Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chinaglia
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Chinaglia » 12 jan 2017, 23:33

Bosna_BabyBoy je napisao/la:Izgleda da je Nurkić završio svoju epizodu u Denveru, a bojim se i u NBA...
ma zavrsio karijeru uopste, a cujem i da se ne osjeca najbolje, izgleda da je tesko bolestan

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 jan 2017, 23:34

Gledaj i uci Jusufe, mangupe.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 12 jan 2017, 23:38

Chinaglia@ Hahaha ;)

Izgleda mnogo padobranaca danas mora biti da je zbog termina. Neka, fino i da oni po prvi put vide NBA kosarku.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 jan 2017, 23:42

Chinaglia je napisao/la:
Bosna_BabyBoy je napisao/la:Izgleda da je Nurkić završio svoju epizodu u Denveru, a bojim se i u NBA...
ma zavrsio karijeru uopste, a cujem i da se ne osjeca najbolje, izgleda da je tesko bolestan
Pa i dosta mu je 23 godine, à uz yo samo 10ak poena daje za 18 minuta U prosjeku, KO ce ga takvog jbg.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 12 jan 2017, 23:54

Chinaglia je napisao/la:
Vidjet ćemo ga sada u trenerskim vodama

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 13 jan 2017, 01:03

Dolazi u Partizan odigrati obecanu zavrsnu sezonu

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 13 jan 2017, 08:41

ne treba bježati od istine - Jokić je trenutno zaista bolji igrač od Jusufa i jedan od najinteligentnijih centara lige (60% iz igre, preko 80% slobodna bacanja, puca trice, asistencije dijeli k'o Jason Kidd, desetak skokova i redovno oko 20-ak poena po utakmici.) i zaslužuje ovoliku minutažu. Najslabija tačka su mu blokade, tu je Jusuf dominantan i naravno odbrana protiv malo jačih centara, ali generalno je čovjek zaslužio prvu postavu.

To što Nurkić ne igra barem svojih 15-ak minuta je isključivo do njega i njegovog stava "hebite se svi, ne interesujete me".
Trejd je jedino rješenje u ovom momentu, ali gdje god da dođe, mora popraviti svoj pristup i saigračima i igri, a sa 22. godine mu je vakat da usvoji te navike, jer zaista ima potencijal da bude double-double mašina sa po 2 bloka u prosjeku.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2017, 08:50

AlphonseKauders je napisao/la:ne treba bježati od istine - Jokić je trenutno zaista bolji igrač od Jusufa i jedan od najinteligentnijih centara lige (60% iz igre, preko 80% slobodna bacanja, puca trice, asistencije dijeli k'o Jason Kidd, desetak skokova i redovno oko 20-ak poena po utakmici.) i zaslužuje ovoliku minutažu. Najslabija tačka su mu blokade, tu je Jusuf dominantan i naravno odbrana protiv malo jačih centara, ali generalno je čovjek zaslužio prvu postavu.

To što Nurkić ne igra barem svojih 15-ak minuta je isključivo do njega i njegovog stava "hebite se svi, ne interesujete me".
Trejd je jedino rješenje u ovom momentu, ali gdje god da dođe, mora popraviti svoj pristup i saigračima i igri, a sa 22. godine mu je vakat da usvoji te navike, jer zaista ima potencijal da bude double-double mašina sa po 2 bloka u prosjeku.
Sve ok, ali kada trener koji ga ne voli kaze da nurkic odra guzove na treninzima kako se kod nas uvjek nadze neko da kaze da ima los pristup, a inace bas sam sinoc obratio paznju i sa svim igracima se pozdravlja i bodri ih (cak je ferida zagrlio), sem jokica tako tesko da je u losim odnosima sa ostatkom ekipe
A inace mislim da pored izvrsne igra jokica jusuf ima prostora za 15-20 minuta, ali trener stavlja ferida na 5 i mislim da je to samo sinoc dobro izgledalo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 jan 2017, 10:03

Ne treba gledati sve negativno, juka je na transfer listi i sto da igra garbage time (vece je ponizenje da igra ako mene pitate) i da se kojim slucajem povrijedi (nije mu strano) i tako usere denveru sansu da makar nesto za njega dobiju, jer je na kraju godine svakako slobodan igrac

Da on hoce makar nauciti smiriti ruke i ne fulati zicere, bio bi on i ovako limitiran sa fintama sasvim dobar post igrac...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jan 2017, 10:05

On nije slobodan igrac na kraju sezone vec RFA,sto znaci da ga DEN moze zadrzati.Sumnjam da bi ga pustili da ode za dz.Mene samo zanima gdje bi to gospodin igrao sa ovakvim stanjem u kojem je sada?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 jan 2017, 10:16

Moze zadrzati ako poklopi ponudu zainteresovanog tima, a to sumnjam da zele s obzirom na situaciju. Juka je jos uvijek jako mlad i potentan centar, u timu s dobrim playom je on lako DD igrac, kad je jedan miles plumlee klepio 50 milki, kad je jedan Kris Kardashian uzimao 12 milki po sezoni, molim te pusti pricu kao ko ce centru od 23 godine koji daje 10 poena za manje od 20 minuta dati ugovor...

Nema jbg smisla
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jan 2017, 10:21

Ja i ne kazem da nema ekipe koja bi mu dala ugovor,vec gdje bi to on da ima vecu minutazu sa ovakvim svojim pristupom i ponasanjem?I opet ti kazem,DEN bi bio kretenska ekipa da ga pusti da ode za dz.Oni ce dati QO,vjerovatno i mecirati,jer sumnjam da ce iko ponuditi nesto basnoslovno.Ovo sve pod uslovom da ga ne trejduju do isteka deadlinea.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 jan 2017, 10:58

Salary cap je skocio tako da vjerujem da juka moze naci musteriju koja ce ponuditi solidan ugovor, mozda jeste malo s njim lutrija, ali to je vise radi povreda ako mene pitas. Njegovo ponasanje nikakvo nije mjerilo, bilo je dosta primjera igraca koji prave probleme kad su nezadovoljni i igraju preko neke stvari, a onda procvjetaju kad predju u drugi tim. Bitnije je po meni ono da je on hardworking guy i da se trudi na treninzima... Ne vjerujem da ce neko Juku gledati samo kroz tu prizmu da je u pitanju problematican igra, ipak su njemu nepune 23 godine i tek sazrijeva i kao osoba.

Sto se tice minutaze, sigurno ima timova gdje moze igrati 20-25 minuta, pa zasto ne biti i prvi centar, sve ovisi o tome hoce li njegov razvoj krenuti onako kako se ocekuje/ocekivalo... Ovdje se pise o Juki kao o propalom projektu, stvarno ne mogu da vjerujem da ljude emocije bacaju tako daleko van realnosti.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2017, 11:13

NEZALAGANJE je napisao/la:Ja i ne kazem da nema ekipe koja bi mu dala ugovor,vec gdje bi to on da ima vecu minutazu sa ovakvim svojim pristupom i ponasanjem?I opet ti kazem,DEN bi bio kretenska ekipa da ga pusti da ode za dz.Oni ce dati QO,vjerovatno i mecirati,jer sumnjam da ce iko ponuditi nesto basnoslovno.Ovo sve pod uslovom da ga ne trejduju do isteka deadlinea.
možeš li tačno navesti kakvim pristupom i ponašanjem?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jan 2017, 11:57

@Dreamer SC je skocio,ali nece previse za narednu sezonu,dok su "cijene" igraca ostale visoke tj.onakve kakve su uspostavljene ove sezone.To ce reci da ce malo koji tim imati novca za razbacivanje. ;)
@nermin Nema se tu sta puno pojasnjavati.Svako ko iole prati NBA,lako uoci ono sto ne valja kod Nurkica u kontekstu koji sam pomenuo.
Govor tijela jako los,ogromna nekonstantnost kad god je u igri(iako je vec 3.godinu tu),nekakvi mangupski potezi i pogledi prema protivnicima(da se razumijemo,nisam toliko protiv toga,ako takvo ponasanje mozes "podrzati" svojom igrom,sto on ,jos uvijek,ne moze i tako steti svojoj ekipi),zatim ovo trazenje trejda nakon sto je on sam izgubio poziciju C(tu mi mozemo pricati sta hocemo ali je fakt da niko osim njega nije kriv za gubitak pozicije i da ga je Nikola preskocio) koje,po meni,salje jako losu poruku timovima koji bi ga zeljeli angazovati i to iz vise razloga.Prvo,trazi trejd,a apsolutno je nedokazan igrac.Drugo,kakvu poruku to salje ekipama koje ga eventualno zele angazovati?Da ce opet isto traziti nakon sto dobije DNP nekoliko utakmica zaredom?Vjeruj mi da se ozbiljni timovi ne zele zaje.bavati takvim igracima osim ako isti nemaju superstar potencijal,a on to nema, da se razumijemo.Juka ima potencijal da bude jako solidan igrac u NBAu,ali mu vrijeme otkucava.To sto trener izjavljuje da on radi dobro na treninzima,ne sumnjam da je istina,ali isto tako znam da trener tu nece reci nista lose,opet iz vise razloga.Dobro sam upoznat sa NBAom,pa me bas zanima u kojem to ozbiljnom timu bi on,ovakav kakav je trenutno imao 20-25min u prosjeku?Sta ako ga trejduju u neku jos goru ekipu pa mu ni tu ne daju adekvatnu minutazu,a vjeruj mi da ima puno gorih ekipa od DEN!?Ne mozda igracki,ali organizacijski.Takodje,ekipa koja bi ga uzela mora razmisljati da ce trositi svoj SC na njega na kraju sezone i dati barem 7-8mil godisnje,a on jos uvijek nedokazan.Mnogo upitnika,kao sto vidis,tako da on treba da se fokusira na svoju igru i prestane traziti opravdanja u svima drugima,osim u samom sebi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2017, 12:01

NEZALAGANJE je napisao/la: @nermin Nema se tu sta puno pojasnjavati.Svako ko iole prati NBA,lako uoci ono sto ne valja kod Nurkica u kontekstu koji sam pomenuo.
Govor tijela jako los,ogromna nekonstantnost kad god je u igri(iako je vec 3.godinu tu),nekakvi mangupski potezi i pogledi prema protivnicima(da se razumijemo,nisam toliko protiv toga,ako takvo ponasanje mozes "podrzati" svojom igrom,sto on ,jos uvijek,ne moze i tako steti svojoj ekipi),zatim ovo trazenje trejda nakon sto je on sam izgubio poziciju C(tu mi mozemo pricati sta hocemo ali je fakt da niko osim njega nije kriv za gubitak pozicije i da ga je Nikola preskocio) koje,po meni,salje jako losu poruku timovima koji bi ga zeljeli angazovati i to iz vise razloga.Prvo,trazi trejd,a apsolutno je nedokazan igrac.Drugo,kakvu poruku to salje ekipama koje ga eventualno zele angazovati?Da ce opet isto traziti nakon sto dobije DNP nekoliko utakmica zaredom?Vjeruj mi da se ozbiljni timovi ne zele zaje.bavati takvim igracima osim ako isti nemaju superstar potencijal,a on to nema, da se razumijemo.Juka ima potencijal da bude jako solidan igrac u NBAu,ali mu vrijeme otkucava.To sto trener izjavljuje da on radi dobro na treninzima,ne sumnjam da je istina,ali isto tako znam da trener tu nece reci nista lose,opet iz vise razloga.Dobro sam upoznat sa NBAom,pa me bas zanima u kojem to ozbiljnom timu bi on,ovakav kakav je trenutno imao 20-25min u prosjeku?Sta ako ga trejduju u neku jos goru ekipu pa mu ni tu ne daju adekvatnu minutazu,a vjeruj mi da ima puno gorih ekipa od DEN!?Ne mozda igracki,ali organizacijski.Takodje,ekipa koja bi ga uzela mora razmisljati da ce trositi svoj SC na njega na kraju sezone i dati barem 7-8mil godisnje,a on jos uvijek nedokazan.Mnogo upitnika,kao sto vidis,tako da on treba da se fokusira na svoju igru i prestane traziti opravdanja u svima drugima,osim u samom sebi.
izvini, ali to "govor tjela" nema veze sa njegovim pristupom na terenu jer kako je toliko loš kada za manje od 20 min ima prosjek od 9 poena (sa preko 50% uspješnosti) i 7 skokova, a ostalo ponašanje, pa upravo si opisao 20-30% igrača NBA lige, ali činjenica je (koju znam iz prve ruke od ranije) da na treninzima Jusuf uvjek radi kao crnac

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 13 jan 2017, 14:17

I ti @nermine pricas neke stvari, a ne gledas utakmice Denvera gotovo nikako. Kakve veze ima statistika sa njegovim ponasanjem? I Kazins se ne ponasa kako treba, ali to nadomjesti fantasticnim partijama. Jusuf nije taj kalibar, pa da bi mu se na to ponasanje moglo progledati kroz prste. Ja se slazem sa vecinom stvari koje je @nezalaganje napisao. Da ga trener ne podnosi, ne bi visio po Bosni pola ljeta i pratio njegov razvoj. I on i Jokic su u startu imali isti tretman, a kada je odluceno da ce jedan na klupu, onda je Nurkic bio u boljoj poziciji. Ne moze se reci nije mu pruzena prilika, kada je tu priliku prvi on imao i nije je iskoristio kako treba. Ne kazem da je jedini krivac, ali najveci itekako jeste. Sad trenutno je trejd jedino rjesenje, ali se u trejdu takvih 'osrednjih' igraca najmanje gleda njihov interes. Denveru je primarni cilj da zadovolji svoje neke potrebe i zamisli, a najmanje im je bitno koliko ce Jusuf imati minuta u klubu u kojem zavrsi. Moze se desiti da nema ni 15 minuta, iako se ja nadam i vjerujem da do toga nece i ne moze doci. Meni je Juka itekako drag, ne bih dzaba svaku noc ko budala cekao da vidim hoce li on dobiti 10 minuta na parketu, ali nekad treba biti realan. On se mora spustiti na zemlju po pitanju nekih stvari i maksimalno se posvetiti svojoj igri, da mu u glavi bude samo kako ce nauciti i usavrsiti neki novi potez. Drugi ugovor je za njega kljucan, a vrlo je blizu toga. Ako tu zasluzi vece pare i svaki naredni ugovor ce vjerovatno rasti. Ako ne zasluzi, onda su velike sanse da ce cijelu nba karijeru biti rezerva. Tamo te niko ne ceka, a nije bas da Ameri iz godine u godinu nemaju dobrih centara. Na njemu je apsolutno sve.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 13 jan 2017, 19:14

Jusuf nije RFA poslje ove sezone nego sljedece http://www.spotrac.com/nba/denver-nugge ... kic-15368/ sto je velika razlika. Potencialni buduci tim i ostatak lige imaju znaci oko sezonu i pol na sebi da odluce koliki ce mu ugovor ponuditi. Iz neke biznis perspektive nema apsolutno nikakvog razloga da ponudi Denver nesto vise nego sto ce sigurno vise od pola lige imati priliku da mu dadnu. Sta ce njim centar od 10+ miliona per sesone koji njim igra cesto manje od 10 minuta i dobija DNP:ove. Da se razumjemo, cijela liga rado bi mu ponudili QO ali je sitvacija ovakva: Nekoliko timova ce ponuditi triput i vise nego to za trenutnu njegovu produkciju a da nepricamo o koliko bi mogao dobiti ako poboljsa produkciju.

Kobe24@ Ovo je moja shvatanje u vezi Malonovog dolaska u Bosnu: Velika su bila ocekivanja na Juku nakon prve sezone. Kad se vratio umjesto da mu pomognu da dodze u formu, Malone ga je tretirao gore nego rookija i kratko poslje dao mu 8 DNP bez apsolutno ikakvog razloga. Nebi ni zaversetak sezone izlgedao bolje ako nebi bilo direktiva iz FO da MORA biti na parketu! Zato je stavljen u prvu postavu sa Jokicem. U planu za sljedecu sezonu(ovu) odlucili su da hoce da nastavi gdje su zavrsili. Bilo je koliko hoces poruka od ljudi bliski timu da stvar nisu dobre izmedju njega i Juke. Znaci Malonu je bilo ostavljeno da reparira relacije jer su direktive da treba Juka da igra htjeo on to ili ne. Odlucio je da dodze u Bosnu da pokaze ”dobru volju” i de pokusa povjerenje establisirat. Citiracu Juku sada: ”It´s a buisness”, nisu to nikakvi drugarski odnosi nego je Malone strikto to uradio iz potrebe zbog naredzenja od vrha. A da ne pricam o raportima da su Denverovi ljudi koji su dosli uz Malona smetali pripremama. Niko nije ”odlucio” staviti Jokica na klupu nego je sam rekao da hoce sa klupe da ulazi kao centar jer nije mu odgovarala cetvorka.

Nezalaganje@ Juka ima apsolutno pravo da trazi trejd i pametan je da to radi. Covjek nije nikakav bust, ima vrlo dobre brojeve, (pogledaj per 36). Nema nijedan razlog da aceptira takvo tretiranje koje dobija. Moze se pricat (i treba) o losem govoru tijela ali jbga mislis da on to radi zato sto mu je ceif? Kako bi ti reagirao kad odigras dobru sezonu u to malo minuta i povjerenja koje dobijes a onda odjednom te nema nigdje a igra jedan ispod 2 metra centar umjesto tebe? Nedokazan igrac? nigdje veze.

Za kraj, samo posmatrajte ovo: Tim javno kaze da ga hoce da trejda, Juka javno kaze da hoce da ga tredjaju. Logican potez je da ga igraju sto vise da mu podignu vrijednosti. Sta radi Malone? Toliko mu je nezamisljivo da mu dadne minute, ni u garbage-timu kod gotove utakmice da skodi timu u kojim je trener jer mu direktno smanjuje vrijednosti. To je totalni neprofesionalisam od Malona. Do trade-deadlina ima jos tacno 20 utakmica (23februar), ako ostane toliko onda moze se smatrati cijelu sezonu kao upropastenu. Sljedeci put kad ga pitaju u vezi tradea nek kaze ”the sooner the better”. Nema on sta vise traziti u Denvera neka napusti prije nego sto ostane gorak ukus od svega. Ako koristite drustvene medije napisite mu slobodno, - TraziTrejd# mnogo je to trenutno bitnije od All-star votinga.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jan 2017, 20:36

Prijatelju,on nije nikakav bust,ali daleko od toga da je dokazan igrac kako bi trazio trejd.Sta je to on dokazao?Ovo kazem,ne zato sto on nema pravo na trazenje trejda,vec zato sto tim potezom pokusava razlog svog neuspjeha u ekipi,prebaciti na fransizu.Posebno mi to smeta,jer je DEN bio max. korektan prema njemu,ma sta se ovdje pisalo.On nije bio top 10 pik,a fakticki je odmah po dolasku u ekipu dobio prostor za igru(sto se jako rijetko desava),te je dobio i mogucnost da starta kako one sezone prije operacije,tako i ove.Nije igrao dobro,da se ne lazemo,iako gledajuci tradicionalne statistike to necemo uociti.Medjutim,napredne statistike daju pravu sliku i kod njih nema promasaja.Zanimljivo je da je ove sezone cak i losiji defanzivno i u Netrtgu,nego li prve 2 sezone,iako je startao! :o Nurkic vazi za igraca sa strasnim defanzivnim potencijalem,a DEN je jedna od najlosijijh ekipa lige u tome,te je njegov licni Defrtg ove sezone uzasnih 108.Sa njim na parketu ekipa je u minusu od 3.5poena,dok je Netrtg katastrofalnih -9.9.Naravno,ovo je timski sport i sva krivica ne moze biti na Jusufu,ali je indikativno da je ekipa sa Jokicem na parketu u plusu od 2p,te ima Netrtg 2.6.I Nikola je uzasan defanzivac,ali on svojim napadom,kako se vidi iz prilozenog,drzi ekipu u plusu,te su imali i onaj niz pobjeda.To je sasvim dovoljno da decko preuzme Nurkicevu ulogu startnog C,s obzirom da se pokazalo kako ne mogu igrati zajedno,gdje je opet DEN pokusao i to!
I sta sad on hoce?Trejd?Trener ga uzasno tretira?Imao si svoju sansu,sad sjedis na klupi,jer ekipa poput DEN(koja nece u PO najvjerovatnije) zeli isprobati i ostale igrace u rosteru.Nece rotirati 10 istih igraca,a rezultata nema.Logicno je da ce probati svih 15 i da ce se pri tome desavati da neko,u ovom slucaju Jusuf,ne igra odredjeni niz utakmica,a posebno,ako je ekipa pocela pobjedjivati!
Mnogo veci igraci su zavrsavali na kraju klupe zbog nekakvog trazenja trejda...
Upravu si za njegov ugovor,ali to ga stavlja u jos nezavidniju poziciju da producira odmah,ako bude trejdovan.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 jan 2017, 21:05

:clap:
NEZALAGANJE je napisao/la:Prijatelju,on nije nikakav bust,ali daleko od toga da je dokazan igrac kako bi trazio trejd.Sta je to on dokazao?Ovo kazem,ne zato sto on nema pravo na trazenje trejda,vec zato sto tim potezom pokusava razlog svog neuspjeha u ekipi,prebaciti na fransizu.Posebno mi to smeta,jer je DEN bio max. korektan prema njemu,ma sta se ovdje pisalo.On nije bio top 10 pik,a fakticki je odmah po dolasku u ekipu dobio prostor za igru(sto se jako rijetko desava),te je dobio i mogucnost da starta kako one sezone prije operacije,tako i ove.Nije igrao dobro,da se ne lazemo,iako gledajuci tradicionalne statistike to necemo uociti.Medjutim,napredne statistike daju pravu sliku i kod njih nema promasaja.Zanimljivo je da je ove sezone cak i losiji defanzivno i u Netrtgu,nego li prve 2 sezone,iako je startao! :o Nurkic vazi za igraca sa strasnim defanzivnim potencijalem,a DEN je jedna od najlosijijh ekipa lige u tome,te je njegov licni Defrtg ove sezone uzasnih 108.Sa njim na parketu ekipa je u minusu od 3.5poena,dok je Netrtg katastrofalnih -9.9.Naravno,ovo je timski sport i sva krivica ne moze biti na Jusufu,ali je indikativno da je ekipa sa Jokicem na parketu u plusu od 2p,te ima Netrtg 2.6.I Nikola je uzasan defanzivac,ali on svojim napadom,kako se vidi iz prilozenog,drzi ekipu u plusu,te su imali i onaj niz pobjeda.To je sasvim dovoljno da decko preuzme Nurkicevu ulogu startnog C,s obzirom da se pokazalo kako ne mogu igrati zajedno,gdje je opet DEN pokusao i to!
I sta sad on hoce?Trejd?Trener ga uzasno tretira?Imao si svoju sansu,sad sjedis na klupi,jer ekipa poput DEN(koja nece u PO najvjerovatnije) zeli isprobati i ostale igrace u rosteru.Nece rotirati 10 istih igraca,a rezultata nema.Logicno je da ce probati svih 15 i da ce se pri tome desavati da neko,u ovom slucaju Jusuf,ne igra odredjeni niz utakmica,a posebno,ako je ekipa pocela pobjedjivati!
Mnogo veci igraci su zavrsavali na kraju klupe zbog nekakvog trazenja trejda...
Upravu si za njegov ugovor,ali to ga stavlja u jos nezavidniju poziciju da producira odmah,ako bude trejdovan.
:clap: :clap:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.