NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 03 nov 2016, 10:41

Parker je najpotcjenjeniji igrac ikad na ovom forumu. Kad je on postao prva violina hladno je stavljao 20 7-8 s manjim usageom od Paula.
Paulove ekipe su idealno gradjene da play nabija statistiku. Lob prijetnje, koje ti donose sigurnih 5-6 asistencija da odigras najgoru tekmu u zivotu i barem jedan dobar suter. Ostalo u kontrama nabijes.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 10:43

Kawhi je napisao/la:Parker je najpotcjenjeniji igrac ikad na ovom forumu. Kad je on postao prva violina hladno je stavljao 20 7-8 s manjim usageom od Paula.
Paulove ekipe su idealno gradjene da play nabija statistiku. Lob prijetnje, koje ti donose sigurnih 5-6 asistencija da odigras najgoru tekmu u zivotu i barem jedan dobar suter. Ostalo u kontrama nabijes.
Drugi, prvi je Russell.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 nov 2016, 10:54

Hajd zamjeni CP3 i Parkerove ekipe pa ces vidjeti koliko bi ko imao titula..Parker igrao sa top 10 igracem svih vremena,najboljim na svojoj poziciji svih vremena,Paul ozbiljnije igrace dobio tek u Cllipersima,mislim da u ovoj eri mu je stvarno bilo tesko,neki supertimovi,all time top 10 igraci i to trojica,prva velika trojka u Bostonu,covjek jednostavno kao i Stokton,rodio se u pogresno vrijeme i to je to..I parker je odlican igrac ali meni skillom i na oko ovako nije top 10 play svih vremena
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 11:37

Svaki igrač koji je uzeo prsten imao je dobre saigrače

I veliki MJ je imao dobre saigrače, nećemo se lagati.

Ko je kriv CP3? Je li se bojao trejda nekog u bolji tim sa boljim igračima? Da li bi njegov fail u takvim okolnostima značio da je luzer? Ne znamo, niti ćemo znati.

Ispada Duncan sve sam osvojio, a Tony je bio tu radi reda, a ne MVP finala, i ne igrač koji je u PO igrao na najvećem mogućem nivou.

Povrijedio se CP3, počela priča ovdje sad ćemo vidjeti kako je Blake polovnjak, kako Clippersi zavise od CP3, na kraju Blake solo sve izdominirao.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 nov 2016, 12:10

Kakav trade ba,ne odlucuje o tradeu Paul,on odlucuje samo o tome za koga ce potpisati kad bude FA i nista vise..sad su drugacija vremena,stvaraju se ispod stolova neke super ekipe,igraci odbijaju desetine miliona da bi imali sansu da se bore za prsten,ovo je sve nakaradno za mene..Eto Stokton npr nema titulu al covjek je all time lider u dvije statisticke kategorije,moras ga staviti makar u top 5 plejmejkera svih vremena..iako je za mene on kao cisti play najbolji,nije najbolji igrac medju plejevima..Parkera stvarno gotivim,prve brendirane kosarkaske patike sam imao njegove,al po meni on nije top 10 igrac na poziciji..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 12:13

Najjace je kad se kaze da je neko podcjenjen na ovom forumu, specificno mislim sada na parkera ili westbrooka prije pola godine u poredjenju sa stephom, ono kao da u ostatku svijeta vlada konsenzus da je parker bolji od paula ili westbrook od stepha prosle sezone :rol:

Napravi anketu u kojem god dijelu svijeta hoces, na kojem god forumu, paul ce uzeti 75-80% glasova kao od sale, osim u san antoniu i u francuskoj. Ali eto, na ovom forumu je kao podcjenjen :rol:

Ovi isti koji sada tvrde da je parker veci igrac od paula, tvdili su da je parker bolji od njega i u godinama kada je ovaj vazio za ubjedljivo najbolkeg playmakera lige i top3-5 igraca, tako da...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 12:27

Neutral je napisao/la:@NEZALAGANJE ti su u pravu u ovom slučaju :thumbup:

Tony je igrao cijelo vrijeme timsku košarku, nije mogao solo nabijati brojeve koje bi imao u drugom timu.

Tony vs CP oba u primeu, Tony 10 od 10 zbog svega.

Uzeti trofej znači biti bolji, ne igra se radi statistike, nego radi trofeja, imaš 10 godina, možeš da biraš tim, saigrače, sve, a na kraju ne uzmeš trofej, do tebe je, nije do tima.

James je imao taj problem u Cavsima, zato je otišao u Heat, uzeo je dva prstena, sastavio sebi i dream tim kod Cavsa gdje je zbog svoje vrhunske košarke i tima uzeo novi prsten koji će se pamtiti do kraja svijeta (3:1 na 3:4). Da James nije uzeo tri prstena ili samo jedan sa tim timovima, ostao bi zapamćen kao polovnjak, džabe brojke. džabe sve.

Što je Durant prešao u Warriorse? Tek tako? ;)

PS:

Dvije rasprave, prva Tony vs CP, rekoh već Tony

Druga rasprava, je li trofej znači biti bolji, da, jer se igra za trofej, ako ga želiš uzeti, trebaš biti najbolji.
Samo kad se porede igraci na istoj razini. Trofej nikad, ali pazi nikad nece igrat ulogu kad se poredi Draymond Green i Karl Malone, i da Green 10 uzme.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 12:29

Neutral je napisao/la:Svaki igrač koji je uzeo prsten imao je dobre saigrače

I veliki MJ je imao dobre saigrače, nećemo se lagati.

Ko je kriv CP3? Je li se bojao trejda nekog u bolji tim sa boljim igračima? Da li bi njegov fail u takvim okolnostima značio da je luzer? Ne znamo, niti ćemo znati.

Ispada Duncan sve sam osvojio, a Tony je bio tu radi reda, a ne MVP finala, i ne igrač koji je u PO igrao na najvećem mogućem nivou.

Povrijedio se CP3, počela priča ovdje sad ćemo vidjeti kako je Blake polovnjak, kako Clippersi zavise od CP3, na kraju Blake solo sve izdominirao.
A CP3 kao nije izdominirao kad je Griffin bio povrijeđen, prošle i pretprošle sezone? Ono, solo kao što ti kažeš, ipak ostatak ekipe koji je jači od minimalno 2/3 ostalih ekipa u ligi (bez prve opcije) ne postoji, kao ni dobar trener.

Do Griffinove pobjede prošle sezone su bili na omjeru 17-13, kada se on vratio bili su na omjeru 47-28. Ono, čisto informativno, jer već nekoliko puta forsiraš priču da je Griffin izdominirao kada je Paul bio povrijeđen, sada to čak koristiš i kao neki minus Paulu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 13:01

@Alemsa

Košarka je timski sport, ne idividualni, te nagrada o kvaliteti dodjeluje NBA kao organizacija svake godine. Da je tolika bitna ta nagrada, Đejms bi je dobijao svake godine jer čovjek doslovno igra sa 60-70% ovaj regularni dio sezone već par godina.

Green je vrhunski defanzivac, motivator i onaj grubijan koji je ptoreban svakoj ekipi. U sklopu timske igre, čovjek se maksimalno uklapa.

@Donnie

Izdominirao je CP3 sve, a nigdje rezultata. Deron Williams prije prekida ozbiljne košarke je bio bolji od CP3, one sezone u Utah kada je briljirao, pa su počeli privatni problemi.

Čisto informativno, regularni dio sezone je toliko bitan u NBA da svi ginu da završe prvi. Par timova igra sa pola snage, prije svega Cavsi koji ne igraju nikako ozbiljnu košarku za njihove uvjete. Spursi standarno vrše rotacije nakon par utakmica itd.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 nov 2016, 13:03

Donnie Darko je napisao/la:Najjace je kad se kaze da je neko podcjenjen na ovom forumu, specificno mislim sada na parkera ili westbrooka prije pola godine u poredjenju sa stephom, ono kao da u ostatku svijeta vlada konsenzus da je parker bolji od paula ili westbrook od stepha prosle sezone :rol:
Pa da, upravo je suprotno. Jedino na ovom forumu se o ovakvim stvarima uopste i diskutuje jbt.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 13:05

Da pitam još jednom; kako je moguće da je razlika u Win Sharesima između Parkera i Paula oko 40 (u korist Paula naravno) ako su bara-bara igrači i još Parker igra 4 godine duže i to u franšizi koja je svake godine od njegovog dolaska u ligu imala 50+ pobjeda. Pokušaji da se dokaže da su Paul i Parker bara-bara igrači ili da je Parker ne daj Bože bolji igrač vrijeđaju inteligenciju svakome ko je pratio NBA u zadnjih 10ak godina.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 13:07

Pa zašto Griffinu onda kao argument uzimaš neko dominiranje bez Paula? Gdje su njemu rezultati?

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 nov 2016, 13:08

Neutral je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Parker je najpotcjenjeniji igrac ikad na ovom forumu. Kad je on postao prva violina hladno je stavljao 20 7-8 s manjim usageom od Paula.
Drugi, prvi je Russell.
Na osnovu cega ovo tvrdis? Ja bas ne bih rekao da je tako.
Donnie Darko je napisao/la:Pa zašto Griffinu onda kao argument uzimaš neko dominiranje bez Paula? Gdje su njemu rezultati?
Bas sam isto krenuo pitati.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 13:12

Bukvalno jedini igrači o kojima vlada drugačije mišljenje na ovom forumu nego u ostatku svijeta su Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

Najbolje je kad neko dođe sa foruma tima za koji navija, i umisli da je na ovom, ili bilo kojem drugom generalnom forumu neki igrač njegove ekipe podcjenjen :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 13:20

@neutral

Jeste timski sport, ali se zna koliko ko tegli, koliko moze teglit i sta je uradio svojim teglenjem. Zato Bronova titula ima 10 puta vece znacenje nego Kevin Lova, Kobijeva dosta vise nego Gasolova, Currijeva u legacy nego Thompsonova, Birdova nego McHale-ova itd. Malone je top 5 igrac sve i jedne ere ove lige, to sto co'jk nije mogao dobit Jordana Boze moj nisu mnogi, s Karlom si automatski playoff ekipa da mu malo poredas i contender, dok Green moze samo biti 3/4a opcija na toj Karlovoj ekipi. Ne moze McHale, Love, Green u istu recenicu sa Karlom da se 3 put rode.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 13:46

Epidaurus je napisao/la:Da pitam još jednom; kako je moguće da je razlika u Win Sharesima između Parkera i Paula oko 40 (u korist Paula naravno) ako su bara-bara igrači i još Parker igra 4 godine duže i to u franšizi koja je svake godine od njegovog dolaska u ligu imala 50+ pobjeda. Pokušaji da se dokaže da su Paul i Parker bara-bara igrači ili da je Parker ne daj Bože bolji igrač vrijeđaju inteligenciju svakome ko je pratio NBA u zadnjih 10ak godina.
Kako je moguće da je Tony Parker 4x prvak NBA, 1x mvp finala, a CP3 nije finala vidio?

Do saigrača? :rol:

Košarka je timski sport.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 13:48

Donnie Darko je napisao/la:Pa zašto Griffinu onda kao argument uzimaš neko dominiranje bez Paula? Gdje su njemu rezultati?
Uzimam jer se pokazuje CP kao neka žrtva da nema saigrača, a ima i više nego jaku i kvalitetnu ekipu.

Blake, Jordan (centar koji se doslovno ubio za stil igre CP3), Reddick strašni šuter, Jamala 1049894934x najbolji šesti igrač lige itd.

Ispada jadni CP3 nije nikada imao ekipe, pa nije vidio finala osim preko tv-a

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 13:51

alemsa je napisao/la:@neutral

Jeste timski sport, ali se zna koliko ko tegli, koliko moze teglit i sta je uradio svojim teglenjem. Zato Bronova titula ima 10 puta vece znacenje nego Kevin Lova, Kobijeva dosta vise nego Gasolova, Currijeva u legacy nego Thompsonova, Birdova nego McHale-ova itd. Malone je top 5 igrac sve i jedne ere ove lige, to sto co'jk nije mogao dobit Jordana Boze moj nisu mnogi, s Karlom si automatski playoff ekipa da mu malo poredas i contender, dok Green moze samo biti 3/4a opcija na toj Karlovoj ekipi. Ne moze McHale, Love, Green u istu recenicu sa Karlom da se 3 put rode.
Tony je teglio dosta u Spursima, ispada sada da je on bio sporedna figura, a ne top 3 igrača kroz dinastiju koju su napravili Spursi. Čovjek je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije.

Još da se nije trošio na Evu, gdje bi kraj bio :mrgreen:

Tony nije teglio, zato i nije mvp finala bio :kafa: Finale koje sam gledao, bilo mi je krivo jer sam želio da tu nagradu kao prvi Evropljanin dobije Dirk :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 13:55

Spurse ne volim, niti ću voljeti, ali treba ih respektirati kao timski kolektiv. Oni su sinonim za timsku igru gdje se niko nije isticao. Ide mi na živce što se svako malo umanjuje taj uspjeh koji su imali godinama unazad i što se igrači osim Duncana predstavljaju kao nobovi. Otišao Duncan i sada se samo piše o Kawhiu, kao da je odlaskom Tima prestala ta timska igra što je posve netačno.

Neki dan sam napisao da se Tonyu ne igra košarku i vjerovatno je po formi i svemu trenutno najgori prvi play u ligi što se prve petorke tiče, ali umanjivati njegov doprinos i učešče u svemu je neosnovano.

Ove usporedbe igrača su krajnje smiješne, ali predstavljati CP3 kao Jordana prema Parkeru je smiješno. Parker je bio igračina i hall of famer, upitno hoće li se tu ikako ugurati CP3, ako izgura sa ovim asistencijama možda i uđe.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 14:03

Joj HOf, Yao Ming je HOF pa sta je uradio? Cuj upitno hocel se CP3 ugurat, jedan Ming je HOF. Lol :rol:

Neozbiljan si

Timski sport jeste i za titulu moras imat ekipu, ali se obicno zna ko kolo vodi. Sto Bullsi nisu uzeli kad je Jordan otiso u penziju? Uzet ce kurke. Pa koliko ti 1 igrac velikog kalibra znaci ti je sami primjer Bron, od najboljih rekorda na istoku, kad je otiso CLE obara rekorde u porazima, vrati se automatski finale. Pa eto ti i Okc, koga bi oni dobili bez Westbrooka?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []