Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

hskzmostar
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la hskzmostar » 01 dec 2016, 20:28

solinas je napisao/la:Nijednom klubu u BiH ne treba stadion veci od 10 000 (generalno).
Zbog evrope mozda Zeljo i Sarajevo trebaju stadion od 15 000....i tog derbija.
Ovo sve ostalo 8-10 000...

Slazem se,proslo je vrijeme domaceg nogometa,sad **** drk...na Barcu,Juve Bayern sl gluposti koje nemaju veze sa lokalnim sredinama!
Nama u Mostaru od 7 do 10 tisuca ,eto radi jedne one euro utakmice !
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 01 dec 2016, 20:47

U Sarajevu se poboljsala dobro naelektrisanost za fudbal. Zamisli samo da Zmigavac izgubi za vikend a da dva sarajevska kluba pobijede. Ko bi cekao kraj februara do sljedece tekme. :mrgreen:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 01 dec 2016, 20:51

hskzmostar je napisao/la:
solinas je napisao/la:Nijednom klubu u BiH ne treba stadion veci od 10 000 (generalno).

Slazem se,proslo je vrijeme domaceg nogometa,sad **** drk...na Barcu,Juve Bayern sl gluposti koje nemaju veze sa lokalnim sredinama!
Nama u Mostaru od 7 do 10 tisuca ,eto radi jedne one euro utakmice !
Zalimo se na posjetu a nista ne nudimo ljudima.
Krenucu od Tusnja koji nema ni ispravan wc....
Kazem stadion od 10 000....ali lijep,funkcionalan,natkriven,sa svim sadrzajima,da imas sta ponuditi gledaocu.
Veliki i dobar restoran,ugodnost,da moze rahat dijete dovesti,porodicu...
Pa onda rezultati....koji god klub izadje u evropu skine gace unaprijed...molimo boga da maltezanima i nekim klubom sa Farskih Ostrva da eto i mi kazemo pobjedili smo nekoga.
Ljudima je dosta prosjecnosti...zele neki uspjeh,ne samo u Mostaru,nego sirom drzave.
Gledao sam utakmice sa Legijom,obje....da je Zrinja odigrao hrabrije od prve minute u Mostaru prosao bi,ali nekako bojazljivo igramo,strah nas uspjeha sta li.Pogledas papir pise Legija,odma reakcija wauuu. ...koji k. :roll:
Isto vazi za Slobodu.Previse bojazljivo i defanzivno u Zenicu...i bi sta bi.
Reci iskreno. ..koga ce Zrinjski dovesti ovog ljeta. ..hoce li probati iskorak napraviti ili kao i do sada,samo da se ne obrukamo (kao i svi nasi klubovi)vecinom.
Sve to utice na posjetu...ljudi znaju unaprijed da nema od toga nista i umjesto 15 000 ljudi pod BB (Legija je ime buraz ipak)imas 5-6 000 u vrh glave.
Umjesto da dodju ljudi iz Sirokog,Posusje, Ljubuskog i td pogledat jaku utakmicu,kazu ma koji k svakako ce nas nabusiti i ostane kuci....
Tako i u ligi jarane u vecini gradova ulaznice skupe,a nemas sta gledat.. .
Koga gledat....Wagnera, Mesanovica....Bekice u Sarajevu...Tomica....sve prosjek....koje je najzvucnije ime u PL. ...Zeba....Lendric....Benko. ..Ahmetovic....
Gdje su ta imena koja vuku ljude na stadion....mogli bi ovako tri dana jarane. ..
Fudbal nam treba kompletnu rekonstrukciju,od infrastrukture do zakona o sportu...
Sarajevo nema duga...ima gazdu milijardera...i...nista......BiH Liga kup i to je to...
Koga boli za kamp i gdje treniraju koga boli ima li duga...ljudi su u BiH gladni uspjeha....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 dec 2016, 20:54

Nije to samo tako u Sarajevu, vec u skoro svim vecim sredinama. Celik ili Velez da ulete u borbu za titulu/Evropu j ravnopravno se nose sa klubovima u vrhu te igraci imaju redovna primanja, euforija bi dostigla nevjerovatan vrhunac. Tako isto je i sa Borcom, npr. Sloboda je, sa druge strane, imala svoje momente.
Tako je to u nasem fudbalu.

Pa cak i u Evropi oscilira. AC Milan na pocetku sezone prodao tek oko 10.000 sezonskih karti, pa uz par dobrih rezultata i dijeljenjme 3. mjesta na tabeli stadion iz utakmice u utakmicu sve puniji.

Pa Dinamo ima presmijesnu posjetu, sramotnu. Ali sa druge strane, ljudima je vise.dosadilo jedno te isto, osvojih glatko titulu u ligi, nikakve konkurencije, a onda ide prodaja najboljih igraca i brukanje u Evropi. I tako iz godine u godinu. Ljudima se zgadi sve to, s vremenom. Zele iskorak, napredak, a ne dejavu.
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 01 dec 2016, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 01 dec 2016, 20:55

Zalimo se na posjetu a nista ne nudimo ljudima.
Kazem stadion od 10 000....ali lijep,funkcionalan,natkriven,sa svim sadrzajima,da imas sta ponuditi gledaocu.
Pa onda rezultati....koji god klub izadje u evropu skine gace unaprijed...molimo boga da maltezanima i nekim klubom sa Farskih Ostrva da eto i mi kazemo pobjedili smo nekoga.
Ljudima je dosta prosjecnosti...zele neki uspjeh,ne samo u Mostaru,nego sirom drzave.
Gledao sam utakmice sa Legijom,obje....da je Zrinja odigrao hrabrije od prve minute u Mostaru prosao bi,ali nekako bojazljivo igramo,strah nas uspjeha sta li.Pogledas papir pise Legija,odma reakcija wauuu. ...koji k. :roll:
Reci iskreno. ..koga ce Zrinjski dovesti ovog ljeta. ..hoce li probati iskorak napraviti ili kao i do sada,samo da se ne obrukamo (kao i svi nasi klubovi)vecinom.
Sve to utice na posjetu...ljudi znaju unaprijed da nema od toga nista i umjesto 15 000 ljudi pod BB (Legija je ime buraz ipak)imas 5-6 000 u vrh glave.
Umjesto da dodju ljudi iz Sirokog,Posusje, Ljubuskog i td pogledat jaku utakmicu,kazu ma koji k svakako ce nas nabusiti i ostane kuci....
Koga gledat....Wagnera, Mesanovica....Bekice u Sarajevu...Tomica....sve prosjek....koje je najzvucnije ime u PL. ...Zeba....Lendric....Benko. ..Ahmetovic....
Gdje su ta imena koja vuku ljude na stadion....mogli bi ovako tri dana jarane. ..
Fudbal nam treba kompletnu rekonstrukciju,od infrastrukture do zakona o sportu...
Sarajevo nema duga...ima gazdu milijardera...i...nista......BiH Liga kup i to je to...
Koga boli za kamp i gdje treniraju koga boli ima li duga...ljudi su u BiH gladni uspjeha....[/quote]
:nene: ;)
Igraj Široki ti si najbolji!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 01 dec 2016, 20:59

96BadBoy je napisao/la:Zalimo se na posjetu a nista ne nudimo ljudima.
Koga boli za kamp i gdje treniraju koga boli ima li duga...ljudi su u BiH gladni uspjeha....
:nene: ;)[/quote]
Ja znam da je bilo ljudi iz ovim gradova....nisam ih napamet nabrojao. ;)
Ali je rijec o par desetina....Svaki normalan ce pogledati dobru utakmicu i jakog protivnika. ...Ali nema sta privuci masu...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 01 dec 2016, 21:43

Normalno da ne treba. trenutno za reprezentaciju treba neki stadion od 20 hiljada, jedino bi npr protiv Belgije doslo 25k+, jednostavno nema vise euforije.
I nije to vise ni do kvalitete fudbala, nije do huligana(nikad nije ni bilo), nije do uslova na stadionu, nego je uvijek bilo do euforije, kada se stvori atmosfera da je in biti na stadionu, ali to kratko traje.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2016, 21:44

Izgleda da je tako i da ce tako i ostati. Steta.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 dec 2016, 22:57

Kad je bila ona euforija oko repke na vrhuncu skoro nam ne nadogradise Bilino, ispostavilo bi se da su nas zayebali :lol:
Valja to odrzavat fakat. Idealan stadion za BiH je: Tribine sto blize uz teren, glavna (najveća) tribina natkrivena, pristupacan u centru grada, kapacitet 10 hiljada, s najvećim akcentom na sto bolji travnnjak. Vise volim plastiku vidjet nego blato i grbe ko u Mostaru sad za vikend.
Takve stadione je najlakse i usminkat i napucat za nesto vise.
Manje sredine teziti Pecari, ili onom u Doboju kod Kaknja.
Grbavica bi trebala biti ono sto sam opisao kao idealno, Banja Luka isto. Minus ona najvaznija stvar= dobar travnjak.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2016, 23:14

PRVO

Treba 20 milja stadioni zelji i srajevu, jer eto one godine kad sarajevo osvoji bilo je skoro 35 na kosevu, takodjer i euro tekme se pune a i za repku bi bilo makar 10 15 vazda.

Sto se tice slobode oni su meni najvece razocarenje sa posjetom. Toliko gusto naseljena regija jedan klub eo imali su i rezultate i sta ? opet nista...Koliko god vi kolektivno svi navijaci pljuvali na sarajevo hajmo zamisliti da u sarajevu ima samo jedan klub. Bilo bi 7/8 milja sigurno na svakoj tekmi

DRUGO

Sto se reprezentacije tice, ja zaista ne vidim niti jedan razlog da se igra u zenici izuzev toga da savez moze manipulisati kartama. Svih ovih proteklih godina haman deceniju ja kao prosjecan navijac reprezentacije svoje zemlje da bi gledao istu uzivo morao sam da budem guzonjin sin ili da dignem sator tri dana prije prodaje karata ili da platim 250KM...jer "grotlo" (prkno) kad se oduzmu gosti i sponzorske karte prima jedva 7 milja. Pa ko ide najvise na tekme repreznacije...DIJASPORA. Vala da su neki aman zaman uslovi i nisu...Vratiti reprezentaciju u sarajevo pod hitno ili nek naprave neki stadion od 5000 pa samo odabrana elita nek zauzme 3000 mjesta a ovih 2000 nek karte budu po 500
=\_1921_/=

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 dec 2016, 23:48

invincible1921 je napisao/la:PRVO

Treba 20 milja stadioni zelji i srajevu, jer eto one godine kad sarajevo osvoji bilo je skoro 35 na kosevu, takodjer i euro tekme se pune a i za repku bi bilo makar 10 15 vazda.

Sto se tice slobode oni su meni najvece razocarenje sa posjetom. Toliko gusto naseljena regija jedan klub eo imali su i rezultate i sta ? opet nista...Koliko god vi kolektivno svi navijaci pljuvali na sarajevo hajmo zamisliti da u sarajevu ima samo jedan klub. Bilo bi 7/8 milja sigurno na svakoj tekmi

DRUGO

Sto se reprezentacije tice, ja zaista ne vidim niti jedan razlog da se igra u zenici izuzev toga da savez moze manipulisati kartama. Svih ovih proteklih godina haman deceniju ja kao prosjecan navijac reprezentacije svoje zemlje da bi gledao istu uzivo morao sam da budem guzonjin sin ili da dignem sator tri dana prije prodaje karata ili da platim 250KM...jer "grotlo" (prkno) kad se oduzmu gosti i sponzorske karte prima jedva 7 milja. Pa ko ide najvise na tekme repreznacije...DIJASPORA. Vala da su neki aman zaman uslovi i nisu...Vratiti reprezentaciju u sarajevo pod hitno ili nek naprave neki stadion od 5000 pa samo odabrana elita nek zauzme 3000 mjesta a ovih 2000 nek karte budu po 500
Trazili reprezentativci da igraju u Zenici, kazu bolja atmosfera.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2016, 23:53

BadrHari je napisao/la:

DRUGO

Pusti se toga...ja govorim realno stanje i kako i zasto se se u zenici igra. Eto vidjecemo ako se nastavi trend lose posjete u zenici pa se ne mogne manipulsat kartama vratice je u srajevo sto prije jer bolje prodat 20 000 karti nego 10. Sjeti se danske na kosevu...jedini razlog sto se igralo na kosevu da bi savez vise zaradio. Atmosfera u zadnje vriejme u zenici je ko na saharani al et
=\_1921_/=

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 02 dec 2016, 00:02

invincible1921 je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:

DRUGO

Pusti se toga...ja govorim realno stanje i kako i zasto se se u zenici igra. Eto vidjecemo ako se nastavi trend lose posjete u zenici pa se ne mogne manipulsat kartama vratice je u srajevo sto prije jer bolje prodat 20 000 karti nego 10. Sjeti se danske na kosevu...jedini razlog sto se igralo na kosevu da bi savez vise zaradio. Atmosfera u zadnje vriejme u zenici je ko na saharani al et
Pa druze realno stanje isto tako je, da Celik ima bolji stadion od deset drugih općina, ukljucujuci općinu centar.
Ne mozemo napunit protiv slabijih reprezentacija ni 9 milja, ti bi selio na veći stadion sa oranicom od travnjaka..
Ko da će tamo drugi ljudi doći navijat.. Ne kontam te

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 dec 2016, 00:04

Pa i nema bas bolji, u istom je rangu samo sto je moderniji i sto sve kosta x10 manje i sto se tako manipulise sa njim. Samo nekih 5.5K ljudi moze kupiti kartu za bilo koji mec, mislis da bi to tako bilo na Koševu?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 dec 2016, 02:26

Najveci problem kada je rijec o Zenici i Sarajevu jeste to da bi dosao do jednog ili drugog i mogao se vratiti isti dan na dan reprezentativne utakmice bice ti potreban automobil sto je po meni apsurdno kada je rijec o gradovima koji su veoma blizu. Da je željeznica u odlicnom stanju vozovi bi prometovali izmedju ta dva grada svakih pola sata ili max sat (sa ogromnim brojem vagona kada je dan utakmice) sa zadnjim polaskom iz Zenice/Sarajevo u ponoc. To je jedini model (stvaranje jedinstvene metroregije) kako bi Bilino Polje dobilo potrebu za prosirenjem, a u isto vrijeme bi to imalo veoma veliki ekonomski znacaj za oba grada jer bi se promet ljudi i novca u mnogome uprostio. Da sam imao takvu mogucnost, mozda bi i nekada otisao na utakmicu reprezentacije ali ovako nema sanse. Naftaski i autobusni lobi je suvise jak...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 dec 2016, 08:31

Sreca po Celik i Olimpic da je Metalleghe odron kao i oni pa postoji sansa da se bar jedan od njih spasi. Bice cudnih rezultata u ligi za opstanak, to je sigurno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2016, 09:02

AnelZ je napisao/la:Najveci problem kada je rijec o Zenici i Sarajevu jeste to da bi dosao do jednog ili drugog i mogao se vratiti isti dan na dan reprezentativne utakmice bice ti potreban automobil sto je po meni apsurdno kada je rijec o gradovima koji su veoma blizu. Da je željeznica u odlicnom stanju vozovi bi prometovali izmedju ta dva grada svakih pola sata ili max sat (sa ogromnim brojem vagona kada je dan utakmice) sa zadnjim polaskom iz Zenice/Sarajevo u ponoc. To je jedini model (stvaranje jedinstvene metroregije) kako bi Bilino Polje dobilo potrebu za prosirenjem, a u isto vrijeme bi to imalo veoma veliki ekonomski znacaj za oba grada jer bi se promet ljudi i novca u mnogome uprostio. Da sam imao takvu mogucnost, mozda bi i nekada otisao na utakmicu reprezentacije ali ovako nema sanse. Naftaski i autobusni lobi je suvise jak...
Najveći problem je mentalitet ljudi koji bi taj ekonomski procvat gledati kao na šta će došlo došao u naš grad raditi i obrnuto. I dalje smo u srednjem vijeku što se toga tiče.

Trebaš uzeti u obzir da ima svakakvih likova i ta organizacija prevoza navijača bila bi zaista teška. Bio sam svjedok kada je lik ukrao protivpožarni aparat iz voza tek tako, konduktor se derao na njega, ovaj mu govori čekam te kada se vratiš, ono :? Također milion puta vidio, šest likova, jedan ili dvoje plati, ostali nemaju ništa, niko nije tako neciviliziran da ih izbaci u nekoj vukojebini i neka se snalaze, jednostavno iskorištavaju sve moguće.

Bilino polje se neće prošiti u narednih pedeset godina bez pomoći Saveza. Ne isplati se Zenici kao gradu ulagati u to kao u Arenu, kada repka igra par puta u sezoni.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 dec 2016, 11:00

AnelZ je napisao/la:Najveci problem kada je rijec o Zenici i Sarajevu jeste to da bi dosao do jednog ili drugog i mogao se vratiti isti dan na dan reprezentativne utakmice bice ti potreban automobil sto je po meni apsurdno kada je rijec o gradovima koji su veoma blizu. Da je željeznica u odlicnom stanju vozovi bi prometovali izmedju ta dva grada svakih pola sata ili max sat (sa ogromnim brojem vagona kada je dan utakmice) sa zadnjim polaskom iz Zenice/Sarajevo u ponoc. To je jedini model (stvaranje jedinstvene metroregije) kako bi Bilino Polje dobilo potrebu za prosirenjem, a u isto vrijeme bi to imalo veoma veliki ekonomski znacaj za oba grada jer bi se promet ljudi i novca u mnogome uprostio. Da sam imao takvu mogucnost, mozda bi i nekada otisao na utakmicu reprezentacije ali ovako nema sanse. Naftaski i autobusni lobi je suvise jak...
Slazem se mada i sada nije lose pa svakih 30 minuta bus krece i jednog mjesta u drugo i to vrhunski autobusi plus voznja traje 45 minuta .Nikad vise nece biti euforije kao pred brazil tako da je i ovih 14 000 i previse .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 02 dec 2016, 11:48

Kakav Brazil, nemate vi pojma sta je euforija poslije rata kada se igrala prijateljska sa Italijom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 02 dec 2016, 13:06

David Nwolokor, golman Viteza, dobio poziv A reprezentacije Nigerije :tokralju:
19091921

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []