KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

al...
Postovi: 3902
Pridružen/a: 02 jan 2009, 22:25
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 01 mar 2009, 14:25

Prvo čestitke momcima za hrabru igru i zamalo donesene neplanirane bodove. Drago mi je da su i djeca iskoristila otvoreni prostor za igru. Zimić je valjda otkrio da kada zaista zapneš da nešto uradiš, lijepe stvari se dese. Eh sada , ne treba mu prigovarati što je baš on imao taj zadnji šut. Koliko su uopšte vremena imali da postave napad, kako je to teklo, je li na kraju lopta završila njemu u rukama, jer je pukla akcija, itd. itd. Fol je samo da se trudi i radi na sebi, kako do kraja sezone, tako i preko ljeta. Pod tim mislim na izgradnju fundamenata košarkaške igre i u napadu i u odbrani, jer je kratak u svemu. On nema nijedan izgrađen potez u napadu, na koji bi se bar iole mogao osloniti, a u odbrani ima velikih problema sa praćenjem igrača i boksanjem prilikom defanzivnog skoka. Džaba njemu povremene blokade i par ofanzivnih skokova, kada se uvijek nama naskaču u napadu dok je on na parketu. Naravno, ne treba ni spomenti da je bar 10 kg nove mišićne mase preko ljeta "must have", ako išta ozbiljno misli.
S druge strane, Pašalić će imati velikih problema u karijeri, jer on ima jedan veliki problem zbog toga što ide u zamku zvanu "dvojka u tijelu jedinice". Drugim riječima, dečko ima strašan šut, izuzetno kvalitetne napadačke instikte i, nažalost, fizičku građu zbog koje će ga svaki ozbiljniji bek šuter pojesti za doručak, zbog čega ne može biti ono što zaista i želi. Evidentno je da trenira ono što voli (šut), a ne radi ono što mu treba da bude uspješan na poziciji za koju je građen (play). Jednostavno, ja ne vidim da je za ove tri godine išta popravio dribling, ne radi na lateralnom kretanju, izuzetno spor start, što se i vidjelo protiv svih ekipa koje su iole ozbiljniji presing na njemu zaigrale. Odmah frka, odmah izgubljene lopte. Vrijeme je da mu malo treneri naredaju čunjeva i da se ide u driblanje oko njih dok "ne povrati". Samo tako će, uz rad na motorici napraviti pravi iskorak u karijeri, jer ovako će nažalost ostati jedan od onih igrača "ni tamo ni vamo".

ars01
Postovi: 587
Pridružen/a: 10 apr 2008, 21:38
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 01 mar 2009, 15:44

KK_Bosna je napisao/la:
ars01 je napisao/la:Učinak Zimića i Pašalića je po meni odličan, jer su poslije duuuugo vremena konačno dobili prostor u igri i po meni ga iskoristili na zadovoljavajući način.Zima 7poena i 5 skova, a Paša 9 poena i 3 asistencije za početak nije loše.
pitam se zasto sada ne kopiras statistiku?

pa da i odgovorim ;)

zato sto se u statistici (koju ti toliko volis jer ona po tvom misljenju pokazuje kako je ko odigrao) vidi da je pasalic imao i tri izgubljene lopte, primio jednu blokadu, te mu je index bio 6! i zimicu je index bio 6!

sehovic, kojeg ti mrzis zato sto je "sa istoka". je imao 26, a nisam vidio da si igdje napisao da je seha bio najbolji... kada odigra lose prvi si tu da pljujes po njemu ;)
kao što i sam znaš, ja NIKADA nisam rekao da je statistika SVE. osobito kad je Zimić u pitanju jer se pored njega jako teško prolazi i ima puno promašaja koji ne idu na konto statistike zimića. Zima jest imao 6 value ali i 5/1 lične greške, dakle bez tog segmenta value je 10. I Zima je dao bananu u zadnjoj minuti i stvorio mogućnost pobjede,Nakon što je blokirao Shannona i otvorio svojoj momčadi prigodu za pobjedu, sam je promašio zicer na sekundu i pol do kraja utakmice i omogućio domaćim igračima slavlje. ....., inače da ne budem maliciozan ima najbolji šut za dva poena. ;)
Paša je bio bolji od Đorđevića imao je 4/3 u segmentu ST;Ass i TO, dakle nije loše u prvoj pravoj prilici i to protiv ekipe koja ima najbolje igrače na poz 1 i 2,a inače ima i najbolji šut za tri poena u našoj ekipi.
A što se tiče Crnogorca i bio je vakat da proigra, poslije onoliko minuta na terenu, ali treba da imaš u vidu da Split i nema neke igrače na poz 3 osim ako ne računaš Vrkića i Prangiju za neke igrače.
Svoje kvalitete nek' pokaže protiv Andersona ili makar Perića i sličnih kapaciteta, a svi znamo da je tu tanak zbog visine(195cm) koja je ipak za poz 2, te bi bilo bolje ga forsirati na toj poziciji uz naravno neophodan popravak tehnike vođenja lopte i prije svega podizanja razine šuta za tri poena ako želi da iole bude respektabilna dvica u NLB okvirima.I za kraj da "pohvalim" trenere koji su ga naučili skok šutu, definitvno bi trebali početi raditi drugi posao, jer šut sa čela je dušu dao za blokade, što mu se je već par puta događalo u da popije banane(0/7 banane u NLB, NAJGORI OD NAŠIH IGRAČA).

drop
Postovi: 2493
Pridružen/a: 01 mar 2009, 16:06
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la drop » 01 mar 2009, 16:43

Zimic nema uopšte inteligenciju za kolektivne sportove...covjek nema rad nogu za košarku,nema percepciju igre,nema kordinaciju pokreta,ne zna se otvoriti iz bloka,njemu lopte redovno ispadaju iz ruku,on promašuje zicere tj.zakucavnja i treba li više trošiti rijeci na ovakog "igraca".
Jedina "vrlina" u njegovoj igri jest što zna tu i tamo zalijepiti pokoju bananu ili da mu se odbije koja lopta u ruke pa da se registruje kao skok u statistici.... i to je sve od njega,ali za igraca od 216 cm to je i ocekivano.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Melo15
Postovi: 1483
Pridružen/a: 28 apr 2008, 19:22
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Melo15 » 01 mar 2009, 22:48

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7662
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la KK_Bosna » 02 mar 2009, 09:35

ars01 je napisao/la:1. kao što i sam znaš, ja NIKADA nisam rekao da je statistika SVE. osobito kad je Zimić u pitanju jer se pored njega jako teško prolazi i ima puno promašaja koji ne idu na konto statistike zimića.

2. Zima jest imao 6 value ali i 5/1 lične greške, dakle bez tog segmenta value je 10.

3. I Zima je dao bananu u zadnjoj minuti i stvorio mogućnost pobjede,Nakon što je blokirao Shannona i otvorio svojoj momčadi prigodu za pobjedu, sam je promašio zicer na sekundu i pol do kraja utakmice i omogućio domaćim igračima slavlje. ....., inače da ne budem maliciozan ima najbolji šut za dva poena. ;)

4. Paša je bio bolji od Đorđevića imao je 4/3 u segmentu ST;Ass i TO, dakle nije loše u prvoj pravoj prilici i to protiv ekipe koja ima najbolje igrače na poz 1 i 2,a inače ima i najbolji šut za tri poena u našoj ekipi.

5. A što se tiče Crnogorca i bio je vakat da proigra, poslije onoliko minuta na terenu, ali treba da imaš u vidu da Split i nema neke igrače na poz 3 osim ako ne računaš Vrkića i Prangiju za neke igrače.Svoje kvalitete nek' pokaže protiv Andersona ili makar Perića i sličnih kapaciteta, a svi znamo da je tu tanak zbog visine(195cm) koja je ipak za poz 2, te bi bilo bolje ga forsirati na toj poziciji uz naravno neophodan popravak tehnike vođenja lopte i prije svega podizanja razine šuta za tri poena ako želi da iole bude respektabilna dvica u NLB okvirima.

6. I za kraj da "pohvalim" trenere koji su ga naučili skok šutu, definitvno bi trebali početi raditi drugi posao, jer šut sa čela je dušu dao za blokade, što mu se je već par puta događalo u da popije banane(0/7 banane u NLB, NAJGORI OD NAŠIH IGRAČA).
1. statistika nije sve kad je zimic u pitanju, a jeste kada je kikanovic, ili gordic u pitanju ;) gordic je IMO nas najbolji odbrambeni igrac (ako ne racunamo domercanta)

2. cuj bez tog segmenta, pa i pravljenje (glupih) faulova govori o igri pojedinca, a pogotovo ovo sto je uspio "izvuci" samo jedan faul govori o tome kolika je on prijetnja za protivnicku ekipu

3. za ovo svaka cast i ja ga uopste ne krivim sto je promasio zadnji napad. ako vec niko nije imao muda da opuca, nek je zima to uradio, a volio bih da je pogodio

4. malo je neozbiljno porediti pasalica i djordjevica, zar ne? u ovoj utakmici je bio bolji, to je istina, ali inace je dule mnogo ispred njega

5. za tvoju informaciju sehovic igra na poziciji 2

6. to su isti treneri koji su naucili zimica da puca, zar ne vidis slicnost u izbacajima? naravno, i nihad djedovic ne zna pravilno opucati loptu i dok ne ispravi sut nema teorije da ce ikada igrati ozbljnu kosarku
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Avatar
storm_raider
Postovi: 4503
Pridružen/a: 14 maj 2008, 20:32
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la storm_raider » 02 mar 2009, 11:46

Naravno da je vazan pravilan izbacaj, ali sve dok igrac pogadja, niko nema prava da se zali. Vjerujem da neki znaju kako Marrion suta... I, da Sehovic je 2, mada je u prosloj utakmici, vecinu vremena proveo na 3.
Sto se tice blokada, on nije primio nijednu blokadu na sutu, vec na ulazu... Ko je igrao protiv njega, zna koliko ga je tesko "zalijepiti" na sutu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ars01
Postovi: 587
Pridružen/a: 10 apr 2008, 21:38
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 02 mar 2009, 11:55

KK_Bosna ,
1. Kikanović nije nažakost tvoju nikakav igrač, već je USPIO postati rezerva Štimcu u CZ. Usput, bil' mog'o ovaj Štimac zaigrat' za nas umjesto Klipana???? :lol:
2. taj segment nije najbitniji i uopće nije relevantan za igru pojedinca, jer naprimjer i Gordić ima mnogo više napravljenih prekršaja(80/58) a po tebi je sjajan igrač ;)
4. Paša je dobro odigrao nije ništa nepzbiljno bar po meni, nije valjda da je ozbiljno samo kad loše i malo vremena odigra...... :roll: . Usput taj paša ima bolji procenat šuta od Gordića i daleko bolji je izvođač FT od spomenutog, što reče Storm raider pod hitno ga poslati u teretanu i bit će sigurno još puno bolji....
5."za tvoju informaciju sehovic igra na poziciji 2", zbog toga nas je i zadar i partizan i Zagreb(Dundović) oder'o u Skenderiji, što samo potvrđuje moju argumentaciju.....
6. Oko ovog se slažemo...., stim što je Nihad na vrijeme otišao i znatno popravio šut, nadam se da će poslije ove sezone i Zima put inostranstva, pa će i on biti bolji, svakako imamo na dispoziciji damjanoviće, Rahimiće , Ovčine i slične..m dok SJAJNI VV ne "obući"Klinca u Slaviji.... :roll:
Nadam se da sio zadovoljan..... ;)

ars01
Postovi: 587
Pridružen/a: 10 apr 2008, 21:38
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 02 mar 2009, 12:00

storm_raider je napisao/la:Naravno da je vazan pravilan izbacaj, ali sve dok igrac pogadja, niko nema prava da se zali. Vjerujem da neki znaju kako Marrion suta... I, da Sehovic je 2, mada je u prosloj utakmici, vecinu vremena proveo na 3.
Sto se tice blokada, on nije primio nijednu blokadu na sutu, vec na ulazu... Ko je igrao protiv njega, zna koliko ga je tesko "zalijepiti" na sutu.
Pogledaj meč protiv Budućnosti u Morači pa će ti biti jasno o čemu pričam...

A zašto ne popije još banana uzrok leži u činjenici da ne puca iz kontakta nego samo kad je sam na čistom šutu, a banane dobije naravno na ulazu, jer ga igrač prati, nije teško razumjeti......, bar smo dovoljno utakmica gledali u Skenderiji da se oko toga slažemo.....

Avatar
storm_raider
Postovi: 4503
Pridružen/a: 14 maj 2008, 20:32
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la storm_raider » 02 mar 2009, 12:16

Ne sjecam se zaista pojedinosti iz tog meca, mada ne iskljucujem. Sve u svemu, momak je digao svoju formu.
Zna li neko sta je s Ikonicem?
Sport je lijek za tijelo i duh.

Avatar
Mukiol
Postovi: 910
Pridružen/a: 15 jun 2008, 17:03
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Mukiol » 02 mar 2009, 12:28

Kazu imao zimic loptu za pobjedu i promasio...dobro jos je on mlad, mozda u budcnosti bude kvalitetniji i bolji igrac uglavnom treba mu iskustva ;)
mB!

Avatar
mirzza
Postovi: 2198
Pridružen/a: 27 maj 2008, 11:43
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la mirzza » 02 mar 2009, 12:49

Ne znam samo kako se ovaj rezultat bez 3 igraca moze smatrati neuspjehom, pa prije 2 godine smo isli ko kurbani na gostovanja i poraze do 10 razlike dozivljavali kao uspjeh,

svaka cast VV kada nas je ovako razmazio
Cuva Bog Zelju svog!

Jack Killian
Postovi: 84
Pridružen/a: 24 feb 2009, 15:33
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Jack Killian » 02 mar 2009, 13:09

Da i zato treba sve uciniti da zadrzimo trenera jer ga ciljano nikad ne bi uspjeli dovesti na nasu klupu .Naravno da ce biti i gresaka i poraza ali cinjenica je da se vidi ruka stručnjaka.Jer mora se priznati da nam je ekipa u nekim segmentima limitirana.

drop
Postovi: 2493
Pridružen/a: 01 mar 2009, 16:06
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la drop » 02 mar 2009, 14:39

Mukiol je napisao/la:Kazu imao zimic loptu za pobjedu i promasio...dobro jos je on mlad, mozda u budcnosti bude kvalitetniji i bolji igrac uglavnom treba mu iskustva ;)
cuj dobro još je mlad hahahahhaha
fajer ima 23 kuke i ovi ga internet strucnjaci i dalje vade od gluposti koje taj strašni centar svakodnevno pravi.
Nikad Bosna nece postati ozbiljan klub sve dok bude forsirala kloceve poput Pašalica,Zimića,Suljagica i ostalih panjeva tj.sportskih antitalenata.
Nek naprave omladinske selekcije na zdravim osnovama,a ne po štelama i vezama (amidžici,dajdzici,tetici i ostali kurci palci),nek dovedu prave trenere u omladiske (a ne opet po nekim štelama) selekcije pa se onda možemo nadati bosninom podmlatku svake godine.
Kad se sjetim kako su forsirali onu lopatu od igraca Bavčica...sve je time receno...zato cemo uvijek biti mahalski klub sve dok je Imamovica na celu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7662
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la KK_Bosna » 03 mar 2009, 22:49

ars01 je napisao/la:KK_Bosna ,
1. Kikanović nije nažakost tvoju nikakav igrač, već je USPIO postati rezerva Štimcu u CZ. Usput, bil' mog'o ovaj Štimac zaigrat' za nas umjesto Klipana???? :lol:
2. taj segment nije najbitniji i uopće nije relevantan za igru pojedinca, jer naprimjer i Gordić ima mnogo više napravljenih prekršaja(80/58) a po tebi je sjajan igrač ;)
4. Paša je dobro odigrao nije ništa nepzbiljno bar po meni, nije valjda da je ozbiljno samo kad loše i malo vremena odigra...... :roll: . Usput taj paša ima bolji procenat šuta od Gordića i daleko bolji je izvođač FT od spomenutog, što reče Storm raider pod hitno ga poslati u teretanu i bit će sigurno još puno bolji....
5."za tvoju informaciju sehovic igra na poziciji 2", zbog toga nas je i zadar i partizan i Zagreb(Dundović) oder'o u Skenderiji, što samo potvrđuje moju argumentaciju.....
6. Oko ovog se slažemo...., stim što je Nihad na vrijeme otišao i znatno popravio šut, nadam se da će poslije ove sezone i Zima put inostranstva, pa će i on biti bolji, svakako imamo na dispoziciji damjanoviće, Rahimiće , Ovčine i slične..m dok SJAJNI VV ne "obući"Klinca u Slaviji.... :roll:
Nadam se da sio zadovoljan..... ;)
vidis kako se sa tobom moze diskutovati fino ;) ti imas svoj stav, ja svoj i hvala Bogu da je tako ;)

1. za kikanovica se zaista ne slazem, mislim da je on veliki potencijal jer ako kari pesic kaze to, onda zaista jeste. koliko je kari imao promasaja sto se tice tih procjena?

2. nisam ni rekao da je najbitniji segment igre vec da se "pika" jednako kao i, recimo, blokade

4. naravno da pasa treba pod hitno u teretanu jer trenutno sa ovom fiizickom konstitucijom jednostavno ne moze da se nosi sa bilo kojim kvalitetnim igracem iz nlb lige. ima pravo mekanu ruku, ali nema ulaza upravo iz razloga sto nije snazan da se zaleti... kad se "nabilda" onda ce imait i ulaz, to jest smjeti ce ici na ulaze i onda mozemo govoriti o njemu kao dobrom igracu

5. eh sad ispade da smo izgubili od zadra i zagreba zbog sehovica

6. i ja bih volio da je zima otisao kod vujosevica kad je imao priliku... sad je mozda i kasno nazalost
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

adnan.s

Re: KK Bosna

Post Postao/la adnan.s » 03 mar 2009, 23:06

dobro su igrali ,ali najgore što smo ostali bez Ikonića.Zna li neko koliko dugo ?

Melo15
Postovi: 1483
Pridružen/a: 28 apr 2008, 19:22
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Melo15 » 03 mar 2009, 23:10

Dvadesetak dana--tri sedmice--
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

ars01
Postovi: 587
Pridružen/a: 10 apr 2008, 21:38
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 04 mar 2009, 10:30

@KK_Bosna,
"5. eh sad ispade da smo izgubili od zadra i zagreba zbog sehovica".
Ako si gledao meč protiv tih ekipa, onda ti je jasno da su preokret i prevagu donijeli igrači koji igraju poz 3 , Perić i Dundović sa svojim vezanim tricama, a čuvao ih je Šehović i manjim dijelom Vučko.
I ,da sada će imati šansu da pokaže svoje kvalitete na poz 2, obzirom da će Ikonić biti odsutan 15-20 dana zbog povrede, prva prilika je protiv Cibone i Callowaya.
Samo koliko sam shvatio, ipak je Paša, poslije povrede Ikonića, više igrao dvicu nego jedinicu, tako da će opet po meni Šeha ipak na poz 3 i Andersona.

Avatar
KK_Bosna
Moderator
Postovi: 7662
Pridružen/a: 11 mar 2008, 15:55
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la KK_Bosna » 04 mar 2009, 11:11

ars01 je napisao/la:@KK_Bosna,
"5. eh sad ispade da smo izgubili od zadra i zagreba zbog sehovica".
Ako si gledao meč protiv tih ekipa, onda ti je jasno da su preokret i prevagu donijeli igrači koji igraju poz 3 , Perić i Dundović sa svojim vezanim tricama, a čuvao ih je Šehović i manjim dijelom Vučko.
I ,da sada će imati šansu da pokaže svoje kvalitete na poz 2, obzirom da će Ikonić biti odsutan 15-20 dana zbog povrede, prva prilika je protiv Cibone i Callowaya.
Samo koliko sam shvatio, ipak je Paša, poslije povrede Ikonića, više igrao dvicu nego jedinicu, tako da će opet po meni Šeha ipak na poz 3 i Andersona.
pa slazem se ja sa tim, ipak je tesko sa manje od 200 cm igrati poziciju 3 i to svaka protivnicka ekipa zna iskoristiti

ako bude igrao na poziciji 3 protiv cibone, to ce biti samoubistvo jer je anderson mnogo mnogo jaci igrac od njega i tu bi nas cibona trebala razbiti

a i pasi je bolje da igra poziciju 2 jer ima sjajan sut
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Melo15
Postovi: 1483
Pridružen/a: 28 apr 2008, 19:22
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Melo15 » 04 mar 2009, 18:45

Sehovic je mlad i kvalitetan igrac i u odbrani i pod kosem--jer i mnogo puta se pojavi niodkuda i skine loptu mnogo visocijim centrima -ispod obruca- borben je i zahvalan igrac ,ali nemozete ga sada porediti sa nekim skupim Amerom iz CIBONE ,,,NIJE REALNO..
Gledate kvalitet na pozicijama od 1--5 a ne poredite BUDZET ta dva kluba ..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Postovi: 7546
Pridružen/a: 22 mar 2008, 19:31
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2009, 19:14

Slavija – Vitez 84:81
SLAVIJA: Vukelić, Jojić 13, Janjić, Prašović, Mladenović 21, Damjanović, Mažibrada, Klinac 15, Čamdžić 8, Glavinić 18, Hodžić, Demić 9.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.