Stadion Tušanj

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Biban25
Kontakt:

Re: Stadion Tušanj

Post Postao/la Biban25 » 04 nov 2016, 14:13

Lokalitet između Miladija i Siporexa je prema regulacionom planu 2010-2030 namjenjen za Stambeno Poslovne Objekte Miladije sjever i Poslovne Objekte Miladije zapad. Bivša kasarna je dobra lokacija ako ima prostora za parking prostor.

SRSlavinovici
Kontakt:

Re: RE: Re: Stadion Tušanj

Post Postao/la SRSlavinovici » 04 nov 2016, 16:13

Biban25 je napisao/la:Lokalitet između Miladija i Siporexa je prema regulacionom planu 2010-2030 namjenjen za Stambeno Poslovne Objekte Miladije sjever i Poslovne Objekte Miladije zapad. Bivša kasarna je dobra lokacija ako ima prostora za parking prostor.
Sada sam prolazio dole kraj kasarne, Beduin je dobro rekao, zastao sam i dobro razgledao. Dole ima mjesta za stadion za 10k max, okolo ima more prostora za parking i sve sto treba. Dvije ceste vode do njega. U racionalnoj zemlji bi vjerovatno to bila opcija, jer to je sada kampus i ti tereni su samo teret univerzitetu. Eto, meni je vec u glavi tender da se proda Tusanj, od tih para napravi stadion mali, ali kako treba u kampusu :), Postoji placeva, ali sve zavisi od GUP. Mislim da prostor od buvljaka do usca bi takodjer bio OK.
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 16:22

Taj prostor od buvljaka do usca je vec rezervisan, ima projekat izgradnje. Mislim da ce biti cijelo naselje tu izgradjeno, a i Juzna magistrala od Si Sela prema Slavinovicima se treba graditi, samo sto je to u nadleznosti cesta Federacije (kao i cijela Juzna magistrala) pa je pitanje kad ce se smilovati da nesto urade za nas grad. Mi smo im najmanji prioritet, u odnosu na mnoga sela na koje se grade ceste, magistrale, koridor VC...

Kasarna je idealno mjesto za manji stadion. Cak, mozda, i na lokaciji stadiona OFK Tuzla. Nisam dugo tamo isao pa sam izgubio predstavu s koliko prostora tamo raspolazu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 06 nov 2016, 22:23

SRSlavinovici je napisao/la: Neko je spominjao na pdf, cini mi se, da tender za istok ide dalje.
Zna li neko gdje je zapelo sa izgradnjom istočne tribine? Do sada poslednja informacija iz gradonačelnikovih usta je da se neko žalio u vezi sa tim tenderom ali je valjda povukao žalbu, izjavio Jasmin I. malo prije izbora.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 08 nov 2016, 18:02

Biban25 je napisao/la:
SRSlavinovici je napisao/la: Neko je spominjao na pdf, cini mi se, da tender za istok ide dalje.
Zna li neko gdje je zapelo sa izgradnjom istočne tribine? Do sada poslednja informacija iz gradonačelnikovih usta je da se neko žalio u vezi sa tim tenderom ali je valjda povukao žalbu, izjavio Jasmin I. malo prije izbora.
Naletih na jedan stari tekst na tuzlarijama iz 2004.

Skupština FK Sloboda iz Tuzle je u hotelu "Bristol", usvojila Odluku o početku gradnje istočne tribine stadiona "Tušanj". Lukavačko preduzeće "Arkada", je izabrano za izvođača radova, a ukupna vrijednost radova procijenjena je na 6,5 miliona KM. Ekrem Šehović, predsjednik Slobode i direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Tuzle, je istakao da je ponuda lukavačkog preduzeća jeftinija za dva miliona KM, nego primjerice preduzeća "Širbegović" iz Gračanice.

Slobodi će na istočnoj strani stadiona "Tušanj" ostati 1.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Podrumske prostorije obuhvatiće četiri svlačionice po 100 kvadrata, te nove klupske prostorije. U prizemlju tribine bit će 1.920 kvadratnih metara komercijalnog prostora, koji će se prodavati po cijeni od 1.700 KM za kvadratni metar, a na prvom spratu će biti još 1.400 kvadrata komercijalnog prostora koji će koštati 1.400 KM po kvadratnom metru.

Na zasjedanju bilo je mučnih situacija kao nikad prije, iako je donesena "istorijska" odluka bila bez i jednog glasa protiv. Naime, u jednom trenutku su se sukobili predjednik kluba Ekrem Šehović i član Skupštine Hamdija Hodžić.

Šehović se potom obukao i krenuo izaći, ali ga je sa izlaznih vrata vratio predsjednik Skupštine Ante Raos. Međutim, po povratku uslijedile su psovke i svakojake uvrede, što ne ide u prilog klubu sa bogatom tradicijom.

Na koncu i Fikret Brđanović je ušao u sukob sa Ekremom Šehovićem, ali ovoga puta u pitanju nije bila gradnja tribine, već događanja oko prvog tima Slobode. Naime, Brđanović je optužio Upravni odbor kluba da se bavi menadžerskim poslovima, te da uništavaju mlade nogometaše Slobode. U ovom slučaju Šehović je zaprijetio Brđanoviću da će ukoliko nastavi sa neutemeljenim optužbama cio slučaj završiti na sudu, te mu u nekoliko navrata rekao:

"Kako te nije sramota."

Srećom po tuzlanskog premijerligaša predsjednik Skupštine Ante Raos okončao je zasjedanje i najavio novo za petnaest dana kada će se raspravaljati o prvoj ekipi Slobode.
Zadnja izmjena: klma1, dana/u 08 nov 2016, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
& $ ?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 nov 2016, 18:15

Uvjek cu biti pri stavu da bez investitora i u ovakvom finansijskom stanju grada,i cijele drzave za sada nam ne treba istocna tribina.
Rekonstrukcija ,sminkanje zapada,kao i uredjenje prilaza zapadnoj tribini,farbanje i uredjenje reflektora,i zavrsetak sjevera sve se to moze uraditi za otprilike dva miliona,koliko kazu da imaju i to bi za sada bilo dovoljno.....ukoliko se moze iznaci 250-300 000 km za moderne svlacionice (tako sam cuo da bi kostalo )super.
I opet bi u tom slucaju imali jedan od bolji stadiona u BiH sa sigurno dozvolom za barem dva pretkola.
Pocetak istoka bacio bi nas trenutno,u novih 10-15 godina agonije sto se tice infrastrukture.
Dok zavrse istok,sjever ce biti u stanju u kojem je zapad danas.....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 12 nov 2016, 23:28

Druže glavni i odgovorni, evo prošla skoro godina od obećanja da će niknuti nova tribina na Tušnju. Đe je zapelo drug? Stipu ba se ti otvaranja TC na mjestima gdje je nakada bila profitabilna fabrika plus radne kancelarije i skladišta drugih firmi. Hajd nas iznenadi za dan Državnosti il za dan Republike makar sa jednim rovokopačem i par kamiona, barem proširi rupu radi šipova. More haha i radna akcija u vidu par stotina titinih pionira koji će to odraditi sa alatom koji sami donesu na radno mjesto. Yeb,eš više lafinu, hajmo radit šta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 nov 2016, 00:22

Meljo poslije nas najavio tribinu, borio se sa tužbama, svojim vojnicima i opet ce je prije nas napravit.... Gradi Jasmine, boli te k u r a c
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 nov 2016, 00:24

Pravi Dzasmine selfije, boli te taki. Majku j3bo, ima vise selfija od mene.

075 ❤

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 nov 2016, 00:27

Ljudi ce dignuti tribinu i staviti je u funkciju do ljeta...
Tribinu od 5000 mjesta a nas faraon yebe za tribinu od 3400 mjesta i jos je nije zavrsio od 2009,a fola najavljuje istok...koje smo mi ovce i kurceva mentaliteta.

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 13 nov 2016, 00:51

Boli ga kita, izbore je rjesio, sada moze sta hoce

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 nov 2016, 10:37

SRSlavinovici je napisao/la:Boli ga kita, izbore je rjesio, sada moze sta hoce
Ma da nama samo pjesničke večeri pregrme i opstanu u ovaj zao vakat.... A bit će fudbala i igara
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 nov 2016, 08:46

SRSlavinovici je napisao/la:Boli ga kita, izbore je rjesio, sada moze sta hoce
Slazem se. Sto se mene tice neka naparvi istok i Slobodu rijesi, mogu onda komotno sa Fuckom u tim. Od mene nece imati nikakve zamjerke ni za bilo sta. Ako treba vozit cu se GIPS-om, a kroz prozor vikati:" Ljudi ovo je viseci voz"! :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 30 nov 2016, 17:01

Slučajno naletih na jučerašnjeg pobjednika izvođača za istočnu tribinu, zna se naš dragi TEHNOGRAD. :D
slika

Muštuluk.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 30 nov 2016, 17:15

Biban25 je napisao/la:Slučajno naletih na jučerašnjeg pobjednika izvođača za istočnu tribinu, zna se naš dragi TEHNOGRAD. :D

Muštuluk.
Ja vec kontao TC. Ajde valjda upali ono 3 sreca. 1 put 2010 ili koje vec. Pa onda cuvena rupa, valjda sad puknu makar temelje.
EDIT: sad vidje da je rijec o tenderu za I fazu. Da ne bude samo dvije rupe se prave za te pare jer treba ovom, a on ce onom, a onda ce onaj ondje, nesto napraviti. Kako to inace kod nas funkcionira.
& $ ?

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 30 nov 2016, 17:22

Za ove pare valjda naprave kvalitetne temelje i grube radove na čitavoj tribini.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 nov 2016, 17:24

Makar stajaliste za gostujuce navijace, da imamo rahat Zapad. Ionako se nece napraviti ni za 4 godine Istok, a kamoli osposobiti vec psotojece 2 tribine.

075 ❤

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 30 nov 2016, 21:06

Kad pocinju radovi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 30 nov 2016, 21:17

4 miliona za sjever,sada milion i pol to je 5.5 miliona....
Taj novac znaci renoviran i potpuno adaptiran zapad sa svim potrebnim za evropsku licencu,lijepo uredjen prilaz istoj,adaptacija reflektora uz sminkanje istih, mogla se uraditi tribina od barem 2000-2500 na istoku,natkrivena...svlacionice....imali bi stadion od 6-7 000,ali kao bombon da to lici na nesto....A ne ovako......
E boze sacuvaj... :oops: :puke:

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 30 nov 2016, 22:07

Steta sto je sjever pravljen po vazecem projektu ogromnog stadiona. Steta sto je u GUP-u onoliki stadion, to se moralo promijeniti prije same gradnje sjevera. Ali vidimo da se gura originalni nacrt stadiona, vidjecemo kako ce se to napraviti. Valjda ga ja dozivim :) Definitivno za 60% predimenzioniran stadion.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.