FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 19 jan 2017, 18:28

PitarBordo je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:
Evo i youtube kanal zvanicni objavio za Lelica, znaci istina je da da je Lelic potpisao :opaopa:
Ko je ovaj prvi put čujem?
Nisi cuo za Lelica, obestecenje smo platili za njega cak. Kone ga vec proglasise pojacanjem, kao da je dosao iz lige petice u najmanju ruku :cool:
Kruzio je dres ovdje, morao si vidjeti :beba:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 19 jan 2017, 18:29

PitarBordo je napisao/la:
Evo i youtube kanal zvanicni objavio za Lelica, znaci istina je da da je Lelic potpisao :opaopa:
Ko je ovaj prvi put čujem?
Nisi cuo za Lelica, obestecenje smo platili za njega cak. Kone ga vec proglasise pojacanjem, kao da je dosao iz lige petice u najmanju ruku :cool:
Kruzio je dres ovdje, morao si vidjeti :beba:
:urnebes:

Šalu na stranu najjače je što je onaj klip sastavljao... :urnebes:

Čuj mene šalu na stranu. :facepalm:
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 jan 2017, 18:33

@MCMXLVI
Sve mogu biti, ali balija nikako. Toga ovdje na ovom forumu imas koliko hoces, ali ne prepoznajes to na pravi nacin.
I u zivotu za mene nisu jedini krivci Dodik i Covic, nego prvo gledam u svoju avliju, a tu vidim javasluka pun k....
To sto ti nazivas balijom, to je mana 90% drustva ovdje na forumu i u drustvu opcenito, ali ja ne spadam u tu vecinu. Imam glavu da razmisljam i nemam problem reci ono sto mislim. Takodje, ne mijenjam misljenje kako vjetar puse, kao vecina i ovdje na forumu a i u drustvu, nego imam svoj stav i drzim se toga. Nikad nisam bio ni placenik, ni prelivoda, ni marijoneta, niti neko kome je bitno sta drugi misle o njemu, pa se na osnovu toga prilagodjava.

Mogu i ja ovdje pisati kao Hilmo i neki, populisticki, ono sto raja voli procitati. Ali to nisam ja, niti na forumu niti u drustvu. Pisem ono sto mislim.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 19 jan 2017, 18:34

Evander je napisao/la: MI nemamo, ima Tan. Nemamo dugove, ali nemamo ni klub. Drugi imaju dugove, ali imaju i klub. Rijesavaju te dugove kako znaju i umiju, rijesit ce ih se za par godina, ali ce i dalje imati klub, a ti ces i dalje imati Tana. Pritom, rezultatski neces nista biti bolji od tih klubova.

Nekom je fakat teze metar u gyzicu, nego centimetar u glavu.
Mi imamo Tana. Mi imamo to da zavisimo da li ce se on smilovati i poceti se zanimati za nas ili ce nas prepustiti da prezivljavamo i to je to, bez ikakve ambicije.

P.S: Nemam nista protiv prodaje kluba stranim investitorima, ali da klub osjeti napredak. To je valjda i bit prodaje. Mi smo se izgleda prodali samo da se ne bi ugasili? E pa ne bi se sigurno ugasili ni bez Tana.
Nekog fakat zadovoljava stanje u kojem se trenutno nalazimo (ne mislim na tabelu i ne izlazak u Europu jednu godinu)?
hej , ne bi da raspravljamo na dugo i na široko, al evo:

čiji su klubovi po evropi? da li su privatizirani ama baš svi odreda??? ili su vlasništvo komune/navijača?
ti onda u biti želiš biti vlasnik kluba? kakva priča misliš da čeka sve, ali apsolutno sve klubove u BiH nakon donošenja zakona o sportu koji se dotiče privatizacije istih....??? je li misliš da će navijači najsiromašnije zemlje u evropi otkupiti svoje klubove u tom procesu???
šta tebi znači to "oni imaju klub" a "mi nemamo klub" ??? šta oni imaju a mi nemamo??? šta mogu što ti ne možeš??? i dosad si imao upravu kojoj ti nekad možeš(kao navijač ili grupa istih) sugerisati nešto ili izraziti svoje mišljenje i sa i bez Tana to bi išlo na raspravu i nigdje nema dokaza da ti imaš više uticaja kad je neka uprava "naša/navijačka" ili kad je jedan investitor/vlasnik....čak kod nas suprotno vrijedi....

šta te impresionira kod drugih klubova? koji je bez duga? jel misliš da se ta pravila ne pooštravaju svake godine? saniranje/gradnja stadiona? jel misliš da se ta pravila ne mjenjaju svake godine?? dok ovi završe trEbinu, morat će ponovo skupljat....za sljedeći level...kad je Juve prešao u svoj stadion? zašto si ubijeđen da mora frajer sutra sve završit, koliko bi ti love dao nekom ko ne poštuje dogovor??? zašto misliš da je sve do Tana? zar ne misliš da može biti i do lokalaca? zašto bi dovodili ljude sa strane onda?? kome bi Bosanac dao pare bez plana, prosječni bošnjo??? pa onda skontaj dalje....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 19 jan 2017, 18:34

PitarBordo je napisao/la:Da li iko može liku da replicira bez da ga vrijeđa? I onda on negativan primjer. :lol
Ma hajte molim vas.
Evander je napisao/la:Prestajem pljuvati do 20.02.2017. :D
I ja sad trebam njega da uzmem za ozbiljno? Argumenti ovo ono? :lolno: Jel ti pratis sta on pise, ima li malo logike? I kako to da je on jedini protiv Tana. Lik je puko ko kokica.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 19 jan 2017, 18:34

@pitarbordo
Vratili su sami sebi za Zahirovica :opaopa:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 19 jan 2017, 18:37

Imam i ja svoj stav, a on je AMIDZA Vincet Tan! Ides mi na ignore pa prosipaj nekom drugom te gluposti.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 jan 2017, 18:37

Ne vidim razlog dizati toliko u visine Tana a ni pljuvati što je napravio. Ja sam iskreno očekivao malo više (pogotovo nakon ljeta 2014.), ali šta je tu je.
Igrači koji kod nas igraju nisu ništa bolji no igrači Zrinje i Želje, sve je to u pet deka, a očekivao sam barem da će se dovoditi igrači kojima bi se dominiralo u ligi. Sad čija je to krivi ca ne znam ( menadžerski lobiji, Tan ne daje dovoljno para ili šta već...) Ugl sve u svemo po meni ništa specijalno sad ni da se toliko hvali (jedino za pohvaliti je to što je klub finansiski stabilan), a ni previše pljuvati.
Vidjećemo šta vrijeme nosi

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 19 jan 2017, 18:40

MCMXLVI je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Da li iko može liku da replicira bez da ga vrijeđa? I onda on negativan primjer. :lol
Ma hajte molim vas.
Evander je napisao/la:Prestajem pljuvati do 20.02.2017. :D
I ja sad trebam njega da uzmem za ozbiljno? Argumenti ovo ono? :lolno: Jel ti pratis sta on pise, ima li malo logike? I kako to da je on jedini protiv Tana. Lik je puko ko kokica.
Selektivno uzimate i tumačite šta je šega šta ozbilja. Al' nejse. Ima ovdje dosta ljudi (evo Foste ovaj iznad u neku ruku jedan od) koji smatraju da se i nismo pomakli toliko koliko smo dali kluba. Samo što šute jer onda ospeš na sebe lavinu. Bilo je ovdje raje koja je od prvog dana prozivala Plakala recimo, pa ostakak foruma iste izopćavao i nazivao nenavijačima i tako to. Šta mu se sve samo govorilo kad je među prvima ovdje digao glas protiv tadašnje Uprave... pa nekoliko mjeseci kasnije cijeli stadio zaori ono na osnovu čega se istom tom Evanderu lansirale najgnusnije uvrede. Znam lika uživo, žao mi je što ga vi ne znate - nego ovako na slijepo, reda radi sasječete svaku kritiku koliko god bila stroga ili ne.

Uostalo dosta od mene o Evanderu, ne znam koji kurrac se raspravljam uopšte. :lol:
Samo Saraj'vo.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 19 jan 2017, 18:42

Ovo treba da bude politika kluba uvijek. Kupovanje mladih talentovanih igraca i proizvodnja istih. Spoj mladosti i iskustva. Garantujem da je Lelic bolji nego neko zvucno ime koje ce se vuci po terenu. Bravo za upravu!
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 jan 2017, 18:43

DenchiNL je napisao/la:
Evander je napisao/la: MI nemamo, ima Tan. Nemamo dugove, ali nemamo ni klub. Drugi imaju dugove, ali imaju i klub. Rijesavaju te dugove kako znaju i umiju, rijesit ce ih se za par godina, ali ce i dalje imati klub, a ti ces i dalje imati Tana. Pritom, rezultatski neces nista biti bolji od tih klubova.

Nekom je fakat teze metar u gyzicu, nego centimetar u glavu.
Mi imamo Tana. Mi imamo to da zavisimo da li ce se on smilovati i poceti se zanimati za nas ili ce nas prepustiti da prezivljavamo i to je to, bez ikakve ambicije.

P.S: Nemam nista protiv prodaje kluba stranim investitorima, ali da klub osjeti napredak. To je valjda i bit prodaje. Mi smo se izgleda prodali samo da se ne bi ugasili? E pa ne bi se sigurno ugasili ni bez Tana.
Nekog fakat zadovoljava stanje u kojem se trenutno nalazimo (ne mislim na tabelu i ne izlazak u Europu jednu godinu)?
hej , ne bi da raspravljamo na dugo i na široko, al evo:

čiji su klubovi po evropi? da li su privatizirani ama baš svi odreda??? ili su vlasništvo komune/navijača?
ti onda u biti želiš biti vlasnik kluba? kakva priča misliš da čeka sve, ali apsolutno sve klubove u BiH nakon donošenja zakona o sportu koji se dotiče privatizacije istih....??? je li misliš da će navijači najsiromašnije zemlje u evropi otkupiti svoje klubove u tom procesu???
šta tebi znači to "oni imaju klub" a "mi nemamo klub" ??? šta oni imaju a mi nemamo??? šta mogu što ti ne možeš??? i dosad si imao upravu kojoj ti nekad možeš(kao navijač ili grupa istih) sugerisati nešto ili izraziti svoje mišljenje i sa i bez Tana to bi išlo na raspravu i nigdje nema dokaza da ti imaš više uticaja kad je neka uprava "naša/navijačka" ili kad je jedan investitor/vlasnik....čak kod nas suprotno vrijedi....

šta te impresionira kod drugih klubova? koji je bez duga? jel misliš da se ta pravila ne pooštravaju svake godine? saniranje/gradnja stadiona? jel misliš da se ta pravila ne mjenjaju svake godine?? dok ovi završe trEbinu, morat će ponovo skupljat....za sljedeći level...kad je Juve prešao u svoj stadion? zašto si ubijeđen da mora frajer sutra sve završit, koliko bi ti love dao nekom ko ne poštuje dogovor??? zašto misliš da je sve do Tana? zar ne misliš da može biti i do lokalaca? zašto bi dovodili ljude sa strane onda?? kome bi Bosanac dao pare bez plana, prosječni bošnjo??? pa onda skontaj dalje....
Ako procitas moj zadnji pasus, vidjet ces da nemam problem sto klub prelazi u privatno vlasnisto. Napisao sam, a i ti si, to je trend u Europi i slazem se sa tim.
Moj problem je neambiciozan vlasnik, to sto klub nista nije dobio prodajom. Da li ce se ovo promijeniti, pa cu ja ispasti budala, daj Boze da se to desi, niko sretniji od mene. Daj Boze da mi u roku 5 godina zaigramo grupnu fazu, pa da ja sva goovna ovdje pojedem. Ali iskreno, sumnjam da ce se to desiti. Realnije je da cemo u tik narednih 5 godinama biti bara/bara sa ostalim ekipama u ligi koje imaju dugove i koje nemaju vlasnika i uredjen sistem.
Sam kazes, otali klubovi iz lige ce se prodati u dogledno vrijeme.
Evo ti onda jedan primjer. Za 10 godina, mislis da cemo mi nesto napredovati sa Tanom?
U tom istom razdoblju, Zrinjski, Zeljo, ovaj, onaj ce se rijesiti dugova. Bit ce samoodrzivi klubovi. I onda idu u prodaju.
Mozes li onda i pretpostaviti u koliko ce prednosti biti nad nama?
Prodaja kluba DA, ali se nije trebala uraditi pod svaku cijenu i klub se nije svakome trebao davati u ruku. Bojim se da cemo ostati taoci ovog uhljupa dugi niz godina.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 19 jan 2017, 18:46

Samo da nam bi neki vezni igrač kojem ne treba neki drugi vezni igrač da bi on mogao da bude vezni igrač pored tog veznog igrača, pa da onda taj drugi vezni igrač ode i onda ovaj vezni igrač nije nikakav vezni igrač jer mu je otišao vezni igrač uz kojeg je bio dobar vezni igrač. :kafa:
Samo Saraj'vo.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 19 jan 2017, 18:47

Sta je sa onim Lelicem, hoce li dolazit?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2017, 18:47

zlo87 je napisao/la:Sta je sa onim Lelicem, hoce li dolazit?
Potpisao brate.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ColdDemon
Kontakt:

Post Postao/la ColdDemon » 19 jan 2017, 18:47

Dobrodosao, Lelicu! :thumbup:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 19 jan 2017, 18:50

Previse ocekujete od G. Vincenta Tana. Pa nije lik levat da ga izradis ponovo! Znam ja dobro sta smo mi bili prije njega i sta bi bili danas, ne treba meni Evander crtati. Bili smo QURAC obicni, kao sto bi bili i danas veliki QURAC obicni! Prokredit do kredita kao i ostali svake sezone, sa dugom, bez kampa, bez akademije! Pa nismo mi Cardif i Evropa pa da se mozemo qurciti i traziti novog investitora. Ovo je BOSNA, nakaradna i lopovska drzava i gdje svaki balija na svakom koraku zeli da te izradi! G. Vincent Tan zeli sistem i samodrziv klub! Yebo instant rezultate i titule.
Zadnja izmjena: MCMXLVI, dana/u 19 jan 2017, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 jan 2017, 18:51

Jel ovo potpisao Lelic?
1946~

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 19 jan 2017, 18:53

Amca007 je napisao/la:Ovo treba da bude politika kluba uvijek. Kupovanje mladih talentovanih igraca i proizvodnja istih. Spoj mladosti i iskustva. Garantujem da je Lelic bolji nego neko zvucno ime koje ce se vuci po terenu. Bravo za upravu!
Apsulutno si upravu,mlad igrac koji posjeduje odredjeni kvalitet je uvijek bolja opcija od istrosenih stranaca.Meni je ovo super potez,a imam neki osjecaj da cemo dovesti jos 2-3 extra igraca i da cemo svi biti zadovoljni.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 19 jan 2017, 18:53

I Evander je upravu za Tana, krivi mu Dino i co kako vi kazete. Jel to Tan nije mogao imati uvid u klub ili? Vodi frajer klub udaljen hiljade kilometara od kluba, isto kao Ken Choo. Nije najgore sto se desilo, al moglo je dosta bolje. Meni je pao u ocima kad je Barbarica iz Sa u Kotrljik, oba kluba njegova, a lafo placeno 300k eura. I pored toga vodi dosta klubova, nijedan nije uspjesan osim na "blickrig". Dodje proseta po Sarajevu napravi krug na Kosevu jednom godisnje i on neki vlasnik? Sarajevo je Sarajevo i ne mozes se prema njemu odnosit macehin(j)ski.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 19 jan 2017, 18:54

Da hoce ove tekme vise ucrvah se od dosade kuknjava

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, KarloIvandic, OzmoodPinglewood i 26 gostiju.