Ja mu kurcenje zamjeram, igra pun sebe nesto se prenemaze na parketu a u napadu 1 na 1 ne rijesava. Imam osjecaj da je nekad namjerno isao padati, jednostavno nekakav gadan pristup igri ali daleko od toga da nije dao sve od sebe na terenu. U svemu ovome on je normalan ali je jednostavno budaletina sa vecim propuhom u glavi cak i od onog grbavog derista i smecarskog kapitenaJHam je napisao/la:Zamjeri se sto je nakon kraja mandata Harun otisao iz repke, i sto je kapiten kvalifikacije odigrao preko neke stvari svo vrijeme pa je Juka zbog tog cesto ispadao u preuzimanju i u odbrani...ultrasstyle_tz je napisao/la:i sta se zamjera Juki ustvari ?
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Nad tobom sunce najljepše sja
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Vjerovatno Jusuf voli reprezentaciju, ali sve dok mu je Enes Trnčević najveće zlo BH košarke menadžer biti će mi manje simpatičan.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Na stranu baja u dvorani u denveru i srpski turbo folk za vrijeme priprema...Kobe Bryant je napisao/la:Vjerovatno Jusuf voli reprezentaciju, ali sve dok mu je Enes Trnčević najveće zlo BH košarke menadžer biti će mi manje simpatičan.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Kakve veze baja ima sa bilo cim ili to kakvu ko muziku slusa? I ja slusam mozda baju pa jesam li nesto manje patriota od tebe mozda?
Takodjer za tvoju informaciju baja je bosanac iz BiH. To sto je otisao u drugu drzavu je drugi par cipela, ni prvi ni zadnji ali je bas u jednoj emisiji nedavno spominjao svoje korjene kojih se ne stidi. Svako ima pravo da radi od svog zivota sta zeli i u to ne treba ulaziti.
Takodjer za tvoju informaciju baja je bosanac iz BiH. To sto je otisao u drugu drzavu je drugi par cipela, ni prvi ni zadnji ali je bas u jednoj emisiji nedavno spominjao svoje korjene kojih se ne stidi. Svako ima pravo da radi od svog zivota sta zeli i u to ne treba ulaziti.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Joj ostace prosjecan NBA centar, a do danas koliko smo to ukupno imali prosjecnin NBA igracaRokoko87 je napisao/la:Ostat ćeš prosječan krkanski NBA centar, šteta truda.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma to je njegov imidz na kojem ce on ocigledno graditi karijeru i mnogima to sigurno nece sjesti. to je stvar licnog ukusa, takve igrace ili volis ili ne volis-tu nema sredine...1 na 1 napadacki mora napredovati, i napredovat ce, mada on nije los 1 na 1, los je 1 na 2 ili 3, posto ga svi udvajaju svjesni koliko su nasi ostali bezopasni..vidio bi ti da je i on puno jaci 1 na 1 da je vani imao Sutala i Mirzu sa EP protiv Litve recimo pa da ti ne mozes skupljati oko centra jer ljudi ubise iz vana.pinoglavi je napisao/la:Ja mu kurcenje zamjeram, igra pun sebe nesto se prenemaze na parketu a u napadu 1 na 1 ne rijesava. Imam osjecaj da je nekad namjerno isao padati, jednostavno nekakav gadan pristup igri ali daleko od toga da nije dao sve od sebe na terenu. U svemu ovome on je normalan ali je jednostavno budaletina sa vecim propuhom u glavi cak i od onog grbavog derista i smecarskog kapitenaJHam je napisao/la:Zamjeri se sto je nakon kraja mandata Harun otisao iz repke, i sto je kapiten kvalifikacije odigrao preko neke stvari svo vrijeme pa je Juka zbog tog cesto ispadao u preuzimanju i u odbrani...ultrasstyle_tz je napisao/la:i sta se zamjera Juki ustvari ?
a ono u odbrani nije ba nikakva indolentnost nego jednostavno ugradjuje mu se NBA mentalitet..on se okrene i pusti covjeka da suti i gradi reket jer i da krene na njega ne moze stici, a nema ni 5% sanse da utice na izgradjenog NBA sutera u smislu da ga zastrasi pa da promasi..a i kad promasi nema centra na skoku jer je izasao. Njemu se ugradjuje individualni mentalitet i osjecaj da si ti odgovoran za svoje, za skok i da to moras da uzmes, a tog igraca sto je ostao sam na trici pusti- i onako nije tvoj igrac..to generalno i jeste razlika izmedju NBA i evropskih centara gdje NBA redovito idu 10+ u skokovima u poluvremenu jer im je to primarni fokus, a najbolji i najdominantniji evroligaski centri rijetko predju 10 skokova za citav mec
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
odličan post.. jusuf je jučer odigrao najbolje što je mogao i svaka mu častultrasstyle_tz je napisao/la:ma to je njegov imidz na kojem ce on ocigledno graditi karijeru i mnogima to sigurno nece sjesti. to je stvar licnog ukusa, takve igrace ili volis ili ne volis-tu nema sredine...1 na 1 napadacki mora napredovati, i napredovat ce, mada on nije los 1 na 1, los je 1 na 2 ili 3, posto ga svi udvajaju svjesni koliko su nasi ostali bezopasni..vidio bi ti da je i on puno jaci 1 na 1 da je vani imao Sutala i Mirzu sa EP protiv Litve recimo pa da ti ne mozes skupljati oko centra jer ljudi ubise iz vana.pinoglavi je napisao/la:Ja mu kurcenje zamjeram, igra pun sebe nesto se prenemaze na parketu a u napadu 1 na 1 ne rijesava. Imam osjecaj da je nekad namjerno isao padati, jednostavno nekakav gadan pristup igri ali daleko od toga da nije dao sve od sebe na terenu. U svemu ovome on je normalan ali je jednostavno budaletina sa vecim propuhom u glavi cak i od onog grbavog derista i smecarskog kapitenaJHam je napisao/la:Zamjeri se sto je nakon kraja mandata Harun otisao iz repke, i sto je kapiten kvalifikacije odigrao preko neke stvari svo vrijeme pa je Juka zbog tog cesto ispadao u preuzimanju i u odbrani...
a ono u odbrani nije ba nikakva indolentnost nego jednostavno ugradjuje mu se NBA mentalitet..on se okrene i pusti covjeka da suti i gradi reket jer i da krene na njega ne moze stici, a nema ni 5% sanse da utice na izgradjenog NBA sutera u smislu da ga zastrasi pa da promasi..a i kad promasi nema centra na skoku jer je izasao. Njemu se ugradjuje individualni mentalitet i osjecaj da si ti odgovoran za svoje, za skok i da to moras da uzmes, a tog igraca sto je ostao sam na trici pusti- i onako nije tvoj igrac..to generalno i jeste razlika izmedju NBA i evropskih centara gdje NBA redovito idu 10+ u skokovima u poluvremenu jer im je to primarni fokus, a najbolji i najdominantniji evroligaski centri rijetko predju 10 skokova za citav mec
A sto ne nadzes sve blokade, skokove, poene, hrvanja sa 2-3 u reketu,...
Jeli imao ocjanih stvari na terenu jeste
Jeli imao ocajnih stvari van terena jeste
Ali da je mirza igrao sve utakmice priblizno njegovom zalaganju sada bi isli u svedsku da sa pobjedom od 1 razlike idemo na EP
Ukratko to sto neko nije bio dobar ne opravdava nekoga sto je bio ocajan
Ali da je mirza igrao sve utakmice priblizno njegovom zalaganju sada bi isli u svedsku da sa pobjedom od 1 razlike idemo na EP
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Jakobsen91
- Kontakt:
nerminh74 je napisao/la:A sto ne nadzes sve blokade, skokove, poene, hrvanja sa 2-3 u reketu,...
Ne, tu utakmicu niko nije ocekivao da pobijedimo i da je Mirza igrao, ali su se svi nadali da bi rusija mogla pasti u tuzli, sto je na kraju i bilo za ocekivati nakon prvog poluvremena al eto...Jakobsen91 je napisao/la:nerminh74 je napisao/la:A sto ne nadzes sve blokade, skokove, poene, hrvanja sa 2-3 u reketu,...
Ukratko to sto neko nije bio dobar ne opravdava nekoga sto je bio ocajanNas je ukopala utakmica u kojoj Mirza nije igrao.
@KK_Bosna tu nije Mirza kriv, ali kako da ocekujes od njega da ganja igrace po citavom terenu kad u bar 80% slucajeva kad njega nema pod kosem, mi izgubimo skok...
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 11 sep 2016, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
ako se ne varam, u prvom poluvremenu smo vodili, a mirza je imao 16 poena, a juka 2 ili 4... e kad je u drugom poluvremenu juka preuzeo odgovornost na sebe i povukao, kako ovdje mnogi pisu... zna se rezultatJHam je napisao/la:Ne, tu utakmicu niko nije ocekivao da pobijedimo i da je Mirza igrao, ali su se svi nadali da bi rusija mogla pasti u tuzli, sto je na kraju i bilo za ocekivati nakon prvog poluvremena al eto...Jakobsen91 je napisao/la:nerminh74 je napisao/la:A sto ne nadzes sve blokade, skokove, poene, hrvanja sa 2-3 u reketu,...
Ukratko to sto neko nije bio dobar ne opravdava nekoga sto je bio ocajanNas je ukopala utakmica u kojoj Mirza nije igrao.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
A sta se jos promijenilo osim sto je Juka preuzeo odgovornost? Mirza se vratio onim igrama protiv Svedske, ispucavanja iz trka, preko 1-2 igraca, sekunde nije koristio to sto moze sve i jednog igraca rusije unijeti u kos. Ne zamjeram ja njemu toliko ovu svadju na kraju, nije normalno da na sred terena se svadjas sa djetetom al hajde svadje su dio ovakvih utakmica, ali igranje preko neke stvari, sklanjanje u stranu da bi ti nekom pokazao da se ne moze bez tvog zalaganja, e to mu zamjeram pa da nas je na svako europsko odveo licno on tricama u zadnjim sekundama. Evo i danas je rekao kako treba on da pazi da se igraci trude maksimalno za pobjedu, zasto on to sam nije radio? Sta, ovi slabiji ne mogu ono sto on moze uraditi, pa zasto bi i on se trudio ako oni ne znaju? Ne kontam to razmisljanje jbg nikako, igras za drzavu i da ti das sve od sebe, pa makar niko od drugih nista i ne pogodio, ni sekunde se trudio...
gledaj, ja nisam od onih koji mijenjaju misljenje kako vjetar puse ili sto formiram misljenje jer mi se harun svidja/ne svidja...
mirzi zamjeram sto igra rekreativno, isto kao i sto jusuf igra, nema razlike izmedju njih dvojice kada je igra na parketu u pitanju... umjesto da njih dvojica jedu protivnike, sujeta ih valjda ubi pa se trude kojeg ce vise fatati qrcobolja, kako u napadu, tako i u odbrani...
mirzi zamjeram sto igra rekreativno, isto kao i sto jusuf igra, nema razlike izmedju njih dvojice kada je igra na parketu u pitanju... umjesto da njih dvojica jedu protivnike, sujeta ih valjda ubi pa se trude kojeg ce vise fatati qrcobolja, kako u napadu, tako i u odbrani...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Mislio sam da si ti objektivniji i da malo dublje gledas stvari, ali izgleda da sam se prevario. Ni u jednom momentu ne branim Jusufa, ali je on, u odnosu na Mirzu u ovim kvalifikacionim utakmicama primjer kako se zalaze za reprezentaciju (iako to vjerovatno nije ni blizu onoga kako treba da bude). Kakve veze sto je rezultat takav jer je eto Juka preuzeo odgovornost? Nije ti jasno da je Teletovic odigrao svih 20 min prvog poluvremena, vidno umoran bio, barem meni sa zapadne tribine. Nije sam sebi vjerovao, jer je znao da je itekako u padu sa snagom. Niti se otvarao, ulazio u blokova, sutirao kao sto je to bio slucaj sa prvim poluvremenom. Drugo, ta nasa famozna treca cetvrtina, gdje ocito padnemo snagom, gdje nas protivnicki selektor prokonta i napravi igru kojoj mi nista ne mozemo na terenu. Trece, zar se u prvom poluvremenu nije osjetilo da su Rusi totalno izgubljeni onom atmosferom, gdje su i po 3-4 napada gubili loptu i nisu poentirali? Kakva je odbrana bila u prvom, a kakva u drugom poluvremenu? Ne mogu da vjerujem da rezonujes stvari na taj nacin. Cuj prvo poluvrijeme Mirza preuzeo odgovornot - MI VODIMO, drugo poluvrijeme, Jusuf preuzeo odgovornost - ZNA SE REZULTAT. Pa gdje je Mirza bio vecim dijelom tog drugog poluvremena? Podupirao se jer nije mogao da dodje do daha koliko nespreman je dosao, a ovamo nece da izadje iz igre.KK_Bosna je napisao/la:
ako se ne varam, u prvom poluvremenu smo vodili, a mirza je imao 16 poena, a juka 2 ili 4... e kad je u drugom poluvremenu juka preuzeo odgovornost na sebe i povukao, kako ovdje mnogi pisu... zna se rezultat
Istog sam misljenja, s tim da se Nurkic ipak malo vise trudi od ovog, ali ne moze on sam drzati citavu odbranu kad mirza rijetko kad izadje na svog igraca, a jos rjedje ide na skok. Vise bih volio gledati nekog iz A2 lige koji ce ginuti za loptom, i boriti se, pa makar onda izgubili i 50 razlike, ali da svi igraju na bar 100% svojih mogucnosti, pa makar im te mogucnosti bile nikakve, ali da vidis da im nije svejedno...KK_Bosna je napisao/la:gledaj, ja nisam od onih koji mijenjaju misljenje kako vjetar puse ili sto formiram misljenje jer mi se harun svidja/ne svidja...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ja licno mislim da su i jedan i drugi odigrali najbolje sto su mogli, obzirom na okolnosti
ekipa je ko MU.DA, atmosfera tanka, organizacija tanka, nisu kliknuli sa trenerom..kazem Mirza da je pogodio jos 3-4 svoja suta sad bi bio heroj, a da nije pucao zamjeralo bi mu se da se krio, da je pi.cka itd itd, kao sto neki vec i pisu za 4. cetvrtinu.
Juka gine cijelu tekmu, jede NBA centra, jos mu treba da se trosi na istrcavanja na suteve koje ne moze stici..posebno kad se zna njegova fizika i kakve probleme ima u odnosu na ostale igrace..pametniji su mogli biti obojica, ali dati vise u datim okolnostima za obojicu bi bilo ravno cudu
2 i po igraca nikad nisu pobijedili 10-12 igraca u kosarci i nikad nece..sa kakvim levatima su igrali dobro smo i prosli
od ove ekipe svakako jos Kikanovic (na kraju klupe),Milosevic (pri kraju rotacije), Gordic (svaka cast) i Musa jos svakako i mogu da igraju..kakvi ba Gajici, Zahiragici, Buze, Vrabci-o cem pricamo
ekipa je ko MU.DA, atmosfera tanka, organizacija tanka, nisu kliknuli sa trenerom..kazem Mirza da je pogodio jos 3-4 svoja suta sad bi bio heroj, a da nije pucao zamjeralo bi mu se da se krio, da je pi.cka itd itd, kao sto neki vec i pisu za 4. cetvrtinu.
Juka gine cijelu tekmu, jede NBA centra, jos mu treba da se trosi na istrcavanja na suteve koje ne moze stici..posebno kad se zna njegova fizika i kakve probleme ima u odnosu na ostale igrace..pametniji su mogli biti obojica, ali dati vise u datim okolnostima za obojicu bi bilo ravno cudu
2 i po igraca nikad nisu pobijedili 10-12 igraca u kosarci i nikad nece..sa kakvim levatima su igrali dobro smo i prosli
od ove ekipe svakako jos Kikanovic (na kraju klupe),Milosevic (pri kraju rotacije), Gordic (svaka cast) i Musa jos svakako i mogu da igraju..kakvi ba Gajici, Zahiragici, Buze, Vrabci-o cem pricamo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
KK Bosna ima radi necega na piku Jusufa (a nije da on nije dao povoda) pa prema njemu nema skoro ni trunku objektivnosti, a slazem se sa tobom vezano za postFederer17 je napisao/la:Mislio sam da si ti objektivniji i da malo dublje gledas stvari, ali izgleda da sam se prevario. Ni u jednom momentu ne branim Jusufa, ali je on, u odnosu na Mirzu u ovim kvalifikacionim utakmicama primjer kako se zalaze za reprezentaciju (iako to vjerovatno nije ni blizu onoga kako treba da bude). Kakve veze sto je rezultat takav jer je eto Juka preuzeo odgovornost? Nije ti jasno da je Teletovic odigrao svih 20 min prvog poluvremena, vidno umoran bio, barem meni sa zapadne tribine. Nije sam sebi vjerovao, jer je znao da je itekako u padu sa snagom. Niti se otvarao, ulazio u blokova, sutirao kao sto je to bio slucaj sa prvim poluvremenom. Drugo, ta nasa famozna treca cetvrtina, gdje ocito padnemo snagom, gdje nas protivnicki selektor prokonta i napravi igru kojoj mi nista ne mozemo na terenu. Trece, zar se u prvom poluvremenu nije osjetilo da su Rusi totalno izgubljeni onom atmosferom, gdje su i po 3-4 napada gubili loptu i nisu poentirali? Kakva je odbrana bila u prvom, a kakva u drugom poluvremenu? Ne mogu da vjerujem da rezonujes stvari na taj nacin. Cuj prvo poluvrijeme Mirza preuzeo odgovornot - MI VODIMO, drugo poluvrijeme, Jusuf preuzeo odgovornost - ZNA SE REZULTAT. Pa gdje je Mirza bio vecim dijelom tog drugog poluvremena? Podupirao se jer nije mogao da dodje do daha koliko nespreman je dosao, a ovamo nece da izadje iz igre.KK_Bosna je napisao/la:
ako se ne varam, u prvom poluvremenu smo vodili, a mirza je imao 16 poena, a juka 2 ili 4... e kad je u drugom poluvremenu juka preuzeo odgovornost na sebe i povukao, kako ovdje mnogi pisu... zna se rezultat
pa i ti imas na piku Damira, pa sta onda
tako da vas po tom pitanju ne treba ozbiljno shvatat
Imam, ali zar se na kraju nije pokazalo da sam bio upravu i da je bio ocajan potez postavljanje njega na mjesto selektora sto je rezultiralo sa ovim mega s.ranjemChinaglia je napisao/la:pa i ti imas na piku Damira, pa sta onda
to je irelevantno, poenta je da bi ti Damira popljuvao za sve lose sto se desi, a ne bi mu dao kredit za onu dobro sto bi se desilo.. kada bi se plasirali na Eurobasket, ti bi rekao da su nas tamo odveli Tele i Juka, kada bismo na Eurobasketu prosli grupnu fazu, opet bi isto rekao
to je iz razloga sto ga mrzis, sto je tvoje legitimno pravo, al ti to ne dozvoljava da budes objektivan, kao ni ovom drugom moderatoru.. ne volim ni ja svasta nesto, pa ono, treba biti objektivan jebga
takodjer, jeste se njegovo imenovanje pokazalo kao katastrofa, al od ljudi koji su bili u uzem izboru, kod svih bi bilo isto, eto neka kod Dzikica bude neki upitnik, a opet ko je tamo neki Dzikic za Teleta i Juku, NBA igrace
a prizivao se i Pandza, pa to bi bilo jos gore od Damirovog imenovanja!
to je iz razloga sto ga mrzis, sto je tvoje legitimno pravo, al ti to ne dozvoljava da budes objektivan, kao ni ovom drugom moderatoru.. ne volim ni ja svasta nesto, pa ono, treba biti objektivan jebga
takodjer, jeste se njegovo imenovanje pokazalo kao katastrofa, al od ljudi koji su bili u uzem izboru, kod svih bi bilo isto, eto neka kod Dzikica bude neki upitnik, a opet ko je tamo neki Dzikic za Teleta i Juku, NBA igrace
a prizivao se i Pandza, pa to bi bilo jos gore od Damirovog imenovanja!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.