Milan Ćulum - Pa po meni, ovo uopšte nije neko iznenađenje. Radi se kvalitetno, selekcija je veoma dobra, a izbor ljudi u struci i u klubu i ne može da ne daje rezultate. Sad kad se osvrnem i pogledam ljude u "Želji" koji nas okružuju i brinu da sve funkcioniše kako treba, onda su sasvim razumljivi naši rezultati. Uz njih, tu su i najbolji navijači na ovim prostorima. Zaista su nam velika podrška. Kad je teško, kad ti ne ide, oni su tu i naprosto te trgnu. Meni je atmosfera na Grbavici neverovatna, 8 000 gledalaca, ali pazi, protiv Travnika, uz svo dužno poštovanje toj ekipi koja se zaista dobro držala. Baš sada, na portalima, gledam da u Srbiji ima nekih bojkota od strane navijača a mi igrači znamo da bez publike, a kada te ne ide, obično odigraš nerešeno ili izgubiš.
Željezničar i izlazak u Evropu?
- Mene pre svega interesuje ta stabilnost kluba, finansijska konstantnost, rešena mnoga pitanja koja su važna da bi klub u kontinuitetu proizvodio dobre rezultate. To su po meni važnija pitanje nego razgovori o Evropi. Tek kada se to reši onda se i o inostranstvu može razgovarati, o tim inostranim nastupima. Kako da to objasnim, nama Evropa ne treba ako ćemo igrati samo jednu ili dvije utakmice. Moj ugovor je na principu 1+1 i ne vidim razloga da se ne produži, da i ja budem deo te priče.
_________________________________________________________________________________________________
Čovjek koji ovako prica u toku sezone, nikad ne prodaje tekme.