FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 05 jun 2016, 16:31

Zip je napisao/la:Oj ovog iz Lukavca ybte :lol:
Pa mozes li se dohavizati malo, i pokusati da u svakom postu ne unosis negativu?

Ko je rekao da necemo dovoditi igrace, da necemo imati ekipu za prvo mjesto?
Pustite vise mahale i smirite se i cekajte..

Samo mogu reci fala Bogu pa se vise ne slusa glas navijaca.
Pa eto, sam prokontaj, ako prodaju i Benku i Duljevića, a hoće, tebi treba 8-9 igrača samo za prvih 11, jel moguće dovesti u jednom prelaznom roku toliko igrača?

Ako Delač ode, Pavlović je solidna zamjena. Svi ćemo se složiti da Plakalo ne može biti drugi golman, tako da ti treba jedan golman za konkurenciju.
Barbarić otišao, ostali smo samo na Kovačeviću koji nije igrač za velike utakmice a takvih će biti dosta u ligi 12, dobar je za klupe. Znači treba ti minimalno 2 stopera, Džidić bi bio dobar, već smo ga kontaktirali ali on još ništa ne zna jer ima ponude i od ostalih ekipa iz vrha. Memišević iz Radnika bi bio dobar, ali mislim da je nerealno njega dovesti jer je vezan ugovorom.

Što se tiče bekova, pošto je filozofija jasna, tj. forsiranje mladih igrača, nemam ništa protiv da Kadušić bude prva opcija na desnom beku a njegova zamjena Kallasi je pristojna. Na lijevom beku imaš Bekića, solidnog igrača za naše uslove, ali nemaš za njega zamjenu, Kramar to ne može biti. Treba dovesti konkurenciju Bekiću na lijevom beku, Ivetić bi bio odlično rješenje.

Sredu nikako nemamo, Radovac i Rustemović su za klupe, ako su ambicije kluba jedan od trofeja i izlazak u Evropu. Mihojeviću svaka čast za onih zadnjih par utakmica, bit će dobar igrač i treba igrati svaku utakmicu, cijelu, protiv ekipa koji će se boriti za opstanak, a za veće utakmice kao što je derbi, Zrinjski, Lištica..., ja bi ga ostavio na klupi dok još se stasa u igračinu. Znači trebaju ti tu 2 dobra vezna igrača za prvih 11.
Ako Duljevića prodamo, a sve su prilike, treba ti dobra zamjena za njega na lijevom krilu, i naravno, konkurencija za lijevo krilo.
Za desno krilo se spominje Dušan Hodžić, koji je u Radniku igrao beka, a ovdje se dovodi da igra krilo?!
Tako smo doveli Hebibovića da igra beka a u Veležu igrao krilo, i šta je bilo na kraju?
Nemam ništa protiv Hodžića, nadam se da će bit pojačanje ali mi nije logično, a za tu desnu stranu, njemu treba konkurencija, sumnjam da bi to mogao biti Hebibibović.

Prodaje se i Benko, ostaješ samo na Ameru Bekiću.. nije pametno nikako, treba tu još 2 kvalitetna napadača za prvih 11 dok bi Amer bio klupa i zamjena.

Naravno, i ja sam za da se što više prilika dadne mladim igračima (Čataković, Vazda, Gljiva, Herić...) ali u utakmicama protiv Krupe, Metalaca i ostalim "slabijim" ekipama.

Kako se piše, Brazilci će biti bivši, Krampar nema više šta tražiti, nego se pokupiti i sam otići, mislim da je dosta bilo i Okića, Berberović više nema šta pokazati, stižu ga godine a i bolje da mjestu prepusti nekom akademcu.

Ukoliko se prodaju Benko i Duljević, treba dovesti za prvu postavu, po mom mišljenju igrače na ovim pozicijama ako su ambicije jedan od trofeja:
2 stopera, 2 vezna, oba krila, 2 napadača = 8 igrača

Za konkurenciju: drugi golman, zamjena za Bekića, zamjena za Hodžića + akademci.

PREVIŠE ZA JEDAN PRELAZNI ROK, POGTOV ZA KLUB KOJI NE PLAĆA OBEŠTEĆENJA VEĆ DOVODI SAMO SLOBODNE IGRAČE.
Nemoguća misija, pogotov za ove lopove i nespobnjakoviće koji vode klub.

Da ne govorim da to sve treba uigrat..

Izvinjavam se na dužem postu, da se ne bi kvarila tema, nemojte me citirati.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jun 2016, 16:35

Memara je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Mladji od mene po 3-4 godine se masovno udaju, pa sta je ovo
Luda vremena
pogresna tema brate :lol: :lol: :lol:

On topic: Duljevica ne pustamo ispod 2 miliona € :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 05 jun 2016, 16:39

BordoBolesnik je napisao/la:Da se nadovezem na ono sto se pisalo o Dusanu Hodzicu. Vidim u medijima pa i ovdje to se smatra zavrsenim, medjutim ono sto sam ja cuo (nisam nikakav insajder) je da ga Husaric zeli smjestiti ovdje sto i igracu odgovara uz dobru platu ali da je to daleko od stvarnosti te da sutra nece doci do potpisa. U klubu ipak nije bajno i sjajno kako se to ovdje predstavlja gledajuci sa financijskog aspetka, o sportskom ne vrijedi trositi rijeci, nula bodova. Ostaje da se vidi sta ce biti. Isto tako vrijedi za Saida, zelja postoji ali love za njegovu platu nema.
Kada kazem cuo mislim na starije, dugogodisnje navijace ovog kluba koji imaju svoja poznanstva u klubu a tu se ne radi o upravi, BP itd.
Sve dok menađeri tipa Husarića dovode igrače u FKS to je znak da se ništa nije promjenilo i da je ostalo sve isto, odnosno nedovoljni vidokruzi postojućih ljudi koji su zaduženi za dovođenje igrača među prvima tu ubrajam Dinu koji veze nema o stvarima u tom poslu. Dino je lično određene igrače doveo, a lično je neke i otjerao. Mjesto da stručni štab i sportski direktor (ukoliko ga ima) dovodi i tjera sve igrače jer im je to u opisu posla to je ponekad radio kod nas direktor kluba :facepalm:

Možda neki misle da Husarić gotivi klub, gmaz obični on gotivi samo lovu i gleda kako će se omastiti kao i Džeka i ostali klošari.

Jedva čekam kraj 2016 godine da se prikažu prihodi i rashodi pa da vidim jel li budžet bio 7 miliona kao prošle godine, hoeće ali u k..... Neće biti ni ista zarada na članskim, godišnjim i fan shopu i tu će pasti cifra.

Molim skupštinu odnosno Maida Delića, Avdu Salihbegovića i ostale ako rade u interesu FKS da zatraže od upravnog odbora i direktora kluba detaljne podatke o prihodima i rashodima koliko je love u šta išlo i neka to javno pokažu kao što je to skupština tražila od Sise u Slobodi nedavno. 6,6 miliona km je ogromna cifra za BH uslove i hoćemo da znamo detaljnije gdje je ova cifra otišla i u šta. Koliko je otišlo na plate, na tjeranje igrača, na ruke, na premije i dodatne prihode, na poreze, kamp, na stanove itd. itd. U svemu ovome trošile su se i pare navijača i imamo pravo da znamo i hoćemo da znamo. Ako neće da prikažu ima ova revizorska kuća koja je radila reviziju neka oni daju podatke, a i savez ima ove podatke od revizorske kuće jer je to njihova revizorska kuća sa kojom imaju tal, a još su podatke Sarajeva morali dobiti radi izdavanja licence. Svi sve znaju , a kada treba navijačima šta prikazati svi šute, bježe i skrivaju se. Ko je pošteno radio nema od bilo koga šta kriti, izvolite pošteni imate šansu da se pokažete.

Eto ko gotivi naše mlade igrače neće više kukati i govoriti gdje su naša djeca, od naredne sezone imati će te priliku da gledate više naše djece u prvom timu. ali nemojte pri tome da tražite trofej jer na to nećete imati pravo.
SRETAN BROJ - 1725

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 05 jun 2016, 16:41

Bosniacum Lilium je napisao/la:
On topic: Duljevica ne pustamo ispod 2 miliona € :P
werder nudi milion i hajrovica na posudbu :kafa:

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 05 jun 2016, 16:47

DBR1987 je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Ja bih zamolio ovu raju da ne plasira ove mahalske prica i jos dodatno pogorsavaju vec zategnutu situaciju. Cuj vrsimo utaju poreza i ostale gluposti, to su stvarno dusmanski postovi. Da znate koliko ne znate ne bi to ni pisali, pa svaki mjesec u klub dolazi inspekcija i vrsi provjere racuna, racunovodstvenih knjiga i svega ostalog i nista nije nikad nadjeno po pitanju utaje poreza. Ne mora se dodavati ulje na vatru i biti grobar vlastitog kluba...
Ljudi veze sa zivotom nemaju ovo su opasne optuzbe na racun kluba ... ja mislim da je ovo sve pozadina one price da Benku i Delaca Cardif placa, pa maloumnici to prozvali utajom poreza tj kamatari sa one strane Miljacke ...pa hoce da i nas uvuku i oblate .... LJUDI RAZMISLJAJTE SVOJOM GLAVOM I NE VJERUJTE U SVE STO PROCITATE ne blatite svoj klub, jer imamo vec bruku dusmana koji to pokusavaju
Kakvih nas ima nama ne treba dušman veči od nas samih fujjjjjjjjjjjjj.
Sarajevo ljubavi moja!

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 05 jun 2016, 17:01

@SiouxLukavac sve potpisujem, samo jos dodaj na to trenera i upravu. Previse posljedica cemo osjetit iz ove sezone
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 05 jun 2016, 17:28

zlo87 je napisao/la:@SiouxLukavac sve potpisujem, samo jos dodaj na to trenera i upravu. Previse posljedica cemo osjetit iz ove sezone
Ja bih bio najsretniji da imamo solidnu ekipu, kojoj treba 3-4 dobra igrača i da budemo jedni od konkurenata za neki od trofeja, ali nažalost nije takva situacija. Pa mislim da čak i Dinamo Zagreb sa onakvim skautingom, parama i stručnim ljudima (za sportske rezultata) ne bi imao vremena i načina da dovedu u jednom prelaznom roku toliko igrača, da uigraju ekipu i da spremni uđu u sezonu kao jedni od favorita.

Umjesto da smo iskoristili sve pogodnosti i uslove da se izdignemo od prosjeka, da sada imamo 13-14 super kvalitetnih igrača + omladince, pa da svaku utakmicu damo priliku istim da se dokažu i da što bolje napreduju uz ove već kvalitetne igrače, koji će rješavati "lakše" utakmice već u prvom poluvremenu, kako bi mlađi igrači, bez pritiska odigrali ostatak utakmice i dobijali na samopozdanju i svemu ostalom...

Mene najviše ljuti što gospoda koja vodi klub ne izađe u javnost sa analizom i komentarom o sezoni koja je iza nas.
Pa brate mili, kada bi izašli u javnost, priznali krivicu, priznali da je iza nas katastrofalna sezona, da se operu od silnih priča i talovima koji navijači spominju, da se ograde ako su već upravu. Pogriješili jesu, svi znamo, ali ne bi im se toliko navijači na vrat penjali da taj, sitni korak naprave i da bar znamo šta nas čeka u budućnosti.

Al ne, oni neće priznati krivicu, znaju da je loša sezona ali ne toliko. :facepalm: :nedam: :damn:
Oni spominju najgluplje stvari koje navijače ne zanimaju, j3bo li vas finansijski plus i silni sponzori.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jun 2016, 17:43

Kakva god da nam pojacnja dodu i kako god da krenemo u novu sezonu,nadam se da ce neko snositi odgovornost i odgovarati za ovu katastrofalnu sezonu u kojoj smo imali najveci budzet u poslijeratnoj istoriji klubskog fudbala u BiH,a ostvarili jedan od najlosijh rezultata!
Edit: @sioux brate,svaka ti je na mjesti,zaista.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 05 jun 2016, 19:14

ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jun 2016, 19:31

To nam bacas 'bombe' kao i inace
:mrgreen:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jun 2016, 19:54

aleksandar_veliki je napisao/la:
Kako, na koji nacin? Ima li nas ijedan klub 500.000 necega za igraca.
Ima!
500,000 feninga

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 05 jun 2016, 19:59

Ma yebo njega, ovo je prava transfer bomba.
http://www.transfermarkt.de/hans-jurgen ... ler/193841
Konkurencija Pavloviću, slobodan igrač...
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 05 jun 2016, 20:03

Kako, na koji nacin? Ima li nas ijedan klub 500.000 necega za igraca.
Tako sam cuo.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 jun 2016, 20:12

Zec je slobodan igrac tako, da bi dosao besplatno, ali ne vjerujem da ima zelju da igra u nasoj ligi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 05 jun 2016, 20:14

Ima li nade i za ove sto lupaju cijelo vrijeme za kakav ban,makar sedmicu da normalna raja malo odmori od gluposti :salut:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 05 jun 2016, 20:17

RedEvil je napisao/la:Ima li nade i za ove sto lupaju cijelo vrijeme za kakav ban,makar sedmicu da normalna raja malo odmori od gluposti :salut:
:thumbup:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 jun 2016, 20:21

Ermin nece nikad za nas igrati. on je sam reako jednog dana hoce da igra za Zelju.on se vraca u tursku zbog zene. mozda mali Zec ali ne znam treba nam on.

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 05 jun 2016, 20:25

Jos kad ovaj pulen nesto napise za najezit se odmah,idi bolan lupaj cifre na tm,pusti se corava posla ibogati :salut:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 jun 2016, 20:26

Majkle jel otišo Benko

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 05 jun 2016, 20:28

ElCartel11 je napisao/la:Zec je slobodan igrac tako, da bi dosao besplatno, ali ne vjerujem da ima zelju da igra u nasoj ligi.
Da, zato mu je pregovaracka pozicija sjajna. Igrao je zadnju godinu u klubu ciji je proracun bio 15 miliona dolara i bio je najplaceniji igrac. Zato govorim da nasi klubovi nazalost jos nisu u stanju dovoditi igrace te cijene.
Ja sam samo rekao sto sam cuo.A inace jw imao takvu karijeru i takvi klubovi ga traze da je nemoguce da ga mi dovedemo,ma dajte molim vas,doveli smo Jajala i Benku koji su imali 10 puta bolju karijeru od Zeca da ne mozemo njega dovesti.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []