NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Clutch
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Clutch » 03 nov 2016, 14:05

Cuj upitno, Paul je sigurni Hall of Famer.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 14:05

alemsa je napisao/la:Joj HOf, Yao Ming je HOF pa sta je uradio? Cuj upitno hocel se CP3 ugurat, jedan Ming je HOF. Lol :rol:

Neozbiljan si

Timski sport jeste i za titulu moras imat ekipu, ali se obicno zna ko kolo vodi. Sto Bullsi nisu uzeli kad je Jordan otiso u penziju? Uzet ce kurke. Pa koliko ti 1 igrac velikog kalibra znaci ti je sami primjer Bron, od najboljih rekorda na istoku, kad je otiso CLE obara rekorde u porazima, vrati se automatski finale. Pa eto ti i Okc, koga bi oni dobili bez Westbrooka?
Pa eto Paul vec nekoliko godina ima ekipu pa ne moze 2.rundu da prodje.Do koga je to??

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 14:06

Neutral je napisao/la: Kako je moguće da je Tony Parker 4x prvak NBA, 1x mvp finala, a CP3 nije finala vidio?

Do saigrača? :rol:

Košarka je timski sport.
Sam Duncan više vrijedi od svega zajedno s čim je Paul igrao čitavu karijeru. Govorimo o najboljoj četvorci ikad i jednom od 10 najvećih igrača ikad. Igrač bez mane. Da ne spominjem još Popa kao top 5 trenera ikad. Blake i Jordan su igrači koji imaju felere (Blake odbrambeno tanak, Jordanu napadu samo zakucat zna) i još vrhunac svega, u eri gdje ti na bočnim pozicijama u ligi igraju igrači poput Jamesa, Duranta, Hardena itd tebi je najbolji bočni defanzivac leš Matt Barnesa. Više zaista ne želim raspravljati o ovoj idiotariji Paul-Parker. Samo najveći slijepac može tvrditi da je Parker bolji igrač od Paula.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 14:13

Jbt, CP3 je tad imao 23 godine. :shock:
Baš nisu štedili jedan drugog. Prava PO predstava. :thumbup:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 14:16

Niko ne kaze da je Parker bolji igrac od Paula.Jako je mala razlika ,kad se poredi njihov prajm i to samo slijepac ne vidi.Medjutim,kao sto napisah sinoc ,to nije ni bitno.To ko je bolji,je u ocima onog koji gleda.Ali,fakticki igraju u istom vremenu,jedan je osvojio (KAO JEDAN OF TOP IGRACA TOG TIMA!!) sve sto se moglo osvojiti u POu,a drugi nije prosao ni 2.runudu sa timovima koji su bili kontendsri.Kraj price.

@Monolog Sta pokazuje ovaj video?Dominaciju i jednog i drugog,eto sta.U tom slucaju se mora respektovati onaj sa titulom MVPa i 4 titule.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 14:18

NEZALAGANJE je napisao/la:Niko ne kaze da je Parker bolji igrac od Paula.Jako je mala razlika ,kad se poredi njihov prajm i to samo slijepac ne vidi.Medjutim,kao sto napisah sinoc ,to nije ni bitno.To ko je bolji,je u ocima onog koji gleda.Ali,fakticki igraju u istom vremenu,jedan je osvojio (KAO JEDAN OF TOP IGRACA TOG TIMA!!) sve sto se moglo osvojiti u POu,a drugi nije prosao ni 2.runudu sa timovima koji su bili kontendsri.Kraj price.
Zamjeni njih dvojicu pa mi reci kakav bi scenario bio

AD nebi osvojio prosle sezone da je bio mijesto KLove jel?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 nov 2016, 14:19

Ma nije samo to nego playevi opcenito su najmanje dominantni od tih elithih igraca, centri i krila jednostavno imaju veci uticaj na igru, posebno defanzivno. Tako da koliko god Paul bio dobar, igraci na toj poziciji ne mogu toliko prevagnut koliko su James, Kobe, Shaq, Duncan, Jordan mogli. Koja je uopste zadnja ekipa da je uzela titulu sa playom kao glavnim igracem, osim Goldena 2015, a i oni su sklopili strasnu ekipu (puno bolju npr nego je Paul ikad imao)? Lakersi 80ih sa Magicom i Pistonsi sa Ajzeom sto je bilo prije 25 godina. Od tada do 2015 nijedna sampionska ekipa nije imala glavnog igraca na PG poziciji, sto nesto govori. Paul, Nash, Kidd, Stockton svi su karijere zavrsili bez titule ili je uzeli kao ispomoc (Kidd), a znamo da su sami historijski vrh na toj poziciji.

Tako da je glupo to toliko uzimat u obzir, a svakako da svakom ko zeli da vidi je razlika i vise nego ocita.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 14:21

Clutch je napisao/la:Ma nije samo to nego playevi opcenito su najmanje dominantni od tih elithih igraca, centri i krila jednostavno imaju veci uticaj na igru, posebno defanzivno. Tako da koliko god Paul bio dobar, igraci na toj poziciji ne mogu toliko prevagnut koliko su James, Kobe, Shaq, Duncan, Jordan mogli. Koja je uopste zadnja ekipa da je uzela titulu sa playom kao glavnim igracem, osim Goldena 2015, a i oni su sklopili strasnu ekipu (puno bolju npr nego je Paul ikad imao)? Lakersi 80ih sa Magicom i Pistonsi sa Ajzeom sto je bilo prije 25 godina. Od tada do 2015 nijedna sampionska ekipa nije imala glavnog igraca na PG poziciji, sto nesto govori. Paul, Nash, Kidd, Stockton svi su karijere zavrsili bez titule ili je uzeli kao ispomoc (Kidd), a znamo da su sami historijski vrh na toj poziciji.

Tako da je glupo to toliko uzimat u obzir, a svakako da svakom ko zeli da vidi je razlika i vise nego ocita.
Bravo, i te ste su nabrojo sa Paulom su svi bili pass first PGs, dok ti sto su uzimali su bili scoreri, osim Magica
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 nov 2016, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 14:21

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Niko ne kaze da je Parker bolji igrac od Paula.Jako je mala razlika ,kad se poredi njihov prajm i to samo slijepac ne vidi.Medjutim,kao sto napisah sinoc ,to nije ni bitno.To ko je bolji,je u ocima onog koji gleda.Ali,fakticki igraju u istom vremenu,jedan je osvojio (KAO JEDAN OF TOP IGRACA TOG TIMA!!) sve sto se moglo osvojiti u POu,a drugi nije prosao ni 2.runudu sa timovima koji su bili kontendsri.Kraj price.
Zamjeni njih dvojicu pa mi reci kakav bi scenario bio

AD nebi osvojio prosle sezone da je bio mijesto KLove jel?
Zamijeni njih dvojicu pa ces vidjeti kakve ce Parker brojeve imati,ha ja.I samo cu jos nesto reci i zavrsavam sa diskusijom....SVIJET PAMTI POBJEDNIKE,ne igrace 2.runde.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2016, 14:21

Ne može ih zamjeniti nije vidovnjak, šta bi bilo kad bi bilo je za tarota na obnu

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 14:22

Nije mala razlika, razlika je ogromna. To se može vrlo lijepo vidjeti iz najobičnijeg pogleda u statistiku. Ah da, CP3 je imao slobodu pa nabio brojke. Jbt što ne dadnu svakom iole boljem playu takvu slobodu pa da reda 10+ aistencija sa 2 izgubljene lopte po tekmi. Znamo dobro ko ne vidi razliku između njih dvojice, navijači Spursa i niko drugi na cijelom svijetu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 14:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
@Monolog Sta pokazuje ovaj video?Dominaciju i jednog i drugog,eto sta.U tom slucaju se mora respektovati onaj sa titulom MVPa i 4 titule.
Majko mila, de se malo smiri.
Jesam li napisao nešto što je povrijedilo tvoje osjećaje kada je Parker u pitanju. Izgleda da ni yt klip ne smiješ postaviti bez da pojedinci ne pomisle kako je svrha tog klipa omalovažavanje njihovog pulena.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 14:26

Monolog je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Majko mila, de se malo smiri.
Jesam li napisao nešto što je povrijedilo tvoje osjećaje kada je Parker u pitanju. Izgleda da ni yt klip ne smiješ postaviti bez da pojedinci ne pomisle kako je svrha tog klipa omalovažavanje njihovog pulena.
Nisam uopste na to ni ciljao.Nego sam mislio u smislu da klip pokazuje kako jedan igrac nije druga dimenzija za drugog i da mi je bas drago da si ga postavio.Pitanje koje sam postavio je bilo retoricko.Napisao sam ti sinoc,nemoj me gledati kao da mi je um pomracen kad je SA u pitanju.Isto bih pisao za svakog ko ima argumente na svojoj strani. ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 14:27

Eto anketa od par dana pa da vidimo šta će ljudi reći. Navijači San Antonija ne vide ono očito.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 14:28

Neutral je napisao/la:Ne može ih zamjeniti nije vidovnjak, šta bi bilo kad bi bilo je za tarota na obnu
Lol sto nije, AD igra sa obicnim smecem, ne moze nikog dobit, KLove ce mozda osvojit ove sezone i on kao bolji od AD? Jest kad bi se gadjali tramvajima

Westbrook nea sanse za titulu, apsolutno nikakve, bez njeg nebi ni 20 pobjeda uzeli, i sad SAS osvoji primjera radi, ovaj Parker bolji od njeg jel?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 nov 2016, 14:37

Mislim da je ovo najgluplja anketa ikada. Samo na ovom forumu se moze dati anketa ovakvog tipa. Djeca nam se smiju. Osim navijaca SA koji su subjektivni mislim da ne postoji ni 1 covjek na planeti koji prati kosarku i moze sagledati objektivno a da smatra da je TP bolji igrac od CP3a.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 14:37

Wilt Chamberlain protiv Billa Russella.

Titule

Russell 11
Chamberlain 2

All-Star utakmice

Chamberlain 13
Russell 12

MVP nagrade:

Russell 5
Wilt 4

1st NBA Team:

Wilt 7
Russell 3

2nd NBA Team

Russell 8
Wilt 3

Najbolji strijelac

Wilt 7
Russell 0

Najbolji skakač

Wilt 11
Russell 4

Najbolji asistent

Wilt 1
Russell 0

Defanzivne petorke su se poslije uvele, ali da napomenemo kako ih Wilt ima 2, a Russell 1.

Poeni po meču

Wilt 30.1
Russell 15.1

Skokovi po meču

Wilt 22.9
Russell 22.5

Russell ga ubija u titulama (devet više), ima jednu titlu MVP-a više, a Wilt je mnoooogo bolji igrač. Mnooooogo. Možda nije samo navijačima Bostona. Dakle, košarka jeste timski sport (jbt, je l' moguće da se ovo mora svaki put naglasiti), ali evo na ovom primjeru vidimo da i mnogo više titula u kojima si sudjelovao na preyeben način ne znači da si bolji od nekog drugog igrača. Ni u ludilu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 nov 2016, 14:39

Nema teorije da bi itko osim SAS navijača uzeo u ekipu Parkera prije Paula. Čak ni je koji mrzim flopera i njegovu ekipu :D

Bespotrebna rasprava.

Jel Parker u top10 ili top15 koga boli q? Čovjek ima 4 prstena.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 14:40

bodi123 je napisao/la:Mislim da je ovo najgluplja anketa ikada. Samo na ovom forumu se moze dati anketa ovakvog tipa. Djeca nam se smiju. Osim navijaca SA koji su subjektivni mislim da ne postoji ni 1 covjek na planeti koji prati kosarku i moze sagledati objektivno a da smatra da je TP bolji igrac od CP3a.
Slažem se da je najgluplja al eto, čisto da navijači San Antonija vide da nisu objektivni, Il će pak okrenuti priču da smo subjektivni mi koji nismo ni navijači San Antonija ni Clippersa/New Orleansa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 14:42

Dobro mi smo svi subjektivi,a ja cu povjerovati u vase misljenje,kad mi neko ,argumentovano, objasni kako igrac koji je 2.dimenzija i godinama se smatra kao jednim od najboljih PG lige u svojoj 12 godisnoj karijeri,ne da nije osvojio nista ozbiljno,vec nije prosao 2.rundu???Gdje je ta 2.dimenzija??Pozdrav.
@Lillard Ma ja vec nekoliko puta pisem da je uopste nebitna rasprava Paul-Parker.Bit je da decko kao jedan od nosilaca jedne od najuspjesnijih i najboljih fransiza,sa 4prstena i MVPem finala mora u top 10.Te se reference moraju postovati i pobjednici se moraju nagraditi.Njih se pamti,ostale ne.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []