Stvarno šteta što Joel nije mogao da nastupi u 2. produžetku, jer to je totalno druga ekipa bez njega što je Memphis iskoristio i uzeo utakmicu.
Mislim da je plakao na klupi čak. Teško je ali yebiga. Longest view in the room je i dalje zvijezda vodilja, kao što treba da bude.
Lud podatak jeste da sa Embiidom na parketu Sixersi imaju drugu najbolju odbranu u ligi.
Sinoć je postavio brutalan defanzivni rating 73 (mislim najbolji njegov ove sezone). Život je lakši kad imaš Bena Wallaca (nije zbog trake
Gle ga opet će o Covingtonu. Al ljudi moji kakva zvijer je postao. Sinoć možda i najbolja njegova partija u dresu Sixersa.
Opet čuvao najboljeg igrača protivnika, ponovo playa. Conley je iz igre šutirao 35%, iako su kasnije stalno radili switcheve da maknu Cova sa njega pa se malo razigrao nakon što je u početku imao ogromnih problema da bilo šta iskreira dok ga je ovaj čuvao.
Treći je igrač lige po izbijenim loptama iza, pogađate, Kawhija i CP3a. I sinoć smo mogli vidjet kakve ruke i tajming ima.
Al šokantna stvar je (ponovo) net rating ekipe bez Covingtona na parketu: -37.Robert Covington had 12 deflections on the night. No other #sixers player had more than 3.

Odbrana koju je igrao sinoć je elitna.
I da, šut se vratio.
Lijepo je vidjet i kako to izgleda kad imaš NBA beka u ekipi. A realno Bayless nije ništa posebno, ali je opet ogromna razlika u odnosu na prethodne godine.
Još samo da Brown nauči crtat akcije u završnici nakon tajmauta i poklat ćemo se sa svakim.