Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Znaci HDMI je jedini nacin ? Nisam siguran da laptop ima taj izlaz, provjerit cu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Nije jeidni način, laptop ima sigurno i drugi priključak, tj vga, onaj isti što ide u grafičku karticu na pc-u i u monitor.
Prvo vidi koji su ti priključci na laptopu, po tome tražiš monitor, iako bi trebao imati 2 priključka na laptopu vga i hdmi, kod novijih laptop je samo hdmi priključak, baš kao i kod novijih monitora jer se pokazao najboljim.
Kod mene grafička kod pc-a prima dvi, vga i hdmi, tako da mogu birati
Laptop vga i hdmi. Uglavnom, vidi šta ti ima laptop, pa ćeš dalje znati šta treba.
Evo primjer, vga i hdmi:
Prvo vidi koji su ti priključci na laptopu, po tome tražiš monitor, iako bi trebao imati 2 priključka na laptopu vga i hdmi, kod novijih laptop je samo hdmi priključak, baš kao i kod novijih monitora jer se pokazao najboljim.
Kod mene grafička kod pc-a prima dvi, vga i hdmi, tako da mogu birati
Laptop vga i hdmi. Uglavnom, vidi šta ti ima laptop, pa ćeš dalje znati šta treba.
Evo primjer, vga i hdmi:
VGA kabal 4-5KM, u slucaju da nemas hdmi, nije skupo uzmi i probaj ako ti graficka valja, a ne bi ti bilo lose ni kupiti tv mozda imas ih od 32" po 280KM led tv, i imas i tv i monitor u jednom 
Mia San Mia
Popravio buraz. Hvala.Asteriks je napisao/la:To ti je jednostavno, prvo skines https://www.malwarebytes.com/, odradi proces, nakon toga skines iobit uninstaler, trazi Chrome search deinstaliraj i sve sto vidis sumnjivo pogotov pod opcijom toolbars, klik na to i uninstal.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Dobio neki laptop
core 2 duo 2.50
4gb rama
Ati radeon mobility hd 2600
Valjal ista laptop?
Sent from my HTC Desire 620 using Tapatalk
core 2 duo 2.50
4gb rama
Valjal ista laptop?
Re:
Ne valja, mislim da laga malo i na 480p youtube.MElloo je napisao/la:Dobio neki laptop
core 2 duo 2.50
4gb rama
Valjal ista laptop?
Procesor i ram su sasvim solidni, ali grafička je smeće.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Postoji li nacin da se kreira hotspot na compu, windows 7?
Don't believe the hype.
Ako imas wifi da, samo skines program hotspot i to je to, racunar ti dalje siri mrezu
Mia San Mia
Ima li još neko problema danas sa bh smećem?
Godina 2016, "Evropa":

Godina 2016, "Evropa":

Jes' Evropa al nije "EU" [emoji14]
Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Gleda li ko ovo čudo od MojeTVweb, otkako su updateovali ovaj player ne može se nijedan stream odgledati ko da gledam u 4k rezoluciji... Je li to do mene kakav problem ili ima još neko ?
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
@Asteriks
eee jedno pitanje dok vamo cackam, laptop pao sistem (ono upalim ga biraj safe mod/last good/normal, nevazno restartuje ga), e sad kreno sistem da instaliram haj pokrene ga i nakon minute onog pocetnog ekrana samo ga resetuje
eee jedno pitanje dok vamo cackam, laptop pao sistem (ono upalim ga biraj safe mod/last good/normal, nevazno restartuje ga), e sad kreno sistem da instaliram haj pokrene ga i nakon minute onog pocetnog ekrana samo ga resetuje
Sta, oces da instaliras sistem, preko cega, cd, usb ?Quinlan je napisao/la:@Asteriks
A smooth sea never made a skilled sailor.
ma usb, ali nema sanse, pokuso w7, haj reko prezahtjevan evo i xp isti problem, vidjet cu sad kakav tester za ram da nadjem da provjerim, ili jbg ako nista cd sutra kupit pa sprzit xp pa vidjet sta ce bitiAsteriks je napisao/la:Sta, oces da instaliras sistem, preko cega, cd, usb ?Quinlan je napisao/la:@Asteriks
Da li se napravio bootabilan usb.
Ak te stalno izbacuje moze biti problem ne samo u ramu, neg i hard disku, a on se najlakse vadi kada su laptopi u pitanju.
Nekad je dovoljan samo reset (iskopcat konektor hdd-a) da bi proradio a nekad i zamjena.
Ak te stalno izbacuje moze biti problem ne samo u ramu, neg i hard disku, a on se najlakse vadi kada su laptopi u pitanju.
Nekad je dovoljan samo reset (iskopcat konektor hdd-a) da bi proradio a nekad i zamjena.
ma bootabilan je, pokrene ono sistem sa usb-a, (bude ono pritisni bilo sta da se pokrene, onda ga pokrene npr. bude logo windowsa kad sedmicu sam pokreto, stoji tako minutu i restart)Asteriks je napisao/la:Da li se napravio bootabilan usb.
evo skidam sad nekakav skup bootabilnih testnih alata pa cu ram i hdd testirat
ma star laptop ko grcka pa mi ga uvalise, ja konto sistem pao hajde to cu za sat kad ono veci problem
U takvom slucaju moze biti dosta toga.
Nemas sta izgubiti, laptop cak nije tesko rasklopiti kak na prvu izgleda, ko zna mozda se i paucnina stvorila oko procesora.
Nemas sta izgubiti, laptop cak nije tesko rasklopiti kak na prvu izgleda, ko zna mozda se i paucnina stvorila oko procesora.
evo izvadio HDD haj reko bez njega da ga upalim, sad uopste nece da bootuje usb ko da ga nema
yebem ti zivot al se uvalih, sutra cu ja ovo morat rastavit skroz

yebem ti zivot al se uvalih, sutra cu ja ovo morat rastavit skroz
Ne mozes bez hdd-a, trebao si ga samo resetovati.
Nista strasno, gledaj da podesis bios (ako mognes uci u pomneuti) tako da ti first boot bude usb (cesto oznacen kao removable device).
Nista strasno, gledaj da podesis bios (ako mognes uci u pomneuti) tako da ti first boot bude usb (cesto oznacen kao removable device).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.