1/8 - Njemačka-Engleska
Moderator/ica: admin
- The PUNISHER
- Kontakt:
Re: 1/8 - Njemačka-Engleska
[quote="Chologol"]U redovima Engleske je najveci bombarder na svijetu Stiven Djerard 
Njemacka mozda jeste discipliranija, ali Englezi su mnogo jaci (u fizickom smislu) i mislim da ce to presuditi.[/q
Ne bih se slozio s ovim sto si napisao.Englezi mi djeluju nekako umorni sto bi Njemacka mogla iskoristit.To je samo moje misljenje.Pozz,...

Njemacka mozda jeste discipliranija, ali Englezi su mnogo jaci (u fizickom smislu) i mislim da ce to presuditi.[/q
Ne bih se slozio s ovim sto si napisao.Englezi mi djeluju nekako umorni sto bi Njemacka mogla iskoristit.To je samo moje misljenje.Pozz,...

"mes que un club"
gledam sinoc capella na tvu ovdje nakon pobjede. cova pravo uvjeren da je dobio napokon one igrace(iliti mentalitet) sto su odlicno odigrali kvalifikacije za SP. kaze dalje da je uvjeren da mogu sad svakoga dobiti jer mu se igraci vise neboje. ako je capello upravu, naj.ebale su svabe..
Kod Don Fabia nema umora, igraju samo najspremniji.The PUNISHER je napisao/la:Chologol je napisao/la:U redovima Engleske je najveci bombarder na svijetu Stiven Djerard
Imal ko od gluhonijemaca da je suspendovan?
steve@ jesil bar sad protiv svaba?

Rey de la furia española...
Özil će ih poderati k'o krme masnu krpu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
slobodno prelistaj moje komentare pa ces vidjeti da nikad nisam ni bio za njih. davno prije pocetka prvenstva rekao sam posto nema BiH nema navijanja al' simpatizirat cu englesku i australiju..Chologol je napisao/la: steve@ jesil bar sad protiv svaba?
svi susreti engleske i njemacke na SP i EP:
1966: o tome se sve zna, engleska domacin, protiv njemacke, koja je prikazana kao najvece zlo i produkt hitlera u engleskoj. na kraju englezi uzimaju finale, ali samo zahvaljujuci cinjenici da su postigli neregularan gol. ali eto nek se i englezi jednom okite titulom svjetskog prvaka.
1970: cetvrtfinale. meksiko. vrucina. englezi vode 2-0 nakon 67. minuta. ali nijemci su nijemci i vracaju se na 2-2, da bi u produzetku dali i treci gol i tako odstranili engleske sa svjetskih prvenstava do 1982. ujedno ovo je bio pocetak engleskog proklestva njemacke sve do 2000. godine.
1972: EP, cetvrtfinale. tada se igralo dvije utakmice. prva u londonu ulazi u anale. nijemci pobjedili po prvi put englesku na wembley-u. i to kako. 3-1, maestralan fudbal sjajne generacije beckenbauera i co. druga povratna utakmica, 0-0 u berlinu. cista formalnost.
1982: druga faza SP. njemacka igra prvu utakmicu protiv engleske. 0-0. na kraju nijemci otisli u polufinale, a englezi kuci.
1990: polufinale, italija. kakva utakmica. kakva tragedija. englezi ispadaju na penale, pearce fula. gascoyne dobija zuti i place. tada je nastala najpoznatija fudbalska recenica lineckera. svi je znaju.
1996: polufinale, EP, engleska domacin. ali OPET ispadaju na penale. southgate fula, moeller pogadja i ponosno pozira ispred engleskih navijaca. engleska u soku. uspjela osveta za 66.
2000: grupna faza. njemacka nikad losija. ne zna se ko se stariji a ko losiji. na kraju engleska skida proklestvo i pobjedjuje njemacku 1-0 golom shearera. njemacka ispada (potpuno zasluzeno) a isto tako i engleska (potpuno zasluzeno)
1966: o tome se sve zna, engleska domacin, protiv njemacke, koja je prikazana kao najvece zlo i produkt hitlera u engleskoj. na kraju englezi uzimaju finale, ali samo zahvaljujuci cinjenici da su postigli neregularan gol. ali eto nek se i englezi jednom okite titulom svjetskog prvaka.

1970: cetvrtfinale. meksiko. vrucina. englezi vode 2-0 nakon 67. minuta. ali nijemci su nijemci i vracaju se na 2-2, da bi u produzetku dali i treci gol i tako odstranili engleske sa svjetskih prvenstava do 1982. ujedno ovo je bio pocetak engleskog proklestva njemacke sve do 2000. godine.
1972: EP, cetvrtfinale. tada se igralo dvije utakmice. prva u londonu ulazi u anale. nijemci pobjedili po prvi put englesku na wembley-u. i to kako. 3-1, maestralan fudbal sjajne generacije beckenbauera i co. druga povratna utakmica, 0-0 u berlinu. cista formalnost.
1982: druga faza SP. njemacka igra prvu utakmicu protiv engleske. 0-0. na kraju nijemci otisli u polufinale, a englezi kuci.
1990: polufinale, italija. kakva utakmica. kakva tragedija. englezi ispadaju na penale, pearce fula. gascoyne dobija zuti i place. tada je nastala najpoznatija fudbalska recenica lineckera. svi je znaju.
1996: polufinale, EP, engleska domacin. ali OPET ispadaju na penale. southgate fula, moeller pogadja i ponosno pozira ispred engleskih navijaca. engleska u soku. uspjela osveta za 66.
2000: grupna faza. njemacka nikad losija. ne zna se ko se stariji a ko losiji. na kraju engleska skida proklestvo i pobjedjuje njemacku 1-0 golom shearera. njemacka ispada (potpuno zasluzeno) a isto tako i engleska (potpuno zasluzeno)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Principatus
- Kontakt:
2010: Njemacka kroz ofanzivnu i prodornu igru razbija nekoliko puta Engelsku defenzivu, Rooney postize pocasni gol za zavrsetak utakmice sa 3:1 za Germany.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma ne mogu Englezi meda na slamku 

Pokusao glavom kroz zid, kad osta crvena mrlja na zidu.
To se kaze ''pojest ce ih ko' krme Trabanta''Virtu4l je napisao/la:Özil će ih poderati k'o krme masnu krpu.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
Ili krava kroz Indiju. 

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- James Murphy
- Kontakt:
Svjestan sam da se u Bosni vise voli Njemacka nego Engleska,ali sad izjavljivati parole "lako cemo,poderacemo ih ko seljak napolitanke"i sl. mogu se odbiti od glavu...mada ce opet penali biti presudni,uz naravno crveni karton (Rooney - kvota 1.15,Terry - kvota 1.25
) Samo bih volio da bude tekma dostojna renomea protivnika,i da se pokaze da Lineker prica gluposti

ma iskreno... volim ja englesku i niko nije rekao da ce biti lako, ali ako je sudeci po tradiciji njihovih dvoboja sto sam napisao ranije, prednost je na strani njemacke...James Murphy je napisao/la:Svjestan sam da se u Bosni vise voli Njemacka nego Engleska,ali sad izjavljivati parole "lako cemo,poderacemo ih ko seljak napolitanke"i sl. mogu se odbiti od glavu...mada ce opet penali biti presudni,uz naravno crveni karton (Rooney - kvota 1.15,Terry - kvota 1.25) Samo bih volio da bude tekma dostojna renomea protivnika,i da se pokaze da Lineker prica gluposti
![]()
![]()

da ne kazem za penale

podatak:
samo jednom je engleska pobjedila na penalima u 6 pokusaja (spanije 1996.) a njemacka je 5 puta u 6 pokusaja (izgubila 1976 protiv cehoslovacke)...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
- nidjo_barca
- Kontakt:
Kao sto rekoh,ne gotivim ni jedne ni druge nesto posebno.Nadam se samo dobroj utakmici,pa bolji nek pobjedi.Vidim,previse se potcjenjuje Engleska,a hvali Njemacka.Pa dobro,nisu Englezi nista ni pokazali,tacnije,kastastrofa su,Njemacka mozda malo bolja,ali nista posebno.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Njemacka prolazi a onda ce ih Argentina razmontirati u cetvrtfinalu.
COME ON ENGLAND !
Rooney ce dohakati onom tromom i sporom Mertesackeru
Rooney ce dohakati onom tromom i sporom Mertesackeru

Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921
...za sva vremena...
1921
(H)istorija ne laže!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nikad nije ni lagala.Virtu4l je napisao/la:(H)istorija ne laže!
Lineker je rekao jednu bolnu istinu davno ,samo što pojedinci svjesno to zaboravljaju ali ima vremena da se opet prisjete iste

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Nadam se da će don Fabio to sve posložit do nedjelje, evo čitam da Rooney najavljuje svoju dobru partiju u nedjelju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.