NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: Svaštara
Greivis, shvati da nije košarka samo statistika.
Po meni neupitno K.G bio motor te šampionske ekipe.
Po meni neupitno K.G bio motor te šampionske ekipe.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Eto, pametnom dosta.Donnie Darko je napisao/la:Dijelio je 14. mjesto sa Antawnom JamisonomClutch je napisao/la:Koji je Pierce bio?Donnie Darko je napisao/la:
I bio je top3 u glasanju za MVP-a. Po mom mišljenju trebao je više glasova osvojiti, barem više od Chrisa Paula.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 24 maj 2016, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ma dobro bilo je dosta blize sto se tice napada nego u Heat-u, mada je on prve sezone izmedju Brona i Wade-a bilo dosta blizu kako u sezoni tako i u playoffu, kasnije je sve islo preko Brona. A ovamo KG krenule povrede, i samim tim slabiji faktor u napadu.JoseeMourinho je napisao/la:Znaci Wade je bio prvi igrač Heata jer je to njegova ekipa bila?
opet mijesate regularnu sezou i playoff....
Finals MVP je bio Paul Pierce, glavom i bradom... kad je najvaznije znalo se ko im je donio titulu... ono sto posebno bode u oci je da je PP imao bolji FG% od KG
meni je nekako mjerodavniji ucinak u PO nego u regularnoj sezoni
Finals MVP je bio Paul Pierce, glavom i bradom... kad je najvaznije znalo se ko im je donio titulu... ono sto posebno bode u oci je da je PP imao bolji FG% od KG
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
KG ima bolje statse i kroz PO, u finalu od njih trojice najbolji po statsima bio Allen.KK_Bosna je napisao/la:opet mijesate regularnu sezou i playoff....
Kad je imao bolji FG%? u finalu ili u cijelom tom playoffu? Za taj playoff KG puco 49.5% iz igre, PP 44%KK_Bosna je napisao/la:opet mijesate regularnu sezou i playoff....
Imo je KG vecu rolu i kroz playoff. Finals MVP je samo za tu jednu jedinu seriju, nije ti to playoffs MVP.KK_Bosna je napisao/la:opet mijesate regularnu sezou i playoff....
Kad uzmes samo jednu seriju tu ti je bitan i matchup. Pierce je bio fantastican closer, i zbog toga je dobio MVP.
Medjutim sveukupno, KG > Pierce ili barem KG = Pierce. Kakva 3. opcija i te neke price.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
za finale govorimalemsa je napisao/la:Kad je imao bolji FG%? u finalu ili u cijelom tom playoffu? Za taj playoff KG puco 49.5% iz igre, PP 44%KK_Bosna je napisao/la:opet mijesate regularnu sezou i playoff....
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
1. tekma izdominirao garnett, BOS slavio
2. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
3. tekma izdominirao allen, LAL slavio
4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
5. tekma izdominirao pierce, LAL slavio
6. tekma izdominirala sva trojica, BOS stavio
4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
pa dobroKK_Bosna je napisao/la: za finale govorim
Opet je KG imao najvise suteva i najveci USAGE u ekipi
U „moru“ svih bivših igrača koji su harali košarkaškim terenima svoga doba, a omalovažavaju kompetitivnost današnje generacije, ima tu i tamo pozitivnih riječi hvale za današnje igrače. I to ne od bilo koga, već od jednog od najvećih igrača svih vremena i Hall of Famera Larryja Birda.
„Smiješno je kako se igra promijenila. Prije 16-17 godina nisam mislio da postoji mjesta za male playmakere u ligi, već samo za igrače poput Magica Johnsona. Sve dok nisu počeli šutirati trice i širiti teren. Sada svi žele male igrače.“, zaključio je Bird.
„Ti klinci šutiraju iz veće udaljenosti s više preciznosti nego u moje vrijeme. Uvijek mislite da je vaša era najbolja, ali sada više nisam u to siguran.“, nastavio je.
Bird trenutno obnaša funkciju predsjednika Indiana Pacersa, a iz ove izjave možemo zaključiti da je Franku Vogelu, između ostalog, uručen otkaz jer nije puno vremena provodio sa small-ball postavom.
Također, na prošlogodišnjem draftu birali su visoko krilo Mylesa Turnera što se baš i ne slaže s njegovom izjavom. Koliko je to bio dobar izbor tek ostaje za vidjeti, a ubrzo očekujemo dolazak niskog sharp-shootera u Indianapolis.
„Smiješno je kako se igra promijenila. Prije 16-17 godina nisam mislio da postoji mjesta za male playmakere u ligi, već samo za igrače poput Magica Johnsona. Sve dok nisu počeli šutirati trice i širiti teren. Sada svi žele male igrače.“, zaključio je Bird.
„Ti klinci šutiraju iz veće udaljenosti s više preciznosti nego u moje vrijeme. Uvijek mislite da je vaša era najbolja, ali sada više nisam u to siguran.“, nastavio je.
Bird trenutno obnaša funkciju predsjednika Indiana Pacersa, a iz ove izjave možemo zaključiti da je Franku Vogelu, između ostalog, uručen otkaz jer nije puno vremena provodio sa small-ball postavom.
Također, na prošlogodišnjem draftu birali su visoko krilo Mylesa Turnera što se baš i ne slaže s njegovom izjavom. Koliko je to bio dobar izbor tek ostaje za vidjeti, a ubrzo očekujemo dolazak niskog sharp-shootera u Indianapolis.
ma sve ok,sva trojica koje si nabrojao su fantastični,puno je razloga zbog kojih je po meni k. malone drugi najbolji PF ikada,bio mvp u vrijeme kad je jordan igrao u punoj snazi,drugi najbolji strijelac svih vremena,.7. skakac svih vremena,10.u osv. loptama svih vremena,25 poena i 10 skokova prosjecno u karijeri koju je zavrsio sa 41 godinomKawhi je napisao/la:Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.filip13 je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Kakav ba Pirce ???? Izdominirao nas E.House i J.Posey tu smo izgubili finale, imali smo +24KK_Bosna je napisao/la:1. tekma izdominirao garnett, BOS slavio
4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio![]()
i sa 36 godina bio MVP ligefilip13 je napisao/la:ma sve ok,sva trojica koje si nabrojao su fantastični,puno je razloga zbog kojih je po meni k. malone drugi najbolji PF ikada,bio mvp u vrijeme kad je jordan igrao u punoj snazi,drugi najbolji strijelac svih vremena,.7. skakac svih vremena,10.u osv. loptama svih vremena,25 poena i 10 skokova prosjecno u karijeri koju je zavrsio sa 41 godinomKawhi je napisao/la:Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.filip13 je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
znam ja vrlo dobro da je posey pogadjao trojke, house je dao jednu pred kraj... ali pierce je unistio kobea u defanzivi i jos nam je pri tom utrpao 20-ak poena i imao 10-ak asista ako se dobro sjecamKobe Bryant je napisao/la:Kakav ba Pirce ???? Izdominirao nas E.House i J.Posey tu smo izgubili finale, imali smo +24KK_Bosna je napisao/la:4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio![]()
, kao i ona izolacija kada je Allen vidio da ga cuva Saša na zadnjem napadu , covjek prodje pored njega kao da ga nema , a Gasol je bio Gasoft koji nije mogao da isprati na pomoci
i sa 36 godina bio MVP lige[/quote]alemsa je napisao/la:ma sve ok,sva trojica koje si nabrojao su fantastični,puno je razloga zbog kojih je po meni k. malone drugi najbolji PF ikada,bio mvp u vrijeme kad je jordan igrao u punoj snazi,drugi najbolji strijelac svih vremena,.7. skakac svih vremena,10.u osv. loptama svih vremena,25 poena i 10 skokova prosjecno u karijeri koju je zavrsio sa 41 godinomfilip13 je napisao/la:Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.Kawhi je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
da, i to
- Donnie Darko
- Kontakt:
https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate
Razlozi zašto se Curry ne bi snašao u 90s NBA.
Odličan članak. Slažem se sa većinom.
Istina.Donnie Darko je napisao/la:https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- PaskalHens
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate
Viva la France, as they say in Rome.