Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ultrasegamega
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ultrasegamega » 04 apr 2016, 16:00

Prazna saopstenja nisu dokazi. Premiranje nije protuzakonito. Debilne izjave i saopstenja celnika klubova nakon sto nezadovoljni rezultatom kazu da ih je Sarajevo pokralo zabivsi go u zadnjoj sekundi utakmice (Slavija), pa Azmir i punac nakon 10 mjeseci, pa Velez nakon godinu, nisu dokazi neko pokusaji destabilizacije najjaceg kluba u drzavi.
Ali ku*ac.
Sarajevo je sampion na svim poljima.
Najebem se majke zenickoj polici. Djecu vam tako isprebijali, J*** vam mrtve!!

Pozitivan finansijski bilans FK Sarajevo u 2015. godini
Revizorsko mišljenje RECONS-a

Pozitivan finansijski bilans FK Sarajevo u 2015. godini
U skladu sa procesima licenciranja klubova za predstojeću sezonu 2016/17 BHT Premijer lige BiH, kao i za UEFA takmičenja, FK Sarajevo je u skladu sa rokovima predao svu dokumentaciju po svim kriterijima za licenciranje.

Aktuelni bh. prvak je od strane ovlaštene revizorske kuće RECONS, koja je imenovana od strane N/FSBiH, dobio pozitivno revizorsko mišljenje u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima finansijskog izvještavanja.

U periodu od 1.1. do 31.12.2015. godine, nakon dugog niza godina, FK Sarajevo uspio je ostvariti pozitivan finansijski bilans u jednoj kalendarskoj godini. Naime, proteklu godinu tim sa Koševa je zaključio sa dobitkom u iznosu od 336.485,1 KM. FK Sarajevo je u kalendarskoj 2015. godini ostvario 6.949.575,47 KM prihoda, dok su rashodi iznosili 6.613.090,37 KM.

"Čestitam rukovodstvu kluba na sjajnom ostvarenom finansijskom uspjehu u 2015. godini, te realizovanim planovima na polju konsolidacije kluba i saniranja višegodišnjih nagomilanih dugova. Pred Sarajevom je svijetla budućnost i vjerujem da će se trend uspješnog poslovanja nastaviti i u ovoj godini.", kazao je Maid Delić, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

U skladu sa Statutom FK Sarajevo finansijski izvještaji o uspješnom poslovanju kluba usvojit će se na predstojećoj redovnoj sjednici Skupštine, koja je planirana u junu 2016. godine, a osim usvajanja izvještaja, na Skupštini bi se trebalo diskutovati i o novom konceptu organizacione strukture i upravljanja FK Sarajevo.

Trenutno se u fazi priprema nalaze prijedlozi o rekonstrukciji, sa akcentom na sportski odjel kluba, uključujući prvi tim, Akademiju FK Sarajevo, Školu fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te daljnju integraciju ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo.

FK Sarajevo će, poštujući transparentnost rada klubova u BiH, i dalje nastaviti sa objavljivanjem podataka o poslovanju kluba, s ciljem informisanja naših navijača i javnosti.
Zadnja izmjena: ultrasegamega, dana/u 04 apr 2016, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 apr 2016, 16:00

Euzebio je napisao/la:nego kako ste mi vi komsije, gdje vam je dino fening
ne valja vam situacija nikako
bas nikako :D :D :D
Je li se vama Amar vratio sa godisnjeg?

Kako ide inmplementacija statuta, ima li investitora, dvije firme i to?
Kako napreduje politika Zeljina djeca, najmaladja ekipa i slicno?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 apr 2016, 16:01

Evander je napisao/la:Ovo se sve svodi kao da za nekoga govorimo da mu je zena kurava, a svi smo ukrainke ozenili :D
U suštini i jeste tako, ja ne bi volio da Sarajevo ispašta zbog stvari prošle sezone jer prije su se iste, čak i gore stvari radile. Treba ovo biti pouka svim klubovima da to više neće tako lako ići, da ima ljudi koji će reći stvari javnosti, a i da savez ozbiljnije pritisne da ovoga više ne bude u budućnosti. Ako ćemo ići da se gleda svako namještanje, sljedeće sezone bi apsolutno svi u opštinskim ligama igrali
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 04 apr 2016, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 04 apr 2016, 16:01

miden je napisao/la:I Amar Osim je sigurno još veci navijac Želje, ali je na kraju opet vratio svoje pare. Šuplje ostavi za djecu ispred igrališta, možda ti i povjeruju.
Mislis vratili su mu pare koje im je ukrao pa posudio, i jos im od njihovih para naplatio kamatu..kakav kralj :tokralju: :tokralju:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 apr 2016, 16:03

ultrasegamega je napisao/la: Vodite vi brigu o svojim finansijama, lako cemo mi za svoje. Mi smo bogatasi bez marke duga. Probili budzet zato sto smo placali drzavi porez po 250.000 maraka mjesecno i za godinu sve isplatili, a ne ko fukare na 10 godina. Ima se moze se.
Prvo, ne plaćaju fukare, drugo, na 36 mjeseci je, a ne na 10 godina.

Azmir ne daje pare tek tako, da daje šakom i kapom mi bismo reprogram riješili prije 2 godine. Istina je da finansira 90% svih troškova kluba, al ono glavno, reprogram, grad plaća.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 apr 2016, 16:04

lupus je napisao/la:Znači sada je 3:1 ( Šavija, Azmir i Velež ) Gracić smanjio rezultat nekom frljokom :lol:.

Azmir i kompanija imaju veći posjed i samo je pitanje vremena kad će utrpati četvrti :lol: :kiss: .

:kafa: :kafa: :kafa: :kafa:
:rol: :rol: :bow:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 04 apr 2016, 16:04

Rinuka je napisao/la:
miden je napisao/la:I Amar Osim je sigurno još veci navijac Želje, ali je na kraju opet vratio svoje pare. Šuplje ostavi za djecu ispred igrališta, možda ti i povjeruju.
Mislis vratili su mu pare koje im je ukrao pa posudio, i jos im od njihovih para naplatio kamatu..kakav kralj :tokralju: :tokralju:
I na kraju im ostavio Kokota, Stokica, Livaju i šuplju o Željinoj djeci.
Das Ist Walter

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 04 apr 2016, 16:06

wobly92 je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la: Vodite vi brigu o svojim finansijama, lako cemo mi za svoje. Mi smo bogatasi bez marke duga. Probili budzet zato sto smo placali drzavi porez po 250.000 maraka mjesecno i za godinu sve isplatili, a ne ko fukare na 10 godina. Ima se moze se.
Prvo, ne plaćaju fukare, drugo, na 36 mjeseci je, a ne na 10 godina.

Azmir ne daje pare tek tako, da daje šakom i kapom mi bismo reprogram riješili prije 2 godine. Istina je da finansira 90% svih troškova kluba, al ono glavno, reprogram, grad plaća.
Nisam mislio na Fukare (ime navijacke skupine i pise se velikim slovom), nego na fukare. Nauci citati. Ne interesujete me vi, ni ko vam sta placa.
Zadnja izmjena: ultrasegamega, dana/u 04 apr 2016, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 apr 2016, 16:08

Zamisli kad se na nekom spanskom forumu prepiru navijaci Barcelone i Reala oko namjestanja i oko financija i poslovanja kluba :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 apr 2016, 16:10

Evander je napisao/la:
Euzebio je napisao/la:nego kako ste mi vi komsije, gdje vam je dino fening
ne valja vam situacija nikako
bas nikako :D :D :D
Je li se vama Amar vratio sa godisnjeg?

Kako ide inmplementacija statuta, ima li investitora, dvije firme i to?
Kako napreduje politika Zeljina djeca, najmaladja ekipa i slicno?
Vidi se sve na terenu i van njega ;)

A najljepše od svega što klub ostade naš, ne naguzismo se prvom koji ponudi milion a zauzvrat dobi čitav klub :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 apr 2016, 16:11

ultrasegamega je napisao/la: Nisam mislio na Fukare (ime navijacke skupine i pise se velikim slovom), nego na fukare. Nauci citati. Ne interesujete me vi, ni ko vam sta placa.
Moja greška. A za ovaj drugi dio nisam se tebi obratio, već se nadovezao na priču drugih forumaša, zato sam i odvojio.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 apr 2016, 16:12

Zna li se ko je urucio pare Velezovim igracima? Jel' tada bio aktivan punac?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 apr 2016, 16:13

@Raonffa
Vas ili od Misimovica, pokazat ce vrijeme ;)

A to za rezultate se slazem, vitirina sa trofejima skuplja sve vise i vise prasine.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 04 apr 2016, 16:13

Evander je napisao/la:Ovo se sve svodi kao da za nekoga govorimo da mu je zena kurava, a svi smo ukrainke ozenili :D
Najbitnije je da su maske pale da oni koji su se busali u prsa o postenju i pricom kako neko drugi stima utakmice ispadose bas najgori sljam nase lige kada je postenje u pitanju, takvi prije ili kasnije razruse i klub do kraja u kojem su primjer Ibrakovica u Velezu ostavio pustos, Celik tone od njega i jos se ne mogu oporaviti, Slobodi da nije Azmira bilo ko zna gdje bi bili klasicni fudbalski grobari samo je kod nas to jos na nekom seoskom nivou u koji se Cicvija odlicno uklapa.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 04 apr 2016, 16:14

Beduin je napisao/la:I opet divljanje HZ, a osudjuje se policija. Klasika kad su nasi navijaci u pitanju. Ja bih zakonom jos rigoroznije mjere uveo protiv vandalizma, kazne bi pljustale pa neka se kurce svi u grupama.
Jooj kako po fejsu kukaju :tokralju: :rol:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 04 apr 2016, 16:15

[youtube][/youtube]
Pozz za postene... :wave:

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 04 apr 2016, 16:16

Raonffa je napisao/la: ne naguzismo se prvom koji ponudi milion a zauzvrat dobi čitav klub :lol:
:rol: :rol: :rol: :rol: naguzili ste se vi misimovicu za mnogo manje..a on nije dobio klub, nego ''klub'' :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 04 apr 2016, 16:17

Rinuka je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:Zasto se svima vjeruje na rijec bez ikakvog dokaza?

ako mislis na placanje sirokog upravi vehleza da im pusti tu utakmicu, slazem se da je to mito
Samo što Široki napadaju forumski je&ivjetri a Sarajevo uprave, alo uprave klubova. Vidjeti ćemo sta ce biti još... protiv nas ste premije dali Čeliku i Borcu. Borac ako ispadne reći će sigurno. Druga stvar je ČIJE SU PARE OTIŠLE ZA PREMIJE, kako ste to knjizili Malezijcu.
I Mladost smo premirali, ali nas je zayebo sudija..A cije su pare?? Sta to koga briga..Imamo ih dovoljno da premiramo svako kolo koga mi hocemo i koliko hocemo.. :salut:
Nije stigao punac do sudca u Kaknju ili je punac provaljen pa se traži unaprijed. Da imate toliko platili bi titulu, ne bi bježali od Husića. MOzete se sada ponjake u pehar pa ga poslati malezijcu.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 apr 2016, 16:18

Evander je napisao/la:@Raonffa
Vas ili od Misimovica, pokazat ce vrijeme ;)

A to za rezultate se slazem, vitirina sa trofejima skuplja sve vise i vise prasine.
Pametnom je odavno jasno.

I dalje je popunjenija nego vaša ;)

@Rinuka

Jel' se to po Red Pointu priče kuju? :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 04 apr 2016, 16:19

:crazy:
dejavu je napisao/la:
Beduin je napisao/la:I opet divljanje HZ, a osudjuje se policija. Klasika kad su nasi navijaci u pitanju. Ja bih zakonom jos rigoroznije mjere uveo protiv vandalizma, kazne bi pljustale pa neka se kurce svi u grupama.
Jooj kako po fejsu kukaju :tokralju: :rol:
Je li ti to drago sto policija prebila navijace???
Ubij se jadu, kakav si ti navijac?!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []