u isto vrijeme o (ne)sposobnosti a klub mu za skoro 100 godina osvojio 0 trofeja. Boze sacuvaj.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2016, 19:35

Konchita Wurst je trofejnija od Slobode :urnebes:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []