Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić ispunio je svoj zadatak zbog kojeg je i došao u Valenciennes. U Ligue 2, Hadžija je sa svojim izabranicima uspio ostati u drugom rangu francuskog fudbala.
Po dolasku na odmor u bosanskohercegovačku prijestolnicu, razgovarali smo sa Hadžibegićem o svemu pomalo, što bi se reklo „razgovor u prolazu“, ali samo iz razloga što smo bili pred zaključenjem broja.
- Žao mi je što nismo izašli u Evropu. Zna se moje mišljenja, Sarajevo uvijek treba biti prvak i igrati na evropskoj sceni. Što se tiče posljednjih dešavanja, nisam uopšte upoznat, ali me je jedna izjava uopšte ne sviđa „Sarajevo do Tana i Sarajevo poslije Tana“. To se ne može reći ni u kom slučaju. Sarajevo je ispred svega, ispred svih...- kaže Hadžibegić.
a daaaj pa što šupljiraš onda.... bezveznjak , kako mi je mrzak lik....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače