Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Edin Džeko
I ovi ga brate pretjeraše. Čuj Sušić jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta tog vremena. Maradona, Krojf, Simonsen, Rumenige, Paolo Rosi, Gerd Miler, Neskens, Platini, Gulit, Rajkard, Van Basten, Magath, Kempes i na desetine igrača koji su bili iznad Sušiće po svim parametrima. Da si napisao jedan od najboljih Yu fudbalera to bi pilo vode. Ovdje kao da niko nije gledao Džajića, Aćimovića, Zajeca, Vujovića, Šurjaka, Pižona, Savićevića, Mijatovića, Stojkovića, Pančeva,..., da ne spominjem ranije zvijezde Mitića, Bobeka, Kostića, Hasanagića, Mujića, Vukasa...
Ovo je po sjećanju, a osim toga ću naći bar 20 južnoamerikanaca (samo Brazil i Argentina), koja je dala bolje igrače od Sušića. Ponavljam Sušić je bio dobar igrač, ali govoriti jedan od najboljih u Evropi i Svijetu u periodu kada je on igrao je besmislica.
Ovo je po sjećanju, a osim toga ću naći bar 20 južnoamerikanaca (samo Brazil i Argentina), koja je dala bolje igrače od Sušića. Ponavljam Sušić je bio dobar igrač, ali govoriti jedan od najboljih u Evropi i Svijetu u periodu kada je on igrao je besmislica.
Nemoj se brukati ziv bio, ni ti ni ovaj Fidelis.carsijaba je napisao/la:I ovi ga brate pretjeraše. Čuj Sušić jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta tog vremena. Maradona, Krojf, Simonsen, Rumenige, Paolo Rosi, Gerd Miler, Neskens, Platini, Gulit, Rajkard, Van Basten, Magath, Kempes i na desetine igrača koji su bili iznad Sušiće po svim parametrima. Da si napisao jedan od najboljih Yu fudbalera to bi pilo vode. Ovdje kao da niko nije gledao Džajića, Aćimovića, Zajeca, Vujovića, Šurjaka, Pižona, Savićevića, Mijatovića, Stojkovića, Pančeva,..., da ne spominjem ranije zvijezde Mitića, Bobeka, Kostića, Hasanagića, Mujića, Vukasa...
Safet Susic je kao fudbaler bio sa druge planete. Oni koji ga nisu gledali neka sute i ne provaljuju se. Nemojte dovoditi bespotrebno raju do toga da se bespotrebno prepiru oko toga i popljuju i jednog i drugog.
Najbolji igrac Jugoslavije, najbolji igrac SVIH VREMENA PSG-a, najbolji igrac stranac francuske lige SVIH VREMENA, najbolji igrac BiH svih vremena.
Tamam od njeg. Sto se Dzeke tice, ako treba krvi za njeg sam tu. I najbolji je napadac BiH svih vremena.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Sta se ovo Pariski malogradzanin spominje ovdje.Kolko je Pape dao golova za repku BiH ali tad je on igro za Jugy e onda najbolji igrac Juge a BiH nikad jer nije ni igro za nju.Ja sam ga gledo uzivo i dakle najbolji igrac Juge porjeklom Bosanac tj pitar a drzava BiH Dzeko pa onda Barbarez.
Dzeko pa daleko dole ostali... Al tako ti je kad si najbolji, vaik ima neko ko ce da smanjiva tvoju velicinu a bas takvi su najvise svjestni koliki je on covjek-igrac!Alipasino je napisao/la:Sta se ovo Pariski malogradzanin spominje ovdje.Kolko je Pape dao golova za repku BiH ali tad je on igro za Jugy e onda najbolji igrac Juge a BiH nikad jer nije ni igro za nju.Ja sam ga gledo uzivo i dakle najbolji igrac Juge porjeklom Bosanac tj pitar a drzava BiH Dzeko pa onda Barbarez.
Pretjerujete, pa Meša Baždarević je DVA puta proglašen najboljim igračem Jugoslavije, a Sušić jednom. Meša je apsolutni rekorder po broju nastupa u reprezentativnim selekcijama ex YU. Po tome ispade da je Meša bio duplo bolji igrač od Sušića, što nije tačno. Osvrnuo sam se samo na izjavu nekoga koje kazao da je Sušić bio jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta što ne odgovara činjenicama. Da je neko kazao jedan od najboljih igrača Yuge, to bi imalo smisla. Ostalo je besmislica.emir79 je napisao/la:Nemoj se brukati ziv bio, ni ti ni ovaj Fidelis.carsijaba je napisao/la:I ovi ga brate pretjeraše. Čuj Sušić jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta tog vremena. Maradona, Krojf, Simonsen, Rumenige, Paolo Rosi, Gerd Miler, Neskens, Platini, Gulit, Rajkard, Van Basten, Magath, Kempes i na desetine igrača koji su bili iznad Sušiće po svim parametrima. Da si napisao jedan od najboljih Yu fudbalera to bi pilo vode. Ovdje kao da niko nije gledao Džajića, Aćimovića, Zajeca, Vujovića, Šurjaka, Pižona, Savićevića, Mijatovića, Stojkovića, Pančeva,..., da ne spominjem ranije zvijezde Mitića, Bobeka, Kostića, Hasanagića, Mujića, Vukasa...
Safet Susic je kao fudbaler bio sa druge planete. Oni koji ga nisu gledali neka sute i ne provaljuju se. Nemojte dovoditi bespotrebno raju do toga da se bespotrebno prepiru oko toga i popljuju i jednog i drugog.
Najbolji igrac Jugoslavije, najbolji igrac SVIH VREMENA PSG-a, najbolji igrac stranac francuske lige SVIH VREMENA, najbolji igrac BiH svih vremena.
Tamam od njeg. Sto se Dzeke tice, ako treba krvi za njeg sam tu. I najbolji je napadac BiH svih vremena.
Sušića sam gledao bezbroj puta i npr. nikada nije nadigrao jednog Komšića koji ga je čuvao, ispodprosječnog igrača ex YU, a sada ovdje pravite od Sušića, Krojfa, Maradonu, Bekenbauera, Van Bastena, Platinija, Simonsena Kigena....koji su igrali u isto doba sa Sušićem.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nezahvalno je porediti igrače koji su igrali u različitim vremenskim periodima. No, uvijek treba na umu imati jednu stvar - svi oni koji su bili dobri u prije 50-60 godina, bili bi jednako dobri i u današnje vrijeme. Talenat i kvalitet uvijek isplivaju na površinu.
Pape je svojevremeno bio smatran za jednog od najboljih ofanzivnih veznih igrača na svijetu. To nisu izglasali navijači Sarajeva, da se razumijemo. Sam Gerd Muller je izjavio da je Pape na listi od 40 najboljih igrača svih vremena. Možemo ovo prihvatiti ili ne, ali sigurno da ove riječi dobivaju na snazi, jer ih je izrekao Muller. Zatim i izjave Darka Pančeva. Ništa to nije izmišljeno, ništa to nije došlo iz usta navijača Sarajeva.
Ako ćemo gledati reprezentaciju BiH, tu nema većeg igrača od Džeke. Ni u ludilu. No, Pape je igrao za bivšu reprezentaciju i tamo je ostavio dubok; neizbrisiv trag. Sad, druga stvar je što je Srbija pravni nosilac svih priznanja bivše Jugoslavije, tako da... Čak i oni koji nisu imali prilike gledati Papeta (i sam pripadam nekoj mlađoj generaciji, stoga sam se morao snalaziti za video materijal (opet, istog sad ima mnogo više zahvaljujući internetu) uživo, mogu svjedočiti o njegovoj nevjerovatnoj igri. Uostalom, vjerujem da svi mi imamo (ili smo imali) nekog starijeg koji nam je mogao prenijeti barem dio onoga što je Pape radio na fudbalskim terenima.
Pape je svojevremeno bio smatran za jednog od najboljih ofanzivnih veznih igrača na svijetu. To nisu izglasali navijači Sarajeva, da se razumijemo. Sam Gerd Muller je izjavio da je Pape na listi od 40 najboljih igrača svih vremena. Možemo ovo prihvatiti ili ne, ali sigurno da ove riječi dobivaju na snazi, jer ih je izrekao Muller. Zatim i izjave Darka Pančeva. Ništa to nije izmišljeno, ništa to nije došlo iz usta navijača Sarajeva.
Ako ćemo gledati reprezentaciju BiH, tu nema većeg igrača od Džeke. Ni u ludilu. No, Pape je igrao za bivšu reprezentaciju i tamo je ostavio dubok; neizbrisiv trag. Sad, druga stvar je što je Srbija pravni nosilac svih priznanja bivše Jugoslavije, tako da... Čak i oni koji nisu imali prilike gledati Papeta (i sam pripadam nekoj mlađoj generaciji, stoga sam se morao snalaziti za video materijal (opet, istog sad ima mnogo više zahvaljujući internetu) uživo, mogu svjedočiti o njegovoj nevjerovatnoj igri. Uostalom, vjerujem da svi mi imamo (ili smo imali) nekog starijeg koji nam je mogao prenijeti barem dio onoga što je Pape radio na fudbalskim terenima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
papeta su stavljali u rang platinija, pametnom dosta!Monolog je napisao/la:Nezahvalno je porediti igrače koji su igrali u različitim vremenskim periodima. No, uvijek treba na umu imati jednu stvar - svi oni koji su bili dobri u prije 50-60 godina, bili bi jednako dobri i u današnje vrijeme. Talenat i kvalitet uvijek isplivaju na površinu.
Ko to poredi teletinu sa edinom najvecim sinom bosanskim.?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Jadna ti Njemačka šta čovjek reče i ostade živ,nevjerovatno. Šta li si ti gledao kao što kažeš da jesicarsijaba je napisao/la:Pretjerujete, pa Meša Baždarević je DVA puta proglašen najboljim igračem Jugoslavije, a Sušić jednom. Meša je apsolutni rekorder po broju nastupa u reprezentativnim selekcijama ex YU. Po tome ispade da je Meša bio duplo bolji igrač od Sušića, što nije tačno. Osvrnuo sam se samo na izjavu nekoga koje kazao da je Sušić bio jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta što ne odgovara činjenicama. Da je neko kazao jedan od najboljih igrača Yuge, to bi imalo smisla. Ostalo je besmislica.emir79 je napisao/la:Nemoj se brukati ziv bio, ni ti ni ovaj Fidelis.carsijaba je napisao/la:I ovi ga brate pretjeraše. Čuj Sušić jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta tog vremena. Maradona, Krojf, Simonsen, Rumenige, Paolo Rosi, Gerd Miler, Neskens, Platini, Gulit, Rajkard, Van Basten, Magath, Kempes i na desetine igrača koji su bili iznad Sušiće po svim parametrima. Da si napisao jedan od najboljih Yu fudbalera to bi pilo vode. Ovdje kao da niko nije gledao Džajića, Aćimovića, Zajeca, Vujovića, Šurjaka, Pižona, Savićevića, Mijatovića, Stojkovića, Pančeva,..., da ne spominjem ranije zvijezde Mitića, Bobeka, Kostića, Hasanagića, Mujića, Vukasa...
Sušića sam gledao bezbroj puta i npr. nikada nije nadigrao jednog Komšića koji ga je čuvao, ispodprosječnog igrača ex YU, a sada ovdje pravite od Sušića, Krojfa, Maradonu, Bekenbauera, Van Bastena, Platinija, Simonsena Kigena....koji su igrali u isto doba sa Sušićem.
Pape doslovno sakrivao loptu,ulazio u gol sa istom. A Komšića kojeg se naravno jako dobro sjećam nije mogao izraditi...ahahahahahahahhahhahahh
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Priča je počela da je Safet Sušić jedan od najboljih igrača Evrope i Svijeta u vrijeme kada je igrao. Svi možemo provjeriti od kada do kada je trajala Sušićeva karijera. Niko ne spori da je bio jedan od najboljih igrača Jugoslavije (po meni među 10-20), ali Evrope i Svijeta je nebuloza. Kažu poredili ga sa Platinijem, pa i Džeku su poredili sa Ibrahimovićem, ali nije taj nivo. Sušić nikada nije bio u najužoj konkurenciji za najboljeg igrača Evrope i to je bar dovoljan pokazatelj. Džeko je bio 13. najbolji igrač Svijeta, a Safet nažalost nikada nije bio tako blizu najboljima.
Naveo sam primjer da je Meša Baždarević bio dva puta proglašen najboljim igračem Yuge, a Pape samo jednom. Meša je bio izabran i u idealnih 11 igrača Evrope, a Pape nije. Međutim ja ne kažem i nisam nikada rekao da je Meša bio bolji igrač od Papeta. Mnogi pretjeruju.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatna_lo ... _Footballa Papeta ni blizu, a pogledajte imena najboljih. Ponavljam nažalost, ali je to tako. Pape je bio sjajan igrač, ali nikada jedan od najboljih u Evropi ili Svijetu.
Ovim bih završio raspravu.
Naveo sam primjer da je Meša Baždarević bio dva puta proglašen najboljim igračem Yuge, a Pape samo jednom. Meša je bio izabran i u idealnih 11 igrača Evrope, a Pape nije. Međutim ja ne kažem i nisam nikada rekao da je Meša bio bolji igrač od Papeta. Mnogi pretjeruju.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatna_lo ... _Footballa Papeta ni blizu, a pogledajte imena najboljih. Ponavljam nažalost, ali je to tako. Pape je bio sjajan igrač, ali nikada jedan od najboljih u Evropi ili Svijetu.
Ovim bih završio raspravu.
Ja sa cuo da je Pape igro za Legiju
dzeko svakako ne spada u ovu prvu A grupu planetarnih zvijezda:ronaldo,messi,neymar,pogba,.to su igraci koji samo na racun svog imena zaradjivaju na 10 mil eura godisnje,.,..ne spada ni u B to su ipak zvijezde i glavni igraci najvecih klubova inesta,hazard,modric,gerard,rakitic,griezman,..zvijezde koje su prepoznatljive na svim kontinentnima,dzeko je C u rangu sa mandzukicem,mario gomezom,giroudom,ardo turanom,pjanicem,.,.to su igraci koji su ostavili neki svoj pecat u ligama u kojima su igrali,ali ne i na globalnom nivou.Fidelis je napisao/la:Nema tu novijeg i starijeg vremena,Dzeko je najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena,bez ozbiljne konkurencije.
On je miljama od tih vasih pitarsko-jugoslovenskih i inih romanticara koji nisu dostigli ni 10 % onoga sto je u karijeri napravio Dzeko.A isto tako ni 10 % ljubitelja fudbala u svijetu nije culo za te vase jugo romanticare kao sto savrseno znaju ko je Edin Dzeko.
Tako da mozete slobodno odyebat sa tom pricom da je sve jugoslovensko bilo bolje od svega sto je danas bosansko.
Smijesni ste i vi i vasi romanticari u odnosu na planetarnu zvijezdu Edina Dzeku.
A sad da ga iskritikujem malo za Grcku,katastrofalna koncentracija i nedopustivo puno upropastenih izglednih situacija,preglup crveni karton.
Moze se reci da je jedan od glavnih krivaca sto ih nismo nabili duplim hendikepom a samim tim i sto nismo donijeli sva tri boda kuci.
Dijamantu,ne ponovilo se.
- MocMahale444
Jesi normalan ti ? Daj hoće iko više ovog banovat pa svaku temu truje glupostima.tarabuka je napisao/la:dzeko svakako ne spada u ovu prvu A grupu planetarnih zvijezda:ronaldo,messi,neymar,pogba,.to su igraci koji samo na racun svog imena zaradjivaju na 10 mil eura godisnje,.,..ne spada ni u B to su ipak zvijezde i glavni igraci najvecih klubova inesta,hazard,modric,gerard,rakitic,griezman,..zvijezde koje su prepoznatljive na svim kontinentnima,dzeko je C u rangu sa mandzukicem,mario gomezom,giroudom,ardo turanom,pjanicem,.,.to su igraci koji su ostavili neki svoj pecat u ligama u kojima su igrali,ali ne i na globalnom nivou.Fidelis je napisao/la:Nema tu novijeg i starijeg vremena,Dzeko je najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena,bez ozbiljne konkurencije.
On je miljama od tih vasih pitarsko-jugoslovenskih i inih romanticara koji nisu dostigli ni 10 % onoga sto je u karijeri napravio Dzeko.A isto tako ni 10 % ljubitelja fudbala u svijetu nije culo za te vase jugo romanticare kao sto savrseno znaju ko je Edin Dzeko.
Tako da mozete slobodno odyebat sa tom pricom da je sve jugoslovensko bilo bolje od svega sto je danas bosansko.
Smijesni ste i vi i vasi romanticari u odnosu na planetarnu zvijezdu Edina Dzeku.
A sad da ga iskritikujem malo za Grcku,katastrofalna koncentracija i nedopustivo puno upropastenih izglednih situacija,preglup crveni karton.
Moze se reci da je jedan od glavnih krivaca sto ih nismo nabili duplim hendikepom a samim tim i sto nismo donijeli sva tri boda kuci.
Mandzukic nije ni do koljena Dzeki bi u jednom segmentu života, skontaj to više.
Giroud, čuj Giroud. Nisi ti normalan. Ofirno Hrvate guras. Po čemu je to majke ti Rakitic po popularnosti iznad Turana?
Moj rodjak je fudbaler i igrao je u kini-i kada je city bio u kini na pripremama u trening kampu je sreo dzeku i kako se poznaju iz bh premijer lige a i oboica su bosanci stali i ispricali izgrlili se. To su vidjeli njegovi saigraci kinezi i odmah je postao glavna faca medju njima jer se zna sa dzekom, jer je dzeko prisao da se pozdravi sa njim. Ljudi nisi mogli da vjeruju da jedan njihov saigrac se privatno zna sa dzekom. Toliko o tome da dzeko nije planetarno popularan. Covjek koji je proglasen najboljim igracem bundes lige od strane igraca, od strane navijaca, koji je prvi strijelac bundes lige, covjek koji je jedan od najzasluznijih za 2 titule citya u epl (za 2 najzasluzniji). Covjek koji kad je potpisivao za romu toliki je bum u rimu bio da je saobracaj bio blokiran. Covjek koji je medju 5 najplacenijih igraca jedne serie a nije planetarno popularan. Zapitaj se sta nije uredu sa tvojim zakljucivanjem i tvojom logikom.tarabuka je napisao/la:dzeko svakako ne spada u ovu prvu A grupu planetarnih zvijezda:ronaldo,messi,neymar,pogba,.to su igraci koji samo na racun svog imena zaradjivaju na 10 mil eura godisnje,.,..ne spada ni u B to su ipak zvijezde i glavni igraci najvecih klubova inesta,hazard,modric,gerard,rakitic,griezman,..zvijezde koje su prepoznatljive na svim kontinentnima,dzeko je C u rangu sa mandzukicem,mario gomezom,giroudom,ardo turanom,pjanicem,.,.to su igraci koji su ostavili neki svoj pecat u ligama u kojima su igrali,ali ne i na globalnom nivou.Fidelis je napisao/la:Nema tu novijeg i starijeg vremena,Dzeko je najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena,bez ozbiljne konkurencije.
Tarabuka ga redovno tarabuka svim nasim igracima, tacno mu svaka za samara.
Neko bi rekao da nas covjek zeza ali ovaj je toliki slucaj da vjeruje u ove budalastine koje pise:-)
Neko bi rekao da nas covjek zeza ali ovaj je toliki slucaj da vjeruje u ove budalastine koje pise:-)
Klupa
Kakva partija Dijamanta, nevjerovatno
Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Najbolji igrac rome daleko ! Smijesno kako nosi ove iz atalante na ledjima. Klasa !!!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
-
JerryLouis
- Kontakt:
Moze se reci da je predasistirao ovaj iznudjeni penal.Harika je napisao/la:Kakva partija Dijamanta, nevjerovatno
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Catalunya1, Fouzi1, LeCoq i 59 gostiju.