SP - Grupa B

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko će proći u 1/8 finala

Anketa je završila: 11 jul 2010, 18:36.

ARGENTINA
118
49%
GRČKA
20
8%
J.KOREJA
40
17%
NIGERIJA
61
26%

Ukupno glasova: 239

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa B

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 20:24

Ovako, već je negdje izjavio da će pokušati igru podrediti Messiju(možda bi mu to bilo najpametnije s obzirom da momak igra kao na PS-u). Dakle, to bi značilo da će igrati sa 3 špic igrača. E, koga staviti da bude uz Messija. Poznavajući Maradonu, on će staviti još 2 niska igrača (Aguerro - Tevez), a ja bih se prije odlučio na Tevez - Milito. Ne bih Aguerra, jer Tevez gine za svaku loptu, pa će svakako pomagati veznom redu jer je na to i navikao. No, Aguerro je njegov mezimac, "zetika" tako da i on ima zagarantovanu prvu postavu. Što se tiče veze, tu Mash i Veron imaju sigurno mjesto. Ipak treba jedan "the brain" a u ovoj ekipi Argentine, to je jedino Veron. Dakle i tu ostaje jedno mjesto neupražnjeno, tako da...
Jbg, ti i ja možemo ovdje pisati do mile volje, a smijem se kladiti da niko na forumu ne moRe pogoditi Maradoninu formaciju, jer je onaj tip "psycho", ha ya. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 20 maj 2010, 20:44

ma mene ne bi iznenadilo da u vrhu napada u prvoj postavi istrci i Martin Palermo,spasilac..Covjek koji je cini mi se 3 penala na jednoj tekmi fulio..Argentina ce se vjerovatno patiti u svakoj tekmi i od njih je sve moguce,mada mislim da ne mogu daleko,ne sa ovakvim sastavom i ne sa Maradonom na klupi. Poretkom se ne bih bavio,al Argentina i Nigerija bi trebali dalje,Grcka i Koreja tesko..

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 21 maj 2010, 14:38

Ovo vam je sastav 100 % za prvu utakmicu osim ako se netko ne ozljedi
......................................Romero............................
.. Otamendi.......... Demichelis......... Samuel............ Heinze
...................... Gutierrez......... Mascherano....................
............ Di Maria....................................Veron............
.........................Messi............. Higuain......................
Audere est Facere

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 maj 2010, 14:17

Predsjednik Nigerije izjavio da ocekuje da ce osvojit SP. A ime mu je Goodluck. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 22 maj 2010, 21:29

Šta reći za ovu grupu... mislim da je ovo konačan kraj za narkomana. Provukli su se na jedvite jade na ovo SP, i mislim da mu ni božja ruka više ne može pomoći. Dakle, Argentina neće proći grupnu fazu.
1. Nigerija
2. Grčka
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 maj 2010, 23:21

Pih kako je samo Cambiasso odigrao danas (kao i uvjek). Koji je samo lik ovaj Maradona. Najmrzi su mi ovi treneri koji stavljaju neke licne interese i svadje ispred svoje ekipe. Isto Lippi sa Cassanom ili Dunga sa Ronaldinhom.

crespo
Kontakt:

Post Postao/la crespo » 24 maj 2010, 23:06

Po meni najlosija grupa.
Argentina ce biti prva bez obzira sto je vodi onaj klovn,maradona .Ali kada nalete na malo jacu repku idu kuci.
Ostale tri repke ravnopravne

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 24 maj 2010, 23:10

argentina bi trebala zasjesti na prvo mijesto a mislim da bi nigerija mogla biti druga.,.
-PAJA Fan Club!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 28 maj 2010, 07:12

Faraon iz Visokog je napisao/la:1.Argentina
2.J.Koreja
Ovo su moji favoriti u grupi.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 maj 2010, 22:39

Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda), Austin Ejide (Hapoel Petach Tikvah); Taye Taiwo (Marseille), Elderson Echiejile (Rennes), Chidi Odiah (CSKA Moscow), Joseph Yobo (Everton), Ayodele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (Salzburg), Danny Shittu (Bolton); Kalu Uche (Almeria), Dickson Etuhu (Fulham), John Mikel Obi (Chelsea), Sani Kaita (Alaniya), Haruna Lukman (Monaco), Yusuf Ayila (Dynamo Kiev); Yakubu Aiyegbeni (Everton), Nwankwo Kanu (Portsmouth), Obafemi Martins (Wolfsburg), John Utaka (Portsmouth), Victor Obinna Nsofor (Malaga), Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moscow), Chinedu Ogbuke Obasi (Hoffenheim).

I Lars Lagerback saopsteo spisak dakle sa preliminarnog su otpali Ikechakwu Uche i Anichebe,i Apam od poznatiih igraca.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jun 2010, 14:39

Michalis Sifakis (Aris Salonika), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Kostas Chalkias (AEK Athens); Giourkas Seitaridis (Panathinaikos), Loukas Vyntra (Panathinaikos), Vangelis Moras (Bologna), Sokratis Papastathopoulos (Genoa), Sotirios Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos (Olympiacos), Vassilis Torosidis (Olympiacos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Stelios Malezas (PAOK Salonika); Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Siena), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Christos Patsatzoglou (Omonia Nicosia), Sakis Prittas (Aris Salonika); Angelos Charisteas (Nurnberg), Dimitris Salpingidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Bucharest), Fanis Gekas (Eintracht Frankfurt), Georgios Samaras (Celtic).

To bi bilo to od Otto Rehagela sto se tice spiska.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jun 2010, 15:00

Kim Young-Kwang (Ulsan), Lee Woon-Jae (Suwon), Jung Sung-Ryong (Seongnam); Kim Dong-Jin (Ulsan), Kim Hyung-Il (Pohang), Oh Beom-Seok (Ulsan), Lee Young-Pyo (Al Hilal, Saudi Arabia), Lee Jung-Soo (Kashima, Japan), Cha Doo-Ri (Freiburg, Germany) Cho Yong-Hyung (Jeju), Kang Min-Soo (Suwon); Ki Sung-Yong (Celtic, Scotland), Kim Bo-Kyung (Oita, Japan), Kim Nam-Il (Tomsk, Russia), Kim Jae-Sung (Pohang), Kim Jung-Woo (Gwangju), Lee Chung-Yong (Bolton, England), Park Ji-Sung (Manchester United, England); Park Chu-Young (Monaco, France), Ahn Jung-Hwan (Dalian, China), Lee Seung-Ryul (Seoul), Yeom Ki-Hun (Suwon), Lee Dong-Gook (Jeonbuk).

I poslednja repka u B grupi je saopstela spisak putnika za SP.Dakle Jung Moo se odluceo za ove igrace.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 jun 2010, 13:12

Ocekujem prolaz Argentine i Nigerije. Gauchosi vrijede za jednog od faovrita prvenstva, sto i ne cudi kada se pogleda kakav sastav imaju. Postavlja se jedino pitanje, da li imaju selektora koji dorastao tom zadatku?
#divovi

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 jun 2010, 23:10

Diego Milito danas na treningu povredeo skocni zglob i posle pregleda ce se znati koliko ce odsustvovati.Kako kazu na prvi pogled je to oko 7 dana st bi moglo ugroziti njegovo mesto u timu.

John Obi Mikel 10
Kontakt:

Post Postao/la John Obi Mikel 10 » 06 jun 2010, 12:50

Nadam se prolasku moje favorizirane Nigerije a 100 posto ce Lars Lagerback izvest sljedeci sastav:
.....................................Enyeama............................
.. Yussuf.......... Yobo......... Shittu............ Taiwo.........
........................................................................
..Obasi......Olofinjana..........Etuhu.............Martins........
.........................................................................
..............Obinna...........................Yakubu.................

Ako se Mikel oporavi iako ne vjerujem onda bi iz ovog sastava trebao ispasti Seyi Olofinjana igrač Hull Citya.
Nigeria National Football Team ----> FIFA WORLD CUP 2010

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 jun 2010, 17:19

Argentina i Grčka ...

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 09 jun 2010, 08:31

Argentina bi trebala biti prva,ali kada se prisjetim kako su se tesko kvalificirali nebi me začudilo ni da kiksaju već u prvoj tekmi protiv Nigerije i to sve zahvaljijuci treneru.Predviđam hendikep X.
Ove ostale tri repke su tu negdje a blagu prednost dajem Nigeriji ako im pristup bude na profesijonalnom nivou.
Koreji nema sudija a o grčkom antifudbalu netreba trositi riječi.

!Twist of Cahill!
Kontakt:

Post Postao/la !Twist of Cahill! » 09 jun 2010, 09:13

ibrakadabra je napisao/la:Argentina bi trebala biti prva,ali kada se prisjetim kako su se tesko kvalificirali nebi me začudilo ni da kiksaju već u prvoj tekmi protiv Nigerije i to sve zahvaljijuci treneru.Predviđam hendikep X.
Ove ostale tri repke su tu negdje a blagu prednost dajem Nigeriji ako im pristup bude na profesijonalnom nivou.
Koreji nema sudija a o grčkom antifudbalu netreba trositi riječi.
Slažem se sa tobom......
And it's Everton,
Everton F.C.
We're by far the greatest team,
The world has ever seen...

Everton <3

slobodaU<3
Kontakt:

Post Postao/la slobodaU<3 » 10 jun 2010, 14:44

Argentina i Koreja ,mislim da nece vise upaliti Grcima da njihov igra s 10 u svom polju i njima bi trebalo zabraniti da idu na svjetsko p.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jun 2010, 22:49

Prognoze za sutra?

Argentina-Nigerija bi mogla bit sjajna utakmica, iako je ovaj Lagerback dosta defanzivan trener, nadam se da se nece previse povuc. Argentinci ce sigurno napadat. Mislim da ce bit 3:1 za Argentinu

Druga tekma bi mogla bit dosadna, ali na SP-u se nikad ne zna. Eto rec cu 1:0 za Juznu Koreju radi Parka. :D

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.