NBA/EL SS.ba takmičenje - PRAVILA I REZULTATI

Moderatori/ce: Monolog,insider,KK_Bosna,CashMan,gaston,Puma,bodi123,Devil

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

NBA/EL SS.ba takmičenje - PRAVILA I REZULTATI

Post Postao/la bodi123 » 07 dec 2016, 18:25

Na ideju gastona i mene, novopečenih moderatora, uz diskusiju i odobrenje s adminove strane odlučili smo pokrenuti košarkaško takmičenje.
Zašto košarkaško a ne fudbalsko ili neko drugo? Zato što već od ranije imamo dobrih iskustava sa ovom vrstom takmičenja, cilj je prvenstveno košarkaško, jer smatram da imamo najmanju amplitudu za fail upravo kod ove vrste takmičenja. Druga stvar, na ovom forumu ima jako puno raje koja prati i igra NBA i Euroligu, kladi se i pogađa ju u nekim iznadprosječnim procentima, a otuda nam i još jedan razlog pokretanja ovog takmičenja.

Šta, kako i na koji način, pravila i ostalo.

Tipovi koje takmičari postavljaju moraju biti iz NBA i/ili Eurolige. Euroligu sam ubacio pored NBA iz razloga što imamo na forumu nekoliko vanserijskih poznaoca evropske košarke, a šteta je to ne iskoristiti, za one koji ne prate Euroligu neće biti problema, jer nisu obavezni tipovati Euroligu, jedini uslov je broj parova koji svaki takmičar mora postaviti u roku od jedne sedmice, a on može biti mixan, samo Euroliga ili samo NBA, sve u svrhu što ozbiljnijih i kvalitetnijih analiza.

Pravila oko izbora tipova i tipovanja:

- Takmičenje traje sedmicu dana. Od ponedjeljka do nedjelje, kada proglašavamo pobjednika te krećemo u novi krug, prvi krug ovog takmičenja kreće u ponedjeljak 12.12.2016. godine.

- Maximalan broj tipova koje će svaki takmičar moći postaviti u roku od jedne sedmice je 15 obaveznih + 3 dodatna tipa, za koje NEĆE trebati nikakva analiza i koji će se bodovati isključivo kada 2 ili više takmičara imaju jednak broj pogođenih parova(razlog je moguća gužva na vrhu oko dodjele bonusa), sa restrikcijom od maximalno 4 tipa dnevno, restrikcije za minimalan broj parova nema.

- Tipovi obavezno moraju biti sa kvotom u intervalu od 1.60 do 2.20.

- Tip mora sadržavati i minimalno 5 rečenica objašnjenja uz najmanje 2 konkretna razloga zašto ste odabrali upravo taj tip.
To može biti forma igrača, (ne)povoljan matchup, vremenske restrikcije, tempo utakmice, dobra/loša odbrana određene ekipe, kao i pojedinačne pozicije u timu, povrede saigraca, motiviranost protiv određene ekipe i slične stvari. Svaki tip koji ne bude ispunio ovaj uslov će biti smatran nevažećim. Ne priznajem ni analizu - 'Sve je već rečeno o ovom tipu, slažem se i ja.' Dakle min. 2 konkretna razloga svako mora napisati, pa iako su već opjevana nikakav problem - napišite ih i vi.
U spoileru su vam neki od najboljih svjetskih sajtova za statistiku, povrede, forme i svu ostalu periferiju koja se dohvata jedne košarkaške utakmice.


- Nema restrikcija za broj ponovljenih parova, obzirom da je broj takmičara prilično velik, došlo bi do bespotrebnog pada prolaznosti, s toga svaki par može biti odigran nebrojeno puta.

- Rok za postavljanje euroligaškog tipa je 17:00h, rok za postavljanje NBA tipa je 00:00h, osim u slučaju kada imamo utakmice u ranijem terminu, tada ste dužni postaviti najmanje 1 sat ranije.

- Svaki korisnički račun koji bude banovan u toku takmičenja NEĆE imati pravo nastaviti takmičenje sa drugog accounta - dakle automatski će biti izbačen iz takmičenja - s toga dobro pazite.

- U slučaju da neki takmičar ne postavi maximalan broj od 15 parova + 3 dodatna u toku jedne sedmice, broj parova koji nedostaju do broja 15 će biti smatrani promašenim, isto vrijedi i za dodatne. Dakle primjer: ukoliko takmičar postavi 13 parova i ima prolaznost 9/13, zapravo njegova prolaznost će biti gledana kao 9/15, što mu smanjuje procentualni uspjeh i samim time gubi na rankingu.

-U slučaju da tip koji postavi takmičar bude neodigran(kvota 1) takmičar je dužan postaviti zamjenski tip, osim ukoliko taj tip nije odigran u nedjelju, zadnjeg dana natjecanja, tada kao zamjenski tip se uzima prvi bonus tip koji je takmičar odigrao te sedmice.

- Obzirom da je takmičenje usko vezano sa djelatnicima WWINa, svaki tip koji bude odabran MORA biti sa wwin-ba.com sajta, novopečene verzije wwina za područje BiH. Link sajta: https://wwin-ba.com/ - svaki tip koji je odabran iz bilo koje druge kladionice će biti smatran nevažećim.

- Svako editovanje posta je strogo zabranjeno, pogrešne kvote i granice će također biti strogo kažnjavane.

Pravila vezana za rangiranje, nagrade za najbolje i ostale stvari:

- U slučaju da 2 ili vise takmičara imaju jednak broj pogođenih parova i nakon 3 dodatna, tada će prednost imati onaj takmičar koji ima veći zbir pogođenih kvota(UNIT).

- Na kraju svake sedmice, imati ćemo rang listu takmičara. Rangiranje se vrši na procentualni način, dakle vaša prolaznost će biti izražena u procentima i na osnovu njih će se praviti rang lista. Primjer 10/15 = 66.67%.

- Pobjednik će imati titulu Player of the Week, baš kao kod kolega u NBA.

- Nagradu, bonus na wwin-ba.com sajtu će dobijati PRVIH 5 takmičara svake sedmice i to u sljedećem formatu:

1. 30KM
2. 25KM
3. 20KM
4. 15KM
5. 10KM

----------
- 100KM bonusa od WWINa na sedmičnoj bazi. Da još jednom ponovim i objasnim - bonusi će biti dodjeljeni isključivo korisnicima wwin-ba.com sajta, s toga ako nemate račun tamo, što prije ga napravite.
https://wwin-ba.com/

- Nema potrebe za nikakvom panikom i nestrpljenjem kada dođe vrijeme za dodjelu bonusa, wwin će nekada možda i kasniti par dana ali neće nas zafrkati, nikada i nisu, i mnogo im hvala što su nam uopšte i izašli u susret sa bonusom od 400KM za mjesec dana.

- Takmičari koji budu u prvih 7 dužni su mi poslati podatke sa wwin.ba.com računa(username i 4. znak lozinke) da bih mogao proslijediti radnicima iz wwina za dodjelu bonusa.

- Svaki takmičar koji ne tipuje ništa 5 dana gubi pravo na učešće u takmičenju do daljnjeg.

- Obzirom da su greškice prilikom brojanja moguće obzirom na količinu parova svakodnevno koje naši brojači moraju evidentirat, rok za žalbe je 23:59h istog dana kada i izađu rezultati za taj dan. Svaka žalba koja obuhvata neke tipove starije od 24h neće biti uvažena.
Prilikom žalbi, forumaš mora i tačno precizirati o kojem se tipu radi.

Kako tipovati?

Format je sljedeci i molim da ga se svi pridržavate radi preglednosti i lakšeg brojanja, moliću vas još usput i da pišete svoj omjer pogođenih i promašenih tipova do tada, sve u cilju lakšeg prebrojavanja.

TIP GRANICA OKLADA KVOTA

K. Durant 27,5 OVER 1,85

Analiza:
...................................
...................................
...................................

Dodatni tip: K. Thompson 22,5 UNDER 1.85

Omjer:3/5

Ukoliko vam nešto nije jasno, tema za diskusije i pitanja: viewtopic.php?f=135&t=11891

Sretno i neka igre počnu, a najbolji pobjede. :salut:IZMJENE U TAKMIČENJU:

Iz takmičenja je izašao @Struya, a njegovo mjesto je zauzeo @Donnie Darko
Iz takmičenja je izašao @Effenberg, a njegovo mjesto je zauzeo @KK Bosna.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 dec 2016, 14:54

NBA/EL Awards:
Player of the Week#1 - @Viper
Player of the Week#2 - @mirzatele
Player of the Week#3 - @KK_Bosna
Player of the Week#4 - @Monolog
Player of the Week#5 - @bvb
Player of the Week#6 - @bvb
Player of the Week#7 - @jajce123
Player of the Week#8 - @samirr
Player of the Week#9 - @jopaa7
Player of the Week#10 - @Sella13
Player of the Week#11 - @Monolog
Player of the Week#12 - @Monolog
Player of the Week#13 - @Monolog
Player of the Week#14 - @samirr
Player of the Week#15 - @jajce123


WEEK#1(12.12-18.12) konačni ranking:

slika

Čestitke @Viper, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#2(19.12-25.12) konačni ranking:

slika

Čestitke @mirzatele, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#3(25.12-1.1) konačni ranking:

slika

Čestitke @KK_Bosna, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#4(2.1-8.1) konačni ranking:

slika

Čestitke @Monolog, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#5(9.1-15.1) konačni ranking:

slika

Čestitke @bvb, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#6(16.1-22.1) konačni ranking:

slika

Čestitke @bvb, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#7(23.1-29.1) konačni ranking:

slika

Čestitke @jajce123, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#8(30.1-5.2) konačni ranking:

slika

Čestitke @samirr, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#9(6.2-12.2) konačni ranking:
slika

Čestitke @jopaa7, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#10(13.2-26.2) konačni ranking:
slika

Čestitke @Sella13, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#11(27.2-5.3.) konačni ranking:
slika

Čestitke @Monolog, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#12(6.3-12.3.) konačni ranking:
slika

Čestitke @Monolog, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#13(13.3-19.3.) konačni ranking:
slika

Čestitke @Monolog, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#14(20.3-26.3.) konačni ranking:
slika

Čestitke @samirr, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.

WEEK#15(27.3-2.4) konačni ranking:
slika

Čestitke @jajce123, apsolutno zaslužena pobjeda, čestitke i ostalim dobitnicima bonusa, a ostalima više sreće drugi puta.NAPREDNE STATISTIKE[VERZIJA 9.0]

Overall statistika takmičenja:

slika
slika


Statistika po tipovima za svakog takmičara posebno:

slika


Pregled bodova i rankinga za svakog takmičara kroz određene sedmice:

slika
slika


Igrači koje najviše igramo i kako ih pogađamo:

slikaAll-Time NBA/EL Rank - The Greatest Players Ever


slika

Svaku sliku koju jasno ne vidite otvorite u novom prozoru za jasniji prikaz(desni klik pa 'Open picture in new tab').

Svi ovi podatci će biti updateovani iz dana u dan, s toga kako bi svi takmičari bili u toku poželjno bi bilo da svaki dan predveče izlistate ove statistike, koje su vam nadam se zanimljive i daju jednu novu dimenziju ovom takmičenju.

Molim svakog takmičara da provjeri svoj omjer pogođenih tipova jer su greške u brojanju moguće, te da uloži žalbu najkasnije do 23:59h istog dana kada i rezultati budu postavljeni. Hvala.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 dec 2016, 20:35

WEEK#1

Rezultati tipovanja za ponedjeljak 12.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar prvog dana je @MirsoNi sa omjerom 3/3 + 1/1, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 dec 2016, 13:52

Rezultati tipovanja za utorak 13.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar drugog dana je @ThrillerHZ sa omjerom 3/3 + 1/1, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 dec 2016, 21:41

Rezultati tipovanja za srijedu 14.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar trećeg dana je @mirzatele sa omjerom 4/4, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 dec 2016, 17:47

Rezultati tipovanja za četvrtak 15.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar četvrtog dana je @Fearless, čestitke.

Tipovi/Failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 dec 2016, 20:01

Rezultati tipovanja za petak 16.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar petog dana je @jajce123, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 dec 2016, 20:26

Rezultati tipovanja za subotu 17.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar šestog dana je @risingforce, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 dec 2016, 15:04

Rezultati tipovanja za nedjelju 18.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar sedmog dana je @Momciluk, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 dec 2016, 18:08

WEEK#2

Rezultati tipovanja za ponedjeljak 19.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar prvog dana je @Zodiac, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 dec 2016, 13:16

Rezultati tipovanja za utorak 20.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar drugog dana je @KK_Bosna, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 dec 2016, 16:39

Rezultati tipovanja za srijedu 21.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar trećeg dana je @AnkleBreaker, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 dec 2016, 19:28

Rezultati tipovanja za četvrtak 22.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar četvrtog dana je @risingforce, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2016, 20:17

Rezultati tipovanja za petak 23.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar petog dana je @KingJamesMVP, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 dec 2016, 20:57

Rezultati tipovanja za nedjelju 25.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar sedmog dana je @mirzatele, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 dec 2016, 22:29

WEEK#3

Rezultati tipovanja za ponedjeljak 26.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar prvog dana je @jajce123, čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 dec 2016, 21:30

Rezultati tipovanja za utorak 27.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar drugog dana je @samirr čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jan 2017, 19:30

Rezultati tipovanja za srijedu 28.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar trećeg dana je @AnkleBreaker čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jan 2017, 19:33

Rezultati tipovanja za četvrtak 29.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar četvrtog dana je @Wandelanoite čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Avatar
bodi123
Moderator
Postovi: 13175
Pridružen/a: 25 mar 2013, 20:48
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jan 2017, 19:38

Rezultati tipovanja za petak 30.12.2016. godine:

slika


Najbolji takmičar petog dana je @gaston čestitke.

Tipovi/failovi dana:

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." - Rafael Nadal

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.