ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
jap, da ga je neko naučio da udara forhend, možda 
Pa sve ovo boldovano imaju jer imaju odlicnu samokontrolu, psihicki uticaj na njihovu igru su sveli na minimum i nece dopustiti sebi da po 15 20 minuta se potpuno iskljuce iz meca kao ovaj dvojac.Virtu4l je napisao/la:To su argumenti koji ti ne idu u korist, jer najbolji tenis moraš igrati protiv najboljih igrača.
Bolji su po tome što kombinovano imaju 38 pobjeda protiv Đokovića, Nadala i Federera. Bolji su po tome što imaju bar po jedno slam finale i što svaki od njih ima neki udarac kojim dominira i u koji se uvijek može pouzdati.
I naravno da nema bolji bekend od Berdycha.
Poenta je da Dolgopolov ima vecu koncentraciju i da se zna kontrolisati a ne ugasiti iz meca po 20 minuta da bi imao i bolje rezultate nego ova trojica.
Prag koji odvaja vrhunske igrace od prosjecnih je upravo psiha, nikakva druga stvar.
Ne treba tebi dominantan udarac kada sve udarce igras podjednako dobro kao sto radi Dolgi, niko nije kriv Tsongi sto bolji bekend imam ja od njega pa mu FH iskace u prvi plan.
@AnkleBreaker
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Forhend, povrede, buran život... i propade talenat koji je tukao Federera sa 18-19 godina...shminka je napisao/la:jap, da ga je neko naučio da udara forhend, možda
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da, da, Tsonga je baš psihički stabilan igračbodi123 je napisao/la:Pa sve ovo boldovano imaju jer imaju odlicnu samokontrolu, psihicki uticaj na njihovu igru su sveli na minimum i nece dopustiti sebi da po 15 20 minuta se potpuno iskljuce iz meca kao ovaj dvojac.
I još nešto, ne iskače njemu forhend u prvi plan zato što mu je lošiji bekend, već zato što je to jedan od najboljih forhenda na touru.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa naravno da jest za razliku od svog buraza Monfilsa. Da nije q bi moj bio evo vec 7 8 godina u top10 fakticki sa 2 od 3 osnovna udarca jer cu ti naci u top 50 bar 45 igraca koji mlataraju bolje backhand od Joa.
Zavarava te njegov ludacki mentalitet i sva ona pozitivna energija koja izlazi iz njega, daleko je on od rupe u glavi kao ova dvojica.
Slazem da je Richard mogao vise u karijeri,jer se sjecam da je Rafa jednom prilikom govorio kako ga je Gasquet mlatarao u juniorskim danima, a i vrsnjaci su, ali je morao raditi na svom forehandu koji je opet blago receno prosjecan.
Zavarava te njegov ludacki mentalitet i sva ona pozitivna energija koja izlazi iz njega, daleko je on od rupe u glavi kao ova dvojica.
Slazem da je Richard mogao vise u karijeri,jer se sjecam da je Rafa jednom prilikom govorio kako ga je Gasquet mlatarao u juniorskim danima, a i vrsnjaci su, ali je morao raditi na svom forehandu koji je opet blago receno prosjecan.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Znači još uvijek misliš da je Tsongin forhend u prvom planu zbog lošeg bekenda?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa vidi, da Jo ima bekend recimo ranga Berdycha, znaci solidan nista posebno, onda bi se govorilo da je Tsonga kompletan igrac sa dobra sva 3 udarca i niko ne bi toliko potencirao njegov FH kao da je F. Gonzalesov u najmanju ruku.Virtu4l je napisao/la:Znači još uvijek misliš da je Tsongin forhend u prvom planu zbog lošeg bekenda?
Niko ne spori da je Tsongin FH jedan od boljih na touru ali i to da je uveliko precijenjen zbog nedostatka ovog drugog udarca, to je samo moje misljenje.
Ma jedno su varijacije Federera, a drugo su varijacije kod Dolgopolova. Federera da probudis u pola noci on ce pogodit one udarce koje zamisli, vidis da je sve unaprijed smisljeno. Dolgopolov i Paire bas druga prica, hrpa nerezonskih poteza, pa kad krene dobri su, a kad ne muce se s amaterima. A ovih meceva bas ima koliko hoces, gdje su kao veliki favoriti pa ne mogu. Sam taj stil igre mnogo bolje prolazi kad u mec udju kao underog gdje nemaju sta izgubit.
Bas je Gabashvili nedavno dao izjavu da mu novi trener pomaze da poboljsa igra u izmjenama. "Prije sam igrao ludo. Pogodio bih winner, a onda napravio tri neforsirane greške. S tim tenisom sam mogao pobijediti bilo koga, ali onda bih izgubio pet mečeva zaredom". Tako je i Dolgopolov nakon tog vrhunskog meca protiv Djokovica kojeg je neko gore postavio izgubio sljedecih 6 ili 7. Nije da nema do glave, ali je vise do stila igre. I za Berdycha govore da je p*zda, da je rupa u glavi, pa mu se ovakve stvari nikad ne bi mogle desiti, jer u mecu uvijek igra ono sto zna da moze pogoditi.
Bas je Gabashvili nedavno dao izjavu da mu novi trener pomaze da poboljsa igra u izmjenama. "Prije sam igrao ludo. Pogodio bih winner, a onda napravio tri neforsirane greške. S tim tenisom sam mogao pobijediti bilo koga, ali onda bih izgubio pet mečeva zaredom". Tako je i Dolgopolov nakon tog vrhunskog meca protiv Djokovica kojeg je neko gore postavio izgubio sljedecih 6 ili 7. Nije da nema do glave, ali je vise do stila igre. I za Berdycha govore da je p*zda, da je rupa u glavi, pa mu se ovakve stvari nikad ne bi mogle desiti, jer u mecu uvijek igra ono sto zna da moze pogoditi.
Ma naravno, kao što sam napisao ranije, prosječni igrači, ni blizu teniskom vrhu. Dolgopolov je simpatičan i atraktivan igrač, ništa više od toga, a o Fogniniju je smiješno i pričati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Re: ATP Tour
Joj Roberta.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Robert u 36. godini igra tenis karijere. Kakve winere je lik imao u ovom mecu to je za ne povjerovati. 
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Postovi sa teme bh tenis o Dolgopolovu, Fogniniju i ostalim su prebačeni ovdje i ovdje možete nastaviti diskusiju o tome. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Tek sada po Rafi vidim koliko je zapravo ona sljaka u Madridu ogavna.
Ne razumijem zasto uprava tunira ne stavi ovu sljaku iz Rima ili Monte Carla, jer ona njihova vise slici Americkoj sljaci nego ovoj Evropskoj, a turnir je postavljen jel kao neka RG predserija.
Ne razumijem zasto uprava tunira ne stavi ovu sljaku iz Rima ili Monte Carla, jer ona njihova vise slici Americkoj sljaci nego ovoj Evropskoj, a turnir je postavljen jel kao neka RG predserija.
Nema to nikakve veze sa samom šljakom, dolazili su im stručnjaci sa ostalih turnira da pokušaju popraviti stvari, ali nisu uspjeli. Nadmorska visina je nešto protiv čega se ne može. Ako se napravi teren sličan ostalima, uslovi budu prebrzi. Da bi se donekle usporilo, nabace više šljake, a onda se ona ljepi na patikama više nego što treba.
Na silu je uguran taj turnir u ovu seriju, nikada nije u potpunosti legla ta promjena Hamburg-Madrid.
Na silu je uguran taj turnir u ovu seriju, nikada nije u potpunosti legla ta promjena Hamburg-Madrid.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
A i u Rimu nije baš nešto sporo, brže je nego prošle godine.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ode roger na pazar. ovo je izgledalo zastrašujuće lako

Rodžer majstorski iskulira šljaku. pametan potez po meni. matoro se, nema više snage a čemu rizikovati povrede na podlozi na kojoj ionako nema više nikakav imperativ
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Opet se to moze koliko toliko unormaliti. Teren se mora cesce prskati, za pocetak.
Da, Hamburg je vjerovatno i najsporiji turnir, uz Barcelonu, tako da ova promjena je smijesna u najmanju ruku. Jos kad se sjetim onog eksperimenta sa plavom sljakom.
Da, Hamburg je vjerovatno i najsporiji turnir, uz Barcelonu, tako da ova promjena je smijesna u najmanju ruku. Jos kad se sjetim onog eksperimenta sa plavom sljakom.
I to, a i Thiem je pustio muda u zadnje vrijemeDANTES je napisao/la:Rodžer majstorski iskulira šljaku. pametan potez po meni. matoro se, nema više snage a čemu rizikovati povrede na podlozi na kojoj ionako nema više nikakav imperativ
Dobar rezultat za Thiema, ali mislim da je i on svjestan da bi imao mizerne šanse za pobjedu da se Roger ne muči s povredom. Ne sviđa mi se njegovo stanje nikako, nadam se da je sve ovo dio neke taktike da se protivnici opuste i da što bezbolnije prođe kroz sezonu šljake i pripremi se za Wimbledon, ali ako to nije slučaj i ako tijelo stvarno ne može više podnositi napore u kontinuitetu, bojim se da bi mu već ove godine mogao biti kraj. A tenis bez Federera nije isti sport...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.