Jelde bolji Green ?Kawhi je napisao/la: Pa Davis i jeste, a Cousins je u Kingsima.
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Napredna statistika ne laze.Epidaurus je napisao/la:Jelde bolji Green ?Kawhi je napisao/la: Pa Davis i jeste, a Cousins je u Kingsima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa da istu malo i pogledas vidio bi tek kolika je tu razlika 
Zasto da gledam tudju statistiku kad imam svoj sistem? Ne krademo svi sa ispodobruca.
Bolje krasti s ispodobruca nego pisati gluposti bazirane na senzacionalizmu koji granici sa senzaciolizmom srbijanskih skandal magazina.
Senzacionalizam smeta covjeku koji je pisao da je Curry najbolji igrac svijeta, da je Shaq dominantniji od Michaela i to sve u potpunosti ozbiljan? Ima toga jos...
A ne Parker je bio najbolji play lige, Blake i Draymond su bolji od ADa, AD sa 23 godine "imao potencijal da bude two way monstrum", Harden veci ofanzivni talent od KDa, Garnetta smatra precjenjenim itd itd. Bojim se da su tvoje procjene bazirane na tome "ovog volim, ovog ne volim".
ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Mene najvise cudi Wadeova niska efikasnost obzirom da covjek ima sve moguce poteze 1 na 1 igre.KK_Bosna je napisao/la:ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Namjerava se dokazati da Westbrook nije nezaustavljiv u izolaciji, ili na ulazu, šta već alem i ekipa tvrde. Ne vidim bolji način da se takvo nešto dokaže.KK_Bosna je napisao/la:ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
Mada za takvo nešto nije potrebna nikakva statistika, sve što je potrebno je par objektivnih očiju.
- IlCapitano
- Kontakt:
Nije ovo 1-1 u postu nego 1-1 na perimetru. A i Davis i Cousins imaju dosta takvih akcija gdje iz driblinga napadaju. Uostalom, vidiš da su u dijelu sa niskom efikasnošću, ali i manje pokušaja.KK_Bosna je napisao/la:ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Nisu karne od igraca nego jednostavno nisu efikasni iso igraci. Ali vidimo da njih dvojica izolacije i ne koriste previse tako da to (barem zasad) i nije vazan dio njihove igre.KK_Bosna je napisao/la:ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
To 1 na 1 za centre sto spominjes je post-up, ima statistika i za taj segment, i Cousins je tu jedan od najboljih, tako da je itekako vjerodostojno. Za Davisa znamo da jos uvijek nije dovoljno napredovao u tim segmentima ali i da ofanzivnu igru bazira na catch and shoot i kao roll man i cutter gdje je fantastican, sto brojke i potvrdujuju.
U principu svi ovi igraci u donjem lijevom kvadratu nisu problematicni jer, iako lose uspjesnosti, oni izolacije uospte i ne koriste kao cest segment svoje igre. Tako da sve je vjerodostojno samo treba malo zagrebati ispod povrsine i shvatiti o cemu se radi.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
aha, mislio sam da se i post up 1 na 1 svrstava pod "iso play", jer ako das centru loptu na niskom postu i ocistis stranu, to je cista izolacija, nista drugoClutch je napisao/la:Nisu karne od igraca nego jednostavno nisu efikasni iso igraci. Ali vidimo da njih dvojica izolacije i ne koriste previse tako da to (barem zasad) i nije vazan dio njihove igre.KK_Bosna je napisao/la:ne, bez zajebancije... iso play za centra je znaci 1 na 1, a tu su davis i cousins ocajni... ali ne mozemo tvrditi da su karne od igraca ofanzivno... toliko o vjerodostojnosti ove statistike da se dokaze sta se namjerava dokazivati vec...
To 1 na 1 za centre sto spominjes je post-up, ima statistika i za taj segment, i Cousins je tu jedan od najboljih, tako da je itekako vjerodostojno. Za Davisa znamo da jos uvijek nije dovoljno napredovao u tim segmentima ali i da ofanzivnu igru bazira na catch and shoot i kao roll man i cutter gdje je fantastican, sto brojke i potvrdujuju.
U principu svi ovi igraci u donjem lijevom kvadratu nisu problematicni jer, iako lose uspjesnosti, oni izolacije uospte i ne koriste kao cest segment svoje igre. Tako da sve je vjerodostojno samo treba malo zagrebati ispod povrsine i shvatiti o cemu se radi.
onda to mijenja sliku totalno, al fakat ko sto i @epi kaze, wade je zacudjujuce los na iso playevima... doduse i godine tu cine svoje, al opet kad je jamaal i dalje efikasan...
i zasto nema iso joea na iso statsima? (il ga nisam vidio
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ovo sto je @clutch pomenuo,ako se odnosi samo na iso na perimetru,to u mnogome mijenja stvari.Primjera radi,Wade ili Kawhi upravo najveci dio svojih izolacija i igraju na post upu.Visoke da i ne pominjem...
Mislim da se odnosi na svaki moguci iso, ali nije svaki post-up iso, niti svaka izolacija post-up i zato postoji odvojena statistika samo za post-up.NEZALAGANJE je napisao/la:Ovo sto je @clutch pomenuo,ako se odnosi samo na iso na perimetru,to u mnogome mijenja stvari.Primjera radi,Wade ili Kawhi upravo najveci dio svojih izolacija i igraju na post upu.Visoke da i ne pominjem...
Kad igrac ima izolaciju, on igra iso pa bilo da on situaciju rjesava sutem, kreacijom iz drbilinga, post-up, nebitno.
Npr. Cousins ima 200 iso posjeda a 363 post-up posjeda za sezonu. Od tih 363 posjeda sigurno je neki post-up bio ujedno i iso posjed, ali vidimo da nisu svi. Mozda grijesim ali mislim da se na taj nacin gleda.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Koja je razlika između post upa i iso situacije? Kako prave razliku između "običnog" post upa i iso post upa? Iskren, da budem meni jedini pada na pamet da situacije kada neko nakon bloka primi loptu na postu ne ide u iso jer se nije "sam" izborio za poziciju, ali bih ja i to stavljao u iso da budem iskren.
Fakat odavno nisam vidio ništa nejasnije u košarci. Ne računajući suđenje u FIBA tekmama.
Fakat odavno nisam vidio ništa nejasnije u košarci. Ne računajući suđenje u FIBA tekmama.
ja mislim da je "iso" sto oni racunaju na perimetru kada se igra 1 na 1, bez ikakvih pickova... s druge strane, post up iso je iskljucivo ako se ocisti strana covjeku da igra 1 na 1... a ako se ne ocisti strana, uvijek sa strong sidea defender moze doci na help, pa je to situacija 1 na 2...
Da, to je to.KK_Bosna je napisao/la:ja mislim da je "iso" sto oni racunaju na perimetru kada se igra 1 na 1, bez ikakvih pickova... s druge strane, post up iso je iskljucivo ako se ocisti strana covjeku da igra 1 na 1... a ako se ne ocisti strana, uvijek sa strong sidea defender moze doci na help, pa je to situacija 1 na 2...
Zato jedan Drummond ima samo 20ak iso posjeda za sezonu a preko 400 post-up posjeda.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
ih, garnetta stavili pod "5"filip13 je napisao/la:http://kosmagazin.com/prica-o-brojevima-1/
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 3 gosta.