Mirza Teletović
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Samo naprijed kapitenu.

Ono sto nikako ne mogu skontat jeste kako neko moze podrzavati Mirzu nakon sinocnjeg kenjanja po domovini i svima nama koji je volimo. Pokazao je svoje pravo lice primitivca i gnjide od covjeka.
I onda se zapitamo sto nas nema nigdje u kolektivnim sportovima pa i opcenito u sportu...
Zapitajte se da li bi vise ikad obukao dres u nekoj ozbiljnoj reprezentaciji i da li bi ikad bio spomenut u nekom pozitivnom kontekstu.
Ono od sinoc ne moze oprati nikako, smradu ljudski zbogom...igrala se kosarka i prije tebe a igrace se i poslije.
Pa trebao je biti idol i uzor novim klincima a ovako moze sluziti samo kao primjer kako ne treba da se ponasa jedan sportista i kako nikako ne smije da se odnosi prema dresu i suigracu.
I onda se zapitamo sto nas nema nigdje u kolektivnim sportovima pa i opcenito u sportu...
Zapitajte se da li bi vise ikad obukao dres u nekoj ozbiljnoj reprezentaciji i da li bi ikad bio spomenut u nekom pozitivnom kontekstu.
Ono od sinoc ne moze oprati nikako, smradu ljudski zbogom...igrala se kosarka i prije tebe a igrace se i poslije.
Pa trebao je biti idol i uzor novim klincima a ovako moze sluziti samo kao primjer kako ne treba da se ponasa jedan sportista i kako nikako ne smije da se odnosi prema dresu i suigracu.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- Goalgetter
- Kontakt:
anonymousHD je napisao/la:Ma zato nam je i država kakva jest, brane se loši ljudi, a ovi što ginu za našu državu, njih treba pljuvati.
Mirza je katastrofalan sinoć bio, apsolutno ništa nije radio kako je trener rekao, forsirao nemoguće šuteve, šutao s 9 metara, bacao air ball, udarao igrače... I takvi se brane, strašno.
Da nam je na terenu 5 igrača poput Muse, ko šale bi razbili ove Ruse, koji su nikad gori.
Ali to ti je naš mentalitet...gledamo u određene ljude ko u bogove, bezgrješna stvorenja kojima svi moramo past na koljena i poudulat im. Iz toga izviru sva zla u ovoj državi, isti takav pogled imamo na igrače, na političare i na vjerske vođe. Moglo se pročitat sto komentara do sad da Teletović ima pravo radit što hoće jer je najbolji igrač i dok je tako nikad nećemo ostvariti nijedan uspjeh.anonymousHD je napisao/la:Ma zato nam je i država kakva jest, brane se loši ljudi, a ovi što ginu za našu državu, njih treba pljuvati.
Mirza je katastrofalan sinoć bio, apsolutno ništa nije radio kako je trener rekao, forsirao nemoguće šuteve, šutao s 9 metara, bacao air ball, udarao igrače... I takvi se brane, strašno.
Da nam je na terenu 5 igrača poput Muse, ko šale bi razbili ove Ruse, koji su nikad gori.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
dzelllo je napisao/la:KAPITENU JEDINI
![]()
![]()
![]()
![]()
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- anonymousHD
- Kontakt:
Tako je to kod nas. Ko da je on nas zadužio, donio nam tri zlatna sa OI, dva SP, tri EP, a ne par trica za ispadanje u grupnoj fazi. Digli smo ga u nebesa ko da je MJ, a ustvari je nafurani debeli konj koji neće ni da trenira, koji neće da bude u hotelu sa svojim saigračima, već ide po kafama sa svojim haverima i to treba da se brani.JonSnow je napisao/la:Ali to ti je naš mentalitet...gledamo u određene ljude ko u bogove, bezgrješna stvorenja kojima svi moramo past na koljena i poudulat im. Iz toga izviru sva zla u ovoj državi, isti takav pogled imamo na igrače, na političare i na vjerske vođe. Moglo se pročitat sto komentara do sad da Teletović ima pravo radit što hoće jer je najbolji igrač i dok je tako nikad nećemo ostvariti nijedan uspjeh.
Gledam sinoć, par puta Rusi ostaju sami na tricama, Nurkića i Teleta boli ****, a Musa se živcira, fata za glavu. Tu odmah vidiš ko igra srcem, a ko čisto onako.
Ne shvatam ljude, ali hajde.
- MysticAladin
- Kontakt:
Kapiten je sinoć maksuz čekao 2 minute da se mali digne sa parketa da mu opali šamarčinu. Jer, ono, nije pozvan TO, nisu svi Rusi sa trenerom i ne dogovaraju napade i akcije...debilu debilski, trebao si da sjediš i da slušaš šta trener ima da kaže, kakav napad da igrate, a ne da čekaš na parketu 2 minute dok su ostali na TO.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!
Ma Damir jad veliki ljudska 0 kad se sjetim kad je protiv nas igrao smuci mi se,nebi ga ni ja slusao nista,jedina zamjerka sto je onako odreagovao prema Musimirzatele je napisao/la:O zalaganju nemam sta pricat, igra 40 minuta, odbija izmjenu, znaci stalo mu je da igra i da pobijedi.tuzlak1987 je napisao/la:Ebo vas incident, hajmo pricati o Mirzinoj igri i zalaganju. Sta mislite o tome? Sta mislite o tome sto kvari rotacije treneru jer nece da izadje pa Halilovic presjedi citavu utakmicu?
Igrom veceras sam polovicno zadovoljan. Dao je 21 poen ali mogao je i vise, par trojki koje inace pogadja nisu htjele u kos. Naravno i kao takav je bio nas najbolji igrac (uz Jusufa). Zamjeram mu sto u 4/4 nije nijednom bacio na koš.
O odnosu sa selektorom sam vec pisao. Sramota za njega i najveca greska. Mogu shvatiti da mu Damir ne lezi, da ga ne voli ali nije smio dopustiti da se to odrazi na njegovu igru pa i na citavu ekipu onda. Jer kad kapiten ne postuje selektora i njegove upute ni ostali ne osjecaju potrebu da to rade. Ako mu je toliko smetao, trebao je upoznati sa tim savez prije nego sto su imenovali Damira, sigurno je bilo bolje to, nego da svoje vjerovatno zadnje veliko takmicenje propusti zbog tjeranja inata Damiru
Jel treba Nurkic da ganja ljude po tricama lik centar svastaanonymousHD je napisao/la:Tako je to kod nas. Ko da je on nas zadužio, donio nam tri zlatna sa OI, dva SP, tri EP, a ne par trica za ispadanje u grupnoj fazi. Digli smo ga u nebesa ko da je MJ, a ustvari je nafurani debeli konj koji neće ni da trenira, koji neće da bude u hotelu sa svojim saigračima, već ide po kafama sa svojim haverima i to treba da se brani.JonSnow je napisao/la:Ali to ti je naš mentalitet...gledamo u određene ljude ko u bogove, bezgrješna stvorenja kojima svi moramo past na koljena i poudulat im. Iz toga izviru sva zla u ovoj državi, isti takav pogled imamo na igrače, na političare i na vjerske vođe. Moglo se pročitat sto komentara do sad da Teletović ima pravo radit što hoće jer je najbolji igrač i dok je tako nikad nećemo ostvariti nijedan uspjeh.
Gledam sinoć, par puta Rusi ostaju sami na tricama, Nurkića i Teleta boli ****, a Musa se živcira, fata za glavu. Tu odmah vidiš ko igra srcem, a ko čisto onako.
Ne shvatam ljude, ali hajde.
- anonymousHD
- Kontakt:
Svašta, majke mi.zagor1987 je napisao/la:Jel treba Nurkic da ganja ljude po tricama lik centar svasta
Nurkić je bio najbliži, samo se vratio ispod koša, bi mu mrsko izać na njega i to nije prvi put.
Čuj centar, šta on mora da izlazi,
Neko Spahica spomenu u negativnom kontekstu zo je nas narod zato i nismo za bolje. Lik milion puta igro povrijedjen,dolazio uvijek da igra ma kakva povreda bila,uvijek stane da brani svoje SPAHA otac
-
Nerminovic
- Kontakt:
cekam izjave...mali Musa unosi nemir

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Nestvarno je koliko smo mi olos od naroda i da sto nam je juce sveto bilo danas ispljujemo. Nacija smo koja uvijek i u svakom momentu zauzme jednu stranu, a da pri tome i ne razmislja sta je sa druge strane medalje, jer ta ista medalja ima ih dvije.
Sinoc sto se desilo jeste ruzno, ali je isto tako nesto sto se desilo na hiljade puta i nije nesto sto vec nije vidjeno. Sport je to , krv uzavrela, negativan rezultat. Nema opravdanja za kapitena, morao se suzdrzati stariji je, morao je se koliko toliko iskontrolisati. Isto tako nema opravdanja ni za jednog 17. godisnjaka da se onako ponasa, ne samo prema mnogo starijem kapitenu, nego uopste na terenu. Danas sutra ce i on imati ispade, jer su mu navijaci dozvolili da se izdigne viz svih i tako ponasa.
Ovakve stvari bar u nasoj kosarkaskoj reprezentaciji se nisu nikada desile, a Niko se ne zapita zasto je to tako. Zasto je Stipanovic napustio reprezentaciju? Zasto Djedovic ne zeli vise da igra za BiH? Sta to ne stima vise u nasoj kosarkaskoj reprezentaciji? Zasto reprezentacija ne radi profesionalno, vec amaterski. Zasto se doveo selektor amater? Hiljadu pitanja je zasto?
Nama su potrebni i Musa i Teletovic. Musi cu oprositit zbog mladosti, a Teletovicu zbog toga sto nas je iks puta usrecio i dovodio do ludila. Ne pada mi na pamet da se odreknem bilokojeg od ove dvojice i da ce me jedan incident srusiti sve ono sto sam volio.
Citam komentare tipa: "Volio sam ga ko brata rodjenog, ali sada ga mrzim vise nego bilokojeg sportistu". Prvo da si ga volio kao rodjenog brata, sigurno ga ne bi mrzio. A drugo, rijec mrziti nesto ili neceg je jako ruzna.
Onda viz mene komentar od momka koji ima na profilu sliku Olivera Kahna, naravno u negativnom kontekstu upucenu prema Teletovicu. Taj isti Kahn je bukvalno davio suigraca u Bayernu Austrijanca Andreasa Herzoga. Je li neko izbacio Kahna iz Bayerna? Je li mu neko nesto prigovorio? Ne nije, jer je to sport i stvari koje se dese. Nekada se tesko kontrolisu stvari. I Teletovic je covjek kao svi mi od krvi i mesa.
Zna se u ovoj cijeloj prici ko treba da napusti reprezentaciju, ustvari on nije trebao ni da dolazi. Nikada se u nasoj reprezentaciji ovako nesto nije desilo do njegovog dolaska. A ja se nikada u zivotu ne bih odrekao niti Muse, koji je buducnost nase repretzenacije, niti Teletovica koji je toliko toga dobroga dao nasoj kosarci.
Danas ako Teletovic ode, tek sutra ce nam biti zao. Znam vrlodobro da smo brzo povratljiv narod, brzo se povratimo nakon sto se na nekoga iskalimo.
Sinoc sto se desilo jeste ruzno, ali je isto tako nesto sto se desilo na hiljade puta i nije nesto sto vec nije vidjeno. Sport je to , krv uzavrela, negativan rezultat. Nema opravdanja za kapitena, morao se suzdrzati stariji je, morao je se koliko toliko iskontrolisati. Isto tako nema opravdanja ni za jednog 17. godisnjaka da se onako ponasa, ne samo prema mnogo starijem kapitenu, nego uopste na terenu. Danas sutra ce i on imati ispade, jer su mu navijaci dozvolili da se izdigne viz svih i tako ponasa.
Ovakve stvari bar u nasoj kosarkaskoj reprezentaciji se nisu nikada desile, a Niko se ne zapita zasto je to tako. Zasto je Stipanovic napustio reprezentaciju? Zasto Djedovic ne zeli vise da igra za BiH? Sta to ne stima vise u nasoj kosarkaskoj reprezentaciji? Zasto reprezentacija ne radi profesionalno, vec amaterski. Zasto se doveo selektor amater? Hiljadu pitanja je zasto?
Nama su potrebni i Musa i Teletovic. Musi cu oprositit zbog mladosti, a Teletovicu zbog toga sto nas je iks puta usrecio i dovodio do ludila. Ne pada mi na pamet da se odreknem bilokojeg od ove dvojice i da ce me jedan incident srusiti sve ono sto sam volio.
Citam komentare tipa: "Volio sam ga ko brata rodjenog, ali sada ga mrzim vise nego bilokojeg sportistu". Prvo da si ga volio kao rodjenog brata, sigurno ga ne bi mrzio. A drugo, rijec mrziti nesto ili neceg je jako ruzna.
Onda viz mene komentar od momka koji ima na profilu sliku Olivera Kahna, naravno u negativnom kontekstu upucenu prema Teletovicu. Taj isti Kahn je bukvalno davio suigraca u Bayernu Austrijanca Andreasa Herzoga. Je li neko izbacio Kahna iz Bayerna? Je li mu neko nesto prigovorio? Ne nije, jer je to sport i stvari koje se dese. Nekada se tesko kontrolisu stvari. I Teletovic je covjek kao svi mi od krvi i mesa.
Zna se u ovoj cijeloj prici ko treba da napusti reprezentaciju, ustvari on nije trebao ni da dolazi. Nikada se u nasoj reprezentaciji ovako nesto nije desilo do njegovog dolaska. A ja se nikada u zivotu ne bih odrekao niti Muse, koji je buducnost nase repretzenacije, niti Teletovica koji je toliko toga dobroga dao nasoj kosarci.
Danas ako Teletovic ode, tek sutra ce nam biti zao. Znam vrlodobro da smo brzo povratljiv narod, brzo se povratimo nakon sto se na nekoga iskalimo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- Kobe Bryant
- Kontakt:
dobro to stoji , ali Kobe se nije "ku*cio" 2008 u reprezentaciji kada je bio Pekingu , nego je svojim primjerom "tjerao" tada zvjezde u prime-u kako se radi trenira. Sebe je prozvao neki doberbanom i igrao odbranu. (Lebron , Wade i Carmelo su bili odusebljeni i soku i bilo ih je stid njega pa su se i oni malo vise potrudili)Donnie Darko je napisao/la:Bas me zanima kako bi prosao da se svom drugom uzoru onako unio u facu. Ja mislim da vise nikada kosarku ne bi zaigrao.
Ja stvarno ne vidim primjerno ponasanje kapitena niti u jednom trenutku.
Drugo je sada sta bi mu Kobe uradio u Lakrsima gdje je franshizni igrac , legenda , tj. on je bio = Lakersi .... vjerovatno bi zavrsio u hitnoj.
Reprezentacija je neseta drugo , ni Nurkić niti teletevoić nisu svojim primjerom pokazali poštovanje i prema dresu i prema treneru ma ko to bio....
Ne mogu dozvoliti medijima da mi na povrsan nacin ostave crnu sliku o kapitenu, koji me je kroz sve nastupe u reprezentaciji obradovao mnogo puta,
a to se desilo i sinoc
Hvala Bogu , bio sam na svakoj tekmi reprezentacije, i nevjerovatno je kako mediji mogu pokvariti stvarnu sliku
Pocet cu redom:
1. Kazu kapiten nije bio na zagrijavanju
Varaju se. Ne znaju da razlikuju da tako kazem "slobodne aktivnosti" i "zvanicno zagrijavanje"
Kako to da nisu primijetili da nije bilo ni Nurkić-a.
Kada je zvanicno zagrijavanje trebalo da pocne, kapiten je bio na celu kolone, a za njim naravno i Nurkić izasao
2. Poluvrijeme i njegovo zalaganje i sam ucinak u tome, mi nisu ostavili neku sumnju, eto da mu je trebalo vise da se zagrije
3. Vidljivo je da nemamo autoriteta na klupi, cija ce biti zadnja, kapiten je pokusao da koliko toliko da kontrolise stvari, ali nije uspjeo
Sramna je i pomisao da ne postujes takvog sportistu , barem na terenu
4. Vezano za izmjenu, kapiten je trazio da ostane u igri, stavljajuci ruku na prsa i govoreci selektoru "Na moju odgovornost"
5. Vezano za sukob, mislim da kapiten nije vidjeo taj udarac sto je dobio Musa, mozda bi i on sam drugacije reagovao, ali reagovao je ono sportski kada je vidjeo da Musa zeli da ude u sukob sa ruskim igracima, zelio je da smiri situaciju, medutim, Musa je imao da mu kaze nesto, sto ocigleedno mu se nije svidjelo.
a to se desilo i sinoc
Hvala Bogu , bio sam na svakoj tekmi reprezentacije, i nevjerovatno je kako mediji mogu pokvariti stvarnu sliku
Pocet cu redom:
Varaju se. Ne znaju da razlikuju da tako kazem "slobodne aktivnosti" i "zvanicno zagrijavanje"
Kada je zvanicno zagrijavanje trebalo da pocne, kapiten je bio na celu kolone, a za njim naravno i Nurkić izasao
2. Poluvrijeme i njegovo zalaganje i sam ucinak u tome, mi nisu ostavili neku sumnju, eto da mu je trebalo vise da se zagrije
3. Vidljivo je da nemamo autoriteta na klupi, cija ce biti zadnja, kapiten je pokusao da koliko toliko da kontrolise stvari, ali nije uspjeo
4. Vezano za izmjenu, kapiten je trazio da ostane u igri, stavljajuci ruku na prsa i govoreci selektoru "Na moju odgovornost"
5. Vezano za sukob, mislim da kapiten nije vidjeo taj udarac sto je dobio Musa, mozda bi i on sam drugacije reagovao, ali reagovao je ono sportski kada je vidjeo da Musa zeli da ude u sukob sa ruskim igracima, zelio je da smiri situaciju, medutim, Musa je imao da mu kaze nesto, sto ocigleedno mu se nije svidjelo.
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Svaka ti cast na ovom postu,jer sam i sam vidio ovo pomenuto.Isto tako i @emir,malo iznad nas,je napisao odlican post.Bilo kako bilo,opet smo ga po.pusili mi navijaci.Totalnio amaterizam je zavladao u nasoj repki i dugo ce nam trebati da se izvucemo iz ovoga,posebno sad kad Mirza(ma kakav on bio) ode.farenhajt je napisao/la:Ne mogu dozvoliti medijima da mi na povrsan nacin ostave crnu sliku o kapitenu, koji me je kroz sve nastupe u reprezentaciji obradovao mnogo puta,
a to se desilo i sinoc
Pocet cu redom:
Idi Mirza legendo,sta ce ti sve ovo.
Sta ti treba u zivotu,da ti neki drvosjeca s dvije osnovne psuje sve sto imas.
A kad odes,pravicemo te od blata i svi ce plakati za tobom.
Idi i ne okreci se,KAPITENU JEDINI

lezVe do bagro
- Kobe Bryant
- Kontakt:
On k.a.r.i.n.a. od kapitena , ali jedan od najboljih nasih igraca ikad .dzelllo je napisao/la:Idi Mirza legendo,sta ce ti sve ovo.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kapiten svojim primjerom pokaze kako se odnosi prema reprezentaciji. :
1. Prvi dodje , zadnje ode sa treninga, najvise se trudi na trenizima ... na terenu pokaze kako se bori.
On je igrao na talenat ne na trud , kao igrac veliki naklon , kao kapiten k.u.r.c.i.n.a. !!!!
Nego hoce li ko pitati Halimica sto je psovao majku Teletovicu i htio da se sa njim udara ? Sto Jukin otac pogodi onog covjeka iz stafa za kondiciju flasom, i tako to .
Mali Musa je pokazao dozu nepostivanja u najmanju rukuspominjanja najblizih kapitenu, na nije tvoje da se svadjas tvoje je da igras a ovaj jos se i u facu unosio a prethodno sa Kyotsovim , Mozgovom i ostalima kuhao Musa sam.
Mali Musa je pokazao dozu nepostivanja u najmanju rukuspominjanja najblizih kapitenu, na nije tvoje da se svadjas tvoje je da igras a ovaj jos se i u facu unosio a prethodno sa Kyotsovim , Mozgovom i ostalima kuhao Musa sam.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.