FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Conscious
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Conscious » 17 avg 2016, 22:52

DenchiNL je napisao/la:
Conscious je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:a što bi uzimao po pola miliona - milion , kad može uvećati vrijednost svojeg upravljačkog udjela za 2000% ulaganjem , i onda prodati svoja prava za puno veću cifru i profit tipa za 50 miliona ili sl. ???
To će možda i uraditi, ali ne može prije nego postanemo dioničko društvo.
Za sada mu je očito cilj da smo samoodrživi i stabilni, a po usvajanju zakona, moguće je da će uložiti više i prodati bar dio svojih dionica.
Sada je, sa stajališta investitora, suludo ulagati velike novce u klub u toliko neuređenoj zemlji da ne možeš pravno ni vlasnik biti, a da ne spominjemo neatraktivnu i neprosperitetnu ligu u kojoj se takmičimo.
zavisi kako mu se predstavi, jer bi isto tako neko mogao uraditi studiju gdje je sad idealno vrijeme da za relativno malo (više) para počneš neku dominaciju ili niz trofeja...jer je konkurencija u 5 deka i svi su tanki na finansijama...jedan iskorak u sportskom segmentu, igračkom kadru i staffu bi nas mogao zakotrljat na tron ove lige ako ništa.....a eksponiranost u evropi donosi novu zaradu i uvećanje vrijednosti, prepoznatljivost brenda, itd.
kada dođe zakon o sportu, vidjet ćemo njegove dalje namjere....
Ja nisam pravnik, ali ovako shvatih Statut.

Kad se prodaju svi upravljački ulozi, tačno se dobija iznos duga koje je tada imalo FK Sarajevo.
Tako se zovu obzirom da nismo dioničko društvo, te nam je ovo omugućilo trgovanje, a i dalje omogućava prodaju/kupovinu (svaka čast onom ko je ovo skontao).
Recimo da je to ukupno bilo oko 4 miliona KM.
To je vrijednost koju će sutra, po usvajanju zakona o sportu, biti emitirano dionica, i gdje će 1 upravljački ulog biti jednak npr. 10 dionica FKS.
Klub će, naravno, imati do tada u svom vlasništvu uređen kamp koji će povećati vrijednost kluba, ali ne nužno i cijenu dionice, jer će nju definisati tržište. Ako nađe kupca, može je prodati i po duplo većoj cijeni i tako zaraditi.
Što je klub uspješniji, potražnja će biti veća, cijena će ići gore.
Činjenica je, bar ja tako shvatam, da on sad ne može povećati broj budućih dionica koje će imati, osim ako ih ne otkupi od Rizvanovića, obojice Kusturica, Selimovića i ostalih koji sukupili upravljačke uloge.
Jer se ne može izvršiti nikakva dokapitalizacija udruženja građana i time povećati kapital, nego samo dioničkog društva.

Potencijalno, može rasti cijena dionice, ali ne mora.
To mu je razlog da ne ulaže previše u klub, jer ne zna njegovu stvarnu vrijednost.
S druge strane, može i padati, može da ne nađe kupca po cijeni koju je on platio.
E, to mu je razlog zašto želi stabilan klub i zašto je i finansijski aspekt važan i zašto je bitno da smo poslovali u plusu.

On je do sada uložio duplo od onoga što je predviđeno, i za to mu uvijek hvala.

Možda ja nisam u pravu, pa neka neko i meni objasni :mrgreen:

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 avg 2016, 22:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Momci kako je :). Hajde odvojite malo vremena i sastavite svoj tim kola te se prikljucite akciji koja traje od pocetka prvenstva. Hvala unaprijed.

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=580
E jesi dosadan i taj tim

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 avg 2016, 22:55

@Conscious

Jesi siguran da nisi pravnik brate moj? :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 17 avg 2016, 22:59

MortemHz je napisao/la:@Conscious

Jesi siguran da nisi pravnik brate moj? :mrgreen:
Ekonomista, kao Selimović :mrgreen:

PS Nije Aperion, hahaha

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 avg 2016, 23:03

Pitaristok je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Momci kako je :). Hajde odvojite malo vremena i sastavite svoj tim kola te se prikljucite akciji koja traje od pocetka prvenstva. Hvala unaprijed.

E jesi dosadan i taj tim
Ideja je vrhunska za tim i nema razloga da se degradira pogotovo na takav način. Niđe veze, daj da se nešto napiše. Jel pametno koga briga.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 avg 2016, 23:05

jurisicduska je napisao/la:Ma dobar Pi.čić.
Ti joj po faci skonto da ima dobru pic.ku...

Sto ne pricate o moralu kad bacate baklje i divljate po tribinama?, moralisti...
Ne vidjeh ovo. Ko baca baklje? I ko divlja? I komentar je više humorističan nego ozbiljan apropo debila koji svašta pišu. Tebe šala da pogodi u glavu ne bi je shvatio. Nije ti ba mjesto po forumima samo se bezveze ofiraš.

Otišao ti haver iz kluba pa malo nervozan?

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 17 avg 2016, 23:22

jurisicduska je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Ma dobar Pi.čić.
Ti joj po faci skonto da ima dobru pic.ku...

Sto ne pricate o moralu kad bacate baklje i divljate po tribinama?, moralisti...
Ne vidjeh ovo. Ko baca baklje? I ko divlja? I komentar je više humorističan nego ozbiljan apropo debila koji svašta pišu. Tebe šala da pogodi u glavu ne bi je shvatio. Nije ti ba mjesto po forumima samo se bezveze ofiraš.

Otišao ti haver iz kluba pa malo nervozan?
Sad si i vidovit, il iz kašika vidiš da mi je haver...
Šala da joj je dobra pi... Dobro si to naucio...mogao bih se i ja nasalit na tvoj racun, al se ne bih spuštao na tvoj nivo šale.
LP

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 avg 2016, 23:30

U petak svi na kosevo igra Sarajvo! :urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 avg 2016, 23:32

Haver ti 1/1 u to nema sumnje, sve će biti uredu . Našali se, šta fali, nisam ja osjetljiv. Nije šala da je dobra pi.čka fkt je dobra pi.čka, šta joj fali, malo zubiće ove da dovede u red i top, baš fino izgleda . Nego imamo mi neku internu zaj.ebanciju sami sebe neki od nas zovu "udbaški pi.čići" to nam bilo simpatično kad su nas prozivali tako, i onda odatle to.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 avg 2016, 00:02

Nikako, vratio se Majkl :(
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 18 avg 2016, 00:15

Neko spomenu da je Bajevic nesto u Velezu... Pa kakve to veze ima kad je kod nas jedan clan iz SS ujedno i clan SS u Metaleghe.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

High

Post Postao/la High » 18 avg 2016, 01:03

FrancescoTotti je napisao/la:U petak svi na kosevo igra Sarajvo! :urnebes:
Hanuma me obradovala kupivši nam karte. Još samo da gost bude Sabahudin i utakmicu protiv Jajčana čekam na Koševu. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 18 avg 2016, 07:53

Kako cu ove sa Facebook stranice FK Sarajevo Balkan fans navuci i provaliti neko ime da dolazi,izofirace se maksimalno.Prate na forumu sta napisem i odmah objave
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 avg 2016, 08:07

Conscious je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:a što bi uzimao po pola miliona - milion , kad može uvećati vrijednost svojeg upravljačkog udjela za 2000% ulaganjem , i onda prodati svoja prava za puno veću cifru i profit tipa za 50 miliona ili sl. ???
To će možda i uraditi, ali ne može prije nego postanemo dioničko društvo.
Za sada mu je očito cilj da smo samoodrživi i stabilni, a po usvajanju zakona, moguće je da će uložiti više i prodati bar dio svojih dionica.
Sada je, sa stajališta investitora, suludo ulagati velike novce u klub u toliko neuređenoj zemlji da ne možeš pravno ni vlasnik biti, a da ne spominjemo neatraktivnu i neprosperitetnu ligu u kojoj se takmičimo.
Oovo si u pravu i ja razmisljam vec neko vrijeme u tom pravcu, da trenutno slaze kockice u klubu sa minimalnim ulaganjima i u pravcu gradnje infrastrukture jer mu je taj dio "najsigurniji"
Tek kada klub postane privatan, onda ce uloziti vise da bi uvecao vrijednost investicije i stvorio ime. Do tada gradi klub i jake temelje koje su neki dobro poljuljali ali su na vrijeme rekao bih sprijeceni da to dalje rade.
Niko ne rizuikujee bez zakona da ulaze svoj novac pa ni jedan milijarder
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 avg 2016, 08:12

Dino Selimović jedan je od nas!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 avg 2016, 08:15

hilmo je napisao/la:Dino Selimović jedan je od nas!!!
trolaš, treba te banovati :kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 18 avg 2016, 08:29

Ima li tog Perice, taman da se malo Al. Bekic uozbilji, kritican je postao.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 avg 2016, 08:33

Majkl je napisao/la:Kako cu ove sa Facebook stranice FK Sarajevo Balkan fans navuci i provaliti neko ime da dolazi,izofirace se maksimalno.Prate na forumu sta napisem i odmah objave
Cek malo,ako vec prate forum i prepisuju ono sto ti objavis,zasto mislis da nece procitati ili su vec procitali to da ces ih 'navuci i provaliti'!?
Vec si ih sam upozorio zar ne!?
:facepalm:

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 18 avg 2016, 08:45

zagorski je napisao/la:
Majkl je napisao/la:Kako cu ove sa Facebook stranice FK Sarajevo Balkan fans navuci i provaliti neko ime da dolazi,izofirace se maksimalno.Prate na forumu sta napisem i odmah objave
Cek malo,ako vec prate forum i prepisuju ono sto ti objavis,zasto mislis da nece procitati ili su vec procitali to da ces ih 'navuci i provaliti'!?
Vec si ih sam upozorio zar ne!?
:facepalm:

Ali kad se najmanje budu nadali :D
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 18 avg 2016, 10:57

Jel zna neko jesu li došli dresovi u fan shop?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []