Premijer liga BiH - posjeta 2016/2017
- Evolve
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - posjeta
Kako je krenulo...bit ce ono pored ''Mortem bonus''Evolve je napisao/la:Dodaj ti malo od sebe Mortem na kraju svakom

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
@FanVitez - daj neku sliku/slike, da barem imamo predstavu koliko je onda realno bilo ljudi. Evo proslo kolo je bio prvenstveno Zrinjski zakinut, postavljena slika i zaista vidimo da je 2000-2500 realnija brojka. 

ma postavit cu slike ubrzo,stari skoro puna tribina bila domaca koja ima cca. oko 1850 stolica,na drugoj strani bilo bar 150 ljudi minimalno,i plus njihova crvena legija bar jedno 50-tak ljudi...hajd da pogrijesi u 50 ljudi ali u vecu cifru, stvarno nejasna procjenaMortemHz je napisao/la:Opet malo?FanVitez je napisao/la:MortemHz je napisao/la:2. kolo - zvanični podaci
Olimpic - Željezničar 2.000
Vitez - Mladost DK 1.000
Metalleghe - Krupa 400
a ne vjerujem..... bogami bolje da se ni ne vodi ova evidencija ako ce ovako posjetu umanjivati...![]()

TH 1950
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
2. kolo - zvanični podaci
Sarajevo - Zrinjski 6.000
Široki Brijeg - Sloboda 1.200
Vitez - Mladost DK 1.000
Radnik - Čelik 500
Metalleghe - Krupa 400
Sarajevo - Zrinjski 6.000
Široki Brijeg - Sloboda 1.200
Vitez - Mladost DK 1.000
Radnik - Čelik 500
Metalleghe - Krupa 400
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 01 avg 2016, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.
Postavite slike sa zapada Koseva. Ovih 6000 mi na prvi pogled izgleda prenapuhano, na sjeveru i istoku zajedno je bilo mozda 3000-3500.
EDIT: nasao sam nekakve slike, kad se dodaju zapad i Ultrasi mozda bi tih 6000 i moglo proci
Ipak nekih 5000-5500 mi se cini realnije.
Siroki 1200, Zrinjski proslo kolo isto 1200. Ocito je delegatima u Hercegovini mrsko brojati pa automatski napisu 1200
EDIT: nasao sam nekakve slike, kad se dodaju zapad i Ultrasi mozda bi tih 6000 i moglo proci

Siroki 1200, Zrinjski proslo kolo isto 1200. Ocito je delegatima u Hercegovini mrsko brojati pa automatski napisu 1200

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jeste, taman je tu negdje, zapad me pravo iznenadio a i sam znas koliki je, sjever je malo podbacio dok je istok bio normala.virtuoz je napisao/la:Postavite slike sa zapada Koseva. Ovih 6000 mi na prvi pogled izgleda prenapuhano, na sjeveru i istoku zajedno je bilo mozda 3000-3500.
EDIT: nasao sam nekakve slike, kad se dodaju zapad i Ultrasi mozda bi tih 6000 i moglo prociIpak nekih 5000-5500 mi se cini realnije.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
3. kolo - zvanični podaci:
Sloboda - Vitez 2.000
Sloboda - Vitez 2.000
Kakvi uslovi danas i to je odlicno
Nadam se barem 5-6 milja u srijedu

Nadam se barem 5-6 milja u srijedu

FK Sloboda Tuzla
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
3. kolo - zvanični podaci:
Željezničar - Široki Brijeg 5.500
Čelik - Sarajevo 3.000
Sloboda - Vitez 2.000
Zrinjski - Olimpic 1.300
Krupa - Radnik 800
Mladost DK - Metalleghe 250
Željezničar - Široki Brijeg 5.500
Čelik - Sarajevo 3.000
Sloboda - Vitez 2.000
Zrinjski - Olimpic 1.300
Krupa - Radnik 800
Mladost DK - Metalleghe 250
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 07 avg 2016, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ne znam ko izdaje te zvanicne podatke, ali po mojoj procjeni i nekih drugih koji su bili na stadionu, na Grbavici je danas bilo oko 7.000 gledalaca.
Jug 2.500 do 3.000
Sjever 3.500 do 4.000
Zapad 500
Jug 2.500 do 3.000
Sjever 3.500 do 4.000
Zapad 500
Po meni je 6000 realnija cifra od tvojih 7000, tako da mi je OK ovih 5500 od saveza. Kada klub objavi koliko je prodato ulaznica, bice i lakse napraviti procjenu. Trebali bi uskoro da objave koliko je i konacno godisnjih prodato (oko 1400 po procjeni) jer je danas bio posljednji dan za prodaju.
-
- Kontakt:
3422 prodate pojedinacne ulaznice momci, ako cemo preciznije, zvanicni podatci kluba.
"Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba, na utakmici protiv Zrinjskog skenirano je 3768 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih kartica Fudbalskog kluba Sarajevo, a tom broju treba dodati i određen broj gostiju koji su besplatno pratili susret."
Prema podacima saveza utakmicu Sarajevo-Zrinjski gledalo je 6000 ljudi.
Ako cemo se voditi podacima objavljenim od strane FK Sarajevo, na stadionu je bilo mozda 4500 gledatelja.
Za one koji bi voljeli vidjeti brojace na BiH stadionima, tih 3768 bi bila sluzbena cifra.
Dosta forumasa se zali da iz saveza zakidaju klubove i zazivaju brojace, ja se ne slazem s tim. Mislim da vise puta napusu posjetu nego sto je umanje.
Na primjeru Zelje i Sarajeva vidimo da su cifre iz saveza dosta vece nego sto bi to bile cifre sa brojaca.
EDIT: odlucio sam voditi statistiku podataka koje izbace FK Sarajevo i FK Zeljeznicar. Na kraju sezone usporediti cemo cifre s onim sto savez izbaci. Takoder, te cifre su najblize onome sto bi brojaci izbrojali, tako da se to moze shvatiti i kao "pretpremijera" brojaca
Ako cemo se voditi podacima objavljenim od strane FK Sarajevo, na stadionu je bilo mozda 4500 gledatelja.
Za one koji bi voljeli vidjeti brojace na BiH stadionima, tih 3768 bi bila sluzbena cifra.
Dosta forumasa se zali da iz saveza zakidaju klubove i zazivaju brojace, ja se ne slazem s tim. Mislim da vise puta napusu posjetu nego sto je umanje.
Na primjeru Zelje i Sarajeva vidimo da su cifre iz saveza dosta vece nego sto bi to bile cifre sa brojaca.
EDIT: odlucio sam voditi statistiku podataka koje izbace FK Sarajevo i FK Zeljeznicar. Na kraju sezone usporediti cemo cifre s onim sto savez izbaci. Takoder, te cifre su najblize onome sto bi brojaci izbrojali, tako da se to moze shvatiti i kao "pretpremijera" brojaca

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa prvi put su napisali preko 6K, drugi put 6K a treci nesto vise od 5K. Od saveza se treba uzimati i to je to.virtuoz je napisao/la:"Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba, na utakmici protiv Zrinjskog skenirano je 3768 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih kartica Fudbalskog kluba Sarajevo, a tom broju treba dodati i određen broj gostiju koji su besplatno pratili susret."
Kako god, sramotna posjeta kod većine.
Posjeta na stadionu je odraz kvaliteta života u Federaciji i manjem bh entitetu.
Posjeta na stadionu je odraz kvaliteta života u Federaciji i manjem bh entitetu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma naravno, pa i poslije rata je bila mnogo veca posjeta nego sada, Sarajevo se prepolovilo kao grad, mladi odlaze masovno, ljudi nemaju nista i tako..Neutral je napisao/la:Kako god, sramotna posjeta kod većine.
Tako i treba, ako države nije briga za ljude, što bi ljudi brinuli za državu.
Da ulaz bude 1KM opet ne bi brojka kod većine prelazila 4-5k. Mislim da je ranije bilo slučajeva da nekada ulaz bude besplatan i tada su brojke bile mizerne.
Da ulaz bude 1KM opet ne bi brojka kod većine prelazila 4-5k. Mislim da je ranije bilo slučajeva da nekada ulaz bude besplatan i tada su brojke bile mizerne.
- Beduin
- Kontakt:
Pa mi tuzlaci se busamo posjetom u Federalnoj ligi, gdje smo na kraju imali i preko 8k u posljednjim tekmama i kao glavni razlog navodimo Ciru Blazevica, euforiju i Azmirova obracanja navijacima, a niko nece reci da je tad cijena karte bila 3 i 5km, a sad je 10km za obje tribine. Uceram mu ja ako je to nekome razumna cijena.
Ja u Francuskoj kad god gledam Lyon nadjem karte po 7eura, cak i po 5eura sam znao gledati. Pa u Ligi Evrope sam gledao Lyon za 7eura, na Sjeveru. A kod nas 10km na Tusnju, hhh.
Ja u Francuskoj kad god gledam Lyon nadjem karte po 7eura, cak i po 5eura sam znao gledati. Pa u Ligi Evrope sam gledao Lyon za 7eura, na Sjeveru. A kod nas 10km na Tusnju, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jesi li gledao u Engleskoj?Beduin je napisao/la:Pa mi tuzlaci se busamo posjetom u Federalnoj ligi, gdje smo na kraju imali i preko 8k u posljednjim tekmama i kao glavni razlog navodimo Ciru Blazevica, euforiju i Azmirova obracanja navijacima, a niko nece reci da je tad cijena karte bila 3 i 5km, a sad je 10km za obje tribine. Uceram mu ja ako je to nekome razumna cijena.

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, Tatamata1946 i 15 gostiju.