NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

LeSa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la LeSa » 24 maj 2016, 16:46

Greivis, shvati da nije košarka samo statistika.

Po meni neupitno K.G bio motor te šampionske ekipe.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 16:46

Donnie Darko je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
I bio je top3 u glasanju za MVP-a. Po mom mišljenju trebao je više glasova osvojiti, barem više od Chrisa Paula.
Koji je Pierce bio? :P
Dijelio je 14. mjesto sa Antawnom Jamisonom :mrgreen:
Eto, pametnom dosta. ;)
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 24 maj 2016, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 16:47

JoseeMourinho je napisao/la:Znaci Wade je bio prvi igrač Heata jer je to njegova ekipa bila?
Ma dobro bilo je dosta blize sto se tice napada nego u Heat-u, mada je on prve sezone izmedju Brona i Wade-a bilo dosta blizu kako u sezoni tako i u playoffu, kasnije je sve islo preko Brona. A ovamo KG krenule povrede, i samim tim slabiji faktor u napadu.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 16:57

opet mijesate regularnu sezou i playoff....

Finals MVP je bio Paul Pierce, glavom i bradom... kad je najvaznije znalo se ko im je donio titulu... ono sto posebno bode u oci je da je PP imao bolji FG% od KG

meni je nekako mjerodavniji ucinak u PO nego u regularnoj sezoni ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 maj 2016, 16:59

KK_Bosna je napisao/la:opet mijesate regularnu sezou i playoff....

Finals MVP je bio Paul Pierce, glavom i bradom... kad je najvaznije znalo se ko im je donio titulu... ono sto posebno bode u oci je da je PP imao bolji FG% od KG

KG ima bolje statse i kroz PO, u finalu od njih trojice najbolji po statsima bio Allen.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 17:00

Kad je imao bolji FG%? u finalu ili u cijelom tom playoffu? Za taj playoff KG puco 49.5% iz igre, PP 44%

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 17:02

Imo je KG vecu rolu i kroz playoff. Finals MVP je samo za tu jednu jedinu seriju, nije ti to playoffs MVP. ;)
Kad uzmes samo jednu seriju tu ti je bitan i matchup. Pierce je bio fantastican closer, i zbog toga je dobio MVP.
Medjutim sveukupno, KG > Pierce ili barem KG = Pierce. Kakva 3. opcija i te neke price.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 17:09

alemsa je napisao/la:

Kad je imao bolji FG%? u finalu ili u cijelom tom playoffu? Za taj playoff KG puco 49.5% iz igre, PP 44%
za finale govorim
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 17:14

1. tekma izdominirao garnett, BOS slavio
2. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
3. tekma izdominirao allen, LAL slavio
4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
5. tekma izdominirao pierce, LAL slavio
6. tekma izdominirala sva trojica, BOS stavio

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 17:14

KK_Bosna je napisao/la: za finale govorim
pa dobro

Opet je KG imao najvise suteva i najveci USAGE u ekipi ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 maj 2016, 17:30

U „moru“ svih bivših igrača koji su harali košarkaškim terenima svoga doba, a omalovažavaju kompetitivnost današnje generacije, ima tu i tamo pozitivnih riječi hvale za današnje igrače. I to ne od bilo koga, već od jednog od najvećih igrača svih vremena i Hall of Famera Larryja Birda.

„Smiješno je kako se igra promijenila. Prije 16-17 godina nisam mislio da postoji mjesta za male playmakere u ligi, već samo za igrače poput Magica Johnsona. Sve dok nisu počeli šutirati trice i širiti teren. Sada svi žele male igrače.“, zaključio je Bird.

„Ti klinci šutiraju iz veće udaljenosti s više preciznosti nego u moje vrijeme. Uvijek mislite da je vaša era najbolja, ali sada više nisam u to siguran.“, nastavio je.

Bird trenutno obnaša funkciju predsjednika Indiana Pacersa, a iz ove izjave možemo zaključiti da je Franku Vogelu, između ostalog, uručen otkaz jer nije puno vremena provodio sa small-ball postavom.

Također, na prošlogodišnjem draftu birali su visoko krilo Mylesa Turnera što se baš i ne slaže s njegovom izjavom. Koliko je to bio dobar izbor tek ostaje za vidjeti, a ubrzo očekujemo dolazak niskog sharp-shootera u Indianapolis.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 maj 2016, 17:37

Kawhi je napisao/la:
filip13 je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.
ma sve ok,sva trojica koje si nabrojao su fantastični,puno je razloga zbog kojih je po meni k. malone drugi najbolji PF ikada,bio mvp u vrijeme kad je jordan igrao u punoj snazi,drugi najbolji strijelac svih vremena,.7. skakac svih vremena,10.u osv. loptama svih vremena,25 poena i 10 skokova prosjecno u karijeri koju je zavrsio sa 41 godinom

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 17:39

Here comes the Filip
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 24 maj 2016, 17:44

KK_Bosna je napisao/la:1. tekma izdominirao garnett, BOS slavio
2. tekma izdominirao pierce, BOS slavio
3. tekma izdominirao allen, LAL slavio
4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio :wtf:
5. tekma izdominirao pierce, LAL slavio
6. tekma izdominirala sva trojica, BOS stavio
Kakav ba Pirce ???? Izdominirao nas E.House i J.Posey tu smo izgubili finale, imali smo +24 :roll: , kao i ona izolacija kada je Allen vidio da ga cuva Saša na zadnjem napadu , covjek prodje pored njega kao da ga nema , a Gasol je bio Gasoft koji nije mogao da isprati na pomoci :evil:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 17:46

filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
filip13 je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.
ma sve ok,sva trojica koje si nabrojao su fantastični,puno je razloga zbog kojih je po meni k. malone drugi najbolji PF ikada,bio mvp u vrijeme kad je jordan igrao u punoj snazi,drugi najbolji strijelac svih vremena,.7. skakac svih vremena,10.u osv. loptama svih vremena,25 poena i 10 skokova prosjecno u karijeri koju je zavrsio sa 41 godinom
i sa 36 godina bio MVP lige

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 18:02

Kobe Bryant je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:4. tekma izdominirao pierce, BOS slavio :wtf:
Kakav ba Pirce ???? Izdominirao nas E.House i J.Posey tu smo izgubili finale, imali smo +24 :roll: , kao i ona izolacija kada je Allen vidio da ga cuva Saša na zadnjem napadu , covjek prodje pored njega kao da ga nema , a Gasol je bio Gasoft koji nije mogao da isprati na pomoci :evil:
znam ja vrlo dobro da je posey pogadjao trojke, house je dao jednu pred kraj... ali pierce je unistio kobea u defanzivi i jos nam je pri tom utrpao 20-ak poena i imao 10-ak asista ako se dobro sjecam :?:

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 maj 2016, 20:52

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
i sa 36 godina bio MVP lige[/quote]

da, i to

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2016, 20:58

https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate

Razlozi zašto se Curry ne bi snašao u 90s NBA.

Odličan članak. Slažem se sa većinom.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 21:07

Donnie Darko je napisao/la:https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate

Istina.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 24 maj 2016, 22:18

Donnie Darko je napisao/la:https://www.gq.com/story/steph-curry-90s-nba-debate

:lol: :lol: :thumbup:
Viva la France, as they say in Rome.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []