Philadelphia 76ers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Clutch
Kontakt:

Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2016, 03:22

Winters je napisao/la:Šteta zbog grčeva, sada mi je još draže što nisu poslali Embiida na Summer League jer sam se odmah njega sada sjetio kada je Simmons imao problema.
Cramps in his first game? New LeBron confirmed :lol:

Odradio je samo jedan trening sa ekipom tako da ovo ne treba cuditi. Najbitnije da nije nista ozbiljno.

Talenta smo vidjeli i vise nego sto smo ocekivali za prvu tekmu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2016, 05:28

[youtube][/youtube]
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 05 jul 2016, 08:11

bas ima slicnosti sa lebronom,abd da mu karijera ide tim putrm

Sent from my iPhone using Tapatalk

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 05 jul 2016, 17:41

Free agent Gerald Henderson has agreed to a two-year, $18M deal with the 76ers, league **** tells @TheVertical.
You're the man Colangelo. :thumbup:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2016, 18:21

SG koji nije Dion Waiters je odlicno pojacanje.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2016, 18:54

Clutch je napisao/la:Ne trebaju nam dugorocni ugovori za neke igrace koji nam nece biti od koristi u buducnosti (igraci koji su vec u svom prajmu i za 4-5 godina ce biti u 30im), cijim potpisom bi sebi zakljucali cap za iducih par sezona i nastetili prosperitetu ekipe. Zato se povezujemo sa Gordonom i slicnima. Kasnije, kad dodje pravo vrijeme, ugovori im isticu i mi smo dovoljno fleksibilni s capom da kroz free agency potpisujemo profile koji nam trebaju, a da smo pritom u mogucnosti odrzat core koji imamo i koji se dovoljno razvio da moze konkurisat na titulu. To je dugorocni plan, sto je zapravo i Hinkie-eva ideja bila, ali svakako da je lijepo vidjeti i da Bryan slicno razmislja i da nece pozuriti.
Moj post pred pocetak FA, i upravo tako je i odradjen svaki posao. Iznenadjen sam da smo i bez Hinkiea nastavili sa istim pristupom (nista se nije promijenilo), svjesni da preko noci nista ne mozemo izgraditi. Al fantasticno da se obistinilo.

Bayless 3 sezone po 9 miliona
Chacho 1 sezona 8 miliona
Henderson 2 sezone po 9 miliona

Ugovori za prolaznike koji ce prodefilirat kroz klub, i pomoci nam da budemo "NBA ekipa" u ovom trenutku. Jer mozemo biti i dalje losi, ali trebamo legitimnu ekipu, koja ce biti konkurentna u puno vise utakmica i na taj nacin potpomoc ono najbitnije - razvoj mladih igraca koji su buducnost i to je jedini cilj u ovom trenutku (kako i treba da bude). Dovedeni veterani koji ce pomoc, ne samo igracki, nego i u svlacionici, koji su primjer profesionalca, bez neke ruzne historije ijednog od njih.
A kad dodje vrijeme, ugovori nece biti teret i bicemo fleksibilni za bilo sta sto zelimo ili se ukaze. Ovaj dio procesa je recept slican onom sto je uradio Golden i vidimo gdje ih je to dovelo (ili cemo tek vidjet). I to je fantastican put za nas u ovom trenutku gdje ne vidim nijednu losu stranu u planu i poslovanju trenutno. Cak ova dinastija Goldena nam daje jos vise radosti sto se trenutno gradimo i ciljamo period kad bi ta dominacija mogla prestat ili biti u padu. Neki drugi ce imat problem s tim tajmlajnom koji ne lezi i naletit ce na taj zid Warriorsa bez obzira na godine napretka, dobrog planiranja, svega. Jednostavno pogresno vrijeme. S te strane se mozemo opustit i mirno posmatrat i pratit razvoj ovih momaka, svjesni da ce nase vrijeme doci u boljem/pravom trenutku.

Za draft i ovaj FA, Bryan dobija cistu 10. Pokazao je strpljivost, svjesnost situacije, opskrbio ekipi ono sto je trenutno potrebno, a pritom odrzao dugorocnu fleksibilnost i veliki prostor za manevar i prilagodbu svakoj situaciji. Cinjenica da sam upravo ovakav scenario prizeljkivao i pisao o njemu pred pocetak FA, dovoljno govori koliko sam zadovoljan. :clap:

I hej.

Jerryd Bayless / Sergio Rodriguez / T.J. McConnell
Gerald Henderson / Nik Stauskas / Timothe Luwawu
Robert Covington / Jerami Grant / Hollis Thompson
Ben Simmons / Dario Saric / Richaun Holmes
Joel Embiid / Nerlens Noel / Jahlil Okafor

Nakon par godina imamo stvarnu NBA ekipu. Jedva cekam sezonu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 jul 2016, 19:23

According to @Basket_MD the @Sixers are offering $ 20 m. to Rudy Fernandez
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 jul 2016, 19:27

Sergio Rodriguez :opaopa:

Pa tek vidio da ce igrati za Filu.Jao kako smo dobru ekipu napravili.Jedan od najdrazih mi igraca u najdrazem klubu.

Iskreno ocekujem borbu za play off :njanjanja:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2016, 19:28

Real Madrid 76ers :rol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 jul 2016, 19:31

jel kasno da se dovede Rubio i Gasol, pa da imamo spansku dominaciju :lol:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 jul 2016, 19:32

Sergio i Rudi

Moze i Rubio ahahahaha

Strasno :kafa:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 05 jul 2016, 20:01

Clutch je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ne trebaju nam dugorocni ugovori za neke igrace koji nam nece biti od koristi u buducnosti (igraci koji su vec u svom prajmu i za 4-5 godina ce biti u 30im), cijim potpisom bi sebi zakljucali cap za iducih par sezona i nastetili prosperitetu ekipe. Zato se povezujemo sa Gordonom i slicnima. Kasnije, kad dodje pravo vrijeme, ugovori im isticu i mi smo dovoljno fleksibilni s capom da kroz free agency potpisujemo profile koji nam trebaju, a da smo pritom u mogucnosti odrzat core koji imamo i koji se dovoljno razvio da moze konkurisat na titulu. To je dugorocni plan, sto je zapravo i Hinkie-eva ideja bila, ali svakako da je lijepo vidjeti i da Bryan slicno razmislja i da nece pozuriti.
Moj post pred pocetak FA, i upravo tako je i odradjen svaki posao. Iznenadjen sam da smo i bez Hinkiea nastavili sa istim pristupom (nista se nije promijenilo), svjesni da preko noci nista ne mozemo izgraditi. Al fantasticno da se obistinilo.

Bayless 3 sezone po 9 miliona
Chacho 1 sezona 8 miliona
Henderson 2 sezone po 9 miliona

Ugovori za prolaznike koji ce prodefilirat kroz klub, i pomoci nam da budemo "NBA ekipa" u ovom trenutku. Jer mozemo biti i dalje losi, ali trebamo legitimnu ekipu, koja ce biti konkurentna u puno vise utakmica i na taj nacin potpomoc ono najbitnije - razvoj mladih igraca koji su buducnost i to je jedini cilj u ovom trenutku (kako i treba da bude). Dovedeni veterani koji ce pomoc, ne samo igracki, nego i u svlacionici, koji su primjer profesionalca, bez neke ruzne historije ijednog od njih.
A kad dodje vrijeme, ugovori nece biti teret i bicemo fleksibilni za bilo sta sto zelimo ili se ukaze. Ovaj dio procesa je recept slican onom sto je uradio Golden i vidimo gdje ih je to dovelo (ili cemo tek vidjet). I to je fantastican put za nas u ovom trenutku gdje ne vidim nijednu losu stranu u planu i poslovanju trenutno. Cak ova dinastija Goldena nam daje jos vise radosti sto se trenutno gradimo i ciljamo period kad bi ta dominacija mogla prestat ili biti u padu. Neki drugi ce imat problem s tim tajmlajnom koji ne lezi i naletit ce na taj zid Warriorsa bez obzira na godine napretka, dobrog planiranja, svega. Jednostavno pogresno vrijeme. S te strane se mozemo opustit i mirno posmatrat i pratit razvoj ovih momaka, svjesni da ce nase vrijeme doci u boljem/pravom trenutku.

Za draft i ovaj FA, Bryan dobija cistu 10. Pokazao je strpljivost, svjesnost situacije, opskrbio ekipi ono sto je trenutno potrebno, a pritom odrzao dugorocnu fleksibilnost i veliki prostor za manevar i prilagodbu svakoj situaciji. Cinjenica da sam upravo ovakav scenario prizeljkivao i pisao o njemu pred pocetak FA, dovoljno govori koliko sam zadovoljan. :clap:

I hej.

Meni je također drago što se nije pod svaku cijenu išlo tradeati Noela/Okafora tek toliko da ih se tradea te naravno, izbjegli smo Waitersa i kao što si naveo nisu se potpisali neki teški i dugoročni ugovori.

U svakom slučaju bit će nas zanimljivo pratiti iduće sezone. :mrgreen:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 05 jul 2016, 20:43

Sa ovom dvojicom spanskih nba pokusaja mi zgadise cijeli roster

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 jul 2016, 01:12

Negirali si iz kluba interesovanje za Rudya. Nadam se da je to to sto se tice Phile za ovaj FA.

Trade Noela/Okafora je jos jedina stvar koja ne bi predstavljala iznenadjenje. Mislim da ce se desit, najkasnije do iduceg trade deadline-a (februar).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jul 2016, 10:23

Svi se slažemo da Colangelo radi odličan posao. :salut:

Inače, ne bih dirao Okafora iz više razloga, a glavni je taj što je Embiid još uvijek mačak u vreći, ne znamo ni kako izgleda u ozbiljnim utakmicama protiv NBA timova. Puno se nade polaže u Joela, s pravom naravno, ali mi ni nakon dvije godine nismo dočekali da ga vidimo na terenu. Iskreno, prije bih se riješio Noela, po mom mišljenju je višak u ekipi, ali neću biti nezadovoljan i ako ostane još neko vrijeme.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 06 jul 2016, 12:11

Clutch je napisao/la:

je li ova ekipa moze ici na 30+ pobjeda u NBA ??
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 jul 2016, 12:15

Ja mislim da moze biti na nekih 25-30 pobjeda.. sve preko toga bi za mene bilo iznenadjenje. Tanko je to i dalje, iako mi se svidja kako dovode te slobodne igrace..

Mozda mognu i preko ako odrade dobar trejd Okafora/Noela.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 jul 2016, 14:06

phily je napisao/la:
Clutch je napisao/la:

je li ova ekipa moze ici na 30+ pobjeda u NBA ??
Nije nemoguce ali tesko. Oko 25 pobjeda ocekujem. To je opet skok od 15 pobjeda u odnosu na proslu sezonu, sto nije mala stvar za tako malen period.

Ali treba shvatiti pravac u kojem mi zelimo da idemo. Cilj ovog FA i nije bio da pod svaku cijenu postanemo 30-40W ekipa iduce sezone, nego da unesemo stabilnost u tim sa stvarnim NBA igracima. Rezultat ce se i dalje podredit 'procesu' a to u ovom trenutku znaci puna sloboda za mlade igrace i njihov razvoj. Prema tome ravnat svoja ocekivanja za iducu sezonu.

Ne trebam napominjat da smo sa Embiidom i Simmonsom jedna od najinteresantnijih fransiza za pratiti iduce sezone. :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 jul 2016, 17:02

Dnevna doza Simmonsa

No look

No look2

Magic Johnson?
:tokralju:

Manu

I zadnja 3 koja su mi posebno upecatljiva:

Kakva konekcija sa visokim igracima s kojima je bukvalno odradio 2 treninga. Mozda konekcija i nije dobra rijec jer ovo je cisto njegovo kreiranje i 'izmisljanje' poena. Ovdje: https://streamable.com/k73j vidimo istu stvar koja je cisti prikaz talenta i vizije koju posjeduje. Ima jos primjera ali za 2 utakmice ljetne lige, dovoljan pokazatelj o kome se radi.
Sa osjecajem oko obruca koji ima Okafor, tek zamisliti kako ce s njim izgledati ovo posluzivanje visokog (jer Holmes i ostali dosta ovakvih pasova nisu iskoristili).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 jul 2016, 22:27

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []