Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la samo_lijevo » 20 avg 2016, 19:47

Federer17 je napisao/la:
Btw, @ljevak, nek' je sretan! Da budes aBd zdrav i ziv. Da odes u tu tvoju zemlju snova, te da se skrasis u istoj (u svakom smislu)! :mrgreen:
Mokes je napisao/la:@ljevace, Alles Gute zum Geburtstag.
Danke. :D

Brato, moja zemlja snova je Visoko. Ne ide ljevak nigdje. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 20 avg 2016, 20:17

DANTES je napisao/la:zašto tvoj predak nije mogao ostati ognjen a biti musliman?
a kako ti znas da njegovi preci nisu dosli sa osmanlijama?
drugo, ne moras mijanjati ime.
Kawhi je napisao/la:Jedan od rijetkih razloga što sam ponosan na našu dijasporu je što su se svugdje asimilirali.
jos jedan kojem se potkrada ova greska.
znate li vi uopste sta znaci asimilirati se?
po vama, svi narodi sa ovih podrucja koju su iz raznih razloga preselili u njemacku, morali su postati nijemci.
asimilacija nije nista do izjednacavanje ili stapanje doseljenika sa domicilnim stanovnistvom.
odgovorno tvrdim da to nije slucaj sa bosnjacima prve, druge, pa cak i trece generacije.
bosanski je i dalje maternji jezik, slijede se bosanski obicaji itd.
prava rijec je integracija.
mi se najlakse integrisemo jer smo evropljani tj. sa nijemcima, austrijancima, i dr. dijelimo mnoge zajednicke ciljeve i vrijednosti.
druga stvar koja omogucava laganu integraciju jeste nasa tolerancija.
usudjujem se kazati da smo daleko tolerantniji i od samih nijemaca. jednostavno, mi smo odrasli pod ezanima sa dzamija, ali i pod zvonima crkava, tako da se smijemo dok gledamo sudar potpuno razlicitih civilizacija koji se desava prisilnim dolaskom arapa i ostalih naroda.
nama ne smetaju krstovi, davidove zvijezde, polumjesec i zvijezda, minic, hidzab, burka...

sad, ako cemo biti precizni, moramo kazati da i medju nama ima onih koji i nisu tolerantni.
jedne pomenuh u nekom od ranijih postova, dok sam o drugima govorio ranije.
i jedni i drugi su rak za drustvo u kojem se nalaze.
tako da, lijepi moj tuzlak, ako zelis da doprineses boljitku u zajednici kao i miru u svijetu, obavezno moras biti tolerantniji.
naravno, nije lahko. jer, tolerancija nema veze sa njemackom rijeci toll(odlicno, divno...), nego je lat. porijekla i znaci izdrzati, istpiti.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 avg 2016, 20:32

Incognito87 je napisao/la:Top 10 zemalja koje imaju najveći procenat silovanja. Tu su još Australija, Kadana, USA, Engleska, ali ove izdvojene su mi najinteresantnij.

10.Danska i Finska

Prema studiji objavljenoj 2014. godine od strane Agencije Evropske unije za temeljna prava,oko 47% žena u Finskoj je reklo da su pretrpele fizičko ili seksualno zlostavljanje.Dok je u Danskoj procenat nešto veći,52%.Više od jedne žene na 10 ispitanih kaže da su preživele neki oblik zlostavljanja pre 15. godine života.Dok je jedna od pet izjavila da je pretrpela fizičko zlostavljanje od sadašnjeg ili bivšeg partnera.Samo 13% njih je prijavilo incident policiji.

2.Švedska

U Švedskoj jedna od četiri žena je žrtva silovanja.Tokom davne 1975. bilo je samo 421 prijava policiji dok u 2014. postoji 6,620 prijava.To je porast od 1,472%.Švedska ima najveću stopu silovanja u Evropi.U 2013. godini,prema švedskom Nacionalnom veću bilo je 63 silovanja na 100,000 stanovnika.

Što ti je evropa, tamo je med i mlijeko a i kajmak i marmelada :rol: :rol: :rol:

Šta se promijenilo u odnosu na 1975?
RiNo je napisao/la:Kad neki konobar u Hrvatskoj naplati kafu 2 kune skuplje, zavrsi u Avazu na naslovnici. A kad ovi nasi lopovi u obicnom restoranu naplate vceru cetveroclanoj arapskoj porodici 400-600KM to nikog ne zanima. Ipak je skandaloznija vijest sto ljudi klanjaju na mjestu gdje ih namaz zatekne, jer Bosnjo je navikao da vjeru treba kriti kod kuce izmedju 4 zida. Imamo srece da ljudi dolaze i ostavljaju pare. Ne mozes ocekivati turiste kao u Dubrovniku sa ovako siromasnom turistickom ponudom.
Ne pišam ni ja na sred ulice, iako je to mnogo jača potreba od namaza.
Hendo je napisao/la: Zato smo mali, debeli, zdepasti i umiremo vrlo mladi.
Pričaš gluposti, u Evropi su najviši Holanđani i južni Slaveni.

J*** ti hljeb dva stršljena me ujela, nateko sam sav. :(
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 20 avg 2016, 20:38

PerryFred je napisao/la:Nafta vrti gdje burgija neće
ne radi se o izgledu, nego je rijec o poganoj ideologiji oprecnoj onome s cime je dosao muhammed, s.a.v.s. a koju majcica cio-saudija uz pomoc petro-dolara izvozi po svijetu.
ljudi poput tih sa slika su vec u ono vrijem prepoznali o kakvoj se bolesnoj i krajnje destruktivnoj ideologiji radi i pisali su knjige protiv iste.
Heller je napisao/la:Ne pišam ni ja na sred ulice, iako je to mnogo jača potreba od namaza.
:lol:
samo crveni mozak moze iznijeti slicno poredjenje.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 avg 2016, 20:40

sekerbay je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Nafta vrti gdje burgija neće
ne radi se o izgledu, nego je rijec o poganoj ideologiji oprecnoj onome s cime je dosao muhammed, s.a.v.s. a koju majcica cio-saudija uz pomoc petro-dolara izvozi po svijetu.
ljudi poput tih sa slika su vec u ono vrijem prepoznali o kakvoj se bolesnoj i krajnje destruktivnoj ideologiji radi i pisali su knjige protiv iste.
Heller je napisao/la:Ne pišam ni ja na sred ulice, iako je to mnogo jača potreba od namaza.
samo crveni mozak moze iznijeti slicno poredjenje.
Zašto jedno je fiziološka potreba i trpljenje te potrebe može izazvat **** posljedice. Ne znam da 5-10 minuta da se ode na namaz može izazvat posljedice.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2016, 21:19

Ne pada vise kisa.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2016, 21:44

Heller je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:Top 10 zemalja koje imaju najveći procenat silovanja. Tu su još Australija, Kadana, USA, Engleska, ali ove izdvojene su mi najinteresantnij.

10.Danska i Finska

Prema studiji objavljenoj 2014. godine od strane Agencije Evropske unije za temeljna prava,oko 47% žena u Finskoj je reklo da su pretrpele fizičko ili seksualno zlostavljanje.Dok je u Danskoj procenat nešto veći,52%.Više od jedne žene na 10 ispitanih kaže da su preživele neki oblik zlostavljanja pre 15. godine života.Dok je jedna od pet izjavila da je pretrpela fizičko zlostavljanje od sadašnjeg ili bivšeg partnera.Samo 13% njih je prijavilo incident policiji.

2.Švedska

U Švedskoj jedna od četiri žena je žrtva silovanja.Tokom davne 1975. bilo je samo 421 prijava policiji dok u 2014. postoji 6,620 prijava.To je porast od 1,472%.Švedska ima najveću stopu silovanja u Evropi.U 2013. godini,prema švedskom Nacionalnom veću bilo je 63 silovanja na 100,000 stanovnika.

Što ti je evropa, tamo je med i mlijeko a i kajmak i marmelada :rol: :rol: :rol:

Šta se promijenilo u odnosu na 1975?
RiNo je napisao/la:Kad neki konobar u Hrvatskoj naplati kafu 2 kune skuplje, zavrsi u Avazu na naslovnici. A kad ovi nasi lopovi u obicnom restoranu naplate vceru cetveroclanoj arapskoj porodici 400-600KM to nikog ne zanima. Ipak je skandaloznija vijest sto ljudi klanjaju na mjestu gdje ih namaz zatekne, jer Bosnjo je navikao da vjeru treba kriti kod kuce izmedju 4 zida. Imamo srece da ljudi dolaze i ostavljaju pare. Ne mozes ocekivati turiste kao u Dubrovniku sa ovako siromasnom turistickom ponudom.
Ne pišam ni ja na sred ulice, iako je to mnogo jača potreba od namaza.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 avg 2016, 00:41

Uporedi glas Seje i Neleta , neuporedivo. :roll:
"We need to suffer. And we need to fight."

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 21 avg 2016, 00:48

Captain4 je napisao/la:Uporedi glas Seje i Neleta , neuporedivo. :roll:
Nele je pi.cka, al je to ZP imalo dusu.
ZZ

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 avg 2016, 00:53

neletovo zabranjeno pusenje je jedna od najboljih stvari koju su ovi prostori ponudili, i to ne samo sto se muzike tice.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 21 avg 2016, 00:56

Donnie Darko je napisao/la:neletovo zabranjeno pusenje je jedna od najboljih stvari koju su ovi prostori ponudili, i to ne samo sto se muzike tice.
Licno meni, najbolja stvar.
ZZ

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 avg 2016, 00:57

Donnie Darko je napisao/la:neletovo zabranjeno pusenje je jedna od najboljih stvari koju su ovi prostori ponudili, i to ne samo sto se muzike tice.
nadam se da ne mislis na No Smoking nego na ZP u periodu 84-90

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 avg 2016, 00:58

Captain4 je napisao/la:

naravno.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 avg 2016, 01:00

Donnie Darko je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:

naravno.
:thumbup:

Sejo , Nele , Kovalski , Dado Džihan i Faris Arapović. Idealna petorka.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 21 avg 2016, 01:16

Gdje je onaj @Dex, je li to batalio forum? :problem:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 avg 2016, 02:14

Sendt fra min HTC One med Tapatalk
Zadnja izmjena: Nerminovic, dana/u 21 avg 2016, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2016, 02:20

Tuga.

Nerminovic
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Nerminovic » 21 avg 2016, 02:29

Neutral je napisao/la:Tuga.
Šta je sad

BackSpace United

Neutral
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2016, 03:12

Nerminovic je napisao/la:
Šta je sad

http://www.--- SPAM ---/mobile/clanak.aspx? ... &id=914203

Nerminovic
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Nerminovic » 21 avg 2016, 03:17

Neutral je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:
Šta je sad

[url]http://www.---%20SPAM%20---/mobile/clanak.aspx?category=black&id=914203[/url]
:urnebes: jasta nego tuga ybte :rol:

BackSpace United

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []