Svaki transfer, bilo ulazni ili izlazni, odnosno odluka o transferu je strogo poslovna odluka. Ukoliko bi, po procjeni, neciji transfer trebao da donese profit i poboljsa rad kluba, igru ekipe onda se i ide da se pokusa finalizirati taj transfer. Tako, ako mozes prodati Lewu za 70m i dovesti napadaca slicnih mogucnosti ili boljeg za 50m onda se ulazi u posao, a ako ne onda se ne radi nista. Tako za svakog igraca, osim mozda za onog koji je tu od djetinjstva, koji je identifikovan sa klubom, simbol kluba i koji licno ne trazi nove izazove. Nema tu mjesta prici ovima cu prodati, ovom necu, ovo je Real, City, ovaj slabiji, ovog mrzim pa necu i sl. Nema mjesta prepucavanjima, prestizu, ganjanju principa ako to ide na stetu kluba.
Sto se tice Pepa i klauzule mislim da tu nema nista dogovoreno. Pepa ne veze nista sa Bayernom dok sa Citijem moze raditi ugovore kakve hoce pa tako sumnjam da ima klauzula o tom transfer banu. Ukoliko ce doci ponuda koja zadovoljava klub, za bilo kojeg igraca, onda bujrum, mozemo se dogovarati. Ukoliko ti je filozofija, stil i strategija kluba i igre tima, izmedju ostalog, uredu onda je svaki igrac zamjenljiv. Klub ne smije da zavisi od jedne ili dvije zvijezde, super talenta i sl vec mora da ima stil, filozofiju, koncept, plan, strategiju koja ce uvijek biti uspjesna bez obzira ko igrao (ne mislim da su sad svi amateri vec zamjena jednog, dva super igraca sa slabijim ili novim) -, a mislim da to Bayern, koliko-toliko, ima i ne treba kukati i padati u ocaj ako neko ode ili bude prodat. Doci ce neko drugi.
Ovaj mali iz Brazila je velik talenat, valjalo bi kad bi se napravio dogovor i transfer. Iz vise razloga, prvo sportskih pa onda i marketinskih. Ova ovogodisnja prodaja dresova nije slucajnost i to treba da nam bude znak i poruka da klub nastavi ovako da radi, a nastavak tog posla bi bio i ovaj transfer. Klub ocigledno ide politikom kupovine mladjih talenata, pogotovo kad je Renschke dosao u klub, da ih uz ove iskusnije razvije u igrace, da ih kao mladje obradi i pripremi i prilagodi klubu i tako dosta ustedi na transferima kao i da podigne efikasnost igara i samu prilagodbu istih. Kimmich, Coman i Renato, pa eto i ovaj ako dodje (ova Cadena sto je javila za to interesovanje i transfer je prilicno pouzdana) su igraci koji dolaze, koji ce biti popularni i oni su ti koji mogu da podignu pracenje pa onda i brend ovog kluba. Svakako politika kluba koja se meni svidja, sto vise juznoamerikanaca, juznjaka u ovim ofanzivnim dijelovima ekipe.