Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pa tim se jedino i možete hvaliti. Iskoristili lošu sezonu sarajevskih klubova i vi sad hoćete da budete neko i nešto!?
Ko je to u Slobodi individualno bolji od Stevanovića i Duljevića? Od Kožulja? Bekića? Kosorića?
Ko je to u Slobodi individualno bolji od Stevanovića i Duljevića? Od Kožulja? Bekića? Kosorića?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ordagic, Veselinovic, Saric, Zeba. Svi su individualno bolji od igraca kakvi su Kosoric i Bekic.shzna je napisao/la:Pa tim se jedino i možete hvaliti. Iskoristili lošu sezonu sarajevskih klubova i vi sad hoćete da budete neko i nešto!?
Efendić i Mehidić.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Da li to znaci da je Leicester kao blic ekipa ove sezone u Engleskoj dokaz da oni trebaju imati apsolutno premoc u sastavu Engleske na ovo Euro, u odnosu na igrače Chelsea, oba Manchestera, Arsenala, tj.ekipa koje imaju KONTINUITET? Igrači koji bljesnu par utakmica u slobodi treba odmah da zamijene igrače koji su kontinuirano par godina pozivani i vrte se oko prvih 11 reprezentacije?tuzlak1987 je napisao/la:Stevanovic je odigrao 10 utakmica i to ti kontinuitet? Duljevic citavo proljece nije odigrao kvalitetno? Od Bekica ima sigurno 5 boljih igraca na poziciji...Rule_hz je napisao/la:pasa kontinuitet igara jaro uzimajuci harisa duljevica i on je najbolji igrac lige realno bekic pozvsn jer je zafalio igrac na toj npoziciji i ko je bolji od njega u pl?? reci mi ime igraca?? miroslav kontinuitet isto bivsi repezentativac ako ostane u zelji iduce sezone bit ce najbolji igrac realno a sto se tice slobodini igraca eto piric je pozvan jedino to mjesto ima slobodno kao drugi golman i opet karacic je bolji od njega pa i matej delac sto se tice sredine ko ce harisu meunjanu uzeti mjesto??
I ako su svi tako kvalitetni kao sto pricas zasto Zeljo i Sarajevo nisu izdominirali sezonu? Zasto su bili postidjeni na terenu od tih Ordagica, Veselinovica, Sarica, Pirica i Zebe ako su vec toliko bolji i kvalitetniji?
Ti momci iz Slobode su igrali kvalitetno u kontinuitetu od pocetka sezone do kraja, jedina ekipa pored Zrinjskog koja je imala kontinuitet od starta.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
Glupko, govorim za njihove pozicije. Ne možeš porediti Ordagića i Bekića. Poredi Ordagića i Kožulja. Poredi Veselog sa Duljom i Bosketom.tuzlak1987 je napisao/la:Ordagic, Veselinovic, Saric, Zeba. Svi su individualno bolji od igraca kakvi su Kosoric i Bekic.shzna je napisao/la:Pa tim se jedino i možete hvaliti. Iskoristili lošu sezonu sarajevskih klubova i vi sad hoćete da budete neko i nešto!?
Jednom rječju, Tuzlak.

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ta prica kod mene je nekad prolazila ali je vise ne pusim.narodniheroj je napisao/la:Suviše smo mali da bismo se djelili na sarajlije, tuzlake, krajišnike, hercegovce, sandzaklije idt, isto bih savjetovao svima vama.Malo prcanja oko sporednih stvari je ok ali dalje od toga ne podržavam.![]()
Nakon ovakve sezone i ovakvih igraca koje je izbacila Sloboda neko je morao igrati. I to je bilo jedino logicno, sve ostalo nema logike i normalno da je u to umjesan sarajevsko-hercegovacki lobi. Svaka ekipa je dobila nastup za igrace koje namjeravaju prodati, samo Sloboda ne.
I sta sam ja tu kriv? Jel ja to pravim neke podjele? Ili to pocinje negdje sa vrha. Nemam nikakav problem sa Sarajlijama, Hercegovcima ili nekim drugim ljudima ako cemo igrati posteno. Ali ovo nije posteno i nema veze sa sportom.
Treba biti realan malo sarajlije, ozbiljnija je tema, nisu prepucavanja, ostavite malo po strani te sve gluposti.
Momak je u pravu, Ordagić i Veselinović su trebali biti pozvani u ovu repku, momci koji su se i istakli u onoj prijateljskoj utakmici igrača iz PL koje je Meša pozvao, jedan dao gol, drugi asistirao.
To što vi ne volite Tuzlu i Slobodu, ne može vam bit razlog da kažete da neko nije zaslužio poziv kad jeste. Isto kao što mi nikad nećemo reći da Duljević nije zaslužio poziv, ili Stevanović, kada su imali dobru sezonu (Steva polusezonu, Dulja bolji na jesen nego na proljeće, ali vidio se individualni kvalitet).
Slažem se definitivno sa njim što se tiče tog dijela da se moglo i moralo uputiti barem toj dvojici poziv, pogotovo kad se pogledaju neka druga imena koja su bila na spisku. Ne želim da pričam o tome kakav je Mešin kriterij, ni da petljam savez, već gledamo igračke kvaliteta i formu i njihovu sezonu. Barem jednom budite realni i nemojte izvrtat sve na šalu kad znate da je tako.
Momak je u pravu, Ordagić i Veselinović su trebali biti pozvani u ovu repku, momci koji su se i istakli u onoj prijateljskoj utakmici igrača iz PL koje je Meša pozvao, jedan dao gol, drugi asistirao.
To što vi ne volite Tuzlu i Slobodu, ne može vam bit razlog da kažete da neko nije zaslužio poziv kad jeste. Isto kao što mi nikad nećemo reći da Duljević nije zaslužio poziv, ili Stevanović, kada su imali dobru sezonu (Steva polusezonu, Dulja bolji na jesen nego na proljeće, ali vidio se individualni kvalitet).
Slažem se definitivno sa njim što se tiče tog dijela da se moglo i moralo uputiti barem toj dvojici poziv, pogotovo kad se pogledaju neka druga imena koja su bila na spisku. Ne želim da pričam o tome kakav je Mešin kriterij, ni da petljam savez, već gledamo igračke kvaliteta i formu i njihovu sezonu. Barem jednom budite realni i nemojte izvrtat sve na šalu kad znate da je tako.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- MocMahale444
Meša trebao si pozvati Zebu iz Slobode.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Da li to znaci da je Leicester kao blic ekipa ove sezone u Engleskoj dokaz da oni trebaju imati apsolutno premoc u sastavu Engleske na ovo Euro, u odnosu na igrače Chelsea, oba Manchestera, Arsenala, tj.ekipa koje imaju KONTINUITET? Igrači koji bljesnu par utakmica u slobodi treba odmah da zamijene igrače koji su kontinuirano par godina pozivani i vrte se oko prvih 11 reprezentacije?[/quote]scorpion je napisao/la:
Ti momci iz Slobode su igrali kvalitetno u kontinuitetu od pocetka sezone do kraja, jedina ekipa pored Zrinjskog koja je imala kontinuitet od starta.
navedeni klubovi su bas puni engleza ono da ti se zgadi

pricajte vi ovdje bajke ali od bekica ima puno boljih igraca u pl, a sto se tice duljevica izgleda mu mrsko igrat po nasim livadama
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sa vama se naravno ne moze normalno pricati, ovo nisu prepucavanja nego PL OPCENITO, da opcenito vjerovali ili ne.
Čekam odgovor, je l stojiš iza toga da je Veselinović bolji od Duljevića i Stevanovića ?tuzlak1987 je napisao/la:Sa vama se naravno ne moze normalno pricati, ovo nisu prepucavanja nego PL OPCENITO, da opcenito vjerovali ili ne.
Da su Ordagić ili Sarić bolji od Kožulja ?
Ko je bolji iz Slobode na Bekićevoj poziciji ?
Ko je bolji iz Slobode na Acinoj poziciji ?
Kakve je to Sloboda, inače, talente dala reprezentaciji da bi se morao taj klub pratiti ?
Zadnja izmjena: shzna, dana/u 07 jun 2016, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
- MocMahale444
Opusteno, drago nam zbog kupa. Normalno da je trebao neko iz Slobode, zasto ne Zeba ili mozda Orda. Nemoj nam kvariti cejf.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- tuzlak1987
- Kontakt:
Isto tako koliko god vi se smijali Iveticu, Ahmetovicu, Efendicu, Prsesu, Mehidicu i tim igracima trebate malo pogledati rostere svojih ekipa i vidjeti ko je vama sve igrao ove godine.
Ove koje prozivate i ismijavate , to su isti ti koji su u par navrata napravili smijesnim te za koje govorite da su kvalitetni (Bekic i Kosoric).
Ove koje prozivate i ismijavate , to su isti ti koji su u par navrata napravili smijesnim te za koje govorite da su kvalitetni (Bekic i Kosoric).
Ma nisam ja ni na čijoj strani.Ja ne znam što ste se vi uhvatili za to da sam na strani Sarajlija,a da protiv vas imam nešto protiv.To apsolutno nije istina,što se tiče klubske strane pratim svaki klub koji dolazi iz BiH,zato i pišem na ovoj temi.Ma da nije bitno ali što se vas tiče ja nemam ništa protiv vas,ili da sam nešto više na strani Sarajlija.tuzlak1987 je napisao/la: Ja cu je pratiti uvijek, ali mi nece biti drago kada se ovako neke stvari pred ocima rade. Meni nije problem da igraju i Sarajeva i Zelje ako su to zasluzili.
Nasi su nakon ovakve sezone zasluzili da odigraju bar 1 minut , jedan igrac. Da nisu ne bih nista napisao.
Jel po tebi ovo realno? Da nakon ovakve sezone od 5 igraca koji su zasluzili iz Slobode bar jedan odigra 1 minut u 5 utakmica? I jel tebi normalno da Bekic odigra 90 minuta?
Hajde budi jednom realan, ne moras uvijek biti na strani Sarajlija.
Što se tiče ovog drugog već sam rekao da je Ordagic trebao dobit poziv ispred Arezine i da je to zaslužio ne zbog toga da to bude neka nagrada Slobodi,nego što je to momak zaslužio svojim igrama.Sto se Bekica tiče nije on ni zaslužio da dobije poziv,i tih 90 minuta je odigrao jer nije imao ko drugi pokrit tu stranu,ali ako ćemo realno odigrao je dobro i opravdao je poziv.Da nije bio ovakav rezultat da nas nisu Japanci stisli onoliko sigurno bi i Piric dobio barem 10-tak minuta,ali jbg šta je tu je.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Opet ti po svom. Koji su igrači bolji iz Slobode na njihovim pozicijama ? Ovdje govorimo o individualnom kvalitetu, ne govorimo o kolektivu, a istina je da je Sloboda jak kolektiv, tu se nema šta prigovoriti, zajedno sa Musemićem. Nešto slično kao Radnik, samo što je Ćelo napravio bolju ekipu od vas.tuzlak1987 je napisao/la:Isto tako koliko god vi se smijali Iveticu, Ahmetovicu, Efendicu, Prsesu, Mehidicu i tim igracima trebate malo pogledati rostere svojih ekipa i vidjeti ko je vama sve igrao ove godine.
Sve dok se držiš tog da nas je Sloboda uzela na proljeće, sam sebe diskvalifikuješ iz bilo kakve razumne rasprave. Ovdje je riječ o individui.
Kao da kažeš da Leser ima bolje igrače nego što ih ima City ili Chelsea. Ne, ima tu dosta faktora, harmonija, atmosfera, trenutak inspiracije, loša sezona drugih klubova. Samo vi ni to niste iskoristili na najbolji način, i dalje ste luzeri.
Kraj priče, valja pripremati ispite. Poz.

Zadnja izmjena: shzna, dana/u 07 jun 2016, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel pricamo o Slobodi ili citavoj PL?shzna je napisao/la:Čekam odgovor, je l stojiš iza toga da je Veselinović bolji od Duljevića i Stevanovića ?tuzlak1987 je napisao/la:Sa vama se naravno ne moze normalno pricati, ovo nisu prepucavanja nego PL OPCENITO, da opcenito vjerovali ili ne.
Da su Ordagić ili Sarić bolji od Kožulja ?
Ko je bolji iz Slobode na Bekićevoj poziciji ?
Ko je bolji iz Slobode na Acinoj poziciji ?
Pa Marin Popovic iz Celika je daleko konstantniju sezonu imao od Stevanovica i Duljevica ali je iz Celika.
Bekic i sami znate kakva je truba bio i rupa nazad, a u ligi imas Markovica iz Sirokog za pozvati.
Ordagic i Saric ako nisu bolji od Kozulja nisu niti losijih.
Sloboda na stoperskoj poziciji ima boljeg igraca od Kosorica ali nije BIH drzavljanstvo.
I svako ko kaze da od Saric, Ordagic, Zeba i Veselinovic se u ovoj reprezentaciji nije moglo naci od 25 igraca mjesto za bar jednog laze. Zna i on o cemu se ovdje radi.
Kakav je omjer snaga u kvalitetu su i pokazali u medjusobnim okrsajim, jel treba bolje mjerilo?
- Thetraphak1921
- Kontakt:
To nije mjerilo, govorimo o individuama.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Spominjes Radnik kao kolektiv?shzna je napisao/la:Opet ti po svom. Koji su igrači bolji iz Slobode na njihovim pozicijama ? Ovdje govorimo o individualnom kvalitetu, ne govorimo o kolektivu, a istina je da je Sloboda jak kolektiv, tu se nema šta prigovoriti, zajedno sa Musemićem. Nešto slično kao Radnik, samo što je Ćelo napravio bolju ekipu od vas.tuzlak1987 je napisao/la:Isto tako koliko god vi se smijali Iveticu, Ahmetovicu, Efendicu, Prsesu, Mehidicu i tim igracima trebate malo pogledati rostere svojih ekipa i vidjeti ko je vama sve igrao ove godine.
Sve dok se držiš tog da nas je Sloboda uzela na proljeće, sam sebe diskvalifikuješ iz bilo kakve razumne rasprave. Ovdje je riječ o individui.
Iz tog kolektiva odigra Memisevic i dobi svoje minute kod Bazdarevica. Jednostavno u 5 utakmica se moglo naci prostora za igraca Slobode i to je bilo posteno da se nadje ali su se namjerno izbjegli kao bi se nekima digla vrijednost.
Uostalom Zeba je proglasen za najboljeg igraca sezone PL, kako to da najbolji igrac ne dobije poziv, a rekao je da je spreman da se odazove. A Kosoric od 29-30 godina dobije. Znaci Zeba je star, a Kosoric mlad?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Arezina odigrao jesenji dio prvenstva u Rudar Prijedor.
Ordagic od augusta u Slobodi igra konstantno. Arezina odigra 12 utakmica u Zrinjskom na proljece. I Arezina jel zasluzio vise poziv od Ordagica?
Ordagic od augusta u Slobodi igra konstantno. Arezina odigra 12 utakmica u Zrinjskom na proljece. I Arezina jel zasluzio vise poziv od Ordagica?
Hoćeš reći da je Kožulj level iznad Ordagića?
Malac je odličan igrač, i drago mi je što je tu, definitivno je i trebao biti tu, i dokazao je evo u 15-tak minuta da je budućnost bh. fudbala, ali Ordagić nije ništa lošiji od njega. Svaki od njih ima svojih prednosti al reći da je jedan bolji od drugoga, ne možeš nikako. Dokaz koliko ne pratiš ligu.
Veselinović je imao dosta bolju sezonu iza sebe od Duljevića, ali ista situacija kao i za Kožulja. Haris je individualno pokazao dosta toga, i naravno zasluženo pozvan, nigdje nećeš vidjeti da ga je neko od nas prozivao.
Niko nije rekao da ovi nisu zaslužili poziv, ali bilo je mjesta umjesto Hadžića na primjer, ili Kosorića koji je nepotrebo pozvan, niti je budućnost, niti će imati mjesta u repki, niti je bilo potrebe za još jednim stoperom, dok si deficitaran na krilima.
Također Arežina niti je imao neku fantastičnu sezonu, niti se može reći da je kvalitetniji od Veselinovića, jedino što ima bolje je taj jak i dobar šut.

Veselinović je imao dosta bolju sezonu iza sebe od Duljevića, ali ista situacija kao i za Kožulja. Haris je individualno pokazao dosta toga, i naravno zasluženo pozvan, nigdje nećeš vidjeti da ga je neko od nas prozivao.
Niko nije rekao da ovi nisu zaslužili poziv, ali bilo je mjesta umjesto Hadžića na primjer, ili Kosorića koji je nepotrebo pozvan, niti je budućnost, niti će imati mjesta u repki, niti je bilo potrebe za još jednim stoperom, dok si deficitaran na krilima.
Također Arežina niti je imao neku fantastičnu sezonu, niti se može reći da je kvalitetniji od Veselinovića, jedino što ima bolje je taj jak i dobar šut.
Zadnja izmjena: wobly92, dana/u 07 jun 2016, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.