Dzaba se trudis, oni o sebi imaju misljenje da su UltrAslan, Carsi u jednom (samo dok statut usvoje), u bojkotu su protiv ostalih ekipa ali najveca posjeta im bude protiv Sarajeva, po 3,4 hiljade.MortemHz je napisao/la:Prosjek ce biti 5K+ na kraju a sada je 5K sto je solidno mada ne znam zasto se kacis sada za to? Je l' istina da Robijasi bojkotuju? Jeste. Je 'l istina da dodje mnogo mnogo vise ljudi protiv Sarajeva i Željeznicara? Jeste. Je l' istina da ovoj ligi fali Celik, Velez i Borac? Jeste.avenija je napisao/la:Mortem vas vise ni protiv Zelje nema tako da ono nemojte vi nikom pametovat.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Osttribine
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
realno su posjete u krcu...
i ne znam sta ljudima u bosni treba da bi poceli pratit fudbal...
nije to toliko ni do kvaliteta.jednostavno nema interesa,volje, potrebe, kakav ba fudbal
i ne znam sta ljudima u bosni treba da bi poceli pratit fudbal...
nije to toliko ni do kvaliteta.jednostavno nema interesa,volje, potrebe, kakav ba fudbal
Zaboravio si reći da Metalleghe igra u TRAVNIKU i da nije svakom lako dati 20 KM za gorivo, plus karta, plus klopa što iziđe skoro 50 KM za utakmicu... Da igra u Jajcu , garantujem da bi svaku bilo minimalno 500 (ovo je za Vitez i ove slabije).Najbolji primjer nezanimanja ljudi za lokalne klubove mozemo vidjeti u Prvoj ligi FBiH i RS. Prvoplasirano Orasje kuci zadnje kolo gledalo 150 gledatelja. Prosle sezone Metalleghe imao oko 300 u prosjeku kao prvak, a to je bila jedna od boljih posjeta u ligi.
Odskacu Jedinstvo, Zvijezda i Rudar Kakanj, mada su i njihove posjete 500-600 po utakmici, ali je ipak duplo vise od vecine lige. Travnika gleda po 200-300 ljudi. Velez je najgledaniji, a da se bore za prvaka vjerujem da bi imali preko 1.000 svaku utakmicu sto je za taj rang sasvim OK. Borac ima u prosjeku preko 1.000 po utakmici, protiv Slavije ih gledalo 2.000, a najmanja posjeta je 800 gledatelja. Razlika izmedju njih i Veleza je u tome sto je Borac prvi i bori se za povratak u elitu dok Velez igra lose i bori se za opstanak. Borcev prvi pratilac Rudar Prijedor ima 3-4 puta manju posjetu od Borca dok je npr. Slabija gora i od Rudara.
I tu je jasno tko dolazi gledati svoj klub, a tko dolazi gledati protivnika. Moze u Prijedoru biti 2.000 ljudi kada dodje Zeljeznicar, ali su ljudi dosli jer Rudar igra protiv Zeljeznicara. Bilo je 1.100 gledatelja sad protiv Borca, ali su dosli zato jer je to derbi susret, a na ostalim utakmicama ih 200.
Jako je malo klubova koji mogu sami privuci gledatelje i zato je od prosjeka puno bitnije kako su se te posjete kretale. OK je imati 3.000 u prosjeku ako je to bilo 2-5.000 svaku utakmicu, ali ti dzabe i 5.000 ako te protiv Zeljeznicara gleda 25.000 ljudi i onda protiv Krupe dodje 1.000.
Kada u nasoj ligi na svakoj utakmici bude najmanje 1.000 ljudi onda cemo moci reci da se posjeta popravila, jer je prosjek vrlo lako napumpati. Treba imati konstantu, kao sto Zeljo ima po par tisuca svaku utakmicu. Nije to neka vrhunska posjeta, ali je za nasu ligu ipak i najbolja u prosjeku, a i najkonstatniji su. Da netko od ovih Metallegeha, Krupe i slicnih ima 1.000 do 2.000 svaku utakmicu to bi bio uspjeh. Neka protiv Zelje ili Sarajeva dodje 2.000 ljudi, ali kada im u goste dodje Vitez neka tada bude barem 1.000 kao sto je recimo Borca ove sezone sve i jednu utakmicu gledalo 800 do 900 ljudi, a protiv Slavije doslo 2.000.
I kada Borac u drugoj ligi ima posjetu bolju od pola premijerligasa, kada Velez s jednom od najgorih ekipa u ligi ima najbolju posjetu u ligi onda je logicno da ce ta dva kluba imati dobru posjetu i u PL i da ce njih u borbi za opstanak gledati vise ljudi nego pola klubova u borbi za Europu. Zvijezda, Jedinstvo i Rudar Kakanj bi takodjer bili puno gledaniji od nekih klubova u PL. U RS postoji nekoliko klubova za koje mislim da bi isto imali dobru posjetu u PL, ali uz uslov da se popravi stanje u tim klubovima, a mislim na Slogu Doboj i Proleter iz Teslica. Oni sad nemaju bajne posjete, Proleter igra trecu ligu, a oba kluba su na rubu egzistencije, infrastruktura im je losa i da su na razini Radnika iz Bijeljine cisto sumnjam da bi ikad imali ispod 1.000 na utakmici.
Mnogo je cimbenika koji utjecu na posjetu, a prvi cimbenik je opcenito nezanimanje za klub koji je domacin, a nakon toga slijede rezultati tog kluba i kompletno stanje u klubu. Rijetki su oni koji pored losih rezultata i loseg stanja imaju zadovoljavajucu posjetu, rekao bih da skoro i ne postoje u ovoj drzavi.
Dalje, spominješ posjete u gradovima koji imaju 140.000 stanovnika ( Banja Luka, Mostar , ) i Jajce koje zvanično ima 27.000 sa svim selima (mislim da Alipašino ima više stanovnika) . Pa jesi li ikad bio u Krupi ?To je selo sa 500 stanovnika (ne znam ima li i toliko) .
Vidi sliku...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pretjerao si za Mostar ali da, Alipašino ima oko 25K stanovnika. Jajce je znaci kao drugo najmnogoljudnije naselje u Sarajevu.gol-man je napisao/la:Zaboravio si reći da Metalleghe igra u TRAVNIKU i da nije svakom lako dati 20 KM za gorivo, plus karta, plus klopa što iziđe skoro 50 KM za utakmicu... Da igra u Jajcu , garantujem da bi svaku bilo minimalno 500 (ovo je za Vitez i ove slabije).Najbolji primjer nezanimanja ljudi za lokalne klubove mozemo vidjeti u Prvoj ligi FBiH i RS. Prvoplasirano Orasje kuci zadnje kolo gledalo 150 gledatelja. Prosle sezone Metalleghe imao oko 300 u prosjeku kao prvak, a to je bila jedna od boljih posjeta u ligi.
Odskacu Jedinstvo, Zvijezda i Rudar Kakanj, mada su i njihove posjete 500-600 po utakmici, ali je ipak duplo vise od vecine lige. Travnika gleda po 200-300 ljudi. Velez je najgledaniji, a da se bore za prvaka vjerujem da bi imali preko 1.000 svaku utakmicu sto je za taj rang sasvim OK. Borac ima u prosjeku preko 1.000 po utakmici, protiv Slavije ih gledalo 2.000, a najmanja posjeta je 800 gledatelja. Razlika izmedju njih i Veleza je u tome sto je Borac prvi i bori se za povratak u elitu dok Velez igra lose i bori se za opstanak. Borcev prvi pratilac Rudar Prijedor ima 3-4 puta manju posjetu od Borca dok je npr. Slabija gora i od Rudara.
I tu je jasno tko dolazi gledati svoj klub, a tko dolazi gledati protivnika. Moze u Prijedoru biti 2.000 ljudi kada dodje Zeljeznicar, ali su ljudi dosli jer Rudar igra protiv Zeljeznicara. Bilo je 1.100 gledatelja sad protiv Borca, ali su dosli zato jer je to derbi susret, a na ostalim utakmicama ih 200.
Jako je malo klubova koji mogu sami privuci gledatelje i zato je od prosjeka puno bitnije kako su se te posjete kretale. OK je imati 3.000 u prosjeku ako je to bilo 2-5.000 svaku utakmicu, ali ti dzabe i 5.000 ako te protiv Zeljeznicara gleda 25.000 ljudi i onda protiv Krupe dodje 1.000.
Kada u nasoj ligi na svakoj utakmici bude najmanje 1.000 ljudi onda cemo moci reci da se posjeta popravila, jer je prosjek vrlo lako napumpati. Treba imati konstantu, kao sto Zeljo ima po par tisuca svaku utakmicu. Nije to neka vrhunska posjeta, ali je za nasu ligu ipak i najbolja u prosjeku, a i najkonstatniji su. Da netko od ovih Metallegeha, Krupe i slicnih ima 1.000 do 2.000 svaku utakmicu to bi bio uspjeh. Neka protiv Zelje ili Sarajeva dodje 2.000 ljudi, ali kada im u goste dodje Vitez neka tada bude barem 1.000 kao sto je recimo Borca ove sezone sve i jednu utakmicu gledalo 800 do 900 ljudi, a protiv Slavije doslo 2.000.
I kada Borac u drugoj ligi ima posjetu bolju od pola premijerligasa, kada Velez s jednom od najgorih ekipa u ligi ima najbolju posjetu u ligi onda je logicno da ce ta dva kluba imati dobru posjetu i u PL i da ce njih u borbi za opstanak gledati vise ljudi nego pola klubova u borbi za Europu. Zvijezda, Jedinstvo i Rudar Kakanj bi takodjer bili puno gledaniji od nekih klubova u PL. U RS postoji nekoliko klubova za koje mislim da bi isto imali dobru posjetu u PL, ali uz uslov da se popravi stanje u tim klubovima, a mislim na Slogu Doboj i Proleter iz Teslica. Oni sad nemaju bajne posjete, Proleter igra trecu ligu, a oba kluba su na rubu egzistencije, infrastruktura im je losa i da su na razini Radnika iz Bijeljine cisto sumnjam da bi ikad imali ispod 1.000 na utakmici.
Mnogo je cimbenika koji utjecu na posjetu, a prvi cimbenik je opcenito nezanimanje za klub koji je domacin, a nakon toga slijede rezultati tog kluba i kompletno stanje u klubu. Rijetki su oni koji pored losih rezultata i loseg stanja imaju zadovoljavajucu posjetu, rekao bih da skoro i ne postoje u ovoj drzavi.
Dalje, spominješ posjete u gradovima koji imaju 140.000 stanovnika ( Banja Luka, Mostar , ) i Jajce koje zvanično ima 27.000 sa svim selima (mislim da Alipašino ima više stanovnika) . Pa jesi li ikad bio u Krupi ?To je selo sa 500 stanovnika (ne znam ima li i toliko) .
Vidi sliku...

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Masio si temu. Metalleghe igra u Travniku i u Jajcu bi sigurno imao oko 700 u prosjeku sto opet nije neka posjeta, ali ne znam kako iz tolikog posta nisi uspio zakljuciti da ja pricam o Prvoj ligi, a ne Premijer i jos ti u tom boldanom navedem da je Metalleghe PROSLE SEZONE imao tu posjetu, a pogledaj gdje su igrali. U Jajcu.gol-man je napisao/la:
Zaboravio si reći da Metalleghe igra u TRAVNIKU i da nije svakom lako dati 20 KM za gorivo, plus karta, plus klopa što iziđe skoro 50 KM za utakmicu... Da igra u Jajcu , garantujem da bi svaku bilo minimalno 500 (ovo je za Vitez i ove slabije).
Vidi sliku...
To sto spomenem Krupu je cisto primjer. Mogao sam spomenuti i Olimpic koji je iz Sarajeva, potpuno je svejedno. Ni jedan od ta dva kluba nije zanimljiv nekom sirem krugu ljudi, svaki iz svojih razloga.
-
- Kontakt:
Igra: Prebroj kuće u Krupi.
-
- Kontakt:
Kod nas kisa nemilosrdno pada eo vec dva dana,teren nam je bio dobar,al nadam de da ce stat brzo,sutra je nisu najavili ali bit ce tezak za igru to je sigurno.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja se nadam da nece, mozda tako X izvucemoGradKamena1 je napisao/la:Kod nas kisa nemilosrdno pada eo vec dva dana,teren nam je bio dobar,al nadam de da ce stat brzo,sutra je nisu najavili ali bit ce tezak za igru to je sigurno.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Neznam dugo vas nismo dobili kuci mislim 3 sezone,i sutra moze vrlo lako bit x,nadam se da ce te nas napast pobjeda vam je jedini izlaz ,a to bi nam bruka odgovaralo,vama x nista ne znaci !MortemHz je napisao/la:Ja se nadam da nece, mozda tako X izvucemoGradKamena1 je napisao/la:Kod nas kisa nemilosrdno pada eo vec dva dana,teren nam je bio dobar,al nadam de da ce stat brzo,sutra je nisu najavili ali bit ce tezak za igru to je sigurno.
Pa ova ekipa je srusila sve te pozitivne nizove koje smo do sad imali, tako da te 3 sezone nista ne znaci, nastojati ce oni svim silama da to razjebuGradKamena1 je napisao/la:Neznam dugo vas nismo dobili kuci mislim 3 sezone,i sutra moze vrlo lako bit x,nadam se da ce te nas napast pobjeda vam je jedini izlaz ,a to bi nam bruka odgovaralo,vama x nista ne znaci !MortemHz je napisao/la:Ja se nadam da nece, mozda tako X izvucemoGradKamena1 je napisao/la:Kod nas kisa nemilosrdno pada eo vec dva dana,teren nam je bio dobar,al nadam de da ce stat brzo,sutra je nisu najavili ali bit ce tezak za igru to je sigurno.

Ko prenosi tekmu? Jel opet moja tv da Bog da se ugasila.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
- Osttribine
- Kontakt:
Tacnije niste nas dobili od sezone 2010/2011 u Mostaru u PLBiH, u kupu ste nas dobili 2012/2013, a mi vas u kupu u dva navrata izbacili u Mostaru 2013/2014 i 2015/2016, medjutim nema sumnje da je sadasnja ekipa Zrinjskog mnogo jaca od nas i ako smo vas jedini dobili ove sezone. Vidjecemo, mislim da bi mi nerjesenim rezultatom morali biti zadovoljni i ako nam u principu taj X i ne znaci mnogo.GradKamena1 je napisao/la:Neznam dugo vas nismo dobili kuci mislim 3 sezone,i sutra moze vrlo lako bit x,nadam se da ce te nas napast pobjeda vam je jedini izlaz ,a to bi nam bruka odgovaralo,vama x nista ne znaci !MortemHz je napisao/la:Ja se nadam da nece, mozda tako X izvucemoGradKamena1 je napisao/la:Kod nas kisa nemilosrdno pada eo vec dva dana,teren nam je bio dobar,al nadam de da ce stat brzo,sutra je nisu najavili ali bit ce tezak za igru to je sigurno.
dali je neko upucen Koje utakmice ovog kola su na tv i ko prenosi
hvala unaprijed
hvala unaprijed
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
-
- Kontakt:
Sloboda sad u 15 00 na BHTtareizo je napisao/la:dali je neko upucen Koje utakmice ovog kola su na tv i ko prenosi
hvala unaprijed
Pitari u 16 00 na Moja tv
Željo većeras u 19 oo na Areni
Ima još neka ali ne mogu se sjetiti
Sto Koljic neigra za Krupu unazad xy utakmica?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
@narodni heroj hvala na infumiky_hz je napisao/la:Sto Koljic neigra za Krupu unazad xy utakmica?
koljic ne igra mislim zbog one povrede u zenici
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
Joj nemoguce fule zeca, sta ovo bi

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Bjelici treba zabraniti da sudi. Ovo je najgore suđenje koje sam ikad vidio. Sve svira. Oštetit će nekog 100%. Malo mu fali.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Sutra Čelik, nisam siguran koji program.narodniheroj je napisao/la:Sloboda sad u 15 00 na BHTtareizo je napisao/la:dali je neko upucen Koje utakmice ovog kola su na tv i ko prenosi
hvala unaprijed
Pitari u 16 00 na Moja tv
Željo većeras u 19 oo na Areni
Ima još neka ali ne mogu se sjetiti
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
prosjecno sudjenje ove lige (citaj lose), kakva liga takvo i sudjenje, kad neko napravi samo jednu-dvije ozbiljne pogreske to se kod smatra kao odlicno sudjenjejurisicduska je napisao/la:Bjelici treba zabraniti da sudi. Ovo je najgore suđenje koje sam ikad vidio. Sve svira. Oštetit će nekog 100%. Malo mu fali.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
-
- Kontakt:
Neujednačen kriterij, sjeckanje igre, davanje žutih napamet, ne davanje kad treba, po sata odlučuje šta bi se svirnulo. Gledam našu ligu sve utakmice koje su dostupne, ovo je najgore suđenje svih vremena. Kvota 1 da će nešto ključno pogriješiti.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.